English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Ακτινογραφία του κλάδου αυτοκινήτου το 2012 Μελέτη της ΕΑΕΕ για τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ασφάλιση οχημάτων

Τα μεγέθη του κλάδου αυτοκινήτου με στοιχεία για 27 από τις 31 ασφαλιστικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο και κατείχαν το 2012 το 86% της αγοράς, παρουσιάζει η ΕΑΕΕ στη στατιστική επετηρίδα ασφάλισης αυτοκινήτου. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ένωσης η παραγωγή ασφαλίστρων στον κλάδο ανήλθε στα 1,56 δισ. ευρώ.
Η επετηρίδα έχει δομηθεί σε τρεις ενότητες. Στην πρώτη ενότητα καταγράφονται και αναλύονται τα ασφάλιστρα για το ημερολογιακό έτος 2012 και οι δηλωθείσες ζημίες ανά έτος ατυχήματος για το 2010, 2011 και 2012, καθώς και οι σχετικοί δείκτες που προκύπτουν από αυτά. Στη δεύτερη ενότητα καταγράφονται τα οικονομικά μεγέθη της ασφάλισης αυτοκινήτων για το οικονομικό έτος 2012 (αναλογία έτους). Στην τρίτη ενότητα καταγράφεται η εξέλιξη των αποζημιώσεων ανά έτος ατυχήματος.
Τη μελέτη μπορείτε να δείτε εδώ

Πηγή: iw

Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Η CIA ανέτρεψε το 1953 τον πρωθυπουργό του Ιράν, Μοχάμεντ Μοσαντέχ

Η CIA αναγνώρισε ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα που ανέτρεψε στις 18 Αυγούστου του 1953, τον ιρανικό πρωθυπουργό, Μοχάμεντ Μοσαντέχ, ο οποίος είχε εθνικοποιήσει το πετρέλαιο της χώρας. 
 
Σύμφωνα με πρόσφατα αποχαρακτηρισμένα έγγραφα, η CIA αναγνώρισε ότι ενορχήστρωσε το πραξικόπημα που ανέτρεψε στις 18 Αυγούστου του 1953, τον ιρανικό πρωθυπουργό, Μοχάμεντ Μοσαντέχ. Ο ρόλος της αμερικανικής υπηρεσίας πληροφοριών ήταν μυστικός για πολλά χρόνια και εξακολουθεί να στοιχειώνει τη σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν.
"Το στρατιωτικό πραξικόπημα που ανέτρεψε τον Μοσαντέχ και το υπουργικό συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου, έγινε υπό τη διεύθυνση της CIA σε μια πράξη εξωτερικής πολιτικής", αναφέρει το αποχαρακτηρισμένο έγγραφο...