English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εν όψη μεγάλης πανήγυρης στη Δράκεια Πηλίου!!!

Και φέτος όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια προγραμματίζεται να γίνει η μεγάλη εορταστική εκδήλωση, ημέρα του Αγίου Πνεύματος 13/6/2011 στη Δράκεια Πηλίου. Η Δράκεια είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Στα 500μ. υψόμετρο αποτελεί ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και απομόνωση κοντά στη φύση, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η ιδανική τοποθεσία παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάβασης στο Βόλο, στις παραλίες της Αγριάς αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου οι «Αγριόλευκες».
Η παράδοση λέει πως την συγκεκριμένη μέρα οι κάτοικοι της Δράκειας πήγαιναν με τα άλογα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος και παρακολουθούσαν καβαλάρηδες την Θεία λειτουργία, έπειτα έκαναν το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού....

Πρόκειται για την πρώτη πανήγυρη εν όψη καλοκαιρινής περιόδου που λαμβάνει χώρα στο Πήλιο.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, κέρασμα άφθονο τσίπουρο με μεζέ  μετά τη λειτουργία, ακολουθούν Ιππικοί Αγώνες χρονομέτρησης και δεξιοτεχνίας με ομορφοστολισμένα άλογα και δεξιοτέχνες ντόπιους αναβάτες σε χώρο που  βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι και τέλος ακολουθεί το παραδοσιακό πανηγύρι με τραγούδι και χορό από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του τόπου, καθώς και φαγητό στην κάτω Πλατεία του Χωριού.
Η προσπάθεια που γίνεται τα τελευταία χρόνια να διατηρηθούν παραδόσεις και αξίες του τόπου μας είναι πολύ μεγάλη, καθώς λίγες ήταν οι φορές που ανταποκρίθηκαν οι τοπικοί φορείς έτσι ώστε να βοηθήσουν οικονομικά και υλικά, με αποτέλεσμα οι ίδιοι οι κάτοικοι ή άλλοι μεμονωμένοι ιδιώτες να ανταποκριθούν στο κάλεσμα και να συμβάλουν οικονομικά.
Φέτος λοιπόν και κόντρα στην οικονομική κρίση καλούμε όσους μπορούν να συμβάλουν οικονομικά.
Πρώτο και καλύτερο καλούμε τον Δήμο Βόλου προκειμένου για υλικοτεχνική και οικονομική βοήθεια πιστεύοντας πως θα ανταποκριθεί στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου