English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

Ας χαλαρώσουμε λίγο με το παρακάτω video!! Του Γιοχάνες Ναϊχολμ (


Το μεθυσμένο Μωρό

Η "βίβλος" των Αγανακτισμένων

Τα πρακτικά της πρώτης χθεσινής συνέλευσης των "Αγανακτισμένων" από το Σύνταγμα είναι γεγονός και δημοσιεύτηκαν στο blog της "Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα".
Διαβάστε τα αναλυτικά
 
Γέμισαν την Πέμπτη οι απανταχού πλατείες της Ελλάδας στην πρώτη συγκέντρωση που οργανώθηκε μέσω του διαδικτύου και πλήθος κόσμου μπήκε στο ρυθμό των Ισπανών.
Μάλιστα στο blog http://real-democracy.gr τα πρακτικά από την πρώτη ανοιχτή συνέλευση της "Πραγματικής Δημοκρατίας Τώρα" στην πλατεία Συντάγματος δημοσιεύτηκαν.
Όπως αναφέρει το blog πρακτικά κρατήθηκαν από τις 10.00μμ έως λίγο πριν την 1.00 τα ξημερώματα.
"Συνολικά, σε αυτό το χρονικό διάστημα, τοποθετήθηκαν 83 ομιλητές, ανάμεσά τους, άνεργοι, φοιτητές, εργαζόμενοι στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, ελεύθεροι επαγγελματίες, δημοσιογράφοι, καλλιτέχνες, μαθητές, δάσκαλοι και καθηγητές, άστεγοι, νοικοκυρές και πολλοί ακόμη. Τα πρακτικά παρατίθενται κατά χρονολογική σειρά τοποθετήσεων των ομιλητών, χωρίς να παρατίθενται προσωπικά στοιχεία τους, τα οποία και οι ίδιοι, πολλές φορές δεν τα ανέφεραν. Πολλές φορές, υπήρξαν προτάσεις οργάνωσης, άλλες φορές, κραυγές αγωνίας, άλλες, κραυγές καταγγελίας, πάντοτε όμως απόψεις σεβαστές και διατυπωμένες σε μια διαδικασία άμεσης Δημοκρατίας"....

Πέμπτη 26 Μαΐου 2011

Διαδικτυακό κάλεσμα για Ευρωπαϊκή Επανάσταση


Σε Ευρωπαϊκή Επανάσταση (European Revolution) στις 29 Μαΐου καλούνται οι Ευρωπαίοι πολίτες, μέσω σελίδας του Facebook.
«Δεν είμαστε αγαθό στα χέρια των πολιτικών και των τραπεζιτών. Κατηγορούμε τις οικονομικές και πολιτικές δυνάμεις για την άσχημη κατάστασή μας και απαιτούμε την απαραίτητη αλλαγή πορείας», αναφέρουν οι διαχειριστές της σελίδας και καλούν όλους τους πολίτες – υπό το σύνθημα «Πραγματική Δημοκρατία Τώρα», να βγουν στους δρόμους και να διαδηλώσουν.

Αγανακτισμένοι σε όλη την Ελλάδα (ρεπορτάζ και video απ' όλα τα σημεία)

Χιλιάδες πολιτών συγκεντρώθηκαν ειρηνικά χθες σε δεκάδες πλατείες της Ελλάδας, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους κατά της οικονομικής κρίσης, της ανεργίας, των πολιτικών και της διαφθοράς, μετά το κάλεσμα που ξεκίνησε μέσω διαδικτύου, στο πρότυπο των διαδηλώσεων του κινήματος 15Μ της Ισπανίας. Οι διαδηλωτές ανανέωσαν το κάλεσμά τους για σήμερα - και κάθε μέρα - στις πλατείες, στις 18.00...

Σερβία: Συνελήφθη ο Ράτκο Μλάντιτς (Με το γεγονός αυτό πληρώθηκε η επιταγή για την είσοδο των Σέρβων στην Ευρωπαϊκή ένωση)!!

