English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Καλό Σαββατοκύριακο!! Χωρίς απρόοπτα


ΟΥΤΕ ΟΙ ΠΡΟΣΕΥΧΕΣ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Ένοχος ο Π. Ψωμιάδης, εκπίπτει από το αξίωμα του Περιφερειάρχη 


Το πολιτικό τέλος του Παναγιώτη Ψωμιάδη; Ένοχος και σε δεύτερο βαθμό για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης ο Π.
Ψωμιάδης. Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας......

καταδικάζεται σε 12μηνη φυλάκιση με τριετή αναστολή.
Σύμφωνα με νομικούς κύκλους, ο περιφερειάρχης θα τεθεί σε αργία και θα χάσει το δικαίωμα να θέσει υποψηφιότητα για οποιαδήποτε δημόσια θέση, ακόμα και σε περίπτωση που προσφύγει στον Άρειο Πάγο για αναίρεση της απόφασης.
Η πλευρά Ψωμιάδη, πάντως, υποστηρίζει ότι πρέπει να διατηρήσει το αξίωμά του, διότι τέλεσε το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, όταν ήταν νομάρχης.

Μίκης Θεοδωράκης!!!!

 
Χρειαζόμαστε πολλές φωνές που να μην μπορεί κανείς να τις πνίξει. Μέσα από αυτό τον blog έχουμε πολλές φορές αναφερθεί σε αυτές τις φωνές, δίνοντας ένα ακόμη βήμα προκειμένου να παρακινηθεί η ψυχή, το μυαλό ή ακόμη για να αισθανόμαστε ότι αυτό που ίσως σκεπτόμαστε όλοι βρήκε φωνή και βγαίνει προς τα έξω.
Πείτε μας την άποψή σας.....

Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Debtocracy: Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την κρίση!!!

Το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ για την οικονομική κρίση είναι γεγονός. Πρόκειται για το "Debtocracy", το οποίο πραγματεύεται το θέμα της κρίσης, το χρέος και αναζητά εναλλακτικές λύσεις που δεν παρουσιάζονται στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης. Δείτε το στη Drakeiavillage.

Το Dailymotion Greece σε συνεργασία με το debtocracy.gr   εξασφάλισε το Debtocracy//Χρεοκρατία, ένα ντοκιμαντέρ για την κρίση.
Από το βράδυ της Τετάρτης 6 Απριλίου στο debtocracy.gr, είναι διαθέσιμο το πρώτο ελληνικό ντοκιμαντέρ που στηρίχθηκε αποκλειστικά στην οικονομική ενίσχυση των θεατών και το οποίο θα διατίθεται χωρίς δικαιώματα χρήσης και αναμετάδοσης....

Οι μεγάλοι ξεφτίλες.........

"Ο Καραμανλής μου έλεγε άσ' τα για αργότερα"

Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας είχαν χτυπήσει το καμπανάκι για προσφυγή στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από το 2004 λόγω των ελλειμμάτων. Ο πρώην "τσάρος" της οικονομίας απέδωσε τα λανθασμένα στοιχεία σε λάθος προβλέψεις του του Παπαθανασίου
 
Υπεραμυνόμενος της πολιτικής που ακολούθησε ως υπουργός Εθνικής Οικονομίας, ο πρώην "τσάρος", Γιώργος Αλογοσκούφης, σημειώνει πως ήθελε να πάρει μέτρα γιατί έβλεπε την κατάσταση της οικονομίας, κάτι που δεν ήθελε κανένας άλλος στην κυβέρνηση....

Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ στην Ιαπωνία

Ιαπωνία: Νέος ισχυρός σεισμός 7,4 ρίχτερ
Νέος ισχυρός σεισμός μεγέθους 7,4 ρίχτερ χτύπησε την Ιαπωνία. Μετά τον σεισμό εκδόθηκε προειδοποίηση για τσουνάμι. Ηχούν οι σειρήνες και γίνονται εκκλήσεις για εκκένωση παραθαλάσσιων περιοχών. Tepco: "Υπό έλεγχο η κατάσταση στη Φουκουσίμα". 
Προειδοποίηση για τσουνάμι...

