English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 6 Αυγούστου 2012

Στις 11/8/12 αρχίζει το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την γιορτή ελιάς στη Δράκεια Πηλίου!!



Και φέτος όπως κάθε χρόνο στις 11/8/12 ημέρα εορτασμού του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος αρχίζει το τριήμερο εορταστικών εκδηλώσεων για την γιορτή ελιάς στη Δράκεια Πηλίου πρωτοβουλίας του Αναπτυξιακού Συλλόγου "Η Δράκεια".
Σημαντικό γεγονός για τον τόπο μας την πρώτη ημέρα έναρξης των εκδηλώσεων αυτών θα αποτελέσει η παρουσία του Μητροπολίτη Βόλου & Αλμυρού Κου Κου Ιγνατίου ο οποίος θα χοροστατήσει στη θεία λειτουργία του Ιερού Ναού Αγ. Σπυρίδωνος.
Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει η παραδοσιακή ρεβιθάδα με άλλα πλούσια νηστήσιμα εδέσματα και φυσικά πολύ τσίπουρο.
Παραδοσιακοί χοροί (χορευτική ομάδα Δράκειας) και τραγούδια με νταούλι και ζουρνά δεν θα λείψουν συμπληρώνοντας μια μαγευτική εκδήλωση και όλα αυτά στον προαύλιο χώρο του ναού με θέα τον Παγασητικό κόλπο.
Μετά θα ακολουθήσει πανηγύρι με μουσικά συγκροτήματα στη κάτω Πλατεία του Χωριού.
Η επόμενη μέρα θα ξεκινήσει στις 11:00 με ομιλίες πολλών παραγόντων, επιστημόνων και απλών αγροτών με σημαντικά θέματα γύρο από την ελιά.
Το πρόγραμμα της δεύτερης μέρας θα ολοκληρωθεί με τις θεατρικές παραστάσεις "Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντίατρο" βασισμένο σε βιβλίο του Τριβιζά, και "Δρακειοτράγουδα" σατιρική παράσταση γραμμένη από την θεατρική ομάδα του χωριού.
Τέλος την τρίτη κατά σειρά ημέρα θα γίνει ο διαγωνισμός μαγειρικής και αντάμωμα Πηλιορείτικων χορευτικών συγκροτημάτων.
Η προσπάθεια και η συμβολή των μελών του συλλόγου μας είναι μεγάλη και φέτος. Η υποστήριξη του Δήμου Βόλου δια του εκπροσώπου του Κου Στόϊκου επίσης σημαντική αποσκοπώντας τόσο στη ανάδειξη τοπικών παραδόσεων, επιμόρφωσης σε αγροτικά θέματα όσο και στην ανάταση της ψυχής, τόσο των κατοίκων του τόπου αυτού, όσο και όλων των επισκεπτών που τυχόν παρευρεθούν, στους οποίους υποσχόμαστε αξέχαστες στιγμές.