 
Ο Ράτκο Μλάντιτς, ο πρώην στρατιωτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας, συνελήφθη στη Σερβία, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Μπόρις Τάντιτς. Νωρίτερα, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών της Σερβίας δήλωσε ανώνυμα ότι οι δυνάμεις της αστυνομίας έχουν συλλάβει έναν άνδρα που πιθανολογείται ότι είναι ο καταζητούμενος για εγκλήματα πολέμου Ράτκο Μλάντις και στον οποίο γινόταν εξετάσεις DNA....

Βολιβία: Ιστορικός νόμος χορηγεί ίσα δικαιώματα με τον ανθρωπο στη Μητέρα Γη


Νόμο που θα χορηγεί ίσα δικαιώματα και προστασία στην Γη με τον Άνθρωπο θα περάσουν με την συνεργασία πολιτικών και οργανώσεων στην Βολιβία. Ο «Νόμος της Μητέρας Γης» όπως θα ονομάζεται έχει στόχο την μείωση των περιβαλλοντικών καταστροφών, την επιβολή μέτρων στις βιομηχανίες και την ριζική αλλαγή της νοοτροπίας για το περιβάλλον....

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Γαλάζιες σημαίες κάτω από το τραπέζι

Εκπτώσεις στα περιβαλλοντικά κριτήρια, αλλά και περισσότερες γαλάζιες σημαίες, με στόχο την αύξηση του τουρισμού φαίνεται να ζητούσαν Έλληνες πολιτικοί, βάσει εγγράφων Wikileaks. Πρωτιά στην Ισπανία φέτος
 
Για εκπτώσεις στα κριτήρια απόκτησης γαλάζιας σηµαίας έπειτα από πιέσεις πολιτικών, έτσι ώστε η Ελλάδα να βραβεύεται µε περισσότερες, φέρεται να κάνει λόγο ο επικεφαλής της HELMEPA (Ελληνική Ενωση Προστασίας Θαλασσίου Περιβάλλοντος) Δηµήτρης Μητσάτσος, σε τηλεγράφηµα που διέρρευσε στο Wikileaks....

Σταματούν τα έργα στην Ευαγγελίστρια

Ανατροπή στους σχεδιασμούς της Δημοτικής Αρχής Βόλου για την ανάπλαση της Ευαγγελίστριας. Χθες η Επιτροπή Αρχιτεκτονικού Ελέγχου αποφάσισε να αναβάλει την απόφαση έγκρισης κατεδάφισης του τοιχίου στον περίβολο της εκκλησίας, μέχρι να αποφανθεί το αρχαιολογικό συμβούλιο της 7ης Εφορείας, στο οποίο απευθύνθηκε ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Κ. Χαλέβας, ο οποίος ζήτησε να χαρακτηριστεί διατηρητέα η πλατεία στο σύνολό της.
Η εξέλιξη αναβάλει τα έργα τουλάχιστον για δύο μήνες, ενώ ο Κ. Χαλέβας απειλεί με μηνύσεις στελέχη της Δημοτικής Αρχής και ειδικότερα τον κ. Μαβίδη. Την ίδια ώρα, η παράταξη του κ. Μ. Πατσιαντά «Δρόμοι Συνεργασίας» δεν θα διαφωνούσε με την απένταξη του έργου ανάπλασης της πλατείας Ευαγγελιστρίας εφόσον το επιθυμούν οι κάτοικοι της περιοχής και χθες σε συνέντευξη Τύπου η Δημοτική Αρχή Βόλου κατηγορήθηκε για παραπλάνηση της κοινής γνώμης και απουσία σχεδιασμού.
Πηγή ΕΡΤ

