English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

Το γραφείο Σαμαρά μαλώνει Κύπριους βουλευτές για το "όχι: Φάρσα Ελληνοφρένειας


ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΙΑ............


Γιατί έγινε η δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο;

Γιατί έγινε η δήμευση των καταθέσεων στην Κύπρο;
Αυτό που έγινε στην Κύπρο με κατευθείαν "κούρεμα" των καταθέσεων δεν είναι ολίσθημα, ούτε λάθος, ούτε κάποιο αναγκαίο κακό. Πρόκειται για έγκλημα εκ προμελέτης που αποφασίστηκε από το Eurogroup στις 15/3 και εκτελέστηκε από τον νέο Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, γνωστό οικονομικό δολοφόνο και διαπλεκόμενο με πολύ σκοτεινά συμφέροντα.
Το βασικό πρόβλημα δεν βρίσκεται απλά στο «κούρεμα» των καταθέσεων, αλλά στο ανεπανόρθωτο πλήγμα που δέχτηκε το τραπεζικό σύστημα του νησιού. Είτε περάσει το «κούρεμα», είτε όχι. Είτε γίνει στα 9,90 % για πάνω από 100 χιλιάδες ή όχι, είναι παντελώς αδιάφορο. Κανείς δεν μπορεί να έχει εμπιστοσύνη σ' ένα τραπεζικό σύστημα όπου κάποιος αποφασίζει αυθαίρετα το «κούρεμα» των καταθέσεων. Ένα τέτοιο τραπεζικό σύστημα δεν μπορεί να σταθεί. Ακόμη κι αν ανακληθεί το «κούρεμα», ποιος μπορεί να έχει εμπιστοσύνη ότι κάτι τέτοιο δεν θα επαναληφθεί; Επομένως το σίγουρο είναι ότι οι τράπεζες της Κύπρου, είτε «κουρευτούν» οι καταθέσεις, είτε όχι, θα έχουν να αντιμετωπίσουν – μόλις, όποτε, ή αν ανοίξουν ποτέ – ένα γενικευμένο πανικό καταθετών που θα επιδιώκουν την ανάληψη των χρημάτων τους από τις τράπεζες. Και έχουν απόλυτο δίκιο....

Oι Κύπριοι έδειξαν στη Μέρκελ τα... μπροστινά τους: ούτε ένα ΝΑΙ στη ψηφοφορία για το νομοσχέδιο κουρέματος των καταθέσεων



Αυτό που δεν τόλμησαν ποτέ να κάνουν οι εθελόδουλοι Έλληνες πολιτικοί, έκαναν οι Κύπριοι βουλευτές: με 36 ψήφους κατά, 19 αποχές και ούτε ένα υπέρ, η κυπριακή βουλή απέρριψε το κατάπτυστο νομοσχέδιο που προέβλεπε κούρεμα των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες.

Οι Κύπριοι βουλευτές έκαναν αυτό που όριζε η πατριωτική τους συνείδηση: έστειλαν τη Μέρκελ και τα σχέδια της από εκεί που ήρθε. Μίλησαν με βάση την καρδιά και την ευθύνη τους απέναντι στη χώρα και στα παιδιά της. Δεν υπέκυψαν σε εκβιασμούς. Δεν τρόμαξαν από την προπαγάνδα τρομοκράτησης. Είπαν, απλώς, όχι. Και πέταξαν το μπαλάκι πίσω... Από εκεί που ήρθε. Και τώρα η Μέρκελ, ο Σόιμπλε, οι τραπεζίτες κοιτάνε με απορία: "και τώρα τι κάνουμε;".
Από τη άλλη περιμένουμε τα δόντια της Αρκούδας απο το Βορρά στην συνεδρίαση των Κοινωτικών επιτρόπων που θα γίνει στη Μόσχα παρά την άρνηση της τρόϊκας του plan B που είχε η Κυπριακή κυβέρνηση και εξέθεσε έστω και τηλεφωνικός.

Ίσως εκεί να γίνει και το ξεβράκωμα των Γερμανικών και Τροϊκανών εκγληματιών!!!
ΕΛΑΤΕ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ!!!!!!!