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Συνάντηση Δημάρχου Βόλου με τον βουλευτή κ. Καρτάλη

  Θέματα περιβάλλοντος, αλλά και ενίσχυσης της εργασίας, συζήτησαν στην συνάντησή τους το μεσημέρι στο Βόλο ο Δήμαρχος κ. Σκοτινιώτης και ο βουλευτής κ. Κων. Καρτάλης. Όπως τονίστηκε την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται συνάντηση με την Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Μπιρμπίλη για ρυθμιστικό, ΓΠΣ, Βαμβακουργία, Κάρλα, Π.Δ. Πηλίου....

Από το Αστυνομικό δελτίο Μαγνησίας...

Πάνω από 1700 δόσεις ηρωίνης θα έριχνε στην αγορά ένας 38χρονος κτηνοτρόφος από τη Μαγνησία που συνελήφθη χθες βράδυ από άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, οι οποίοι του έστησαν παγίδα με αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής. Ειδικότερα χθες στις 8 το βράδυ στην 20η χιλιομετρική θέση του δρόμου Βόλου-Καναλίων συνελήφθη ο 38χρονος αφού πρώτα πώλησε 38 γρ ηρωίνης έναντι 1000 ευρώ σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως αγοραστής. Από τον έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο που οδηγούσε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά ακόμη ποσότητες ηρωίνης συσκευασμένες, συνολικού βάρους 81,9 γραμμαρίων, καθώς και μία ηλεκτρική ζυγαριά ακριβείας, 280 ευρώ που προέρχονταν από αγοραπωλησία ναρκωτικών, δύο κινητά τηλέφωνα αλλά και το ι.χ. που ανήκε στον πατέρα του 38χρονου κτηνοτρόφου. Σήμερα οδηγείται στον εισαγγελέα.

Θεσσαλία: Tεράστια αύξηση φοροδιαφυγής διαπιστώνει το ΣΔΟΕ

Διπλασιασμό των παραβάσεων που αφορούν σε πλαστά και εικονικά στοιχεία, τεράστια αύξηση της φοροδιαφυγής στην διακίνηση αγαθών η οποία φθάνει και το 500%(!), παραβατικότητα σε επιχειρήσεις που φθάνει το 35% παρότι έχουν υπερδιπλασιαστεί οι έλεγχοι, και πρόστιμα που φθάνουν τα 16,3 εκ ευρώ, συνθέτουν την εικόνα της παραβατικότητας, όπως αυτή προκύπτει από τον έλεγχο που διενήργησε το πρώτο τρίμηνο του 2011 το ΣΔΟΕ στην Περιφέρεια Θεσσαλίας....

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκιτσο του Hλια Mακρη


Άλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία!


Γράφει ο Χρήστος Γιανναράς
Γιατί είναι «άσκηση βίας» να «γιαουρτώνουν» οι πολίτες έναν πολιτικό που προκαλεί κατ’ εξακολούθησιν τη νοημοσύνη και ευαισθησία τους, την αξιοπρέπειά τους;
Oμόφωνα οργισμένοι οι κεκράχτες της κομματοκρατίας, «επιφανείς» δημοσιογράφοι, κομματικοί εκπρόσωποι, αλλά και απλοϊκοί παρακεντέδες της εξουσιαστικής καμαρίλας, διαρρηγνύουν τα ιμάτιά τους: Aυτοδικία, ανόσια βία το «γιαούρτωμα»...

Χαμένοι στη «μετάφραση»

Γράφει ο  Γιώργος Mαντέλας
Μια λέξη μπορεί να αλλάξει τον ρουν της ιστορίας; Ενδεχομένως ναι, αν η ιστορία είναι εύθραυστη και τα νεύρα τεντωμένα. Πάρτε για παράδειγμα αυτήν την υπόθεση με τις αποκρατικοποιήσεις των 50 δισ. της τρόικας. Αν η λέξη - κλειδί στη μετάφραση της συνέντευξης του κ. Ντερούζ ήταν «επενδύσεις» αντί «αποκρατικοποιήσεις», πιστεύει κανείς ότι θα δημιουργείτο ζήτημα; Κανένα απολύτως, μην αυταπατάσθε. Γιατί στην πραγματικότητα, περί αυτού πρόκειται. Ο διευθυντής του ΙΟΒΕ κ. Γιάννης Στουρνάρας το έλεγε κι εξακολουθεί να το λέει εδώ και καιρό, χωρίς να προκαλεί σε κανέναν εντύπωση:....

