English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Κυβέρνηση θερινής νυκτός, Του Στέλιου Κούλογλου

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κ. Παπανδρέου δεν μπόρεσε να βρει ούτε έναν υπουργό εκτός ΠΑΣΟΚ για το νέο κυβερνητικό σχήμα που ανακοινώθηκε σήμερα, μήπως και σηματοδοτούσε μια στροφή προς τη κοινωνία με την οποία η κυβέρνηση βρίσκεται εδώ και καιρό σε διάσταση. Και ήταν φυσικό , καθώς κανείς σοβαρός άνθρωπος, δεν θα δεχόταν να συνεργαστεί με το κυβερνητικό στρατόπεδο, μετά τις προχθεσινές κωμικοτραγικές περιπέτειες της εθνικής συναίνεσης....

Ορατή από τη γη κοσμική έκρηξη από την απορρόφηση άστρου σε μαύρη τρύπα

Το τέλος ενός άστρου καθώς αυτό τεμαχίστηκε εντός μαύρης τρύπας παρατήρησαν αστρονόμοι. Οι ερευνητές υποθέτουν ότι το αστέρι περιπλανήθηκε πολύ κοντά στη μαύρη τρύπα και απορροφήθηκε από τις τεράστιες βαρυτικές δυνάμεις της. Τις τελευταίες του στιγμές το άστρο έστειλε μια ακτινοβόλα λάμψη προς τη γη. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές στο περιοδικό Science, η έκρηξη ενέργειας εξακολουθεί να είναι ορατή από τηλεσκόπιο για διάστημα περίπου δυόμισι μηνών μετά την έκρηξη....

Νέα κυβέρνηση με δύο αντιπροέδρους

Μεγάλες αλλαγές και εκπλήξεις περιλαμβάνει η νέα κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου. Αντιπρόεδροι κυβέρνησης οι Θεοδ. Πάγκαλος και Ευ. Βενιζέλος, ο οποίος αναλαμβάνει και το υπουργείο Οικονομικών. Πού μετακινούνται τα σημαίνοντα στελέχη (Vid)

Ανακοινωση Νεας Κυβέρνησης - Πεταλωτη by fon1972
 
Ανακοινώθηκε το νέο κυβερνητικό σχήμα το πρωί της Παρασκευής, με καθυστέρηση μιας ώρας, από τις 9 που είχε αρχικά προγραμματιστεί.
Ο Γιώργος Παπανδρέου προχώρησε σε σαρωτικό ανασχηματισμό, αφήνοντας εκτός κυβέρνησης πρωτοκλασάτα στελέχη, αλλά και δημιουργώντας νέα υπερυπουργεία, μετά από καταργήσεις και συγχωνεύσεις των παλιών.
Τις θέσεις - κλειδιά των αντιπροέδρων της κυβέρνησης αναλαμβάνουν πλέον ο Θεόδωρος Πάγκαλος και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά από πολύωρες διαπραγματεύσεις.
Την ευθύνη της διεξόδου της χώρας από την τεράστια κρίση χρέους αναλαμβάνει επίσης ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ως υπουργός Οικονομικών, με αναπληρωτή υπουργό τον Φίλιππο Σαχινίδη και υφυπουργό τον Παντελή Οικονόμου....

Μεγάλη επιτυχία ο Εορτασμός Αγίου Πνεύματος!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν και φέτος οι εορταστικές εκδηλώσεις του Αγίου Πνεύματος στη Δράκεια Πηλίου.
Ευχαριστούμε για την παρουσία τους και την συμβολή τους, καταρχήν τον Αντιδήμαρχο Βόλου κο Στόϊκο, τα μέλη του Τοπικού συμβουλίου Δράκειας, τους Φίλους Αλόγων ελεύθερης Ιππασίας Δράκειας, τον Ιππικό Όμιλο καλών Νερών και όλους  όσους ντόπιους και ξένους επισκέπτες παρευρέθηκαν εκεί.

ΒΟΛΟΣ: Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής 2011 στο Βόλο

Οι εορτασμοί της Ευρωπαϊκής Γιορτής της Μουσικής, που συμπίπτουν πάντα με το θερινό ηλιοστάσιο της 21ης Ιουνίου, αρχίζουν αύριο Παρασκευή 17 Ιουνίου και θα διαρκέσουν μέχρι και Τρίτη 21 Ιουνίου. Ανοιχτές μουσικές εκδηλώσεις, όλες  χωρίς είσοδο, αναμένεται να μεταφέρουν σε υπαίθριες τοποθεσίες στο αστικό σύμπλεγμα το βολιώτικο κοινό. Πολλά τα νέα σχήματα που μοιράζονται τις σκηνές με καλεσμένους μουσικούς, σε ειδικές  τοποθεσίες που θα μετατραπούν ειδικά για την περίσταση!
Εκδηλώσεις φέτος θα λάβουν χώρα στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Πεδίον Άρεως) στο προαύλιο της σχολής αρχιτεκτόνων –Παρασκευή 17 και Σάββατο 18 Ιουνίου, στην παραλία του Βόλου την Τρίτη 21 Ιουνίου με Δημοτικά μουσικά σύνολα, και κάθε βράδυ στα Παλαιά με την πλατεία και τα στενάκια Γραβιάς και Τσαριτσάνης να αποκτούν πιο νεανικές ηλεκτρονικές διαθέσεις.  Παράλληλα,  σε άλλα σημεία της πόλης προετοιμάζονται άλλες εκδηλώσεις, όπως στην αυλή του Τσαλαπάτα μπροστά στο Αββαείο για αρκετά βράδια, αλλά και στο προαύλιο του Ι.Ν Αναλήψεως , όπου θα αντηχήσουν φωνές χορωδίας μετά από 2 χρόνια ξανά.  Τέλος στο τελωνείο μπροστά στην ψαραγορά, μπάντες από το εναλλακτικό ρεπερτόριο θα παρουσιαστούν Κυριακή 19 και Δευτέρα20 Ιουνίου. Παρακολουθήστε το πρόγραμμα εκδηλώσεων και βρεθείτε επίσης σε αυτοσχέδιες δράσεις-έκπληξη που πλαισιώνουν το βασικό πλάνο! 
Πηγή : ΕΡΤ

Πέμπτη 16 Ιουνίου 2011

Ήθελαν νεκρό τον Καραμανλή. Άκρος αποκαλυπτικό έγγραφο (κωδ. Πυθία 1)!!!! Ο βρόμικος ρόλος των Δυτικών Μυστικών Υπηρεσιών

Αποκάλυψη σοκ από το περιοδικό "Επίκαιρα", κάνει λόγο για σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή . Το δημοσίευμα παραθέτει έγγραφο φωτιά της ΕΥΠ, το οποίο επικαλείται τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες και αναφέρεται σε σχέδιο δολοφονίας του με την κωδική ονομασία "Πυθία 1".
 
Όπως αναφέρει το περιοδικό "Επίκαιρα", σχέδιο δολοφονίας του Κ. Καραμανλή φέρεται να εκπονήθηκε από "συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες" και ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που "δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο".
Η στάση του Καραμανλή για την ενεργειακή πολιτική, αλλά και γενικότερα η εξωτερική και οικονομική πολιτική που ασκούσε φαίνεται πως είχε ενοχλήσει τόσο τους Αμερικανούς όσο και άλλους  συμμάχους....

Ανατολικό Πήλιο ... Θέα το Αιγαίο

Πήλιο, ένας προορισμός για κάθε εποχή του χρόνου. Καθαρά, κρυστάλλινα νερά, όμορφα λιμανάκια – και το βουνό των Κενταύρων να στέκεται ψηλά, ολοκληρώνοντας την μαγική αίσθηση!!

Τελικά, τούτο το βουνό έχει κάτι που μαγεύει και τον πιο απαιτητικό επισκέπτη. Φθινόπωρο, χειμώνα, άνοιξη και καλοκαίρι προσφέρεται για διαδρομές που εγγράφονται για πάντα στη μνήμη, για διαδρομές ανάμεσα σε καστανιές, οξιές και πλατάνια, που άλλοτε είναι χιονισμένα και άλλοτε καταπράσινα. Στο βουνό που, σύμφωνα με το μύθο, είχαν επιλέξει οι θεοί του Ολύμπου για τη θερινή τους κατοικία, αλλά και στον τόπο που έζησαν οι Κένταυροι και ο σοφός Χείρωνας, δάσκαλος του Ηρακλή, του Αχιλλέα και του Ασκληπιού....

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Περιμένοντας μια ασύλληπτα τεραστίων διαστάσεων καταστροφή? η NASA προτρέπει να..... "φτιάξτε ένα πλάνο επιβίωσης"

Εκτακτα μέτρα επιβίωσης και προστασίας της οικογένειάς μας, αλλά και των ατόμων με ειδικές ανάγκες προειδοποιεί να λάβουμε ο γενικός διευθυντής της ΝΑSA. Προβλέπονται μεγάλες οικολογικές καταστροφές (Vid)

nasa by babisflou

Ηδη από τις 13 Ιουνίου, στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA, κυκλοφορεί ένα βίντεο, με μήνυμα του γενικού διευθυντή της υπηρεσίας, στο οποίο προτρέπει τους υπαλλήλους της να εκπονήσουν ο καθένας τους, ένα οικογενειακό πλάνο επιβίωσης, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης και ακραίων οικολογικών φαινομένων ή καταστροφών.
Ο ίδιος απευθύνει έκκληση σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να αφιερώσουμε λίγα λεπτά από το χρόνο μας, προκειμένου να παρακολουθήσουμε το βίντεο και να ακούσουμε προσεχτικά τις οδηγίες που δίνονται.
Να σημειωθεί βέβαια, ότι στις ΗΠΑ κάθε χρόνο σχεδόν πραγματοποιούνται παρόμοιες "ασκήσεις πληθυσμού" από κυβερνητικές και μη οργανώσεις, αλλά ποτέ η ίδια η NASA δεν κατέφυγε στο παρελθόν σε ανάλογες μεθόδους ενημέρωσης και προτροπής του προσωπικού της.
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν αρκέστηκε στην ενημέρωση του προσωπικού με e-mail, αλλά το συγκεκριμένο βίντεο ανέβησε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA, ώστε να γίνει ευρέως γνωστό και ο καθένας από εμάς να προσπαθήσει να σκεφτεί για λίγα λεπτά τον τρόπο επιβίωσής του σε περίπτωση ενός ακραίου καιρικού φαινομένου, όπως ακριβώς συνέβη και στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι κάτι περιμένουν να συμβεί. Κάτι ίσως ισχυρό και δύσκολα αντιμετωπίσιμο; Αυτό μονάχα να το βιώσουμε απομένει.

Σήμερα η πρώτη ολική έκλειψη Σελήνης του έτους

         Η ολική φάση της έκλειψης θα διαρκέσει επί σχεδόν 100 λεπτά.
Winter Solstice Lunar Eclipse from William Castleman on Vimeo.

Μια ολική έκλειψη Σελήνης, η πρώτη του 2011, η οποία θα είναι ορατή και από ολόκληρη την Ελλάδα, καιρού επιτρέποντος, θα συμβεί το βράδυ της Τετάρτης 15 Ιουνίου, καθώς η Γη θα παρεμβληθεί ανάμεσα στον Ήλιο και το φεγγάρι, τυλίγοντας το δορυφόρο της με τη σκιά της.
Η έκλειψη θα αρχίσει νωρίς το βράδυ με αποτέλεσμα στο μεγαλύτερο μέρος της η Σελήνη να βρίσκεται αρκετά χαμηλά στον ορίζοντα και έτσι στην Ευρώπη -και στην Ελλάδα- οι θεατές θα χάσουν τα πρώτα-πρώτα στάδια της έκλειψης, όμως στη συνέχεια θα μπορούν να τη δουν. Το καλύτερο μέρος παρατήρησης θα είναι με κατεύθυνση προς νότια - νοτιανατολικά...

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκιτσο του Hλια Mακρη


Αποδοκίμασαν τον Βουλγαράκη

Αντιμέτωπος με αγανακτισμένους ήρθε στο σπίτι του ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Βουλγαράκης. Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης της ΝΔ. Παρέμβαση δυνάμεων της αστυνομίας (Vid)

APODOKIMASAN TO VOULGARAKI by babisflou
 
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σπίτι του πρώην υπουργού της ΝΔ Γιώργου Βουλγαράκη πραγματοποίησαν την Κυριακή "Αγανακτισμένοι" πολίτες.
Για μισή ώρα περίπου όπου παρέμειναν στο σημείο οι διαδηλωτές, οι οποίοι επέβαιναν σε μηχανάκια και φώναζαν "κλέφτες" αλλά και άλλα συνθήματα.
Ωστόσο, μετά την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων, οι διαδηλωτές διαλύθηκαν ήρεμα και στη συνέχεια πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το Σύνταγμα, προκειμένου να παρευρεθούν στο Κυριακάτικο ραντεβού των "Αγανακτισμένων" στο κέντρο της Αθήνας και στο κάλεσμα για πανευρωπαϊκή αντίδραση στα μέτρα λιτότητας.