English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ 30 ΜΕΤΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΒΑ!!



Volcán από CDemo83

Ο Νεοζηλανδός φωτογράφος και σκηνοθέτης Geoff Mackley έγραψε πριν λίγες μέρες στην ιστοσελίδα του: "Η ζωή είναι μια απίστευτη περιπέτεια ή ένα... τίποτα". Ο λόγος;

Ο 46χρονος Mackley έφτασε σε απόσταση 30 μέτρων από την καυτή λάβα θερμοκρασίας 1150 βαθμών Κελσίου του ηφαιστείου Marum που βρίσκεται στο νησί Vanuatu στο Νότιο Ειρηνικό. Οι εικόνες εντυπωσιάζουν.

Μετά από 35 μέρες μάχης με το καιρό, ο Geoff Mackley και οι Bradley Ambrose καιι Nathan Berg που τον συνόδευαν στην αποστολή του, κατάφεραν να γίνουν οι πρώτοι άνθρωποι που πλησίασαν τόσο κοντά στη διάσημη λίμνη λάβας.


Volcán από CDemo83

Σύμφωνα με την Dailymail, με την ειδική του στολή που κοστίζει 50.000 δολάρια, ο Mackley μπόρεσε να αντέξει τη θερμοκρασία των 1150 βαθμών Κελσίου για 40 λεπτά.

Ο δεύτερος εικονολήπτης που αποθανάτισε την επιχείρηση, βρέθηκε σε ασφαλή απόσταση 200 μέτρων από το καυτό ποτάμι λάβας του ηφαιστείου που για τους ντόπιους ονομάζεται "Η άκρη της κολάσεως".

Δείτε την επίσημη ιστοσελίδα του Geoff Mackley όπου δημοσιοποιεί τα επιτεύγματα του.

Η τελευταία παράτολμη επιχείρηση του στο ηφαίστειο του Νότιου Ειρηνικού, έλαβε χώρα στις 13 Αυγούστου και μόλις σήμερα, ο Geoff έδωσε στη δημοσιότητα το Video της προσπάθειας του.

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

"Τελεία και Παύλα": Ένα κίνημα πολιτών ενάντια στη διαφθορά


Στα πλαίσια του TEDxAcademy που διεξήχθη την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, ο Διομήδης Σπινέλλης, εμπνευστής και δημιουργός του TAXISnet, ανακοίνωσε τη δημιουργία ενός νέου κινήματος πολιτών ενάντια στη διαφθορά, προκαλώντας πολλές θετικές αντιδράσεις.

Ο Διομήδης Σπινέλλης, είναι εξέχον μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας, και διευθυντής του εργαστηρίου Πληροφοριακών Τεχνολογιών και Συστημάτων Διοίκησης (γνωστό και ως ISTLab) και της ομάδας Τεχνολογίας Λογισμικού και Ασφάλειας (SENSE). Πολύ γνωστό το έργο του στο TAXISnet, ως Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών.
Η ομιλία του στο TEDxAcademy είχε να κάνει με τη διαφθορά και τις προσπάθειες που πρέπει να καταβληθούν, για να βγει η Ελλάδα από την κρίση. "Να πούμε τελεία και παύλα στη διαφθορά", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σπινέλλης, ανακοινώνοντας το κίνημα "Τελεία και Παύλα".
Στην ιστοσελίδα αναφέρονται τα εξής: "Είμαστε απλοί πολίτες, μια ομάδα από σας, που αποφάσισαν να πουν δυνατά αυτό που αισθάνονται, να κάνουν δράση την αντίδραση σε μια κατεστημένη συμπεριφορά: Τέλος στη διαφθορά, ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ!".
Δείτε εδώ την ιστοσελίδα της πρωτοβουλίας.
"Το κίνημα πολιτών ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΥΛΑ ξεκίνησε ως ιδέα μιας μικρής ομάδας ανθρώπων. Περιμένουμε και ελπίζουμε όλοι εσείς που νιώθετε ότι ο όρος "διεφθαρμένος σαν Έλληνας" δεν σας εκπροσωπεί να την αγκαλιάσετε συμμετέχοντας ενεργά", είναι το ανοιχτό κάλεσμα.
Στην ομιλία του ο κ. Σπινέλλης, είπε:
"Μπορούμε να εφαρμόσουμε λύσεις ανταρτοπόλεμου. Πώς; Διαλέγοντας άξιους αντί για κολλητούς, οργανώνοντας αντί να τρέχουμε σαν τους Βέγγους. "Χρειαζόμαστε τεχνικές ανταρτοπόλεμου. Για άμεσες λύσεις. Δεν είμαστε καλοί στον μακροπρόθεσμο σχεδιασμό", ήταν η συμβουλή του.
Εντύπωση προκάλεσε η δήλωση του: "Στα δυο χρόνια που ήμουν στην ΓΓΠΣ είδαν πολλά τα μάτια μου", ενώ η γνώμη του για την ελληνική κοινωνία αποτυπώνεται ως εξής:
"Είμαστε φιλότιμοι, εφευρετικοί και έχουμε μεράκι, σε αυτά πρέπει να ποντάρουμε". "Να παράγουμε περισσότερο, να έχουμε εμπιστοσύνη ο ένας στον άλλο και να αντιμετωπίσουμε τη διαφθορά", οι λύσεις για να βγούμε από την κρίση.
Η ανακοίνωση της πρωτοβουλίας πολιτών, γνώρισε αποθεωτική υποδοχή από το κοινό το οποίο ζητωκραύγασε ενθαρρύνοντας την προσπάθεια του κ. Σπινέλλη.
Θετικά σχόλια εμφανίστηκαν άλλωστε εν ριπή οφθαλμού και στα social media, ενώ ο γιος του Jacques-Yves Cousteau, Pierre - Yves, σχολίασε σχετικά μέσα από τη σελίδα της στο Twitter.

  Μέσα από την ιστοσελίδα, ο πολίτης μπορεί να αναφέρει ένα περιστατικό διαφθοράς, ή να αναδείξει ένα θετικό περιστατικό με ανώνυμο τρόπο.
Υπενθυμίζεται ότι ο καθηγητής Διομήδης Σπινέλλης, από τη θέση του επικεφαλής της ΓΓΠΣ όπου είχε την ευθύνη για την μηχανοργάνωση των εφοριών και του υπουργείου Οικονομικών, είχε καταγγείλει τα ανείσπρακτα πρόστιμα εις βάρος πρατηριούχων.
Παράλληλα, είχε μιλήσει για το σύστημα "40-40-20", σύμφωνα με το οποίο από κάθε φορολογικό έλεγχο, το 40% του προστίμου πηγαίνει στον εφοριακό, το 40% μένει στον επιχειρηματία και μόνο το 20% πηγαίνει στο ταμείο της εφορίας.
Αυτή η αναφορά προκάλεσε την μήνυση από την ομοσπονδία των εφοριακών (ΠΟΕ ΔΟΥ). Εν τέλει, μόλις το 20% των προστίμων που καταλογίζονται, φτάνουν στα δημόσια ταμεία. Οι δηλώσεις του περί διαφθοράς, είχαν προκαλέσει άλλωστε και την εισαγγελική παρέμβαση του οικονομικού εισαγγελέα κ. Γ. Πεπόνη. Ο κ. Σπινέλλης είχε παραιτηθεί από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, επικαλούμενος προσωπικούς λόγους.