English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012

"Η πολιτική δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους των οικονομικών"


Για περιορισμένη δυνατότητα της Ελλάδας να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της όσο παραμένει στο ευρώ κάνει λόγο ο επικεφαλής του γερμανικού ινστιτούτου Ifo.
"Προσωπικά πιστεύω ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική όσο θα είναι στην Ευρωζώνη", δήλωσε ο Χανς Βένερ-Σιν, πρόεδρος του Ifo, σε ομιλία του στη Νέα Υόρκη.
"Εάν η Ελλάδα μείνει στην Ευρωζώνη, θα υπάρχει συνεχιζόμενη και μαζική ανεργία. Όμως, εάν εξέλθει θα σημειώσει απότομη ανάκαμψη", σημείωσε, προσθέτοντας ότι οι χαμηλότερες τιμές ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα.
Προειδοποίησε ακόμη για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν και άλλες υπερχρεωμένες χώρες της Ευρωζώνης, οι οποίες πρέπει να μειώσουν τις δαπάνες και να αυξήσουν τους φόρους.
"Η μείωση των μισθών και των τιμών στον βαθμό που απαιτείται σε ορισμένες από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου είναι αδύνατη, παρά τα όσα λένε οι πολιτικοί", είπε.
"Η πολιτική δεν μπορεί να ξεπεράσει τους νόμους των οικονομικών", προσέθεσε.
Υποστήριξε, τέλος, ότι θα ήταν προτιμότερο για την Ελλάδα να χρησιμοποιήσει τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που έχει λάβει ως οικονομική βοήθεια για να διευκολύνει την έξοδό της από το ευρώ.

Δευτέρα 23 Απριλίου 2012

ΑΔΑΜΑΝΤΙΟΣ ΠΕΠΕΛΑΣΗΣ: Οικονομολόγοι & Εθνοσωτήρες !!! Κόλαφος για Παπανδρέου και Βενιζέλο



Την ημέρα που η Αθήνα υποδεχόταν το χιόνι, συναντήσαμε τον Αδαμάντιο Πεπελάση στο καταφύγιο του στη Φιλοθέη. Διαπρεπής οικονομολόγος, χρόνια καθηγητής σε αμερικανικά πανεπιστήμια και με μακρά θητεία στη διοίκηση τραπεζών, είχε το προνόμιο να διατελέσει συνεργάτης και φίλος όλων σχεδόν των πρωθυπουργών της Μεταπολίτευσης. Τους έζησε όλους από κοντά, τους συμβούλευσε και συγκρούστηκε μαζί τους. Ο ίδιος αρνήθηκε τη θέση του βουλευτή επικρατείας που του πρότεινε τόσο ο Κ. Καραμανλής όσο και ο στενός φίλος του, Α. Παπανδρέου. Η μαρτυρία του 90χρονου σήμερα διανοούμενου οικονομολόγου έχει διπλή σημασία. Αφενός, ξεκαθαρίζει το νέο οικονομικό και πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται. Αφετέρου, στο δεύτερο μέρος της κουβέντας μας, καταθέτει ενώπιον της ιστορίας, τις κρίσεις του για τις πολιτικές προσωπικότητες που σφράγισαν τη μεταπολιτευτική κακοδαιμονία μας. Ο λόγος του έχει ιδιαίτερη βαρύτητα καθώς δεν προέρχεται από έναν αριστερό διανοούμενο με την κλασική έννοια του όρου, αλλά από έναν φιλελεύθερο που βρισκόταν πολύ κοντά αλλά και τόσο μακριά από τα δώματα της εξουσίας. Η συνέντευξη ποταμός που μας παραχώρησε, σε μεγάλο βαθμό είναι απολογητική αλλά και απολογιστική. Αποδομεί εκ των έσω τον μύθο που περιέβαλλε τα πρόσωπα της νεότερης ελληνικής ιστορίας, απευθύνοντας ένα δριμύ κατηγορώ με βαρύτατους χαρακτηρισμούς στους δυο μοιραίους της οικογένειας Παπανδρέου με την οποία συνδεόταν φιλικά μέχρι λίγα χρόνια πριν. Τα ερωτήματα που θέτει είναι αμείλικτα και δεν γίνεται να μείνουν αναπάντητα...

Υπο παραίτηση η Κυβέρνηση της Ολλανδίας για το οικονομικό αδιέξοδο της χώρας!!

Κάποτε ο Υπουργός Οικονομικών της χώρας αυτής μας κούναγε το δάχτυλο θέλοντας να δώσει έμφαση στο ότι η Ελλάδα είναι το κακό παιδί και πρέπει να τιμωρηθεί.
ΤΟΥ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΙΔΟΥΜΕ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΞΕΡΟΥΜΕ!

Την παραίτησή του πρόκειται να υποβάλει ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε. Σύμφωνα με το ολλανδικό δίκτυο RTL, Ολλανδός πρωθυπουργός θα υποβάλει την παραίτηση της κυβέρνησής του στη βασίλισσα Βεατρίκη.
Η κυβέρνηση μειοψηφίας του Ρούτε υφίσταται τριγμούς έπειτα από τις κινήσεις του κόμματος της Ελευθερίας του Γκερτ Βίλντερς δεν την στήριξε.
Ο Βίλντερς αρνήθηκε να υπερψηφίσει τις σχετικές προτάσεις, παρά το γεγονός ότι είχαν προηγηθεί σχετικές διαπραγματεύσεις που διήρκεσαν επτά εβδομάδες.
Έτσι, ανοίγεται ο δρόμος για τη διενέργεια πρόωρων εκλογών, μετά και από τη κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για τα μέτρα λιτότητας το Σαββατοκύριακο.
Είναι ευθύνη του πρωθυπουργού να ανακοινώσει οποιαδήποτε απόφαση, δήλωσαν στο Reuters, αρκετοί υπουργοί οι οποίοι αρνήθηκαν να σχολιάσουν.

ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ3η ΜΕΡΑ!!!

Είσαι απο τους λίγους Ήρωες που έβγαλε αυτός ο τόπος και που δεν θα ξεχαστεί ποτέ!!!