English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

600 Δις Δολάρια για Ελλάδα και 50 Δις Δολάρια για την Κύπρο σε ομόλογα ΗΠΑ για την εξαγορά του Ελληνικού χρέους σε Καναδική Τράπεζα από την ομογένεια υπό προϋποθέσεις!!


Σημαντικό το σχετικό Video

lamprakis2 από CDemo83
Η πρωτοβουλία "End National Debt" έχει συσταθεί κυρίως από ομογενείς της Αμερικής και πρόεδρος της είναι ο Μανώλης Λαμπράκης. Ο ίδιος μίλησε στο Tv Creta, και διευκρίνισε πως αυτά τα χρήματα θα δοθούν μόνο υπό δύο αυστηρούς όρους.

Πρώτον να αποδεχθεί η ελληνική κυβέρνηση την εξαγορά του χρέους...

5 Αυγά στο κεφάλι του μισητού Τόμσεν της Τρόϊκας. Έπνιξαν την είδηση οι Νταβατζήδες των ΜΜΕ

TOMSEN

ΕΚΡΥΨΑΝ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΦΑΝΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ. ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΟΡΓΗ. ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ!
ΕΚΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΕΞΑΛΛΟΣ Ο ΤΡΟΙΚΑΝΟΣ ΚΟΜΙΣΣΑΡΙΟΣ
Στις 7.30 το βράδυ της Τετάρτης έξω από το Υπουργείο Οικονομικών, ο γνωστός “ακτιβιστής” Δημήτρης Ρέλλος τό’κανε πάλι το θαύμα του. Είχε στήσει καρτέρι στην τρόικα και “τρυπώντας” κυριολεκτικά τα μέτρα ασφαλείας της αστυνομίας, πέταξε μια σακούλα με αυγά στον μισητό Πολ Τόμσεν της τρόικας της δοσιλογικής κυβέρνησης των Τσολάκογλου.
Σύμφωνα με πληροφορίες του makeleio.gr δύο αυγά έσκασαν στο κεφάλι των αστυνομικών φρουρών, ένα έφαγε ο Τόμσεν στη μάπα και τα άλλα δύο έπεσαν πάνω στο αυτοκίνητο του τροικανού.
Το θέμα είναι μεγάλο. Πρώτον για τα μέτρα ασφαλείας που υποτίθεται υπάρχουν και τα έκανε κιμά ο Ρέλλος και δεύτερον γιατί το θέμα αποσιωπήθηκε από όλα τα κανάλια τα οποία- από αυτά που πληροφορηθήκαμε- ήταν απαξάπαντα, παρόντα στον προπηλακισμό. Γαργάρα για να μην κυκλοφορήσει το θέμα και μας κάνουν ντα οι τοκογλύφοι; Ή γιατί εξαιτίας του Ρέλλου, θα χάσουμε τη δόση με τα 13δις; Λογοκρισία και για πόσα, ρε παιδιά;

rellos
Εναντίον του Δημήτρη Ρέλλου σχηματίστηκε δικογραφία για απρόκλητη έργω εξύβριση, αδίκημα που διώκεται αυτεπάγγελτα.
Ως γνωστόν ο Ρέλλος ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε  το γνωστό επεισόδιο που σημειώθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 κατά την άφιξη του Ευ.Βενιζέλου στη Χ.Τρικούπη, όπου πραγματοποιείτο η κρίσιμη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου για τη διαδικασία εκλογής προέδρου. Ένας άνδρας πέταξε ένα ποτήρι με καφέ, προκαλώντας την αντίδραση του κ. Βενιζέλου.” Αυτός ήταν ο Ρέλλος.
Πηγή : ΑΝΤΙ ΝΕΤ

Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Θέλει αλήθεια και δικαιοσύνη η παλιγγενεσία

       Του Χρήστου Γιανναρά

H κυβέρνηση μοιάζει να μη λογαριάζει το ψυχολογικό κλίμα που παραλύει τη χώρα και αποκλείει νομοτελειακά κάθε ενδεχόμενο οικονομικής ανάκαμψης. Tουλάχιστον αυτό μαρτυρεί η συμπεριφορά των κυβερνητικών MME.
Tα Δελτία Eιδήσεων, οι σχολιασμοί και οι συνεντεύξεις, σπέρνουν κάθε μέρα, από το πρωί ώς το βράδυ, τρόμο, απελπισμό, πανικό: Περικοπές μισθών και συντάξεων πάλι και πάλι και πάλι, κατάργηση επιδομάτων, αυξήσεις φόρων, έκτακτες εισφορές, χαράτσια υποχρεωτικής «αλληλεγγύης», διογκούμενα ποσοστά ανεργίας, κλεισίματος καταστημάτων, χρεοκοπίας επιχειρήσεων, ανεξέλεγκτα ωράρια, φήμες για εξαήμερη εργασία, παζάρια με την τρόικα επιβίωσης ή λιμοκτονίας...

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΩΝ




Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
Στην κατεχόμενη Μια Μηλιά της Κύπρου, κοντά στη Λευκωσία, ανακαλύφθηκε μαζικός τάφος Ελληνοκυπρίων. Όπως λένε μαρτυρίες Τουρκοκυπρίων εκεί μεταφέρθηκαν το 1974 Ελληνοκύπριοι στρατιώτες, αλλά και άμαχοι, και δολοφονήθηκαν εν ψυχρώ από τους Τούρκους εισβολείς της επιχείρησης ΑΤΤΙΛΑΣ. Προ ολίγων ημερών αγανακτήσαμε και συγκινηθήκαμε όταν μάθαμε ότι βρέθηκαν τα οστά του μικρότερου σε ηλικία θύματος του Αττίλα, ενός βρέφους λίγων μηνών. Όσο κι αν προσπαθεί η προπαγάνδα της Άγκυρας και των εν Ελλάδι τουρκολάγνων, η αλήθεια είναι σκληρή και έρχεται στο φως. Είτε ως Οθωμανική είτε ως  Νεοτουρκική είτε ως ψευδοδημοκρατική και υποψήφια για την Ευρ. Ένωση, η γειτονική χώρα ρέπει προς το έγκλημα και την εθνοκάθαρση. Το πρόβλημα είναι ότι πολλές φορές ευθυνόμαστε και εμείς που συγκαλύπτουμε ή λησμονούμε εύκολα, αντί να καταγγέλλουμε διεθνώς και διαρκώς τα εγκλήματα....

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Σε απόγνωση η Πορτογαλική κοινωνία. Απειλεί με κίνημα ο στρατός!!


Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οδηγείται η Πορτογαλία καθώς για πρώτη φορά μετά την "επανάσταση των γαρυφάλλων" οι Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας απειλούν με Κίνημα και επέμβαση στην πολιτική ζωή αν συνεχιστεί η πολιτική του Μνημονίου που έχει εξαθλιώσει (και...) τους Πορτογάλους και καλούν τον πρωθυπουργό της χώρας Pedro Passos Coelho σε παραίτηση (για την ακρίβεια του ζητούν να "μεταναστεύσει")!
Στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (AP) κατηγορεί παράλληλα την πορτογαλική κυβέρνηση συνασπισμού ότι «καταστρέφει τη χώρα» και πως «έχει μετατρέψει τον λαό της χώρας σε ινδικά χοιρίδια για κοινωνικά πειράματα  με τα νέα μέτρα λιτότητα;».
«Είναι φανερό ότι οι πολιτικές που έχουν επιβληθεί από αυτή την κυβέρνηση έχουν αποτύχει. Έχουν επικεντρωθεί στην αποθεμελίωση των εργαζομένων και των κοινωνικών τους δικαιωμάτων με το να επιβάλλουν όλο και περισσότερα μέτρα λιτότητας, περισσότερη ανεργία και περισσότερη ανασφάλεια» τονίζει μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Associação de Praças (ΑΡ).
Η ένωση όμως των στρατιωτικών των πορτογαλικών ενόπλων δυνάμεων προχωρά και ένα βήμα παραπάνω εκτός από συστάσεις: Προειδοποιεί την κυβέρνηση ότι δεν μείνει άπραγη στο νέο κύμα λιτότητας, που σαρώνει την πορτογαλική κοινωνία!...

Σαράντος Καργάκος: “Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση…”

kargakos
Σαράντος Καργάκος: συγκλονιστικός!
Συγχωρώ ακόμη και τους Γερμανούς δημοσιογράφους, τραπεζίτες και πολιτικούς για όσα μας κάνουν. Κι όχι απλώς τους συγχωρώ, αλλά τους ευγνωμονώ. Από τη δική τους αγνώμονα στάση, θα ξεπηδήσει η δική μας ανάταση, η νέα εθνική μας επανάσταση.Όχι κατά των Γερμανών αλλά κατά των υπολειμμάτων του δωσιλογισμού που «κοπροκρατούν» (το ρήμα του Ελύτη) πολιτικά και οικονομικά τη δόλια πατρίδα μας.
Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού – Συγγραφέως
Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!...

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη στη Δράκεια!


Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη στη Δράκεια

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επισκέφτηκαν τη Δράκεια, όπου μετά από πρόσκληση του Αλ. Μεϊκόπουλου συναντήθηκαν με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του Αγροτικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ο βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ενημερώθηκαν από τους φορείς για τα βασικά προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων. Δύο ειδών είναι, σύμφωνα με τους φορείς και τους κατοίκους, τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πρώτον, σε ότι αφορά τις δομές και τις υπηρεσίες του δημοτικού διαμερίσματος. Η έλλειψη οικονομικών πόρων που απορρέει από την μνημονιακή πολιτική καθώς και η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτη» έχει οδηγήσει σε μαρασμό, έως εξαφάνιση βασικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της Δράκειας. Από την έλλειψη γιατρού, οποίος από τουλάχιστον 5 μέρες (τουλάχιστον) τη βδομάδα πλέον επισκέπτεται το χωριό κάθε δεκαπέντε περίπου μέρες, μέχρι τα σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα....