English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Κλειστά και τα καταστήματα στις 19 Οκτώβρη

Κάλεσμα προς τους επαγγελματίες, βιοτέχνες και εμπόρους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους την Τετάρτη 19 Οκτωβρίου, απηύθυνε η ΓΣΕΒΕΕ σε συνεργασία με την ΕΣΕΕ, προκειμένου να εκδηλώσουν την αντίθεσή τους στα νέα μέτρα.

Σύμφωνα με την κοινή ανακοίνωση των δύο Συνομοσπονδιών, οι επαγγελματίες, οι βιοτέχνες και οι έμποροι θα συγκεντρωθούν στην Πλατεία Κάνιγγος, στις 11:30 το πρωί.

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Ζητούν τη σύλληψη του Τζ. Μπους για εγκλήματα και βασανιστήρια

Ζητούν τη σύλληψη του Τζ. Μπους για εγκλήματα και βασανιστήριαΤη σύλληψη του Τζορτζ Γ. Μπους και την παραπομπή του στη Δικαιοσύνη ζήτησε από τις καναδικές Αρχές η Διεθνής Αμνηστία. Ο Μπους, ο οποίος κατηγορείται για «εγκλήματα» και «βασανιστήρια», έχει προγραμματίσει να επισκεφθεί τον Καναδά στις 20 Οκτωβρίου.
Το αίτημα αυτό περιλαμβάνεται σε ένα υπόμνημα που έχει υποβληθεί από τη διεθνή ανθρωπιστική οργάνωση στις καναδικές Αρχές στις 21 Σεπτεμβρίου, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αμνηστία.
«Ο Καναδάς δεσμεύεται από τις διεθνείς υποχρεώσεις του να συλλάβει και να παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, δεδομένης της ευθύνης του για εγκλήματα που παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, όπως τα βασανιστήρια» δήλωσε η Σούζαν Λι, διευθύντρια της Αμνηστίας για την Αμερική.
«Καθώς οι Αρχές των Η.Π.Α. δεν έχουν μέχρι στιγμής παραπέμψει στη Δικαιοσύνη τον πρώην πρόεδρο Μπους, η διεθνής κοινότητα πρέπει να παρέμβει. Εάν ο Καναδάς αποφύγει να ενεργήσει κατά την επίσκεψή του, αυτό θα συνιστά παραβίαση τη Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών κατά των βασανιστηρίων και θα είναι μια εκδήλωση περιφρόνησης κατά των θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων» σημείωσε, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Οι κατηγορίες της Αμνηστίας αφορούν κυρίως στο μυστικό πρόγραμμα της CIA που εφαρμόστηκε μεταξύ του 2002 και 2009 και επέβαλε στους κρατούμενους, σύμφωνα με την οργάνωση, «βασανιστήρια και άλλες μορφές σκληρής, απάνθρωπης και εξευτελιστικής μεταχείρισης, καθώς και αναγκαστικές εξαφανίσεις».
Κατά τη διάρκεια της προεδρίας του, αποκαλύπτει ακόμη η Αμνηστία, ο Μπους είχε εγκρίνει «βελτιωμένες τεχνικές ανάκρισης», ανάμεσά τους και ο εικονικός πνιγμός.
Πηγή: tsantiri.gr

Ο Michel Moor Προειδοποιεί


Δείτε το video..........

Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2011

Αδυναμία διεξόδου και αυτόκλητοι σωτήρες


Την εποχή του Μεσοπολέμου, κατά τη διάρ­κεια της Μεγάλης Ύφεσης, όσο κι αν προσπάθη­σε το κυρίαρχο σύστημα να ακολουθήσει τις διο­ρατικές παρατηρήσεις του Κέυνς, δεν μπόρεσε.
Το Νιου Ντιλ στις ΗΠΑ και ο φασισμός ή ο ναζι­σμός στην Ευρώπη ήταν οι δυο ακραίες εκδοχές του καπιταλιστικού οικουμενισμού ή της παγκο­σμιοποίησης της εποχής εκείνης.
Οι λαοί, στην προσπάθειά τους να βρουν τον δικό τους δρόμο μέσα από το αδιέξοδο, δοκίμα­σαν τη λύση των Λαϊκών Μετώπων. Αν και η περί­οδος των Λαϊκών Μετώπων είναι η μόνη που έφε­ρε αποτελέσματα στην αντιμετώπιση της κρίσης προς όφελος του λαού, απέτυχε ως προς τον τε­λικό σκοπό της. Κι αυτό επειδή τα Λαϊκά Μέτω­πα έμειναν σε μια συμφωνία κορυφής, χωρίς να υπολογίζουν την αληθινή δυναμική των λαϊκών μαζών.
Τότε ήταν συνηθισμένο αυτόκλητες πρωτοπο­ρίες, ηγέτες και ηγετίσκοι να μιλούν για τη μάζα, να ξέρουν καλύτερα από αυτήν και να την κα­λούν να τους ακολουθήσει τυφλά. Η λογική αυτή έφερε τον εκφυλισμό σε ό,τι πιο ελπιδοφόρο για τους λαούς γέννησε εκείνη η εποχή....

Η αξία της ΕΛΛΑΔΑΣ είναι περίπου 10 τρισεκατομμύρια δολάρια!!!


Για όσους δεν γνωρίζουν τι θα πει Έλληνας και Ελλάδα που "τάχα" πάει για φούντο....

1. Είμαστε μια χώρα που ελέγχει μια χερσαία και θαλάσσια έκταση όση είναι η Γερμανία και η Αυστρία μαζί (450.000 τετρ. χιλιόμετρα), αφού εκτεινόμαστε από την Αδριατική ως τις ακτές του Λιβάνου (περιλαμβανομένης της Κύπρου μας) και από το τριεθνές στον Έβρο ως ανοιχτά της Λιβύης. Θέλεις ΔΥO ώρες ταξίδι με το αεροπλάνο για να πας από το πιο δυτικό (Κέρκυρα) στο πιο ανατολικό άκρο του Ελλαδικού χώρου (Λάρνακα). Σαν να πετάς δηλαδή από τις Βρυξέλλες προς τη Μασσαλία.

2. Στον κόσμο ζουν συνολικά 17.000.000 Ελλαδίτες, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες, Κωνσταντινουπολίτες, Ίμβριοι, Τενέδιοι κλπ.


3. Είμαστε 2οι στον κόσμο σε καταθέσεις στην Ελβετία.

4. Δεχόμαστε 16.000.000 τουρίστες τον χρόνο και διαθέτουμε μια σημαντική τουριστική βιομηχανία.  

5. Έχουμε τρία πολύ μεγάλα ναυπηγεία που κατασκευάζουν κάθε είδος πλοίου.

Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2011

15 Οκτωβρίου Ενωμένοι για την Παγκόσμια Αλλαγή!!!!


Στις 15 Οκτωβρίου, άτομα από όλο τον κόσμο θα βγουν στους δρόμους και τις πλατείες. Από την Αμερική ως την Ασία, από την Αφρική ως την Ευρώπη, ο κόσμος ξεσηκώνεται για να διεκδικήσει τα δικαιώματα του και να απαιτήσει μια αληθινή δημοκρατία. Τώρα ήρθε η ώρα να ενωθούμε όλοι σε μια παγκόσμια, ειρηνική διαμαρτυρία. Οι κυβερνήσεις λειτουργούν για το όφελος των λίγων, αγνοώντας τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας και το ανθρώπινο και περιβαλλοντικό κόστος που πληρώνουμε όλοι. Αυτή η ανυπόφορη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Ενωμένοι σε μια φωνή, θα δείξουμε στους πολιτικούς και την οικονομική ελίτ που υπηρετούν, ότι εμείς, ο λαός, θα αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Δεν είμαστε εμπορεύματα στα χέρια των πολιτικών και τραπεζιτών που δεν μας αντιπροσωπεύουν. Στις 15 Οκτωβρίου, θα συναντηθούμε στους δρόμους για να ξεκινήσουμε την παγκόσμια αλλαγή που θέλουμε. Θα διαδηλώσουμε ειρηνικά, θα μιλήσουμε και θα οργανωθούμε, μέχρι να το καταφέρουμε. Ήρθε η ώρα να ενωθούμε. Ήρθε η ώρα να μας ακούσουν. Λαοί του κόσμου, ξεσηκωθείτε στις 15 Οκτωβρίου!

Ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπία

Ο Παπαδιαμάντης μιλάει για την χρεοκοπίαΤις ημύνθη περί πάτρης;
Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.
Αυτοί οι πολιτικοί, αυτοί οι βουλευταί, εκατάστρεψαν το έθνος, ανάθεμά τους. Κάψιμο θέλουν όλοι τους! Τότε σ’ εξεθέωναν οι προεστοί κ’ οι «γυφτοχαρατζήδες», τώρα σε «αθεώνουν» οι βουλευταί κ’ οι δήμαρχοι.
Αυτοί που είχαν το λύειν και το δεσμείν εις τα δύο κόμματα, τους έταζαν «φούρνους με καρβέλια», δώσαντες αυτοίς ουχί πλείονας των είκοσι δραχμών μετρητά, απέναντι, καθώς τους είπαν, και παρακινήσαντες αυτούς να εξοδεύσουν κι απ’ τη σακκούλα τους όσα θέλουν άφοβα, διότι θα πληρωθούν μέχρι λεπτού, σύμφωνα με τον λογαριασμόν, ον ήθελαν παρουσιάσουν.
Το τέρας το καλούμενον επιφανής τρέφει την φυγοπονίαν, την θεσιθηρίαν, τον τραμπουκισμόν, τον κουτσαβακισμόν, την εις τους νόμους απείθειαν. Πλάττει αυλήν εξ αχρήστων ανθρώπων, στοιχείων φθοροποιών τα οποία τον περιστοιχίζουσι, παρασίτων τα οποία αποζώσιν εξ αυτού…
Μεταξύ δύο αντιπάλων μετερχομένων την αυτήν διαφθοράν, θα επιτύχει εκείνος όστις ευπρεπέστερον φορεί το προσωπείον κ’ επιδεξιώτερον τον κόθορνον.
Άμυνα περί πάτρης θα ήτο η ευσυνείδητος λειτουργία των θεσμών, η εθνική αγωγή, η χρηστή διοίκησις, η καταπολέμησις του ξένου υλισμού και πιθηκισμού, του διαφθείροντος το φρόνημα και εκφυλίσαντος σήμερον το έθνος, και η πρόληψις της χρεοκοπίας.
Από την εφημερίδα Ακρόπολη το 1896 [skopelosnews]

Πηγή: www.tsantiri.gr

Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2011

Εβδομάδα αντι-κατανανάλωσης

Σε αποχή από κάθε κατανάλωση για μία εβδομάδα καλούν τα μέλη της ομάδας "Αποχή από συναλλαγές". "Δεν ξοδεύουμε ούτε ένα ευρώ", αναφέρουν χαρακτηριστικά
 
Η ομάδα "Αποχή από συναλλαγές" αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική, απευθύνει κάλεσμα προς τους πολίτες, προς αποχή για το διάστημα 20 - 26 Οκτωβρίου από κάθε οικονομική συναλλαγή.
Όπως αναφέρουν στο προφίλ τους στο facebook, "αν για ένα μικρό χρονικό διάστημα δεν κινηθεί ούτε ένα ευρώ στην αγορά, η φωνή μας θα ακουστεί πάνω από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ, τα ΜΑΤ, τις τράπεζες, την Άγκελα, τα χρηματιστήρια".
"Από πού θα έχουν να εισπράξουν φόρους και τόκους αν δε γίνουν συναλλαγές; Ακούγεται δύσκολο αλλά αν το σκεφτούμε καλά, είναι πανεύκολο", σημειώνουν.
Όπως υποστηρίζουν, η μοναδική δικαιολογία για να να μην ανταποκριθεί κανείς, είναι "το να μη συμφωνήσουμε ότι θα έχει αποτέλεσμα"....