English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 13 Ιανουαρίου 2012

THAT'S GREECE!!!!!


Επιστολή Μητροπολίτη Πειραιώς στην "ΑΥΓΗ" για το Τζαμί



Επιστολή στην εφημερίδα ΑΥΓΗ έστειλε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ απαντώντας σε σχόλιο που τον επέκρινε για την πρόσφατη πρωτοβουλία του να προσφύγει ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου κατά του νόμου που προβλέπει την ανέγερση Ισλαμικού Τεμένους στην Αθήνα.

Η επιστολή του Μητροπολίτη Πειραιώς προς την ΑΥΓΗ:

Αξιότιμε κύριε διευθυντά,
Εις το φύλλον της εφημερίδος 11300 5.1.2012 και εις την σελ. 27 υπό τον τίτλον «Φανατική τύφλωση» του κ. Κ. Κάρη στη στήλη «Αντικατοπτρισμοί», μού προσάπτετε την ετικέτα του «φανατισμού, της στενομυαλιάς και της προκατάληψης και της ελαφρότητας» καθώς και «επικοινωνιακής πολιτικής κίνησης ακροδεξιάς εμπνεύσεως και επικίνδυνης για τη χώρα και την κοινωνία μας στόχευσης» με αφορμή την ενώπιον του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου προσφυγή μου ως Έλληνος πολίτου, όπως προβλέπει το δικαιικό μας σύστημα, κατά του αντισυνταγματικού κατά τη γνώμη μου νόμου που εψηφίσθη το 2006 επί κυβερνήσεως Ν. Δημοκρατίας για την ανίδρυση μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα και την περιβολή της ιδιωτικότητας με δημόσιο χαρακτήρα κατά παράβαση της αρχής της ισότητος, διότι αυτό δεν συμβαίνει για τους Ινδουιστές, τους Σιχ, τους Βουδιστές ή τις άλλες θρησκευτικές παραδοχές και διότι αλλοιώνει τη συνταγματικά κατοχυρωμένη Ορθόδοξη θρησκευτική κοινωνία εισάγοντας δολίως την καταρρέουσα παγκοσμίως και παρωχημένη αρχή της πολυπολιτισμικότητας....

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

EΘΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:


EΘΝΙΚΟ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ  ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ
ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
-----------------------------------------------------------------------
Αυτές τις μέρες διεξάγεται η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για τα θύματα του Ναζισμού και τις Γερμανικές αποζημιώσεις.

Η δικαίωση των Ελλήνων θυμάτων του Ναζισμού μέσω των Ιταλικών δικαστηρίων, έχει οδηγήσει την υπόθεση στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στο οποίο προσέφυγε η Γερμανία για να ακυρώσει τις αποζημιώσεις και  το οποίο ξεκίνησε τη σχετική δικαστική διαδικασία τη Δευτέρα 12/09.
Την ίδια ώρα, ήρθε και πάλι στην επικαιρότητα το μέγα θέμα του ανεξόφλητου αναγκαστικού Κατοχικού Δανείου της χώρας μας προς τη Γερμανία και των γερμανικών  επανορθώσεων για τις κατοχικές καταστροφές στη χώρα μας, αφού η Ελλάδα είναι η μόνη  χώρα η οποία δεν έχει λάβει ως αποζημίωση ούτε ένα ευρώ.
Η μέχρι τώρα παθητική, δυστυχώς, στάση όλων των ελληνικών κυβερνήσεων, στο μέγιστο αυτό Εθνικό θέμα, ήρθε η ώρα να γίνει ενεργητική.
Είναι απόλυτη ανάγκη, από σήμερα, οι Υπουργοί Δικαιοσύνης, Εξωτερικών και Οικονομικών, τουλάχιστον, να παρακολουθήσουν αυτή την πολυσήμαντη για τα εθνικά μας συμφέροντα δίκη στη Χάγη.
Η παρουσία τους δεν θα είναι τιμή μόνο, για τα θύματα του Ναζισμού, αλλά, επι τέλους θα καταδείξει στους Δικαστές της Χάγης και στην παγκόσμια κοινή γνώμη, την αποφαστικότητα της Ελληνικής Πολιτείας να στηρίξει δυναμικά τις διεκδικήσεις των συγγενών των ελλήνων θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας για ηθική και υλική αποζημίωση.
Αυτή η δίκη στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης,στις σημερινές συνθήκες,έχει τεράστια σημασία για το παρόν και το μέλλον της Πατρίδας μας.
 
