English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΗΚΑΝ ΚΙ ΟΧΙ Η ΕΛΛΑΔΑ




Κωνσταντίνος Χολέβας- Πολιτικός Επιστήμων
            
 Η γνωστή μειοψηφία των γκρινιάρηδων και ηττοπαθών στα εθνικά μας θέματα είχε προφητεύσει ότι στο θέμα των Σκοπίων αν δεν  υποχωρήσουμε θα απομονωθούμε. Τελικά, όπως φαίνεται και από την πρόσφατη ειδησεογραφία, το γειτονικό μας κράτος της ΦΥΡΟΜ είναι εκείνο που δέχεται ραπίσματα πανταχόθεν και εκείνο απομονώνεται. Δεν ισχυρίζομαι ότι τα πράγματα είναι ρόδινα για τα ελληνικά δίκαια, αλλά δεν είναι και τόσο άσχημα. Άλλωστε και εμείς ευθυνόμαστε διότι δεν κρατήσαμε από την αρχή μία ξεκάθαρη θέση, όπως αυτή διαμορφώθηκε από τα συλλαλητήρια των Πανελλήνων στην Ελλάδα, στην Κύπρο και στην Ομογένεια και από το Συμβούλιο των Πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο 1992. Η μία ιστορικώς, νομικώς, και διπλωματικώς τεκμηριωμένη θέση είναι ότι δεν παραχωρούμε το όνομα ούτε με σύνθετη ονομασία ούτε με παράγωγο κ.λπ. Οι καλόπιστες   υποχωρήσεις μας απεδείχθη ότι δεν ωφέλησαν...

Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2012

Lexington Institute: "Πάμε για μεγάλο πόλεμο..."









Εμπλοκή των ΗΠΑ σε "θερμή" σύγκρουση εντός του 2012, πριν από τις προεδρικές εκλογές "βλέπει"  έκθεση του γνωστού think tank της Ουάσιγκτον, Lexington Institute.

Η έκθεση υποστηρίζει ότι η υπερσυγκέντρωση δυνάμεων στον Κόλπο είναι μία ένδειξη ότι το μόνο που απομένει είναι η απόφαση για έναρξη της σύγκρουσης.

Οι αναλυτές του ινστιτούτου επισημαίνουν τις στρατιωτικές προετοιμασίες που κάνει και το Ιράν με τις δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων. Οι προβλέψεις τους συγκλίνουν στον Οκτώβριο ως πιθανότερο χρόνο εκδήλωσης του πολέμου.

Μάλιστα παρμοιάζουν την κατάσταση με αυτή που επικρατούσε στην Ευρώπη παραμονές του Ά'ΠΠ to 1914 και αυτό μόνο ενθαρρυντικό δεν είναι. Αλλά δεν διευκρινίζουν αν οδεύουμε σε παγκόσμια σύγκρουση ή θα παραμείνει περιφερειακή.

Οι Αμερικανοί που έχουν συντάξει την έκθεση πιστεύουν ότι το Ιράν δεν πρόκειται να υποχωρήσει σ΄ ότι αφορά στο πυρηνικό του πρόγραμμα και το Ισραήλ είτε μόνο του είτε σε συνεργασία με τις ΗΠΑ θα κτυπήσει.