Τρίτη 5 Απριλίου 2011

Ενας πνεύμονας ζωής στη Βέροια




Tης Μαριαννας Τζιαντζη
Το «θετικό πρόσημο» της Ελλάδας φιλοδοξεί να αναδείξει η «Κιβωτός» (ΕΤ1), μια νέα σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΤ1, που εγκαινιάστηκε με ένα αφιέρωμα στην πασίγνωστη Δημοτική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (σκηνοθεσία της Κατερίνας Ευαγγελάκου). Για τη βιβλιοθήκη αυτή έχουν γραφτεί πολλά, ακόμα και πριν από τη βράβευσή της από το Ιδρυμα του Μπιλ Γκέιτς, όμως νομίζω πως είναι η πρώτη φορά που η τηλεόραση δίνει την ευκαιρία στους κατοίκους της πόλης, σε μαθητές και γονείς, στον διευθυντή και το προσωπικό, σε εκπαιδευτικούς, συγγραφείς, σε μετανάστες και στα παιδιά τους να μιλήσουν σε πρώτο πρόσωπο για κάτι που γνωρίζουν και αγαπούν..

Η γελιογραφία της ημέρας!!



Σκίτσο του Hλία Mακρή


Χωρίς συγκοινωνία ο δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου

Αποκομμένος συγκοινωνιακά από σήμερα το πρωί το δήμος Ζαγοράς-Μουρεσίου και κυρίως προς Ζαγορά, Πουρί και Χορευτό καθώς διαπιστώθηκε και νέα καθίζηση που προκλήθηκε χθες βράδυ και στο ένα ρεύμα που ήταν ανοιχτό, μετά τις κατολισθήσεις και καθιζήσεις σε πολλά σημεία του δρόμου. Το υπεραστικό ΚΤΕΛ Βόλου σταμάτησε τα δρομολόγια από σήμερα στις 8:30 π.μ. κι απέστειλε ενημερωτικά έγγραφα σε Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Αστυνομική Διεύθυνση και ζητά διασφαλίσεις για την επανέναρξη των δρομολογίων. Στο μεταξύ σήμερα δεν έγινε και η μεταφορά των μαθητών από Μακρυρράχη προς Ζαγορά λόγω άρνησης του οδηγού του υπεραστικού ΚΤΕΛ να διασχίσει το δρόμο, λόγω επικινδυνότητας ενώ δεν έγινε αποδεκτή από τον οδηγό πρόταση του δημάρχου Γ. Αντώνογλου να μετεπιβιβαστούν οι μαθητές σε λεωφορειάκι του δήμου. Μιλώντας στην ΕΡΑ Βόλο ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ Δημ. Κολυνδρίνης επισήμανε ότι ακόμη και μέχρι χθες τα δρομολόγια γινόταν γνωρίζοντας την επικινδυνότητα του οδοστρώματος, αλλά πλέον μετά και τη χθεσινοβραδινή καθίζηση στο ένα και μοναδικό ρεύμα κυκλοφορίας δεν μπορεί να επιτρέψει την συνέχιση των δρομολογίων.
Σοβαρά προβλήματα υπάρχουν όμως και στο οδικό δίκτυο Αγριά - Δράκεια του νέου Δήμου Βόλου λόγω ζημιών που υπέστη το οδόστρωμα από τις πλημμύρες του 2009 και οι οποίες δεν αποκαταστάθηκαν ακόμη παρά τις διαβεβαιώσεις της Νομαρχίας πως αμέσως θα αρχίσουν οι εργασίες. Μάλιστα δε ο Δήμος Αγριάς είχε κηρυχτεί σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης.
Το πρόβλημα είναι όχι απλά μεγάλο αν σκεφτεί κανείς ότι καθημερινά εκτελούνται δρομολόγια για την μεταφορά παιδιών  Γυμνασίου - Λυκείου στην Αγριά.
Οι μνήμες όλων μας για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών - Μαλιακού είναι πολύ φρέσκες.
Πιστεύοντας στην δυναμική της νέας Δημοτικής αρχής ευελπιστούμε να λυθούν τέτοιου είδους προβλήματα για το Δήμο Βόλου γιατί δεν θα αργήσουμε να θρηνήσουμε πάλι θύματα Παιδιά Αθώα.

Κάτι για να μας φτιάξει τη μέρα


Human Planet (Αγώνας για επιβίωση)!!!