English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

Ξετυλίγεται το κουβάρι των αναταραχών σε όλα τα Αραβικά κράτη !!!! Απώτερος στόχος το Ιράν και όλος ο φυσικός πλούτος της Μεσογείου? Θα δήξει το μέλλον.


Έκκληση Ισραήλ για αντιπυραυλικό σύστημα κατά του Ιράν

Τη δημιουργία αμυντικού πυραυλικού συστήματος γύρω από το Ιράν ζήτησε την Πέμπτη ο Ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες, καλώντας ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και τις χώρες της περιοχής να ενώσουν τις δυνάμεις τους, καθώς «όλες οι χώρες της Μέσης Ανατολής, περιλαμβανομένων της Αιγύπτου και της Σ.Αραβίας, βρίσκονται υπό την Ιρανική απειλή».
Σύμφωνα με τον Ισραηλινό πρόεδρο, το Ισραήλ διαθέτει ένα μικρής κλίμακας αμυντικό πυραυλικό σύστημα, ενώ οι ΗΠΑ διαθέτουν ένα μακράς εμβέλειας αμυντικό πυραυλικό σύστημα. Συνεπώς, «χρειάζεται ένα μεσαίας κλίμακας αμυντικό πυραυλικό σύστημα προκειμένου να αντιμετωπισθεί το Ιράν».
Την Τετάρτη, ο πρώην αρχηγός της Μοσάντ, Meir Dagan δήλωσε ότι το Ισραήλ δεν θα άντεχε μία περιφερειακή σύγκρουση που θα πυροδοτούσε μία ισραηλινή επίθεση κατά των ιρανικών εγκαταστάσεων, προσθέτοντας πως το Ισραήλ δεν διαθέτει την ικανότητα να σταματήσει τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης, παρά μόνον να τις καθυστερήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου