English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Αυγούστου 2012

Ο «ΕΜΦΥΛΙΟΣ» ΣΤΗ ΣΥΡΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΑΝΑΦΛΕΞΗ

Του ΑΠ.ΑΠΟΣΤΟΛΟΠΟΥΛΟΥ

Προ ημερών ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Λαβρόφ δήλωσε ότι στη Συρία διεξάγεται εμφύλιος πόλεμος. Πρόσφατα ο γγ του ΟΗΕ Μπα Κι Μουν προέβλεψε ότι ο εμφύλιος στη Συρία θα είναι μακρύς. Τι μπορεί να σημαίνει ότι στη Συρία γίνεται εμφύλιος και όχι κάτι άλλο, πχ ξενοκίνητη εξέγερση;
Ένας εμφύλιος είναι εσωτερική υπόθεση και μπορεί να διευθετηθεί με ποικίλους τρόπους, από την ολοκληρωτική νίκη της μιας πλευράς έως τη διεξαγωγή συνομιλιών των εμπλεκόμενων και εξεύρεση λύσης στην οποία φυσικά αναμιγνύεται, έτσι ή αλλιώς, ο διεθνής παράγων. Στην περίπτωση αυτή ο διεθνής παράγων εμφανίζεται ως Ειρηνοποιός αν και όχι αναγκαστικά ως δίκαιος κριτής.
Αντιθέτως αν μιλήσουμε για ξενοκίνητη επέμβαση τότε διασπάται και ο διεθνής παράγων σε καλούς και κακούς και δημιουργούνται προϋποθέσεις μετωπικής αντιπαράθεσης, δηλαδή, στην περίπτωση της Συρίας, πάμε για παγκόσμιο πόλεμο ή για κάτι παρόμοιο. Ωστόσο, ως αθεράπευτα αισιόδοξοι (ή ως απολύτως και «κυνικά» ρεαλιστές), πιθανολογούμε ότι η συγκέντρωση Διεθνών Ένοπλων Δυνάμεων στη Συρία έχει στόχο όχι την –απευκταία- σύγκρουσή τους αλλά να αποτραπεί η τυχόν (αλλά εμφανής) διάθεση, ιδίως της μιας πλευράς, να μετατρέψει τον «εμφύλιο» σε ανοιχτή, μονομερή, επέμβαση. Μαζεύουν πλοία για να προστατεύσουν τον εαυτό τους αλλά και τον αντίπαλο από κάποιο μοιραίο λάθος. Τα Όπλα διασφαλίζουν ότι η «υπόθεση Συρία» θα παραμείνει εμφύλιος, δηλαδή εσωτερικό ζήτημα, και ότι ο διεθνής παράγων επιφυλάσσει επιμελώς στον εαυτό του τον επωφελή ρόλο του Ειρηνοποιού, για την τελική μοιρασιά. Όπου είθισται οι ιθαγενείς να χάνουν και οι Μεγάλες Δυνάμεις να κερδίζουν. Η απειλή ενός παγκοσμίου πολέμου προσδιορίζει, ως τώρα, τον πόλεμο στη Συρία ως εμφύλιο. Για παγκόσμιο πόλεμο μίλησε ο Λίο Πανέττα, υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, αν υλοποιηθεί η σκέψη να επιβληθεί απαγόρευση πτήσεων σε μέρος της Συρίας, όπως έγινε στη Λιβύη....

ΟΙ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΑΧΕΙΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ!


ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ
ΠΥΚΝΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΗ ΑΝ. ΜΕΣΟΓΕΙΟ!
Ξεκίνησε τα μεσάνυκτα της Πέμπτης αιφνιδιαστική νυχτερινή στρατιωτική άσκηση με ενεργοποίηση τμημάτων της Δύναμης Ταχείας Αντίδρασης των Ενόπλων Δυνάμεων.
Η άσκηση με την κωδική ονομασία «ΠΥΡΠΟΛΗΤΗΣ» άρχισε στις 23.00 της Πέμπτης ύστερα από εντολή του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Μιχ. Κωσταράκου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ, περιλαμβάνει δύο σκέλη:
1) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης κατάληψης πολεμικού πλοίου στον Αργοσαρωνικό, και
2) την εκτέλεση νυχτερινής επιχείρησης διείσδυσης και διάσωσης στρατιωτικών σε χερσαία περιοχή μέσα ή πίσω από τη γραμμή μάχης, σε χώρο της Αττικής.
Στο πρώτο σκέλος εμπλέκεται κυρίως το Πολεμικό Ναυτικό και η Μονάδα Υποβρύχιων Καταστροφών και στο δεύτερο η 31 ΜΕΕ της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και μονάδες επιθετικών ελικοπτέρων και της Πολεμικής Αεροπορίας που προσφέρουν σχετική κάλυψη.
Αξίζει να υπενθυμιστεί ότι αυτή η στρατιωτική άσκηση είναι η πέμπτη που γίνεται στο διάστημα των τελευταίων μηνών. Η προηγούμενη, που είχε το ίδιο αντικείμενο και έλαβε χώρα επίσης στην Αττική και τον Αργοσαρωνικό, έγινε στις αρχές Αυγούστου.
Τα σενάρια των ασκήσεων, σύμφωνα με δημοσιεύματα από τον ημερήσιο τύπο, αφορούν στην κατάληψη πλοίων και νησιών και ως τέτοια δεν είναι άσχετα με τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου. Προβληματισμό, όμως, προκαλεί το γεγονός ότι αυτές οι στρατιωτικές ασκήσεις γίνονται τόσο κοντά στην πρωτεύουσα.
ΠΗΓΗ: iskra,gr

Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Βόλος: Σε εξέλιξη η μεγάλη φωτιά στην Ανάβρα




Μεγάλη φαίνεται ότι είναι η νέα πυρκαγιά, που ξέσπασε στις 14.30 σήμερα το μεσημέρι στη θέση Λυκοράχη Ανάβρας, μερικά χιλιόμετρα έξω από το χωριό.


Η φωτιά ξέσπασε σε δάσος και ήδη στήθηκε μεγάλη επιχείρηση κατάσβεσης, με δύο αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, με 12 οχήματα από Βόλο και Αλμυρό και πάνω από 60 πυροσβέστες (μεταξύ των οποίων και τρία πεζοπόρα τμήματα).

Προκειμένου να γίνει άμεση επέμβαση, αναμένονται και άλλα οχήματα με πυροσβέστες, από άλλα σημεία της Θεσσαλίας.

Σας μιλάει ένας Έλληνας Ποιητής. Τίποτε περισσότερο απ αυτό. Αλλά και τίποτε λιγότερο…


Αναλάβετε τις ευθύνες σας. Όλοι! Η Ελλάδα δεν θα πεθάνει! Προσέξτε καλά. Όλοι σας!

Από τον σημερινό Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Αρχιεπίσκοπο, και τους Αρχηγούς των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, κι από την Κυβέρνηση, τους Πολιτικούς Αρχηγούς και τους Βουλευτές, μέχρι τον τελευταίο υπάλληλο της διοίκησης στις εσχατιές της Επικράτειας, αναλογιστείτε αυτό που συμβαίνει τούτη την ώρα στην πατρίδα μας.

Έχετε όλοι σας ευθύνη για ό,τι παραπέρα συμβεί...

Πείραμα: ένας πολίτης διαβάζει το… Σύνταγμα Της Ελλάδος…

Παρακαλούνται όλοι οι υπεύθυνοι πολίτες να διαβάσουν προσεκτικά το Σύνταγμα Της Ελλάδος πριν διαβάσουν παρακάτω… Μέσα στα αιτήματα του Ε.Πα.Μ. υπάρχει και αναφορά για δημιουργία νέου Συντάγματος.  Επίσης, ακούμε συνέχεια ότι το μνημόνιο είναι αντισυνταγματικό, ότι η χώρα έχει Σύνταγμα κλπ. κλπ. Επίσης, ως απλοί πολίτες μπορεί να μας έχουν περάσει ερωτήματα από το μυαλό, για το Σύνταγμα.  Ποιά είναι όμως η πραγματική κατάσταση και αλήθεια, υπάρχουν πιθανά προβλήματα που μπορεί ο καθημερνός πολίτης να παρατηρήσει εάν διαβάσει προσεχτικά το Σύνταγμα; Υπάρχει περιθώριο βελτίωσης του; Εφαρμόζεται το Σύνταγμα σήμερα; Αν ναι, είμαστε σίγουροι; Εάν όχι, τότε γιατί;
Έτσι λοιπόν, για να πούμε ότι το κάναμε και αυτό, προσπαθήσαμε να διαβάσουμε το Σύνταγμα ως απλοί πολίτες και να βγάλουμε τα προσωπικά μας συμπεράσματα ως απλοί πολίτες. Δεν είναι αναγκαστικά όλα σωστά, μια και δεν είμαστε νομικοί αλλά δείχνουν την διαδικασία που κανείς θα μπορούσε να ακολουθήσει για να δεί και μόνος του που βρισκόμαστε.
Κάποιοι θα πούν ότι πρέπει να είναι νομικός κάποιος για να διαβάσει το Σύνταγμα και να το καταλάβει. Σαν να λένε δηλαδή ότι έχουμε μεν το δικαίωμα να το διαβάσουμε, αλλά επί της ουσίας αυτό θα μας είναι άχρηστο σε πρακτικό επίπεδο εφ όσον δεν μπορούμε να το καταλάβουμε πλήρως. Αν είναι έτσι, τότε για ποιόν γράφτηκε το Σύνταγμα; Ή θα πρέπει να πληρώσω έναν δικηγόρο για να μου το εξηγήσει; Και αν είναι έτσι, τότε γιατί δεν μας το κάνανε λιανά μια και καλή από την αρχή;
Αγνοώντας λοιπόν τις κατά τα άλλα “αγαθές” προθέσεις “αυτών που κατέχουν την γνώση”, εμείς θα ρίξουμε μια ματιά ως απλοί πολίτες στο Σύνταγμα, για να δούμε που θα μας βγάλει…
Πριν αρχίσουμε, ας κάνουμε το ερώτημα πρώτα: Τι ακριβώς είναι Σύνταγμα;..

Προπολεμική εικόνα στις αγορές με συσσώρευση χρυσού - 18,6τ. αγόρασε η Ρωσία!



Σε συσσώρευση χρυσού προχωρά η ρωσική κεντρική τράπεζα αγοράζοντας 18,6 τόνους και αυξάνοντας τα αποθέματά της στους 936,2 τόνους χρυσού, περίπου 30 εκατομμύρια ουγγιές. Όλα αυτά μετά την αποκάλυψη ότι και ο διεθνής επενδυτής και γεράκι των αγορών Τζόρτζ Σόρος, επίσης αγόρασε χρυσό αξίας 50 εκατ. ευρώ μειώνοντας το χαρτοφυλάκιό του σε μετοχές.
Η Ρωσία έχει ξεκινήσει πριν από μερικούς μήνες να συγκεντρώνει χρυσό σε ράβδους και σε νομίσματα, κάτι που δείχνει ότι η ρωσικιή κυβέρνηση φοβάται μείζονα αναταραχή είτε σε γεωστρατηγικό επίπεδο, είτε σε νομισματικό. Φυσικά  το ένα, δεν εξαιρεί το άλλο.  
Αλλά οι μαζικές αγορές χρυσού που αποτελεί το επενδυτικό καταφύγιο σε περιόδους μείζονος γεωστρατηγικής αναταραχής μόνο αισιοδοξία δεν μπορούν να προκαλέσουν, καθώς τα σύνεφα σε ολόκληρη την περιοχή από την Ανατολική Μεσόγειο μέχρι τον Κόλπο και από τον Κόλπο μέχρι τον Καύκασο, πυκνώνου. Μην ξεχνάμε ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ενισχύει συνέχεια τις δυνάμεις του στην Καύκασο...
Την ίδια συμπεριφορά επιδεικνύουν και αραβικά κράτη που αθόρυβα αυξάνουν τα αποθέματα χρυσου. Τόσο το Κατάρ, όσο και τα ΗΑΕ προχώρησαν σε συνολικά αγορές περισσότερων από 12 τόνων τους τελευταίους μήνες.
Ανάλογη συγκέντρωση χρυσού, με αυτούς τους ρυθμούς μπορεί να συγκριθεί μόνο με την εποχή πριν από τον Β'Π.Π..
Όλα αυτά βέβαια, είναι άκρως ανησυχητικά για την Ελλάδα. Στην παρούσα χρονική συγκυρία ο φόνος της νομισματικής αστάθειας είτε λόγω της οικονομικής λαίλαπας που πλήττει την ευρωζώνη είτε μείζοναν γεωστρατηγικών ανακατατάξεων, μόνο περαιτέρω προβληματισμό μπορούν να προκαλέσουν...

«Κλειδώνει» Εξεταστική για εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας μετά την κατάθεση Ρουμελιώτη



Τα τραγικά γεγονότα του χειμώνα και της άνοιξης του 2010 που οδήγησαν στην εκχώρηση εθνικής κυριαρχίας με την είσοδο του ΔΝΤ στην δημοσιονομική διαχείριση της χώρας και την εν συνεχεία προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης θα αποτελέσουν τελικά αντικείμενο εξεταστικής επιτροπής της Βουλής, με ρόλο ανάλογο αυτό που είχαν οι εξεταστικές επιτροπές και τα δικαστήρια μετά την περίοδο της Κατοχής '41-'44 για αυτούς που παρέδωσαν τη χώρα στους Γερμανούς και στην τριμερή κατοχή.
Κεντρικά πρόσωπα στην εξεταστική επιτροπή θα είναι ασφαλέστατα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αλλά και ο επικεφαλής του οικονομικού του επιτελείου Γιώργος Παπακωνσταντίνου κάτι που έγινε σαφές μετά και τη χθεσινή κατάθεση  ενώπιον των εισαγγελέων του Οικονομικού Εγκλήματος Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη του πρώην  εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο Παναγιώτη Ρουμελιώτη.
Η κλήση του από τους εισαγγελείς έγινε στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται μετά τις δηλώσεις του ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής εξυγίανσης της Ελλάδας από το ΔΝΤ ήταν καταδικασμένο να αποτύχει...

ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ



ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ ΑΓ.ΚΟΣΜΑ του ΑΙΤΩΛΟΥ
 "Οι Τούρκοι θα φύγουν, αλλά θα ξανάρθουν πάλι και θα φθάσουν ως τα Εξαμίλια. Στο τέλος θα τούς διώξουν εις την Κόκκινη Μηλιά. Από τούς Τούρκους το 1/3 θα σκοτωθεί, το άλλο τρίτο θα βαπτισθεί και μονάχα το 1/3 θα πάει στην Κόκκινη Μηλιά".

("Κόκκινη Μηλιά". Τοποθεσία, την οποίαν η φαντασία των υποδούλων Ελλήνων έθετεν εις τα βάθη της Μ. Ασίας).
 

Στις 24 Αυγούστου η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Εθνοϊερομάρτυρος Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, τον οποίο ορισμένα σχολικά  βιβλία αρνούνται να παρουσιάσουν ως ιερομόναχο  και τον εμφανίζουν σαν ένα διαφωτιστή δυτικού τύπου. Ο Πατροκοσμάς μαρτύρησε στο Κολικόντασι της Βορείου Ηπείρου στις 24.8. 1779 αφού περπάτησε χιλιάδες χιλιόμετρα για να εμποδίσει τον εξισλαμισμό των υποδούλων. Έχουμε χρέος προς τη ιερή μνήμη του να ακολουθούμε τα διδάγματά του ως προς το ελληνορθόδοξο περιεχόμενο της παιδείας. Έχουμε επίσης χρέος να κρατήσουμε ζωντανό και ελεύθερο τον Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου και γενικότερα της Αλβανίας. Με τον τίτλο ΑΓΙΟΣ ΚΟΣΜΑΣ ΚΑΙ ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ είχε διοργανώσει δύο αξιομνημόνευτα επιστημονικά συνέδρια τέτοιες ημέρες το 1987 και το 1989 ο αοίδιμος Ιεράρχης Δρυινουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κυρός Σεβαστιανός. Τιμώντας τη μνήμη του Αγίου αλλά και του Μητροπολίτου καταγράφω τους ακόλουθους προβληματισμούς:..

Πήλιο: "Πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες;"


Επεισοδιακή ήταν η επίσκεψη του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης  Αντώνη Μανιτάκη στο Πήλιο, όταν δύο πολίτες θέλησαν να διαμαρτυρηθούν. Σύμφωνα με το e-volos.gr, ο υπουργός δέχθηκε φραστική επίθεση στην οποία απάντησε δίνοντας συνέχεια στους λεκτικούς διαξιφισμούς, ενώ ακολούθησε προσαγωγή ατόμου στο αστυνομικό τμήμα.
Όπως καταγγέλλει αναγνώστης της ιστοσελίδας, στο πανηγύρι Πέτρας, στο χωριό Πρόπαν (Καλαμάκι) του ανατολικού Πηλίου, δύο πολίτες, επισκέπτες στο χωριό, θέλησαν να διαμαρτυρηθούν στον υπουργό για την συμμετοχή του στην Κυβέρνηση και την ανακολουθία των προεκλογικών δεσμεύσεων της, αδιαφορώντας για τις 3.000 περίπου αυτοκτονίες, για  τους περισσότερους από 1.500.000 ανέργους, τα δεκάδες χιλιάδες καταχρεωμένα νοικοκυριά κλπ.
Τότε, περνώντας από μπροστά τους, ο ένας πολίτης του απεύθυνε την ερώτηση: "πόσα χρήματα πήρες για να πουλήσεις την πατρίδα σου και να έχεις 3000 αυτοκτονίες... άξιζε το αντίτιμο που πήρες για να βάψεις τα χέρια σου με τόσο αθώο αίμα;", για να λάβει την προκλητική απάντηση του υπουργού "ναι… πήρα πολλά!!!". Ο διαμαρτυρόμενος πολίτης αντέδρασε φραστικά στην προκλητική απάντηση του μέλους της Κυβέρνησης.
Παρόντες ήταν δύο αστυνομικοί που συνόδευαν τον κ. Μανιτάκη, οι οποίοι ζήτησαν από τους πολίτες να απομακρυνθούν αλλά δεδομένου ότι υπήρχε μόνο πολιτική διαμαρτυρία, δεν επενέβησαν αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα και τους Νόμους.
Όταν η κάμερα πλησίασε κοντά στο γεγονός, ο υπουργός κινήθηκε αμέσως εναντίον της κάνοντας κίνηση για να την κατεβάσει, κατά την συνήθη πρακτική των υπουργών-βουλευτών σε τέτοιες περιστάσεις!!!
"Δίπλα του ήταν ένας πολίτης, ακόλουθος του υπουργού και συνδικαλιστής (μάλλον), ο οποίος προέβη σε προπηλακισμό του χειριστή της κάμερας μαζί με τον υπουργό", αναφέρει ο αναγνώστης.
Ολόκληρη η καταγγελία του αναγνώστη...

Τρίτη 21 Αυγούστου 2012

SOK: Eχετε δάνειο µε κυµαινόµενο επιτόκιο; Είστε θύµα χειραγώγησης

 
Επί µια δεκαετία τουλάχιστον, η αγγλική τράπεζα Barclays, χειραγωγούσε τα διατραπεζικά επιτόκια «προς τα πάνω». Βάσει  αυτού… «του χειραγωγηµένου» επιτοκίου, δανειζόσασταν και εσείς από τa ελληνικά χρηµατοπιστωτικά ιδρύµατα.


Κατά τη διάρκεια της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα (2000-2009) το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έβαινε διαρκώς µειούµενο και πληµµύριζε την αγορά µε υπερχειλή ρευστότητα. Παράλληλα, τα επιµέρους διατραπεζικά επιτόκια Libor και Euribor αποκλιµακώνονταν αντίστοιχα, δηµιουργώντας ευνοϊκές συνθήκες χρηµατοδότησης για το σύνολο των πολιτών της ΕΕ.
Την ίδια εποχή, οι ελληνικές τράπεζες, αφενός µε όπλο την απελευθέρωση της καταναλωτικής πίστης, επί εποχής Καρατζά, ως ∆ιοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και αφετέρου σύµφωνα µε τη «µόδα της εποχής» προέβαιναν στη δηµιουργία κάποιων νέων πιστωτικών προϊόντων. Τα νέα αυτά πιστωτικά προϊόντα παρουσίαζαν ελαστικότητα και ευελιξία στην επιτοκιακή τους επιβάρυνση, δηλαδή το επιτόκιό τους συµφωνούνταν κυµαινόµενο, προκειµένου ο εκάστοτε δανειολήπτης να απολαµβάνει τα οφέλη από τις αντίστοιχες µειώσεις των διατραπεζικών επιτοκίων αλλά και, εν µέρει, να µοιράζεται και να επιβαρύνεται µε τον κίνδυνο της αύξησης του κόστους του χρήµατος στις χρηµαταγορές...

Πρόστιμα έως 1000 € στους ιδιοκτήτες ανασφάλιστων ΙΧ

http://marketbeast.gr/wp-content/uploads/2012/08/fetcher_0475.jpeg
Εντός του φθινοπώρου περίπου δύο εκατομμύρια ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που δεν τα έχουν ασφαλίσει θα ειδοποιηθούν πως πρέπει να πληρώσουν από 250 ευρώ έως 1000 ευρώ πρόστιμο.
Το φοβερό της υπόθεσης είναι ότι τα 750.000 ανασφάλιστα ΙΧ είναι κρατικά οχήματα, ενώ περίπου σε 350.000 έχουν κατατεθεί οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Το πρόστιμο θα κινείται με βάση την παλαιότητα και τον κυβισμό του κάθε οχήματος.
Σύμφωνα με το «Εθνος» στην περίπτωση που δεν καταβάλλεται το πρόστιμο, θα αφαιρείται η άδεια αλλά και οι πινακίδες κυκλοφορίας.
Οι παραβάτες αφού καταβάλουν το πρόστιμο θα πρέπει μέσα σε 10 έως 20 μέρες να προσκομίσουν την απόδειξη πληρωμής της κλήσης αλλά και το ασφαλιστήριο συμβόλαιο του οχήματος του, για να μην πληρώσουν και δεύτερο πρόστιμο, τονίζει το thebest.gr

Τρίτη μέρα καταστροφής στη Χίο

Η φωτογραφία από τον δορυφόρο δείχνει το μέγεθος της καταστροφής.
Για τρίτη μέρα η πύρινη λαίλαπα συνεχίζει να καεί της Καρυές στη Χίο, ενώ υπάρχει κόκκινος συναγερμός για τα μαστιχόδεντρα.

Στο σημείο επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 50 οχήματα, 110 άτομα πεζοπόρο, 50 εθελοντές, αλλά και 79 στρατιώτες.
Μεγάλο βάρος της προσπάθειας της Πυροσβεστικής πέφτει στη σωτηρία των μοναδικών σε όλο τον κόσμο μαστιχόδενδρων, ωστόσο παρά τις προσπάθειες ήδη έχουν καεί μαστιχοκαλλιέργειες στα χωριά Λιθί, Ελάτα, Βέσσα και Αρμόλια.
Πηγή:olympia.gr

Βόμβα της Σερβίας στο τραπεζικό σύστημα – Το ΔΝΤ σε κατάσταση πανικού!


Νέο τραπεζικό σύστημα στη Σερβία, με νόμο που ορίζει πως οι τράπεζες θα εργάζονται αποκλειστικά και μόνο για το όφελος της χώρας και των πολιτών!

Της Μαργαρίτας Ισιδώρου

 


Οι σοσιαλιστές της Σερβίας εγκαταλείπουν το τραπεζικό σύστημα του ευρωπαϊκού μοντέλου και προκαλούν τις έντονες διαμαρτυρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου! Παραιτήθηκε ο Dejan Soskic, πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας Σερβίας, ενώ η θητεία του έληγε το 2016! Στην Ευρώπη και ειδικότερα στα Βαλκάνια έχουμε την πρώτη πολιτική απάντηση και αντίδραση στη Τραπεζική Δικτατορία, με νόμο που ψήφισε η Σερβική Βουλή!