English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Economist: "Έχει πράγματι έρθει το απόλυτο τέλος;"

Αναδημοσιεύουμε ένα πολύ καλό άρθρο του economist που έφερε στη δημοσιότητα το News247

Κρούει τον κώδωνα κινδύνου σε δημοσίευμά του το περιοδικό Economist. Μιλά για τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του ευρώ, του οποίου η "διάρκεια ζωής είναι μικρή". Ανάγκη για άμεση παρέμβαση των κυβερνήσεων.
 
Το ευρώ οδεύει με ταχύτητα προς την κατάρρευση του, εκτιμά ο Economist στο κύριο άρθρο του, και οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να την αποτρέψουν.
Ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, αλλά οι λύσεις υπάρχουν: ο Economist τάσσεται υπέρ της αποφασιστικής παρέμβασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου, σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια για τις οποίες "ήδη δεσμεύτηκαν οι κυβερνήσεις".
Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, ο Economist εκτιμά πως η κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, καταρρεύσεις τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο απειλώντας ακόμα και την ίδια της Ευρωπαϊκή Ένωση.

 Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα, επισημαίνει ο Economist.
Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση.
Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας.
Μόνο οι τολμηρές πολιτικές μπορούν να βγάλουν την Ευρώπη από αυτόν τον κύκλο, λέει ο Economist, αλλά οι Ευρωπαίοι ηγέτες "φαίνονται ανίκανοι ή απρόθυμοι να είναι αρκετά τολμηροί" και δεν έχουν ιδέες πώς να αντιμετωπίσουν την τρέχουσα κατάσταση.
Αν δεν δοθούν λύσεις, "το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες" αλλά, όπως προειδοποιεί ο Economist, όσο περνά ο καιρός, τόσο πιο τολμηρές αποφάσεις πρέπει να πάρουν οι ηγέτες.
Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed.
Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα.

Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Η Δράκεια αρχαίο σταυροδρόμι ενεργειακού ποταμού!!!

Ευχαριστούμε την Ιωάννα Αναστασίου για την συμβολή της στην αναζήτητση της ιστορικότητας της Δράκειας.

Από την αρχαιότητα ο άνθρωπος επέλεγε να χτίσει τα ιερά των θεών που λάτρευε σε ιδιαίτερους τόπους που εξέπεμπαν μεγάλες ποσότητες διακριτής ενέργειας. Αυτή η ενέργεια που ερχόταν από τα έγκατα της γης, και έχει άμεση σχέση με τις γραμμές Λέυ, γινόταν ( και γίνεται) αισθητή από τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου, προσφέροντας κατά περίπτωση αισθήματα χαράς, λύπης, διαλογισμού, περισυλλογής, επαφής με το θείο και εν τέλει ψυχική ή σωματική ίαση. Γι αυτό το λόγο αυτοί οι τόποι δύναμης είναι διάσπαρτοι σε όλη την γη.
Οι γραμμές Λέυ ήταν γνωστές από την αρχαιότητα με πολλά ονόματα όπως, πράνα, τελλουρικά ρεύματα, μονοπάτια του δράκου, ρεύματα του ερπετού και άλλα. Στην ουσία πρόκειται για ενεργειακούς ποταμούς που ρέουν σε όλη την επιφάνεια της γης, σχηματίζοντας ένα πολύπλοκο πλέγμα που στα κομβικά σημεία ένωσης τους παρατηρείτε αυξημένη αυτή η ενέργεια. Αυτά τα κομβικά σημεία επέλεγαν οι αρχαίοι για να χτίσουν τους ναούς των θεών τους. Δεδομένου όμως του γεγονότος ότι δεν έχουν όλα τα κομβικά σημεία σημεία τις ίδιες ιδιότητες, και σε κάποια παρατηρούμε την ύπαρξη έντονης αρνητικής ενέργειας, τα ιερά διαχωρίζονταν της λατρείας των θεών ανάλογα με το είδος αυτής ακριβώς της ενέργειας. Για παράδειγμα τα ιερά των χθόνιων θεών ή τα νεκρομαντεία, εγκλείουν πάντα μεγάλη αρνητική ενέργεια, ενώ τα ιερά που έχουν σχέση με ηλιακούς ή ανθρωποσωτήριους θεούς διαχέονται από μεγάλες ποσότητες θετικής ενέργειας. Επίσης ιερά που σχετίζονται με ιαματικούς θεράποντες θεούς, παρουσιάζουν και αυτά τεράστιες!
 ποσότητες θετικής ενέργειας, μέσω της οποίας γινόταν και η ίαση των ασθενών. Αυτό το φαινόμενο δεν έχει εκλείψει στην εποχή μας και υπάρχουν πολλές αναφορές που άτομα βρήκαν ίαση από σοβαρές ασθένειες επισκεπτόμενα τέτοιους τόπους δύναμης....

