English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις


Αυτός είναι ο λόγος που η Ισλανδία δεν είναι στις ειδήσεις


Η ιστορία ή οποία αποκαλύφθηκε από ένα ιταλικό ραδιοφωνικό σταθμό για την συνεχιζόμενη επανάσταση στην Ισλανδία είναι ένα χαρακτηριστικότατο παράδειγμα για το πόσο λίγο τα δικά μας Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης μας ενημερώνουν πραγματικά ή όχι για τα γεγονότα στον κόσμο.
Το 2008, κατά την έναρξη της «κρίσης», η Ισλανδία κυριολεκτικά πτώχευσε... Από τότε αυτό το ελάχιστα γνωστό μέλος της Ευρωπης «έχει χαθεί από τα ραντάρ της ενημέρωσης». Κατά την διάρκεια που οι ευρωπαϊκές χώρες, η μια μετά την άλλη, απειλούνται από την πτώχευση, η οποία (η πτώχευση) απειλεί την ύπαρξη του Ευρώ, το πέσιμο της οποίας θα έχει ανεξέλεγκτες συνέπειες για όλο τον κόσμο, το τελευταίο πράγμα που θα ήθελαν οι εξουσιαστές αυτού κόσμου είναι να γίνει η Ισλανδία παράδειγμα για άλλες χώρες.
Ας δούμε γιατί.
Η Ισλανδία (πληθυσμός 320 χιλιάδες) ήταν μια από της πλουσιότερες χώρες του κόσμου. Το 2003 με την τελική επικράτηση του νεοφιλελεύθερου καθεστώτος όλες οι τράπεζες ιδιωτικοποιήθηκαν και, με στόχο την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, οι τράπεζες αυτές προσέφεραν το ονλαϊν-μπάνκινκ και με την συνδρομή του χαμηλότερου δυνατού κόστους οι τράπεζες αυτές έδειχναν μεγάλα ποσοστά κερδών. Οι λογαριασμοί, οι οποίοι ονομάστηκαν IceSave, προσέλκυσαν πολλούς μικρούς Βρετανούς και Ολλανδούς επενδυτές. Αλλά παράλληλα με την αύξηση των επενδύσεων αυξανόταν και το εξωτερικό χρέος των τραπεζών. Το 2003 το χρέος της Ισλανδίας ήταν ίσο με το 200% του ΑΕΠ, ενώ το 2007 είχε φτάσει στο 900%. Η παγκόσμια οικονομική κρίση του 2008 έκανε το τελικό χτύπημα. Οι τρείς βασικές τράπεζες της Ισλανδίας ( Landbanki, Kapthing και η Glitnir) πτώχευσαν. Η κρόνα έχασε 85% της αξίας της έναντι του Ευρώ. Στο τέλος του χρόνου η Ισλανδία κήρυξε πτώχευση. Η κρίση οδήγησε την Ισλανδία, με την διαδικασία της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, στην αποκατάσταση των κυριαρχικών δικαιωμάτων των Ισλανδών μέσον του νέου συντάγματος. Αλλά αυτό επιτεύχθηκε με μεγάλο πόνο...

Προγραμματισμός έργων υποδομής στον Άγ. Λαυρέντιο

Έμφαση στις περιφερειακές δημοτικές ενότητες και ιδιαίτερα σε βασικά ζητήματα υποδομών δίνει η Δημοτική Αρχή Βόλου μέσα από την επικείμενη αναμόρφωση του Τεχνικού Προγράμματος για το 2012. Σήμερα πραγματοποιήθηκε επίσκεψη των αντιδημάρχων Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Φώτη Λαμπρινίδη και Δημοτικών Ενοτήτων Αγριάς-Αρτέμιδας κ. Νίκου Στόϊκου στον Άγιο Λαυρέντιο, κατά τη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν εκκρεμότητες και προβλήματα της περιοχής.
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου κ. Γιάννης Αγαπητός παρουσίασε τις προτεραιότητες. Μείζον πρόβλημα, όπως προέκυψε, αποτελεί η επισκευή του δικτύου υδραυλάκων ώστε να είναι δυνατό κατά τους θερινούς μήνες το πότισμα των καλλιεργειών και η ικανοποίηση των αρδευτικών αναγκών ευρύτερα. Συγκεκριμένα απαιτείται η επισκευή των τσιμενταυλάκων, η κατασκευή των υποστηρικτικών ικριωμάτων και εκσκαπτικές εργασίες. Συμπληρωματικό είναι και το έργο της επισκευής της γεώτρησης στον Άγιο Λαυρέντιο. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου ολοκληρώνει τη μελέτη του έργου, το οποίο θα ενταχθεί στο έργο «Συντήρηση δικτύου άρδευσης Δ.Ε. Αρτέμιδας».
Σημειώνεται ότι για την ύδρευση και άρδευση της περιοχής το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου ενέκρινε πρόσφατα τη μελέτη «ύδρευσης της περιοχής Σερβανατών», έργο προϋπολογισμού 200.000ευρώ, το οποίο ο Δήμος πλέον διεκδικεί να το εντάξει μέσω της ΔΕΥΑΜΒ στον προγραμματισμό της Περιφέρειας. Με το έργο αυτό θα καλυφθούν πλήρως οι ανάγκες ύδρευσης στις Σερβανάτες ενώ θα αξιοποιηθεί το νερό μικρότερων πηγών του Αγίου Λαυρεντίου...

Καταστράφηκε ολοσχερώς καφέ μπαρ στον Αγ. Λαυρέντιο

Ολοσχερώς καταστράφηκε καφέ - μπαρ στον Άγιο Λαυρέντιο, από φωτιά που ξέσπασε από άγνωστη αιτία, στις 4.50 τα ξημερώματα, ενώ το κτίριο καταστράφηκε ολοσχερώς και οι ζημιές υπολογίζονται σε 100.000 €.
Το μπαρ ήταν μισθωμένο από 40χρονη εργαζόμενη στον πρώην Δήμο Αρτέμιδας και αξίζει να σημειωθεί ότι το διάστημα αυτό ήταν κλειστό.
Επί τόπου πήγαν δύο οχήματα με πέντε πυροσβέστες, που, μετά από μεγάλη προσπάθεια κατάφεραν να κατασβέσουν την πυρκαγιά στις 9 το πρωί. Προανάκριση για τα αίτια της φωτιάς διενεργεί το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου.
Στον τόπο της φωτιάς αναμένεται να πάνε οι αντιδήμαρχοι Αγριάς - Αρτέμιδας Νίκος Στόικος και Τεχνικών Υπηρεσιών Φώτης Λαμπρινίδης, που είχαν προγραμματίσει επίσκεψη στο έργο του Στρατώνα που ολοκληρώνεται.

ΚΙΜΩΝ ΚΟΥΛΟΥΡΗΣ: Προς τον Εξωχότατον Υπουργόν Βιομηχανίας

Διαβάστε την επιστολή – προσκύνημα του Κίμωνα Κουλούρη στο Στυλιανό Παττακό με την οποία διαμαρτύρεται για την απόλυση του από τη ΔΕΗ και δηλώνει «εθνικόφρονας» και «αντικομμουνιστής». Διαβάστε το πλήρες κείμενο και βγάλτε τα συμπεράσματα σας για το ποιος πραγματικά είναι ο άνθρωπος που «κλαίγεται» καθημερινά στα κανάλια:
«Προς Τον Εξοχώτατον Υπουργόν Βιομηχανίας
Ενταύθα
Κύριε Υπουργέ
Τυγχάνω εκ των απολυθέντων της Δ.Ε.Η. δυνάμει της υπ’ αριθμ. 2058/30.11.67αποφάσεως…
Σας βάσει της Θ/1967 Συντακτικής Πράξεως.
Η απόλυσις αύτη με γέμισε πικρία διότι πιστεύω ότι η μέχρι τούδε δράσις μου κατευθύνετο από πατριωτικά και εθνικά αισθήματα. Ολόκληρος η οικογένειά μου εστάθη πάντοτε αντιμέτωπος του Κομμουνισμού. Θεωρώντας τον, ως πράγματι είναι εχθρόν της πατρίδος και του λαού. Επιτρέψατέ μου να Σας αναφέρω ορισμένα γεγονότα τα οποία αποδεικνύουν αυτό.
1ον. Το έτος 1964 σαν συνδικαλιστής του Φοιτητικού Συλλόγου Ανωτάτης Εμπορικής αντιδρών εις την συνεργασίαν συνδικαλιστών οι οποίοι πολιτικώς ανήκον είς την Ε.Κ. και ΕΔΑ διεχώρισα την θέσιν μου και κατέβηκα ανεξάρτητος.
2ον. Το αυτό έτος κατά το οποίον ο Σύλλογος της Ανωτάτης Εμπορικής ηλέγχετο από την Αριστεράν έκανα σκληράς μάχας για να κρατηθούν οι φοιτηταί μακράν της επιρροής της Αριστεράς.
3ον. Το αυτό έτος αν ενθυμούμαι καλώς εις την β’ ή γ’ σπουδαστικήν συνδιάσκεψιν και ενώ η ΕΦΕΕ ηλέγχετο απόλυτα από την Αριστεράν, όλες οι θέσεις μου ήταν καθαρά Εθνικές και Αντικομμουνιστικές,...

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΧΡΕΟΥΣ. Ποιός χρωστάει σε ποιόν και πόσο!!!

Εξαιρετικά ενδιαφέρον γράφημα του  BBC, όπου αναφέρεται αναλυτικά ποια χώρα χρωστάει  σε ποιόν και πόσα. Θα δείτε ότι η Ελλάδα χρωστά πολύ λιγότερα σε σχέση με άλλες χώρες. Κάνετε κλικ σε κάθε Χώρα για να δείτε το χρέος της. Τα βέλη δείχνουν από τον Χρεώστη προς τον Πιστωτή και το πάχος τους είναι ανάλογο προς το οφειλόμενο ποσό στο τέλος Ιουνίου 2011.
Κάντε κλικ στην παρακάτω εικόνα για να δείτε το γράφημα:
GREECE GDP: €0.2 tn Foreign debt: €0.4 tn €38,073 
Foreign debt per person 252% 
Foreign debt to GDP 166% Govt debt to GDP Risk Status:
HIGH
Greece is heavily indebted to eurozone countries and is one of three eurozone countries to have received a bail-out. Although the Greek economy is small and direct damage of it defaulting on its debts might be absorbed by the eurozone, the big fear is "contagion" - or that a Greek default could trigger a financial catastrophe for other, much bigger economies, such as Italy.

Υπέρ της προφυλάκισης του Β. Παπαγεωργόπουλου ο εισαγγελέας

Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η δικογραφία και τι ζητά ο εισαγγελέας Πρωτοδικών για την υπεξαίρεση μαμούθ στον Δήμο Θεσσαλονίκης
 
Διαβάζοντας την δικογραφία της υπόθεσης υπεξαίρεσης στον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο εισαγγελέας εφετών ζήτησε την προφυλάκιση του Β. Παπαγεωργόπουλου και του Μ. Ζορπίδη.
Την προφυλάκιση των δύο ανδρών θα κρίνει το Συμβούλιο Εφετών κάνοντας ή όχι δεκτή την εισήγηση του Εισαγγελέα.
Υπενθυμίζεται, ότι ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λ. Τσόγκας, είχε ζηγήσει την ποινική δίωξη του τέως δημάρχου για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.
Διώξεις είχαν ασκηθεί και κατά του τότε γραμματέα του δήμου, Μ. Λεμούσια, κατά του πρώην αντιδημάρχου, Μ. Ζορπίδη και ενός πρώην υπαλλήλου του δήμου.
Στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς, που διατηρούσαν από κοινού με συγγενικά πρόσωπα, εντοπίστηκαν υπέρογκα ποσά που δεν δικαιολογούνταν από την επαγγελματική τους δραστηριότητα, για τη δεκαετία 1998-2008....

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Απίστευτο χαμένο ντοκουμέντο βίντεο από την καταστροφή της Σμύρνης (1922)

Ένα ξεχασμένο ντοκουμέντο ιστορικής αξίας από την καταστροφή της Σμύρνης, το 1922, κινηματογραφήθηκε με κάμερα 35mm σε Σμύρνη, Αθήνα και Πειραιά και βρήκε νέα ψηφιακή ζωή το 2008. Ο George Magarian, δημιουργός του «ντοκιμαντέρ» εποχής, γεννήθηκε το 1895 και σπούδασε στο «Αμερικανικό Κολλέγιο» στο Ικόνιο (Konya) της Τουρκίας. Αργότερα, διατέλεσε διευθυντής στο παράρτημα του Ικονίου της ΧΑΝ (Χριστιανική Αδελφότης Νέων, ΧΑΝΘ για τη Θεσσαλονίκη, γνωστή ως YMCA, Young Men Christian Association και ΧΕΝ=Χριστιανική Ένωσις Νεανίδων, YWCA, Young Women Christian Association το γυναικείο τμήμα). Όπως σημειώνει στους μεσότιτλους, αν και η YMCA δεν ήταν φιλανθρωπική οργάνωση, την περίοδο των γεγονότων στη Μικρά Ασία, το 1922, οργάνωσε δομές ανακούφισης για τα θύματα της τραγωδίας αυτής. Ο George Magarian, την ίδια στιγμή που συμμετείχε στα γεγονότα αυτά, με μια μηχανή 35 mm, κινηματογράφησε πολλές σκηνές της ανθρωπιστικής καταστροφής, στη Σμύρνη, στην Αθήνα και στον Πειραιά. Οι συγκλονιστικές αυτές εικόνες παρέμειναν επί 60 και πλέον χρόνια στο διαμέρισμα της συζύγου του, στη Νέα Υόρκη. Ολοι αγνοούσαν την ύπαρξή τους, έως ότου το 2008 ο εγγονός του Robert Davidian, κινηματογραφιστής ο ίδιος, βρήκε το μοναδικό αυτό ντοκουμέντο και το διέσωσε από τη φθορά του χρόνου μετατρέποντάς του σε ψηφιακή μορφή, πριν την ολοκληρωτική του αποσύνθεση. Πηγές: XYZ Contagion, Davidian Video Productions 

Γιατί οι Ευρωπαίοι θέλουν να γίνουν Έλληνες!!!

Εδώ και μερικούς μήνες στο http://jesuisgrec.blogspot.com εκατοντάδες πολίτες από όλη την Ευρώπη, ζητούν να λάβουν την ελληνική υπηκοότητα, καταγγέλλοντας παράλληλα την "δικτατορία των αγορών" και την επιβολή μέτρων οικονομικής λιτότητας.
Η πρωτοβουλία ονομάστηκε "Η έκκληση της Νάντης", αφού από αυτή την πόλη της Γαλλίας ξεκίνησε η συλλογή υπογραφών με το σλόγκαν "Είμαι και εγώ Έλληνας".
"Είμαστε και εμείς Έλληνες. Μαζί περνάμε κοινές δυσκολίες και συμπαραστεκόμαστε στον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό", εξηγεί ο Λικ Ντουγιάρ, δάσκαλος στο επάγγελμα με καταγωγή από τη Νάντη της Γαλλίας.
Στα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου ο κ. Ντουγιάρ άναψε την πρώτη σπίθα που γρήγορα μετατράπηκε σε ένα μικρό πλην ενθουσιώδες κίνημα συλλογής διαδικτυακών υπογραφών για την απόκτηση της Ελληνικής υπηκοότητας, ως ένδειξη συμπαράστασης στους δοκιμαζόμενους Έλληνες.
Πως άρχισαν όλα...