Για το Εθνικό Συμβούλιο
Ο Πρόεδρος  
Μανώλης Γλέζος
 Παρακαλώ  ζητήσετε  από φίλους και γνωστούς σας να πάνε στο
 
http://www.greece.org/blogs/wwii/
 
και να υπογράψουν το Αίτημα μας που ζητά
 
από την Γερμανική Κυβέρνηση να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς την Ελλάδα,
 
πού εκκρεμούν για πολλές δεκαετίες,
 
πληρώνοντας το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και πολεμικές επανορθώσεις ανάλογες των υλικών ζημιών,
 
των εγκλημάτων και των λεηλασιών, που διέπραξε η πολεμική μηχανή των Γερμανών...

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Η Μικρασιατική καταστροφή και το τέλος των νεοκλασικών στην Ελλάδα!

22 φωτογραφιες απο μια Αλλη Βεροια,κρυμμενη στο παρελθον ενος χρονου.Ισοπεδωμενη απο το συγχρονο μπετον,και τις Πολυκατοικιες των <<Αδειαδων>>.Αφου δεν σπουδαζουμε πλεον Αρχιτεκτονες Μηχανικους,αλλα διαπλεκομενους <<αδειαδες>>,των Διεφθαρμενων Ελληνικων Πολεοδομιων.




Που ενω, στις Δηθεν Αρχιτεκτονικες σχολες,διδασκονται ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ,ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ,μολις βγουν απο αυτες .και μπουν ΣΤΟ ΛΟΥΚΙ,μετατρεπονται σε <<ΦΑΣΟΝΑΤΖΗΔΕΣ-ΑΔΕΙΑΔΕΣ>>,που σε διαπλοκη με τις Πολεοδομιες,και το ΚΟΤΣΑΜΠΑΣΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ,φτιαχνουν ΚΟΥΤΙΑ,σε ΑΠΑΙΣΙΕΣ πολεις,οπου κυριαρχει το <<ΓΙΑΠΙ>>,το <<ΜΠΕΤΟΝ>>,το Νεοελληνικο <<ΚΑΡΑΚΙΤΣΙΑΡΙΟ>>,και η αναρχη δομηση.


ΓΙΑΤΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΤΟ ΩΡΑΙΟ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΙΣ;; ...

Να ποιός είναι ο εκλεκτός του Ιατρικού Κέντρου!!!!


Η Bild «πανηγυρίζει» με τις δηλώσεις Γιακουμάτου για την Ακρόπολη

Η Bild «πανηγυρίζει» με τις δηλώσεις Γιακουμάτου για την Ακρόπολη«Οι Έλληνες θέλουν να νοικιάσουν την Ακρόπολη» και «Έλληνας βουλευτής προτείνει να νοικιαστεί η Ακρόπολη» είναι οι τίτλοι της γερμανικής Bild και του πρακτορείου Bloomberg, αντιστοίχως. Ο ευρωπαϊκός Τύπος αναπαράγει τη δήλωση του Γεράσιμου Γιακουμάτου περί ενοικίασης της Ακρόπολης και άλλων αρχαιολογικών μνημείων σε ιδιώτες επενδυτές προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για τα ελληνικά δημόσια ταμεία.
«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι δραματική. Για πρώτη φορά Έλληνας πολιτικός βάζει στο παιχνίδι ακόμη και την Ακρόπολη για την αποκατάσταση των οικονομικών της Ελλάδας» γράφει η Bild.
H εφημερίδα, μάλιστα, αναφέρει δηκτικά ότι ο τίτλος της, το Μάιο του 2010, που παραινούσε τους Έλληνες να πουλήσουν «νησιά ακόμη και την Ακρόπολη για να ξεχρεώσουν» είχε προκαλέσει την οργή όλων των Ελλήνων και τώρα είναι δικός τους βουλευτής που καταθέτει αυτή την πρόταση.
Το δημοσίευμα της Bild σήμερα

Και το δημοσίευμα της το Μάιο του 2010. Όταν οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού δίνουν το δικαίωμα σε κάθε μίντια να πει «εμείς σας τα λέγαμε»

ΠΗΓΗ: 24h

Χωρίς Λόγια!!!


Η οικονομική συνταγή που σκοτώνει την Ελλάδα και σώνει τους άρπαγες!!!

Διαβάστε στη Δράκεια Πηλίου γιατί σύμφωνα με την washington post , τα μέτρα λιτότητας γονατίζουν τους Έλληνες.
 
Tα μέτρα λιτότητας αποδίδουν; Αυτή την ερώτηση θέτει μετά από δύο χρόνια "μνημονίου" της Ελλάδας ο δημοσιογράφος της Washington Post, Anthony Faiola, υπεύθυνος της εφημερίδας στο γραφείο του Λονδίνου.
"Η Ελλάδα αναγκάστηκε να λάβει σκληρά μέτρα λιτότητας για να μειώσει το έλλειμμά της και να εξασφαλίσει ένα διεθνές σχέδιο διάσωσης. Παρ' όλα αυτά η οικονομία της Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση. Η ανεργία εκτινάχθηκε στο 18,8% από 13,3% που ήταν  μόλις πριν από ένα χρόνο", αναφέρει ο αρθρογράφος....

Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Χαρίζουν πετρέλαια και φυσικό αέριο 1 τρισ. ευρώ αντί των δανείων!


Σε μείζον εθνικό σκάνδαλο αρπαγής των εθνικών ενεργειακών πόρων οδεύει η χώρα με τους ξένους δανειστές να έχουν περιλάβει στην λίστα των αιτημάτων τους - πέρα από το όνειδος που λέγεται "αγγλικό δίκαιο" - την ΄δυνατότητα κατάσχεσης των κοιτασμάτων υδογονανθράκων σε περίπτωση που μελλοντικά η χώρα δεν έχει δυνατότητα αποπληρωμής των υπόλοιπων δανείων! 
Αυτό θα γίνει με την μεταφορά της κυριότητας των ελληνικών ενεργειακών κοιτασµάτων στο Ταµείο ∆ηµόσιας Περιουσίας! Αυτό δεν μπορεί να γίνει τώρα γιατί τα κοιτάσματα πετρελαίου και φυσικού αερίου, τυπικά δεν έχουν εντοπιστεί με ακρίβεια, αλλά θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη μέσα στη νέο Μνημόνιο που θα υπογραφεί!
Η πηγή από την οποία δόθηκε η πληροφορία είναι 100% έγκυρη και μάλιαστα αναφέρει ότι ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος  θα θέσει από μόνο του στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τον ενεργειακό πλούτο της χώρας ως διαπραγματευτικό "χαρτί"...

Πετρέλαιο στο Αιγαίο: Μια προφητική ομιλία στη Βουλή, με συγκλονιστικά στοιχεία και προβλέψεις.


Πέρασαν 24 χρόνια από τότε!
Στα πρακτικά της Βουλής αποδεικνύεται η γνώση της ύπαρξης πετρελαίου στην Ελλάδα.

Πολλοί συνδέουν τώρα την έλευση του ΔΝΤ ,με την ύπαρξη πετρελαίου στο Αιγαίο.Συνωμοσιολογία ή όχι καλό είναι θυμηθούμε τι είχε ειπωθεί 24 χρόνια πριν μέσα στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.Ήταν αν μη τι άλλο προφητικό!
Στα πρακτικά της βουλής, που ακολουθούν και που αφορούν τη συνεδρίαση που έλαβε μέρος στις 6 Απριλίου 1987, είναι δυνατόν να διαβάσει κανείς το πόσο καλά γνώριζαν οι Ελληνικές κυβερνήσεις την ύπαρξη του πετρελαίου, αλλά και τι φοβήθηκαν και δεν προχώρησαν στην άντλησή του.
Μπορεί η συνεδρίαση να έγινε... το 1987, αλλά είναι σαν να έγινε -κυριολεκτικά- χθες.


ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΒΟΥΛΗΣ, ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ
ΠΡΟΕΔΡΙΑ ΓΙΑΝΝΗ Ν. ΑΛΕΥΡΑ
ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΡΑ' . . 6 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 1987, Σελίδα, 5159

ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΥΤΣΟΓΙΑΝΝΗΣ: 

 "Έχει γραφτεί στον ξένο Τύπο, αλλά και στον ελληνικό, ότι γύρω στα τέλη της δεκαετίας του '60, δηλαδή 2-3-5 χρόνια πριν από το 70, οι Αμερικανοί ολοκλήρωσαν τις έρευνες που έκαναν στην περιοχή μας για τα κοιτάσματα πετρελαίου και επεσήμαναν με τους δορυφόρους τους κοιτάσματα στο Βόρειο Αιγαίο. Ακολούθησε, η χαρτογράφηση αυτών των κοιτασμάτων με βάση τα στοιχεία που συνέλεξαν οι δορυφόροι και στην συνέχεια είχαμε από την πλευρά των Αμερικανών πάντοτε, την επεξεργασία των σχετικών στοιχείων....

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Το οργανωτικό ζήτημα του ΕΠΑΜ και ο τρόπος που πρέπει να το κατανοούμε.*



Ένα εξάμηνο μετά την ιδρυτική συνδιάσκεψή του στις 16 Ιουλίου 2011, το Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο έχει να επιδείξει έναν πλούσιο απολογισμό δράσης. Έχει όμως να επιδείξει και πολλές αδυναμίες κυρίως σε επίπεδο οργάνωσης. Αυτός είναι κι ο λόγος που έχουμε θέσει σε άμεση προτεραιότητα το ζήτημα της οργανωτικής συγκρότησης του Μετώπου. Μέχρι τώρα έχουν κατατεθεί αρκετές προτάσεις επί του οργανωτικού. Η δική μου πρόταση έχει να κάνει περισσότερο με την προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε την οργανωτική ταυτότητα του ΕΠΑΜ με βάση το τι είμαστε και το τι θέλουμε να πετύχουμε.
Όπως όλες οι νεοσύστατες οργανώσεις με μαζική αναφορά, έτσι και το ΕΠΑΜ ήταν αναπόφευκτο να περάσει όλες τις παιδικές ασθένειες των φορέων που εντάχθηκαν στις γραμμές του. Ορισμένοι είδαν στο ΕΠΑΜ το υποκατάστατο των αποτυχημένων και χρεοκοπημένων σχημάτων, οργανώσεων και κομμάτων που κάποτε υπηρέτησαν και μερικά από αυτά συνεχίζουν ακόμη να ταλαιπωρούν το θυμικό, την νοημοσύνη και τη δράση της κοινωνίας. Κάποιοι άλλοι είδαν στο ΕΠΑΜ απλά μια ακόμη ακτιβίστικη οργάνωση που θα μπορούσε να βοηθήσει απλά στο να μην πληρωθούν τα χαράτσια, να αναπτυχθεί η κοινωνική αλληλεγγύη, κοκ....

Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!

«Βόμβα» Τσάβες για πιθανή ανάμειξη των ΗΠΑ στην πρόκληση της ασθένειας του καρκίνου, που φέρεται να έχει προσβάλει
Η CIA «φυτεύει» καρκίνο!
τον Ερντογάν αλλά και ορισμένους «μη αρεστούς» ηγέτες της Λατινικής Αμερικής!

Η «επιδημία» του καρκίνου, που επιλεκτικά πλήττει ορισμένους από τους ηγέτες της Λατινικής Αμερικής, φαίνεται πως σταδιακά έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνισή της και στην ταραγμένη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.


Τελευταίο κρούσμα στη σχετική λίστα, αυτό του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος φέρεται να πάσχει από καρκίνο του εντέρου, μια πάθηση που, σύμφωνα με ιατρικούς κύκλους, εάν δεν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όχι μόνο εξαιρετικά επικίνδυνη για τον πάσχοντα, αλλά πολλές φορές και μοιραία για τη ζωή του.


Τα σενάρια που ακούγονται αλλά και γράφονται στα τουρκικά ΜΜΕ αναφορικά με την ασθένεια του Ερντογάν και την πιθανότητα να έχει κάνει μετάσταση, πλήττοντας κι άλλα ζωτικά όργανα του Τούρκου πρωθυπουργού, είναι πολλά. Αρκετά από αυτά προχωρούν, μάλιστα, κι ένα βήμα παραπέρα…


Πηγή : Επίκαιρα .gr

Do you speak English?

Αφιερωμένο, εξαιρετικά στους.....ξενομανείς, που θέλουν να αφανίσουν την Ελληνική γλώσσα.
Ξέρεις ελληνικά; Τότε ξέρεις και αγγλικά!
Το παρακάτω άρθρο είχε δημοσιευτεί πριν από καιρό σε βρετανικό περιοδικό τέχνης (;)
Αξίζει το κόπο να το διαβάσεις...!



"The genesis of classical drama was not symptomatic. Aneuphoria of charismatic and talented protagonists showed fantastic scenes of historic episodes. The prologue, the theme and the epilogue, comprised the trilogy of drama while synthesis, analysis and synopsis characterized the phraseology of the text. The syntax and phraseology used by scholars, academicians and philosophers in their rhetoric, had many grammatical idioms and idiosyncrasies.

The protagonists periodically used pseudonyms. Anonymity was a syndrome that characterized the theatrical atmosphere.
The panoramic fantasy, the mystique, the melody, the aesthetics, the use of the cosmetic epithets are characteristics of drama.
Eventhrough the theaters were physically gigantic, there was noneed for microphones because the architecture and the acoustics would echo isometrically and crystal - clear. Many epistomologists of physics, aerodynamics, acoustics, electronics, electromagnetics can not analyze - explain the ideal and isometric acoustics of Hellenic theaters even today.

There were many categories of drama: classical drama, melodrama, satiric, epic, comedy, etc. The syndrome of xenophobia or dyslexia was overcome by the pathos of the actors who practiced methodically and emphatically. Acrobatics were also euphoric. There was a plethora of anecdotal themes, with which the acrobats would electrify the ecstatic audience with scenes from mythical and historical episodes.

Some theatric episodes were characterized as scandalous and blasphemous. Pornography, bigamy, hemophilia, nymphomania, polyandry, polygamy and heterosexuality were dramatized in a pedagogical way so the mysticism about them would not cause phobia or anathema or taken as anomaly but through logic, dialogue and analysis skepticism and the pathetic or cryptic mystery behind them would be dispelled.

It is historically and chronologically proven that theater emphasized pedagogy, idealism and harmony. Paradoxically it also energized patriotism a phenomenon that symbolized ethnically character and phenomenal heroism."

Αλήθεια...Υπάρχει κανείς που δεν κατάλαβε τι έλεγε το παραπάνω άρθρο;
Πηγή : Greek Surnames