English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΑΡΑΔΩΣΗ ΜΕ ΧΡΩΜΑ ΠΗΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΔΡΑΚΕΙΑ!


Το χoρευτικό συγκρότημα Δράκειας προσκλήθηκε να δώσει μεγαλειώδη παράσταση στο Θέατρο της Δώρας Στράτου την Δευτέρα 5/9/11 στα πλαίσια των εκδηλώσεων Παραδοσιακοί Ελληνικοί Χωροί και Τραγούδια. "Είναι τιμή μας η πρόσκληση αυτή και θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό" δήλωσαν όλα τα μέλη του χορευτικού συγκροτήματος.

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκιτσο του Hλια Mακρη


Υπάρχει σχέδιο της κυβέρνησης για έξοδο της Ελλάδας απο το Ευρώ;;

Κορυφαία αμερικανική εταιρεία, με εξειδίκευση στις χρηματοοικονομικές υποθέσεις, απασχολεί εδώ και ένα χρόνο η κυβέρνηση. Εξετάζεται το ενδεχόμενο αποπληρωμής του χρέους και εξόδου από την Ευρωζώνη
 Σύμφωνα με αποκαλυπτικό δημοσίευμα της "Ελευθεροτυπίας", στις 27 Ιουλίου, στα "ψιλά γράμματα" κυβερνητικής ανακοίνωσης με αφορμή την ανάθεση του ρόλου χρηματοοικονομικών συμβούλων για το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων στις τράπεζες ΒΝΡ Paribas, Deutsche Bank και HSBC, αναφερόταν και η συνεργασία με τη νεοϋορκέζικη εταιρεία "Cleary Gottlieb" (πλήρες όνομα "Cleary, Gottlieb, Steen and Hamilton LLP") ως διεθνούς νομικού συμβούλου, σε σχέση με την εφαρμογή του PSI....

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Ισλανδία έδωσε τα παπούτσια στο χέρι στο ΔΝΤ!

Του Νεοκλή Θεοδωρόπουλου
Το ΔΝΤ εκτός Ισλανδίας!
Μετά από περίπου 3 χρόνια χωρίζουν οριστικά οι δρόμοι του ΔΝΤ και της Ισλανδίας.
Η νεοφιλελεύθερη παγκόσμια «συνταγή» για προσφυγή των χωρών του πλανήτη στο ΔΝΤ, με ταυτόχρονη απώλεια εθνικής κυριαρχίας των χωρών που οι ηγέτες τους προσέφυγαν για «βοήθεια», έχει τις απώλειές της…

Τα 16 κρίσιμα σημεία του mega deal μεταξύ Alpha και Eurobank

Το μεγαλύτερο deal στον ιδιωτικό τομέα είναι γεγονός στην Ελλάδα.
Η συγχώνευση της Alpha και της Eurobank δημιουργούν νέα δεδομένα στην οικονομία, στον τραπεζικό κλάδο και προφανώς αποτελεί ένα βήμα για την αναδιάταξη όχι μόνο του τραπεζικού χάρτη αλλά και ευρύτερα του ελληνικού επιχειρείν.

Είναι ζητούμενο αν αυτό το deal καταφέρει να συμβάλει στην επανεκκίνηση της οικονομίας καθώς τα προβλήματα είναι δομικού πλέον χαρακτήρα αλλά σίγουρα είναι ένα σημαντικό βήμα μετά από μήνες πολιτικών μετέωρων και έωλων.
Το mega deal εμφανίζει κάποιες σημαντικές ιδιαιτερότητες που θα αποδειχθούν μείζονος σημασίας στο εγγύς μέλλον αλλά και σε μεσοπρόθεσμο διάστημα.
Τα κρίσιμα σημεία του mega deal θα μπορούσαν να συνοψιστούν σε....

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Πυρήνες αντίστασης στον αφανισμό


Tου Χρηστου Γιανναρα
Δεν είναι μόνο τετράγωνης λογικής συμπέρασμα, είναι και «αίσθηση»: βεβαιότητα που συνάγεται από χίλιες δυο εμπειρικές αφορμές. Oτι κάτι τελειώνει. Kάτι πολύ γενικό – το διεθνές «σύστημα» ίσως, το πολιτισμικό «παράδειγμα», ο «τρόπος» της συλλογικότητας.
Eνας ιδιωτικός οίκος αξιολόγησης κρατικών οικονομιών υποβαθμίζει στις εκτιμήσεις του την οικονομία των HΠA, της υπερδύναμης. Kαι πανικοβάλλεται ο ολόκληρος ο πλανήτης, με τον πανικό να μετριέται στους δείχτες των χρηματιστηρίων, στην κατακόρυφη πτώση τους. O οίκος είναι ιδιωτικός, δηλαδή κοινωνικά ανεξέλεγκτος: Iσως να υπηρετεί συμφέροντα μαφίας, ίσως να εκφράζει την αμερόληπτη κρίση επιστημονικής και επαγγελματικής εντιμότητας, κρίση ανυπότακτη στη μεθοδική ψευδολογία των κυβερνητικών σκοπιμοτήτων....

Με 7 προς 5 μετοχές ο «γάμος» Eurobank με Alpha

Στη βάση σχέσης ανταλλαγής 7 μετοχών της Eurobank προς 5 της Alpha Bank, θα πραγματοποιηθεί η προτεινόμενη συγχώνευση των δύο πιστωτικών ιδρυμάτων, σύμφωνα με τραπεζική πηγή που επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
"Η σχέση ανταλλαγής είναι επτά EFG προς πέντε μετοχές της Alpha Bank», σημείωσε η πηγή, την ταυτότητα της οποίας δεν αποκάλυψε το πρακτορείο.
Τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζικών ιδρυμάτων συναντώνται σήμερα για την οριστικοποίηση της συμφωνίας, η επίσημη ανακοίνωση της οποίας αναμένεται στις 2 μ.μ. στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
Η διαπραγμάτευση των μετοχών αμφότερων των πιστωτικών ιδρυμάτων στο Χρηματιστήριο Αθηνών έχει ανασταλεί εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για τη συγχώνευση τους.
Το αθροιστικό ενεργητικό των δύο τραπεζών υπερβαίνει τα 147 δισ. ευρώ.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ




Χάμζα: Ο αδερφός ποταμός του Αμαζονίου

Υπόγειο ποτάμι ανακαλύφθηκε κάτω από τον Αμαζόνιο! Το διπλό σύστημα ροής και οι διαφορές μεταξύ των δύο ποταμών
 
Ένα άγνωστο υπόγειο ποτάμι ρέει κάτω από το μεγαλύτερο ποταμό του κόσμου τον Αμαζόνιο! Το "κρυφό" ποτάμι το οποίο βάπτισαν οι επιστήμονες Χάμζα, βρίσκεται 4000 χιλιόμετρα κάτω από τη γη
Την εκπληκτική ανακάλυψη ανακοίνωσαν Βραζιλιανοι επιστήμονες του Εθνικού Αστεροσκοπείου καταλήγοντας στο συμπέρασμά ότι η "περιοχή του Αμαζονίου έχει δυο συστήματα ροής του νερού"
Επικεφαλής της ομάδας η Ελίσαμπεθ Πόμενταλ η οποία μετά από ανάλυση 241 γεωτρήσεων, σε διάφορα σημεία του Αμαζονίου, χρησιμοποιώντας  ένα τεράστιο γεωτρύπανο της Πετρομπρας ανακάλυψε το "κρυφό" ποταμό.
Σημαντικές διαφορές μεταξύ των δύο ποταμών
Ενώ ο Αμαζόνιος , το μεγαλύτερο ποτάμι του κόσμο διαφέρει κατά πολύ από τον  Χαμζά  σε μεγάλο βαθμό. Ενώ οι όχθες του Αμαζονίου επεκτείνονται μέχρι 100 χιλιόμετρα, ανάλογα με την τοποθεσία, εκείνες  του Χαμζά επεκτείνονται από 200 έως 400 χιλιόμετρα!
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, τα νερά της υπόγειας ροής του ποταμού  Χάμζα καταλήγει σε  βαθύτερα τμήματα της θάλασσας, κοντά στις εκβολές του Αμαζονίου.
"Είναι πιθανό ότι η ροή γλυκού νερού του  υπόγειου ποταμού να είναι υπεύθυνη για τη χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι της θάλασσας, κοντά στις εκβολές του Αμαζονίου», λένε οι επιστήμονες.
Η Βραζιλία έχει δώδεκα λεκάνες απορροής ποταμών οι οποίες συγκεντρώνουν  σχεδόν το 13% του γλυκού νερού στον πλανήτη.
Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αρχές της Βραζιλίας βάπτισαν τον υπόγειο ποταμό, προς τιμή του Valiya Mannathal Hamza, του ινδικής καταγωγής επιστήμονα, ο οποίος είχε αφιερώσει τη ζωή του στην ανακάλυψη του.. δικού του ποταμού!
Πηγή : 247