English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

Κατευθυνόμενος από τις φαρμακοβιομηχανίες ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου


Υπέρ των συμφερόντων των φαρμακοβιομηχανιών δουλεύει ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου, ο οποίος αποτελεί τον αρμόδιο κοινοτικό φορέα που φέρει την ευθύνη για την καταλληλότητα ή μη των φαρμάκων και σκευασμάτων που διοχετεύονται στην ευρωπαϊκή αγορά. Σε πρόσφατο Ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου αναφέρεται ότι το γεγονός δημιουργεί «αμφιβολία για την πραγματική ανεξαρτησία του Οργανισμού αλλά και ανησυχία για το αν η αξιολόγηση των φαρμάκων για ανθρώπινη χρήση γίνεται από ανεξάρτητους και καταρτισμένους εμπειρογνώμονες». Με βάση το ίδιο ψήφισμα δεν εγκρίθηκε, για δεύτερη συνεχή χρονιά, ο προϋπολογισμός του Οργανισμού για το 2009...

Βαφτίζουν «ελληνικά» ακόμα και ραδιενεργά εισαγόμενα προϊόντα

Απαραίτητη κρίνεται η σύγκληση επιστημονικού ελέγχου για εισαγόμενα τρόφιμα, ΕΣΕΤ, καθώς όλο και συχνότερα «βαφτίζονται» ελληνικά, προϊόντα που προέρχονται απο άλλες χώρες. Στη Βρετανία ισχύουν ήδη ειδικά όρια για τη ραδιενέργεια σε τρόφιμα που παράγονται σε χώρες της Ε.Ε και διακινούνται σ’αυτές....

Μήπως του την είχαν στημένη του Strauss-Kahn;

Το γεγονός της σύλληψης με τον τρόπο που έγινε και το γιατί τώρα, γεννά πολλά ερωτηματικά και μόνο τα Αμερικανάκια θα μπορούσαν να πιστέψουν τις ιστορίες που πλασάρονται περί δήθεν βιασμού που προκλήθηκε από έναν κατά τα άλλα διεστραμμένο άνθρωπο.
Καλά και τώρα ανακάλυψαν τις αδυναμίες αυτού του ανθρώπου; Και αν τα ήξεραν που ήταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί που σκόπιμα (συνομοσιολογικά) τον κατηγορούν σήμερα;
Μήπως το ίδιο εγκληματίας δεν έγινε ξαφνικά ο πρώην συνεργάτης τους Μπίν Λάντεν, στέλνοντας τα Αεροπλάνα να χτυπήσουν τους Διδύμους Πύργους με την super τεχνολογία που είχε στις σπηλιές που βρισκόταν; Ή ο Σαντάμ, κι αυτός πρώην συνεργάτης τους, που ήταν έτοιμος να καταστρέψει τον κόσμο με τα πυρηνικά του; Ή ο Μιλόσεβιτς που καταπίεζε τον λαό του και έπρεπε να επέμβουν για να σώσουν τα Βαλκάνια απο τον δυνάστη; και τόσοι άλλοι που σήμερα είναι στο μάτι τους γιατί δεν εφαρμόζουν τα Πρωτόκολλα....

Η αναβολή του ελληνικού ζητήματος έχει τη λογική της, από την ΙΗΤ

«Η αναβολή του ελληνικού ζητήματος έχει τη λογική της» εκτιμά με άρθρο του στην International Herald Tribune ο Πολ Τέιλορ, ο οποίος αναλύει τους λόγους για τους οποίους οι Ευρωπαίοι ιθύνοντες «αναβάλλουν για αύριο» μία ενδεχόμενη αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, όπως τους καταλογίζουν και οι χρηματαγορές.
Αυτό συμβαίνει για τέσσερις οικονομικούς και έναν πολιτικό λόγο....

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

Από τις σουίτες σε κελί 12 τ.μ

inside_rikersΣτις φυλακές της νήσου Ράικερς, οδηγήθηκε ο Ντομινίκ Στρος Καν, μετά την άρνηση της δικαστού Μελίσα Τζάκσον να τον αφήσει ελεύθερο με εγγύηση 1 εκατομμυρίου δολαρίων. Η δικαστής έκρινε ότι είναι ύποπτος διαφυγής και αποφάσισε τη συνέχεια της κράτησης του μέχρι την Παρασκευή οπότε και θα επαναληφθεί η διαδικασία ενώπιον ενόρκων, κεκλεισμένων των θυρών.

