English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΨΥΧΙΚΗ ΑΝΑ(Σ)ΤΑΣΗ!!!!


Ας μας μπει με το καλό!!!!!κι ας είναι και τέτοια!

Ένας χρόνος χαμένος για τα εθνικά μας θέματα!


Κωνσταντίνος Χολέβας –Πολιτικός Επιστήμων

Είθισται στο τέλος κάθε χρόνου να κάνουμε επισκοπήσεις, ανασκοπήσεις και απολογισμούς.  Και εγώ τηρώντας το έθιμο θα ήθελα να καταγράψω τον απολογισμό μιας χαμένης χρονιάς για τα εθνικά μας θέματα. Λέω χαμένη χρονιά, όχι χαμένα θέματα. Διότι όλα μπορούν να κερδηθούν ή να βελτιωθούν αρκεί να το θελήσουμε και να γίνουμε περισσότερο διεκδικητικοί. Το μείζον πρόβλημα της Εξωτερικής μας Πολιτικής είναι η ηττοπάθεια, η αδράνεια και η καλλιέργεια μύθων, όπως η δήθεν επίτευξη ελληνοτουρκικής φιλίας δια του αφελληνισμού των σχολικών μας βιβλίων και δια της αποσιωπήσεως των Οθωμανικών και νεοτουρκικών εγκλημάτων. Ας μην ζούμε με ψέματα. Μία χώρα, η οποία συνεχώς υποχωρεί ενώπιον μικρών (Σκόπια) ή μεγαλυτέρων (Τουρκία) αντιπάλων, ουδείς την λαμβάνει στα σοβαρά και ουδείς την θεωρεί αξιόπιστη σύμμαχο...

Πέμπτη 29 Δεκεμβρίου 2011

Ποιοι προτιμούν το Βόλο και το Πήλιο


Οι Έλληνες στηρίζουν την τουριστική αγορά του Βόλου και του Πηλίου αυτό προκύπτει μέσα από έρευνα του Δήμου Βόλου. Ωστόσο υπάρχουν νέες και δυναμικές αγορές όπως είναι αυτή της Ρωσίας.
Επίσης στα αξιοσημείωτα καταγράφεται το γεγονός ότι οι Αλβανοί επισκέπτες καταλαμβάνουν στο επίπεδο των αφίξεων στο Δήμο Βόλου το 12% της αγοράς, όταν οι Γερμανοί αποτελούν το 11%!!! Επίσης όπως προκύπτει από την ίδια έρευνα το 91,5% των αφίξεων στο Νομό και αντίστοιχα το 90,1% των διανυκτερεύσεων οφείλεται σε Έλληνες τουρίστες έναντι του 8,4% των αφίξεων και του 9,9% των διανυκτερεύσεων των αλλοδαπών. Εξετάζοντας τα ποσοστά διανυκτερεύσεων ανά εθνικότητα με βάση στοιχεία των ξενοδόχων της περιοχής, από πρωτογενή έρευνα των στοιχείων προκύπτει ως κύρια εθνικότητα σε ποσοστό 84,84% διανυκτερεύσεων η ελληνική....

ΠΡΟΣΟΧΗ στο αυτοκίνητο που πρόκειται να αγοράσετε!!!

Νέα τεκμήρια για τη φορολόγηση των εισοδημάτων για το 2012 περιλαμβάνει η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών. Διαβάστε αναλυτικά πώς προκύπτει η αντικειμενική δαπάνη του φορολογούμενου
 
  Οδηγίες προς τις εφορίες για τα νέα τεκμήρια που θα ισχύσουν για τη φορολόγηση των εισοδημάτων του 2011, δίνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Οικονομικών.
Μεταξύ άλλων είναι τεκμήρια ακινήτων, αυτοκινήτων και σκαφών αναψυχής, ενώ παράλληλα υπενθυμίζεται ότι η απαλλαγή από το "πόθεν έσχες" ισχύει έως το τέλος του 2013, για αγορά και ανέγερση ακινήτων όπως και δεξαμενών κολύμβησης.
Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά, οι αυξήσεις των τεκμηρίων φτάνουν το 60% για τις πισίνες, το 70% για ακίνητα και αυτοκίνητα και στο 200% για σκάφη αναψυχής.
Για το τεκμήριο ακινήτων:
Η αντικειμενική δαπάνη που προκύπτει με βάση τα τετραγωνικά μέτρα της ιδιοκατοικούμενης ή της μισθωμένης ή της δωρεάν παραχωρούμενης κύριας κατοικίας υπολογίζεται κλιμακωτά με βάση την επιφάνειά της ως ακολούθως:...

Δικαστική απόφαση - "χαστούκι" στο χαράτσι

Με όπλο την αντισυνταγματικότητα του μέτρου, δικαιώθηκε 38χρονος δικηγόρος στη Θεσσαλονίκη που ζήτησε να παγώσει η διακοπή ρεύματος στο γραφείο του για μη καταβολή του τέλους ακινήτων
 
Προσωρινή διαταγή που απαγορεύει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα από το γραφείο 38χρονου δικηγόρου, ο οποίος αρνείται να πληρώσει το τέλος ακίνητης περιουσίας, εξέδωσε το Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης.
Ο δικηγόρος προσέφυγε στα δικαστήρια, ζητώντας να "παγώσει" η διακοπή ρεύματος για μη καταβολή του τέλους.
Όπως ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου, το τέλος είναι "αντισυνταγματικό", ενώ τόνισε ότι η κοινοτική οδηγία για την παροχή ενέργειας δεν περιέχει διατάξεις που να συνδέουν το δικαίωμα αυτό με τις φορολογικές υποχρεώσεις....

Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

Έγιναν απο σπόντα Υπουργοί και τους σηκώθηκε το πουλί και κάνουν παρεμβάσεις!!!


Ευθεία επίθεση κατά υπουργού της κυβέρνησης Παπαδήμου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας εφοριακών, Χ. Νικολακόπουλος. Κατήγγειλε πολιτική παρέμβαση του Αστέριου Ροντούλη
 
  Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΑΝΤ1, ο κ. Νικολακόπουλος παραδέχθηκε πολιτικές παρεμβάσεις στο ελεγκτικό σύστημα.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της Ομοσπονδίας σήμερα Τετάρτη, ενώ ήταν προγραμματισμένο να προχωρήσουν συγχωνεύσεις εφοριών, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αστέριος Ροντούλης παρενέβη, ζητώντας να σταματήσουν οι διαδικασίες.
Ειδικότερα, όπως είπε, στόχος του υφυπουργού ήταν να μην διακοπεί η λειτουργία των ΔΟΥ Τυρνάβου και Αγιάς στο νομό Λαρίσης, αίτημα που έγινε δεκτό, με αποτέλεσμα το "πάγωμα" των συγχωνεύσεων...

Μας φέρνουν ακόμη στα άκρα!!!!


Βρισκόμουν με μία πολύ καλή μου φίλη την Ειρήνη στον χώρο εργασίας μου, όταν πιάσαμε την κουβέντα για τα τεκταινόμενα στην Χώρα μας.
Η κουβέντα επεκτάθηκε σε όλους τους τομείς της ζωής μας από τα οικονομικά μέχρι τα γεωπολιτικά και τα προσωπικά μας.
Θα γελάσει ή θα κλάψει ποιο σωστά κανείς καθώς με όποιο θέμα καταπιανόμασταν εξοργιζόμασταν, τα νεύρα μας γίνονταν ένα με το ατσάλι μιας και τίποτα δεν λειτουργεί σε αυτόν τον τόπο (εδώ κλαίμε).
Κάποια στιγμή μου λέει: Ρε ‘συ Αντώνη τι γίνεται με αυτούς τους πολιτικούς τόσο ξεδιάντροποι είναι που τολμούν ακόμη να κυκλοφορούν ανάμεσά μας χωρίς κανείς να τους αγγίζει!!!!!
Χτες σε ένα πολύ γνωστό εστιατόριο του Κολωνακίου είχα πάει για φαγητό με μια πολύ καλή μου φίλη. Ως εδώ καλά.
Ε!!! και πιο είναι το παράξενο την ερωτώ εγώ.
Ήταν εκεί ο Σκανδαλίδης με την οικογένειά του, και κάποιοι άλλοι πολιτικοί οι λεγόμενοι άσημοι ακόμη και έτρωγαν του καλού καιρού.
Τουλάχιστον εγώ έχω αρκετά χρήματα από την εργασία μου και μπορώ να πηγαίνω τουλάχιστον στο κολωνάκι να τρώω κάθε μέρα που το κάθε άτομο κοστολογείται στα 95 ευρώ.
Αυτός και οι άλλοι που στον κόρακα τα βρίσκουν τα λεφτά να τρώνε και να πίνουν;
Ένοιωθα ότι στο πιάτο μου ήταν τα λεφτά μου και τα έτρωγαν του καλού καιρού.
Άντε και κατάκλεψαν εμένα εσένα και όλους τους Έλληνες και τρώνε και πίνουν εις υγείαν των κορόιδων, σήμερα εν μέσω κρίσης δεν μπορούν να μην είναι τόσο προκλητικοί και σιχαμεροί; Ως πότε πια;
Τους έφτυσα κατάμουτρα κι έφυγα νοιώθοντας την αηδία να κατακυριεύει το μυαλό μου.
ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕ; Ούτε οι χειρότεροι φασίστες στα ποιο απολυταρχικά καθεστώτα δεν τα έχουν κάνει αυτά.
ΑΣ ΣΚΕΦΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΟΤΑΝ ΘΑ ΨΥΦΙΖΟΥΜΕ!!!!!!!!!!
Η ιστορία που μόλις σας περιέγραψα ήταν αληθινή.

Ανακαινίζουν ακατοίκητα σπίτια για να μείνουν άστεγοι

Σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν οι καταγεγραμμένοι θάνατοι αστέγων από υποθερμία, ο δήμος Βόλου αποφάσισε να αναλάβει σημαντική πρωτοβουλία. Ανακαινίζει σπίτια που παραμένουν αναξιοποίητα για να μείνουν άστεγοι
 
Στην καταγραφή των εγκαταλελειμμένων ακινήτων της πόλης, προκειμένου αυτά στη συνέχεια να ανακαινιστούν, έτσι ώστε να μπορούν να στεγαστούν άστεγοι συνάνθρωποί μας, ξεκινά ο Δήμος Βόλου.
Πρόκειται για μία εναλλακτική δράση, ωστόσο κανείς δεν είναι σε θέση να πει με βεβαιότητα πότε και σε ποιο βαθμό θα τελεσφορήσει η συγκεκριμένη δημοτική πρωτοβουλία.
Το βέβαιο είναι ότι η Δημοτική Αρχή του Βόλου, θορυβημένη από τα τελευταία περιστατικά που είδαν το φως της δημοσιότητας, όπου άστεγοι έχασαν τη ζωή τους από υποθερμία, αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες πριν ανάλογα περιστατικά πάρουν διαστάσεις επιδημίας.
Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Β. Κοντορίζος αισιοδοξεί ότι μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα η νέα πρωτοβουλία του Δήμου μπορεί να έχει αποτελέσματα.
Σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο Πορταριά, "υπάρχουν αρκετά ακίνητα στο Βόλο που ανήκουν σε τράπεζες, ιδρύματα και φορείς τα οποία επί χρόνια παραμένουν αναξιοποίητα, όπως π.χ. αυτό που βρίσκεται στην οδό Ανθ. Γαζή και Ροζού" και όπως επισημαίνει, είναι καιρός να αναλάβουμε δράση προκειμένου να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματικά ανάγκη.
Πηγή: taxydromos.gr