Ζευγάρι Ιταλών έκρυβε από την εφορία εκατομμύρια ευρώ (una faccia una razza)!!

Ένας 68χρονος Ιταλός και η 62χρονη σύζυγός του, κάτοικοι Βενετίας, κατάφεραν να κρύψουν εισοδήματα που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, δηλώνοντας στην εφορία ετήσιο εισόδημα μόλις έξι ευρώ.
 

Όπως προκύπτει από τις πολύμηνες έρευνες της οικονομικής αστυνομίας της πόλης, το ζευγάρι είχε δημιουργήσει δύο εταιρείες με έδρα το Λουξεμβούργο, μέσω των οποίων είχε προχωρήσει σε σειρά αγοραπωλησιών ακινήτων και οικοδομήσιμων εκτάσεων. 
 
Η πιο σημαντική αγοραπωλησία είχε γίνει το 2008 και αφορούσε σε μία έκταση 180 εκταρίων (αντιστοιχεί σε διακόσια γήπεδα ποδοσφαίρου) σε παραθαλάσσια περιοχή έξω από τη Γαληνότατη, Από την πώληση αυτή, οι δύο κατηγορούμενοι για φοροδιαφυγή, αποκόμισαν 65 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν τοποθετήσει σε λογαριασμούς που διατηρούσαν σε τράπεζα του Λουξεμβούργου. 
 
Όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, το ζευγάρι όχι μόνο είχε «παραλείψει» να δηλώσει στην εφορία το ποσό αυτό αλλά τα τελευταία 14χρόνια δεν είχε καταβάλει ούτε ένα ευρώ σε φόρους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ιταλικής οικονομικής αστυνομίας, οι συνολικές αποταμιεύσεις και επενδύσεις τους στο εξωτερικό, αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ. Ως πρώτη δόση, πρόκειται να ζητηθεί από το ζευγάρι των κατηγορούμενων για φοροδιαφυγή, η καταβολή 11 εκατ. ευρώ, ως το τέλος τους έτους. 

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Η ανακυβίστηση Καρατζαφέρη και η καλή Μπίλντεμπεργκ


Θαυμάστε ανακυβίστηση Καρατζαφέρη. Με τρεις μήνες διαφορά. Το πριν και το μετά της πολιτικής ευκαμψίας.
Στις 29 Αυγούστου του 2011, ο Καρατζαφέρης σε μία ομιλία του στη Βουλή που χαρακτηρίστηκε από τον ΛΑΟΣ ιστορική, κάνει επίθεση στην οικογένεια Ρωτσιλντ, την Λέσχη Μπίλντεμπεργκ την Τριμερή και στην σκοτεινή δράση τους.
Χθες στον Παπαχελά, είπε μπράβο στον δημοσιογράφο για την συμμετοχή του στα όργανα αυτά. Οι οργανώσεις έπαψαν να είναι σκοτεινές και έγιναν συναθροίσεις στις οποίες πηγαίνουν έλληνες πατριώτες. Αυτό δεν είναι πολιτική είναι ΚαρατζαFERRIES. Από λιμάνι σε λιμάνι και από θέση σε θέση. Συμφέρουσα πάντα.
ΕΚΔΟΡΟΣΦΑΓΕΑΣ
Δείτε παρακάτω το «ΠΡΙΝ», την «ιστορική» ομιλία του Καρατζαφέρη στις 29/08/2011 και ειδικά το σημείο 0:51-2:13
και το «ΜΕΤΑ» στις 14/11/2011 όπου ισχυρίζεται ακριβώς τα αντίθετα σε σχέση με μόλις τρεις μήνες πριν
Αναδημοσίευση απο το Κουτί της Πανδώρας

Αναφορά κ.Μαρκάκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για ΕΤΑΠ και ΔΕΗ

Αναφορά κ.Μαρκάκη στον Ευάγγελο Βενιζέλο για ΕΤΑΠ και ΔΕΗ
Καταθέτω την παρούσα αναφορά βάσει της από 17/11/2011 απόφασης του Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, στη διάρκεια του οποίου συζητήθηκε διεξοδικά το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες σχετικά με την καταβολή του Ειδικού Τέλους Ακίνητης Περιουσίας (ΕΤΑΠ) μέσω της ΔΕΗ, και το οποίο έχει δημιουργήσει σοβαρό ζήτημα, ακόμη και επιβίωσης, σε μεγάλη μερίδα πολιτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν.
Η ΠΕΔ Θεσσαλίας, δηλώνει κάθετα αντίθετη με τη μεθοδολογία είσπραξης του τέλους μέσω της ΔΕΗ και προτείνει να επιλεγεί άλλος τρόπος είσπραξης. Επίσης, ζητεί η ΔΕΗ να μην προβεί σε καμία διακοπή ρεύματος, τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου 2011, που το θέμα θα εξετασθεί και θα αποφανθεί ως προς την συνταγματικότητά του από το Συμβούλιο της Επικρατείας. Τέλος, προτείνει να απαλλαγούν από την επιβολή αυτού του τέλους οι ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως άνεργοι, πολύτεκνοι, ΑΜΕΑ που αποδεδειγμένα έχουν οικονομικό πρόβλημα, με βάση τα κριτήρια δικαιούχων του κοινωνικού τιμολογίου της ΔΕΗ.

Παρακαλώ για τις δικές σας άμεσες ενέργειες.

Ο ΕΡΩΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ Γ. ΜΑΡΚΑΚΗΣ

Άρση Βαρών: Ο Πύρρος Δήμας καλεί όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες!!

Πύρρος Δήμας: «Καλώ όλους τους Θεσσαλούς να παρακολουθήσουν τους αγώνες»
K. Αγοραστός: «Διοργάνωση υψηλού επιπέδου με πολλαπλασιαστικά οφέλη για τον τόπο» Στο πλαίσιο της διοργάνωσης του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Άρσης Βαρών Ανδρών και Γυναικών στη Λάρισα, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός με τον ολυμπιονίκη και πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών κ. Πύρρο Δήμα επισκέφτηκαν σχολεία των Τρικάλων και της Καρδίτσας...

ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΧΑΡΑΤΣΙ ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ ΤΟ 2012 ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ!!!

Νέες αυξήσεις στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος, έως 19%, έρχονται από την 1η Ιανουαρίου. Άγνωστο το ποσοστό αύξησης του τέλους υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.Να προσθέσουμε πως επίκειται και αύξηση των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που αυτό θα επιφέρει αύξηση στο παράνομο και αντισυνταγματικό Χαράτσι των ακινήτων.
 
Το ακριβές ποσοστό θα αποφασιστεί εντός των ημερών από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου με βάση τα στοιχεία για αύξηση του κόστους που επικαλείται η ΔΕΗ και την εισήγηση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας που επίσης αναμένεται σύντομα.
Οι αυξήσεις αναμένεται να είναι χαμηλότερες από το 19% που ζητεί η ΔΕΗ...

Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Βίντεο σοκ από αιματηρή ληστεία σε πρατήριο καυσίμων. Η αστυνομία είναι στα ίχνη τους !!

Την απίστευτη αγριότητα δύο ληστών κατέγραψε η κάμερα ασφαλείας πρατηρίου καυσίμων στο Ζευγολατειό Κορινθίας.

Αιματηρή ληστεία σε πρατήριο υγρών καυσίμων στο... by Miss-Jessy-Lays

Το περιστατικό συνέβη τα μεσάνυχτα της 16ης Νοεμβρίου, οπότε και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου ήταν μόνος του στο γραφείο του.
Ξαφνικά, εισέβαλαν δύο άγνωστοι, εκ των οποίων ο ένας κρατούσε όπλο και ο άλλος μαχαίρι.
Αμέσως, τράβηξαν τον άτυχο άνδρα και τον έριξαν στο έδαφος, χτυπώντας τον με μανία.
Κάποια στιγμή, ο ένας από τους δύο δράστες απομακρύνεται, κατευθύνεται στο γραφείο του πρατηριούχου, ψάχνοντας για χρήματα και επιστρέφει, στρέφοντας το όπλο εναντίον του κι ενώ ο δεύτερος τον κρατά καθηλωμένο στο έδαφος.
Ο άτυχος πρατηριούχος αν και αιμόφυρτος, αντιστέκεται, όμως οι δύο δράστες του καταφέρουν πολλαπλά τραύματα, με τον έναν να μη διστάζει να τον μαχαιρώσει αρκετές φορές στο σώμα.
Το βίντεο που ακολουθεί έχει ιδιαίτερα σκληρές σκηνές:
Βέβαια το γεγονός της αποκάλυψης του προσώπου του ενός δράστη δίνει μεγαλύτερη ελπίδα στην ασφάλεια για την σύληψή τους...

Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Σπίτι έτοιμο για τηγάνισμα σε τρία λεπτά!!!!



FAMILY HOME DESTROYED BY AVALANCHE by Stefanelonikitelo Δεν χρειάστηκαν περισσότερο από τρία λεπτά για να κάνουν το σπίτι "καλοκαιρινό". Ο λόγος για έναν τρίχρονο και τον μόλις ενός ετών αδερφό του οι οποίοι γέμισαν με αλεύρι όλο το σπίτι την ώρα που η μητέρα τους έλειψε λίγο παραπάνω από το συνηθισμένο. Στο βίντεο που ακολουθεί μπορεί κανείς να δει πως μπορεί να καταστραφεί ένα σαλόνι χρησιμοποιώντας πέντε κιλά αλεύρι το οποίο βρήκαν στην ντουλάπα της κουζίνας τα δύο αδελφάκια.

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2011

Συνελήφθη ο Κ. Γιαννίκος Βασικός μέτοχος του Alter!!!

Στη Βούλα συνελήφθη νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού Άλτερ, Κ. Γιαννίκος
  
Συνελήφθη στη Βούλα ο μεγαλομέτοχος του τηλεοπτικού σταθμού, Alter Κωνσταντίνος Γιαννίκος για χρέη προς το δημόσιο. Τα χρέη φτάνουν το1.200.000 ευρω.
Όπως λένε τα στοιχεία, η σύλληψη του επιχειρηματία έγινε μετά τις σχετικές έρευνες του ΣΔΟΕ σε συνεργασία με την Ασφάλεια Αττικής, τον ΣΔΟΕ και τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη.
Ο κ. Πεπόνης άλλωστε είναι ο άνθρωπος ο οποίος οποίος εξέδωσε τη Δευτέρα τη σχετική παραγγελία.
Είναι ενδεικτικό πως η σύλληψη δεν έγινε από την Οικονομική Αστυνομία, όπως είχε συμβεί με άλλους, αλλά από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.
Σύμφωνα με στελέχη του ΣΔΟΕ, οι συλλήψεις θα συνεχισθούν με βάση σχετική λίστα εκατοντάδων προσώπων.
O κ. Γιαννίκος, εκτός από μεγαλομέτοχος του Άλτερ, είναι ακόμη ο κύριος μέτοχος της εφημερίδας "Ο Επενδυτής", ιδιοκτήτης της εταιρίας "Modern Times" και της "Ελληνικής Θεαμάτων" στην οποία ανήκουν πολλά θέατρα της Αθήνας μεταξύ άλλων το θέατρο Παλλάς, αλλά και ιδιοκτήτης της δισκογραφικής "Lyra".

Τους έκαψε το Facebook!!!!!

Αξιοποιώντας την αφέλεια Αλβανών κακοποιών που ανέβαζαν τα κατορθώματά τους στο Facebook, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην εξάρθρωση σπείρας
 
Τα φωτογραφικά ντοκουμέντα με όπλα και χρήματα στο Facebook "έκαψαν" σπείρα Αλβανών κακοποιών που έπεσε στα δίχτυα της Ελληνικής Αστυνομίας.
Αγνοώντας το ρίσκο που είχε η συγκεκριμένη κίνηση τους, οι κακοποιοί ήθελαν να ενισχύσουν το "προφίλ" τους και έτσι οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. συνέδεσαν με ευκολία πρόσωπα και πιθανές πράξεις.
Η έρευνα των αστυνομικών στην Αθήνα, σύμφωνα με "Το Βήμα", ξεκίνησε πριν από μερικές εβδομάδες, όταν άνδρες της Αστυνομίας που ασχολούνται με το Facebook πρόσεξαν ορισμένες ιδιότυπες φωτογραφίες σε σελίδες αλλοδαπών που διαμένουν στην Αθήνα κι όχι μόνο.
Έκπληκτοι είδαν τους δημιουργούς συγκεκριμένων προφίλ και συγγενών τους να κρατούν ημιαυτόματα, να προτάσσουν περίστροφα και να έχουν φωτογραφίες με όπλα και λεφτά πάνω σε τραπέζι.
Σε άλλες πάλι φωτογραφίες, οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είδαν τα πολυτελή αυτοκίνητα που διέθεταν οι συγκεκριμένοι χρήστες.
Βάσει των στοιχείων, το αρχείο συμβάντων και τους αριθμούς των απεικονιζόμενων αυτοκινήτων, οι αστυνομικοί άρχισαν να συνδυάζουν τα εικονιζόμενα πρόσωπα με ανεξιχνίαστες ληστείες και διαρρήξεις που έχουν σημειωθεί τους τελευταίους μήνες.
Πηγή : 247

Jungle-Report: ΛΑ.Ο.Σ.και ΣΚΑΪ - Ένας έρωτας ρουμάνικης προελεύσεως

Αναδημοσίευση από το Jungle-Report
Τους τελευταίους μήνες βλέπουμε επί καθημερινής βάσεως μια ασύμμετρη ασυλία, νομιμοποίηση και υπερπροβολή -ενίοτε διανθισμένη και με επαίνους- του ακροδεξιού κόμματος του 5% και του αρχηγίσκου του από το μιντιακό συγκρότημα της οικογένειας Αλαφούζου, δηλαδή τον ΣΚΑΪ, τον ΣΚΑΪ 100,3, και την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Ορισμένες από αυτές τις περιπτώσεις είναι τόσο κραυγαλέες, όπως για παράδειγμα η πλήρης αποσιώπηση της ευρωπαϊκής δυσφορίας των τελευταίων ημερών για τη συμμετοχή της ακροδεξιάς στην ελληνική κυβέρνηση, που εύλογα αναρωτιέται κανείς αν πίσω από αυτόν τον κεραυνοβόλο έρωτα μεταξύ του κόμματος και των Αλαφούζων κρύβεται κάποιο πολύ χοντρό συνοικέσιο.
Θα προχωρήσουμε σε μια σταχυολόγηση αξιοσημείωτων γεγονότων, σε χρονολογική σειρά, όπου στο τέλος θα μπορεί ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του. Ορισμένα από αυτά έχουν αναφερθεί τους τελευταίους μήνες και σε άλλα μπλογκς, χωρίς όμως τις λεπτομέρειες των δικών μας πληροφοριών....

Η Ελλάδα καταστρέφεται εσκεμμένα και μεθοδευμένα, του Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ

«Εγκληματικές» χαρακτηρίζει ο επιφανής οικονομολόγος Τζέιμς Κ. Γκαλμπρέιθ τις βίαιες πολιτικές λιτότητας που επιβάλλει η Ε.Ε. και το ΔΝΤ στην Ελλάδα, και ληστρικές τις φοροεπιδρομές. Γιος ενός από τους τιτάνες οικονομολόγους του 20ού αιώνα, ο Τζέιμι, όπως είναι γνωστός σε φίλους και συναδέλφους, δεν έχει συνηθίσει να μασάει τα λόγια του. Στην συνέντευξη του στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία και στον Χρόνη Πολυχρονίου μιλά για την κρίση στην Ελλάδα και την ευρωζώνη γενικότερα...

ΗΠΑ: Ο ξεσηκωμός είναι πια γεγονός στις ΗΠΑ, το κίνημα των αγανακτισμένων φουντώνει. Ψεκάζουν με χημικά χωρίς έλεος. !!!!!

 

Μεγάλη οργή έχει προκαλέσει η βίαιη καταστολή κινητοποιήσεων του κινήματος «Occupy» από αστυνομικές δυνάμεις στην Αμερική, κυρίως με χρήση σπρέι πιπεριού. Το πιο πρόσφατο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η «επίθεση» εναντίον της νεαρής Ελίζαμπεθ Νίκολς, η οποία, ενώ συμμετείχε σε διαδήλωση στην πόλη Πόρτλαντ την περασμένη Πέμπτη, δέχτηκε ρίψη με το εν λόγω σπρέι κατευθείαν στο πρόσωπο και από πολύ κοντινή απόσταση.  
Η φωτογραφία, που τραβήχτηκε από τον ρεπόρτερ της εφημερίδας «Ορεγκόνιαν», Ράντι Ράσμουσεν, «κατά τύχη» όπως επεσήμανε ο ίδιος, έχει κάνει ήδη τον γύρο του διαδικτύου.
Σε μετέπειτα δηλώσεις της στην εφημερίδα, η Νίκολς ανέφερε ότι, κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, μια αστυνομικός με γκλομπ την χτύπησε στα πλευρά και μετά την πίεσε στο λαιμό. Τότε, εκείνη θύμωσε, φώναξε ότι είχε υποστεί βίαιη συμπεριφορά χωρίς λόγο και τότε ένας άλλος αστυνομικός της "απάντησε" με σπρέι πιπεριού.
«Εκείνη την ώρα ένιωσα το πρόσωπό μου και τα χέρια μου να παίρνουν φωτιά», περιέγραψε.
Τον τελευταίο καιρό, η χρήση σπρέι πιπεριού από την αστυνομία έχει σχεδόν ταυτιστεί με τις διαδηλώσεις των «Αγανακτισμένων» στην Αμερική, όπως επισημαίνεται και στην εφημερίδα Huffington Post.
Η εν λόγω φωτογραφία της Ελίζαμπεθ Νίκολς λήφθηκε μόλις λίγες ημέρες μετά από εκείνη της 84χρονης Ντόρλι Ρέινεϊ, η οποία δέχτηκε ακριβώς του ίδιου είδους επίθεση από την αστυνομία κατά τη διάρκεια ειρηνικής διαδήλωσης του κινήματος «Καταλάβετε το Σιάτλ»

Στο μεταξύ, άλλοι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν το εν λόγω "όπλο" ενάντια ομάδας φοιτητών που έκανε καθιστική διαμαρτυρία στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, στην πόλη Σακραμέντο. Οι φοιτητές, οι οποίοι συμμετείχαν στο κίνημα "Καταλάβετε τη Γουόλ Στριτ"  διαμαρτύρονταν για την διάλυση των σκηνών που είχαν στήσει στον προαύλιο χώρο του πανεπιστημίου. Σύντομα, οι δυνάμεις ασφαλείας τους "ψέκασαν" με το χημικό και στην συνέχεια προχώρησαν σε δέκα συλλήψεις. Οι φοιτητές τούς φώναξαν "Ντροπή σας".