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη


Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη νωρίτερα το πρωί. Σύμφωνα με το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV από την έκρηξη  τραυματίστηκαν επτά άνθρωποι μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός. Ο εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί σε κάδο απορριμμάτων σύμφωνα με το CNN Turk. Η έκρηξη σημειώθηκε στην πολυσύχναστη συνοικία Ετιλέρ κάτω από τη γέφυρα Κοτς κοντά σε στάση λεωφορείων. Η αστυνομία δεν αποκλείει το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Αποκλεισμένη η περιοχή

Η αστυνομία έχει αποκλείσει το σημείο και «χτενίζει» την περιοχή για την ύπαρξη και άλλων εκρηκτικών μηχανισμών.
Στο σημείο έσπευσαν δεκάδες ασθενοφόρα.
Η έκρηξη σημειώθηκε λίγες μέρες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη χώρα που θα πραγματοποιηθούν στις 12 Ιουνίου
Πηγή: Reuters - CNN Turk - NTV

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

Εν όψη μεγάλης πανήγυρης στη Δράκεια Πηλίου!!!

Και φέτος όπως και κάθε χρόνο τα τελευταία 15 χρόνια προγραμματίζεται να γίνει η μεγάλη εορταστική εκδήλωση, ημέρα του Αγίου Πνεύματος 13/6/2011 στη Δράκεια Πηλίου. Η Δράκεια είναι ένα από τα πιο όμορφα χωριά του Πηλίου. Στα 500μ. υψόμετρο αποτελεί ιδανικός προορισμός για ξεκούραση και απομόνωση κοντά στη φύση, τόσο το χειμώνα όσο και το καλοκαίρι. Η ιδανική τοποθεσία παρέχει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης μετάβασης στο Βόλο, στις παραλίες της Αγριάς αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο Πηλίου οι «Αγριόλευκες».
Η παράδοση λέει πως την συγκεκριμένη μέρα οι κάτοικοι της Δράκειας πήγαιναν με τα άλογα στο εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος και παρακολουθούσαν καβαλάρηδες την Θεία λειτουργία, έπειτα έκαναν το παραδοσιακό πανηγύρι του χωριού....

Αγανακτισμένοι στους δρόμους μέσω Facebook

Χιλιάδες πολίτες δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν στις ειρηνικές συγκεντρώσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα την Τετάρτη. "Έπεσε" η σελίδα για την διαδήλωση στο Σύνταγμα
 
Ειρηνική διαδήλωση στα πρότυπα της Ισπανίας, διοργανώνεται για τις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης, μέσω Facebook στο Σύνταγμα. Αντίστοιχες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα.
Η διαμαρτυρία τιτλοφορείται "Αγανακτισμένοι στο Σύνταγμα" και σύμφωνα με τους διαχειριστές της σελίδας στο Facebook η λέξη "αγανακτισμένοι" δεν έχει στόχο να υποκινήσει σε πράξεις βίας.
Στόχος είναι να ακουστεί η φωνή των νέων, απέναντι στην λαίλαπα των νέων μέτρων λιτότητας που υποθηκεύουν το μέλλον των Ελλήνων.
Διευκρινίζεται ότι δεν θα υπάρχει πολιτικός χρωματισμός, πλακάτ και σχέδιο, αλλά καθένας θα εκφράσει τον εαυτό του.
Η ανταπόκριση των πολιτών μέχρι στιγμής είναι μεγάλη, με περίπου 7.000 να έχουν δηλώσει ότι θα δώσουν το "παρών" στο Σύνταγμα, περισσότεροι από 9.000 στο Λευκό Πύργο στη Θεσσαλονίκη και πάνω από 2,500 στην πλατεία Γεωργίου στην Πάτρα.
Λίγο πριν τις επτά το απόγευμα της Τρίτης, η αρχική σελίδα για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα "έπεσε" για αδιευκρίνιστους λόγους, ωστόσο δημιουργήθηκε νέα που προαναγγέλλει ξανά τη διαδήλωση.
Ο αριθμός των ανθρώπων που δηλώνουν ότι θα συμμετάσχουν αυξάνεται διαρκώς και μένει να δούμε αν θα δούμε και στην Ελλάδα εικόνες αντίστοιχες της Ισπανίας.