Σχετικές ειδήσεις:  Προφυλακιστέος ο Στρος - Καν

Μόνος σε κελί του « Βράχου»

Μέσα σε λίγα 24ωρα η ζωή του σοσιαλιστή με το χαβιάρι, όπως συνήθιζαν να τον αποκαλούν οι επικριτές του, άλλαξε ριζικά.
Από τη σουίτα των 3000 δολαρίων του Sofitel, όπου φέρεται να διέπραξε και τα σοβαρότατα αδικήματα της σεξουαλικής επίθεσης, απόπειρας βιασμού και ομηρίας νεαρής καμαριέρας, βρίσκεται πλέον σε ένα κελί διαστάσεων 3Χ4 των διαβόητων φυλακών της νήσου Ράικερς.
Ο Στρος Καν, θα βρίσκεται μόνος του στο κελί, δεν θα βλέπει τους άλλους συγκρατούμενους τους γιατί θεωρήθηκε σύμφωνα με την αστυνομία κρατούμενος υψηλού προφίλ.
Στις φυλακές αυτές κρατούνται 14000 άνδρες και γυναίκες που έχουν καταδικασθεί για τη διάπραξη σοβαρότατων εγκλημάτων στην πόλη της Νέας Υόρκης.
Οι φυλακές Ράικερς, βρίσκονται δίπλα στο αεροδρόμιο Λα Γκουάρντια και σε αυτές κρατούνται οι ύποπτοι τέλεσης εγκληματικών πράξεων μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους, ή όπου εκτίονται σύντομες ποινές.
Το συγκρότημα, το οποίο είναι γνωστό ως "Ο Βράχος", εκτείνεται σε εμβαδό 1700 τετρ. χιλιομέτρων και επικοινωνεί με μία γέφυρα με την περιοχή Κουίνς, της Νέας Υόρκης.
Πηγή: CNN - Reuters

Νέο προεδρικό υποψήφιο "ψάχνουν" οι Γάλλοι Σοσιαλιστές

aubry_hollandΜετά την ψυχρολουσία της είδησης της σύλληψης στις ΗΠΑ του υποψηφίου τους για την προεδρία - και μάλιστα, με εξαιρετικές προοπτικές νίκης, αν πιστέψουμε σε προηγούμενες δημοσκοπήσεις - Ντομινίκ Στρος-Καν, τα μέλη του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος συνεδριάζουν σήμερα προς αναζήτηση λύσεων και απαντήσεων. Ως "φαβορί" για προεδρική υποψηφιότητα ξεχωρίζουν τόσο η νυν επικεφαλής του κόμματος, Μαρτίν Ομπρί, όσο και ο πρώην ηγέτης του Φρανσουά Ολάντ....

Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

Ίσως κάποτε να δούμε πολλές τέτοιες εικόνες αν ο κόσμος μας γίνει καλύτερος!!!



Dominique Strauss-Kahn Handcuffed by marina2984
Μου φαντάζει σαν τη σύλληψη του Capone. Συνελήφθη όχι λόγο των πολλών και φρικαλέων εγκλημάτων αλλά λόγο φοροδιαφυγής.
Τα σχόλια δικά σας!!! 

Διακοπές νερού λόγω υπερκατανάλωσης


 Έκκληση στους πολίτες να σταματήσουν να σπαταλούν το νερό της ύδρευσης στις περιοχές Κ. Λεχωνίων, Αγίου Βλασίου και Παλαιοκάστρου, απευθύνει ο αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας, κ. Νίκος Στόικος. Κι αυτό γιατί, όπως έχει διαπιστωθεί, κάθε Σάββατο απόγευμα, στις περιοχές αυτές υπάρχει πρόβλημα επάρκειας νερού, κάτι που αποδίδεται  στο γεγονός ότι  το πρωί, πολλοί κάτοικοι ποτίζουν αυλές, κτήματα και γκαζόν των σπιτιών τους, με το πηγαίο νερό του δικτύου, με αποτέλεσμα να αδειάζει η δεξαμενή ύδρευσης που καλύπτει τις περιοχές και να απαιτείται διακοπή της υδροδότησης, ώστε να γεμίσει ξανά....

Μήνυμα καθαριότητας έστειλαν 1.150 μαθητές

Περίπου 1.150 μαθητές Δημοτικών Σχολείων συμμετείχαν σήμερα, σε εθελοντικό καθαρισμό των ακτών του ενιαίου Δήμου Βόλου, στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Πρασίνου και της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού. Όπως δήλωσε στην απογευματινή ζώνη της ΕΡΑ Βόλου, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χαρ. Τσαμπάζης, σήμερα καθαρίστηκαν οι ακτές Νέας Αγχιάλου (συμμετείχαν 400 μαθητές), Αλυκών (100 μαθητές), Αγριάς (300 μαθητές) και Αναύρου – Ξενία (350 μαθητές). Η πρωτοβουλία θα συνεχιστεί και με άλλους εθελοντικούς φορείς, οι οποίοι, το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα καθαρίσουν περιφερειακά τη Γορίτσα μέχρι την ΑΓΕΤ, ενώ μέχρι τις 15 Ιουνίου θα έχει γίνει ο καθαρισμός στα Πευκάκια και στο δάσος της Ανωμαλιάς. Σϋμφωνα με τον κ. Τσαμπάζη, η εικόνα που αντίκρυσαν σήμερα, στις ακτές που καθαρίστηκαν, δεν ήταν καθόλου καλή, καθώς υπήρχαν σκορπισμένα πολλά σκουπίδια (κυρίως μπουκάλια, τσιγάρα και χαρτιά), τα οποία φορτώθηκαν σε αυτοκίνητα του Δήμου και μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ.