English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Αθήνα 1960: Χριστούγεννα πρίν από 52 χρόνια!!!


Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Δράκεια 69 χρόνια μετά.....

Με λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στη Δράκεια Πηλίου η εκδήλωση μνήμης που διοργάνωσε ο Δήμος Βόλου για την 69η επέτειο εκτέλεσης των 118 Δρακειωτών από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στις 18 Δεκεμβρίου 1943.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκπρόσωποι των θρησκευτικών, πολιτικών και στρατιωτικών αρχών της περιοχής, ενώ μαζική ήταν και η συμμετοχή των κατοίκων του χωριού.
Μετά τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Δράκειας ακολούθησε η τέλεση Μνημοσύνου για τους εκτελεσθέντες Δρακειώτες και στη συνέχεια ομιλία του λαογράφου-συγγραφέα Κώστα Λιάπη, με θέμα «Η τραγωδία της Δράκειας». Αμέσως μετά, στο χώρο του Μνημείου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε το προσκλητήριο Πεσόντων.
Ξεχωριστή στιγμή της εκδήλωσης ήταν η απαγγελία από τον Σπύρο Μαβίδη του ποιήματος «Ο Τύμβος» του Γιάννη Φάτση, με τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου να παίζει το «Πέσατε Θύματα», που συγκλόνισε το κοινό. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την κατάθεση στεφάνων, την τήρηση ενός λεπτού σιγή και την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου.
Στεφάνια κατέθεσαν οι βουλευτές Μαγνησίας, του ΣΥΡΙΖΑ Αλ.Μεϊκόπουλος, των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ.Χρυσοβελώνη και της Δημοκρατικής Αριστεράς Π.Μουτσινάς, ο Δήμαρχος Βόλου Π.Σκοτινιώτης, εκπρόσωπος της 111 Πτέρυγας Μάχης, ο Αντιδήμαρχος Αγριάς και Αρτέμιδας Ν.Στόικος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δράκειας Δημήτρης Μούτος, ο πρόεδρος της Ένωσης Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου Θ.Κουτσός...

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Εισαγγελείς για Στουρνάρα: "Απαράδεκτο μέλος της κυβέρνησης να δρα αντισυνταγματικά"

Τι αναφέρει ανακοίνωση της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος για τα δημοσιεύματα σχετικά με την συνέχιση είσπραξης του ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ

Η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος με ανακοίνωση της αναφέρει ότι περιήλθαν σε γνώση της δημοσιεύματα του Τύπου, σύμφωνα με τα οποία «ο υπουργός Οικονομικών φέρεται να καλεί τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να συνεχίσει να εισπράττει το τέλος ηλεκτροδότησης (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.), μέσω των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, χωρίς να λάβει υπόψη της όσα αντίθετα έκρινε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών, με την υπ' αριθμ. 1101/2012 απόφασή του, που εκδόθηκε επί συλλογικής αγωγής και η οποία παράγει δεσμευτικότητα έναντι πάντων, έχει δε κηρυχθεί προσωρινά εκτελεστή ως προς τις καταψηφιστικές διατάξεις της».
Η Ένωση θεωρεί «απαράδεκτο το γεγονός, μέλος της Κυβέρνησης να εμφανίζεται ότι ενεργεί παρά το Σύνταγμα και να εντέλλεται ή να παροτρύνει τη διοίκηση ή τρίτους φορείς να μη συμμορφωθούν με εκτελεστές δικαστικές αποφάσεις, παρά το νόμο και το άρθρο 95 παράγραφος 5 του Συντάγματος, πράγμα που δεν είναι δυνατόν να συμβαίνει σε συντεταγμένη, ευνομούμενη Πολιτεία».
Τέλος, η ΕΕΕ υπογραμμίζει ότι «είναι αυτονόητη και αναμενόμενη η αναζήτηση ποινικών ευθυνών εκείνων, που ενδεχομένως το πράττουν, εφ όσον συντρέχουν προς τούτο οι προϋποθέσεις του νόμου».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