Είναι πολλοί οι λόγοι για να κατεβούμε στους δρόμους όλοι μαζί!!! Τέρμα η κοροϊδία, Δεν πάει άλλο!!!!! Δεν γίνεται για όλα τα στραβά να την πληρώνουμε μόνο εμείς.

Κρατούν κρυφά τα ονόματα των 821 βουλευτών

Αρνητική ήταν η απάντηση του υπουργού Δικαιοσύνης στο αίτημα δύο βουλευτών να διαβιβαστούν στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που ζητούν αναδρομικές αυξήσεις
 
Επικαλούμενος τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Χάρης Καστανίδης, δεν διαβιβάζει στη Βουλή τα ονόματα των συνταξιούχων βουλευτών που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις τους.
Οι βουλευτές Β' Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και Μαγνησίας του ΛΑ.Ο.Σ, Παύλος Μαρκάκης, είχαν καταθέσει αίτημα να διαβιβαστεί ο κατάλογος με τα ονόματα μέσα από τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου....

Παρακαλώ Έλληνες διαβάστε την εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό


Παρακαλώ Έλληνες διαβάστε την εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε Γερμανό
Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες, με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern. Ο υπέρτιτλος του άρθρου αναφέρει: .

«Μετά τις τράπεζες, θα πρέπει τώρα οι Γερμανοί να σώσουν και την Ελλάδα. Πρώτα έκαναν αλχημείες οι Έλληνες στο ευρώ και τώρα, αντί να κάνουν οικονομίες, απεργούν»....

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

"Νιώθω λίγο χειρότερα από ότι στη Χούντα"


Μίκης Θεοδωράκης: Χειρότερα σημερα από την Χούντα by fon1972 Λάβρος κατά της κυβέρνησης ο Μίκης Θεοδωράκης, ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", κάλεσε τους Έλληνες να αντιδράσουν.
Σχολιάζοντας την κατάσταση της χώρας μας ομολόγησε ότι "νιώθω λίγο χειρότερα από ότι ένιωθα στη Χούντα" ενώ προσέθεσε ότι "οι Έλληνες δεν πρέπει να περιμένουν την ώρα που ο "Δήμιος" θα έρθει να μας αποτελειώσει. Όλη η περιουσία της Ελλάδας είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οπουδήποτε".
Όσον αφορά τις αποκρατικοποιήσεις και τις φοροεπιδρομές που εξήγγειλε η κυβέρνηση τη Δευτέρα (23/5), ο Μίκης Θεοδωράκης είπε πως πρόκειται για ένα “αδιάντροπο ξεπούλημα".
"Όλη η περιουσία της Ελλάδας είναι στο σφυρί και μπορεί να πουληθεί οτιδήποτε", σχολίασε ο μουσικοσυνθέτης προσθέτοντας ότι "η τρόικα είναι ένα απόστημα. Είναι ένα σύστημα παράνομο εθνικά'.
Η λύση κατά την άποψη του είναι μια: "Πρέπει να ενωθούμε γιατί κινδυνεύει η πατρίδα. Ανεξαρτήτως ιδεολογιών. Όλοι οι Έλληνες πατριώτες πρέπει να γίνουν μια γροθιά για να απαντήσουν στο σύστημα και στους ξένους".
Τέλος σημείωσε ότι είναι πολύ πλήρης στα 86 του, υπογραμμίζοντας ότι είναι φανατικός με την Ελλάδα και έδωσε όλη τη ζωή του.
"Όσοι θέλουν ας με ακούσουνε, όσοι θέλουν ας μην με ακούσουνε", σημείωσε.

Ατρόμητες βουτιές στη Βουλιαγμένη


RED BULL CLIFF DIVING WORLD SERIES 2011 by Stefanelonikitelo
Διαφήμιση για τη χώρα ήταν ο αγώνας που παρακολουθήσαν περισσότεροι από 9000 θεατές στην  πανέμορφη Λίμνη της Βουλιαγμένης όπου πραγματοποιήθηκε ο τρίτος αγώνα του Red Bull Cliff Diving για τη φετινή χρονιά.

 Εκατοντάδες δημοσιογράφοι από όλον το κόσμο βρέθηκαν εκεί για να δουν τους αθλητές να πηδάνε στο καινό- 27 μέτρων!- από την αποβάθρα που ήταν τοποθετημένη σε βράχο.  Μεγάλος νικητής ο 26χρονος Βρετανός  Gary Hunt, δεύτερος ο Ρώσος  Artem Silchenko ενώ τη τρίτη θέση κατέλαβε ο  Τσέχος Michal Navratil....

Βρώμικη υπόθεση η απονομή Δικαιοσύνης στη Θεσ/νίκη



Η απονομή της Δικαιοσύνης είναι μια...βρώμικη υπόθεση στα Δικαστήρια Θεσσαλονίκης!
Από την ομάδα TVXS Θεσσαλονίκης
Τουαλέτες φρακαρισμένες από τις ακαθαρσίες, ακατάλληλες όχι μόνον να τις χρησιμοποιεί, αλλά ακόμα και να τις βλέπει κανείς! Χώροι κράτησης βρώμικοι και ανήλιαγοι, που λίγο διαφέρουν από τους γκρίζους και σκοτεινούς διαδρόμους, τις αίθουσες αναμονής. Άχρηστα και αδρανή υλικά, «ξεκοιλιασμένες» παλιές πολυθρόνες, ξεχασμένοι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, φάκελοι υποθέσεων και αρχεία. Πρόκειται για την εικόνα των δικαστηρίων της Θεσσαλονίκης και την σκληρή καθημερινότητα όσων εργάζονται και κινούνται μέσα στο Δικαστικό Μέγαρο....

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

Ακούς κύριε Δήμαρχε?? Σημαντικά ιστορικά αξιοθέατα σε εγκατάληψη!!


Οι παραπάνω εικόνες είναι τραβηγμένες στη Δράκεια και αφορούν το παλαιότερο ίσως ελαιοτριβείο του Πηλίου το οποίο βρίσκεται στις όχθες του Ποταμού όπου για να περάσει κανείς στην άλλη όχθη πρέπει να διασχίσει το μοναδικό τοξωτό γεφύρι με ύψος 15μ -όμοιό του συναντά κανείς μόνο στα Ιωάννινα- που υπάρχει σε όλο το Πήλιο.
Το συγκεκριμένο μονοπάτι έρχεται από τα Χάνια διασχίζει το χωριό και καταλήγει στην Αγριά, καθώς ήταν το μοναδικό μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι του χωριού 30 χρόνια πριν και παλαιότερα με τα ζώα ή με τα πόδια για να καταλήξουν στην Αγριά.
Οι εναλλαγές του τοπίου είναι μοναδικές καθώς οι οξιές εναλλάσσονται με τα πλατάνια τις βελανιδιές και τους Δρυς σε βαθμό που οι ακτίνες του ήλιου δεν φτάνουν στο έδαφος, και καθώς το μονοπάτι προχωρά προς τα κάτω οι μηλιές ομορφοκαμωμένες καθώς είναι, εναλλάσσονται με τη σειρά τους με τα Ελαιόδεντρα, στο τοπίο και σε όλη τη διαδρομή υπάρχουν σπάνια αρωματικά βότανα. 
Δυστυχώς όμως σήμερα όλο σχεδόν το τοπίο παρουσιάζει τραγική εικόνα εγκατάλειψης αφού το μονοπάτι έχει υποστεί σοβαρές ζημιές σε πολλά σημεία από την πλημμύρα του 2009 και η διέλευση είναι δύσκολη, τα βάτα έχουν καλύψει αρκετά σημεία με αποτέλεσμα να είναι αδιαπέραστα. 
Το ελαιοτριβείο του Μίχου έρχεται να δέσει την εικόνα της εγκατάλειψης αφού τμήματα του κτίσματος έχουν αρχίσει και πέφτουν.
Είναι πραγματικά εντελώς αποκαρδιωτικό το θέαμα γι αυτό το στολίδι της αρχιτεκτονικής και δυστυχώς ενώ θα μπορούσε η αξιοποίησή του να αποτελέσει σημαντικότατο παράγοντα τουριστικού ενδιαφέροντος, η εγκατάλειψή του αποτελεί εστία μόλυνσης του περιβάλλοντος. 
Ευελπιστούμε η νέα Δημοτική Αρχή να δώσει την προσοχή που αρμόζει σε μνημεία του τόπου μας σαν αυτό.
Το όφελος τόσο του περιβάλλοντος όσο και του τόπου θα είναι τεράστιο.
 

Υποδέχτηκαν Τούρκους επισκέπτες στη Σάμο!

Με παρατεταμένα χειροκροτήματα και λουλούδια στα χέρια υποδέχτηκαν τους 130 Τούρκους που έφτασαν σήμερα το πρωί στο λιμάνι Βαθέος από το Σεφερί-Χισάρ εγκαινιάζοντας την συγκεκριμένη γραμμή .Το πρώτο αυτό δρομολόγιο γέμισε αισιοδοξία τους εμπλεκόμενους φορείς με τον τουρισμό καθώς απευθύνεται σε μία μεγάλη αγορά της Τουρκίας όπως είναι η Σμύρνη.
Η καθιέρωση του δρομολογίου σε εβδομαδιαία βάση είναι ο πρώτος στόχος των φορέων του Τουρισμού ενώ ευσεβής πόθος είναι να γίνεται καθημερινά όπως η σύνδεση με το απέναντι λιμάνι του Κουσάντασι. Οι προσπάθειες για την σύνδεση Σάμου- Σμύρνης έχουν ξεκινήσει εδώ και πολλά χρόνια και φαίνεται ότι έφτασε η στιγμή για να ευοδωθούν. Μεταξύ των τούρκων επισκεπτών ήταν ο δήμαρχος του Σεφερί- Χισάρ και 19 δημοσιογράφοι τους οποίους υποδέχτηκε ο δήμαρχος Σάμου Στέλιος Θάνος και οι φορείς του Τουρισμού . Η υποδοχή από την πλευρά των ξενοδόχων , του επιμελητηρίου αλλά και του εμπορικού κόσμου ενθουσίασε τους τούρκους που δοκίμασαν το σαμιώτικο κρασί και την ζεστή φιλοξενία των Σαμιωτών.
Πηγή : ΕΡΤ

Ο χάρτης της επανάστασης

Οι Ισπανοί είναι αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω συνεχίζοντας τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους κάνοντας την αρχή για όλες τις χώρες που δειλά αρχίζουν να τους ακολουθούν. Δείτε που και σε ποιες χώρες ο κόσμος διαδηλώνει (Pics+Vids)
 
Οι "αγανακτισμένοι" Ισπανοί κατάφεραν να ξεσηκώσουν σιγά σιγά όλη την υφήλιο. Ήδη σε χάρτη που έχει δημιουργηθεί φαίνεται σε πόσα μέρη ανά τον κόσμο διαδηλώνουν και επαναστατούν.
Όπως μαρτυρά ο χάρτης τη δεδομένη στιγμή σε πάνω από 678 μέρη του κόσμου, χιλιάδες άνθρωποι έχουν βγει στους δρόμους για ένα καλύτερο αύριο, μια καλύτερη δημοκρατία.

 Επιμένουν οι Ισπανοί, καταιγίδα διαδηλώσεων ενόψει των τοπικών και περιφερειακών εκλογών
Περίπου 20.000 άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία  στο κέντρο της Μαδρίτης....