English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011

Μαθήματα οικονομίας!!!!

Φέτος τα χριστούγεννα αποφασήσαμε να κάνουμε οικονομία. Έτσι λοιπόν ντήσαμε τον Παππού στα κόκκινα του είπαμε πόσα θα του κόψουν πάλι απο την σύνταξη και του ανάψαν τα λαμπάκια!!!!!!!!!!!

             ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΑ!!!!!!!!!!

Η Μαγεία της φύσης αποτυπωμένη σε μία Φωτογραφία!!!

Εντυπωσιακές φωτογραφίες βράβευσε το National Geographic στο πλαίσιο διαγωνισμού.
 
Μαγεύουν τα φωτογραφικά καρέ που δημοσιεύτηκαν από το National Geographic, με αφορμή με έναν παγκόσμιο διαγωνισμό φωτογραφίας. Οι νικητές πέρα από ένα αξιόλογο χρηματικό ποσό, απέκτησαν την δυνατότητα να κάνουν γνωστό το υλικό τους σε ολόκληρο τον κόσμο.
Οι τρεις νικητές έστειλαν ηλεκτρονικά τις αιτήσεις τους, οι οποίες αφορούσαν τρεις κατηγορίες φωτογραφικού υλικού. Οι κατηγορίες αυτές ήταν οι άνθρωποι, η φύση και τέλος διάφορα τοπία και οι οποίες κρίθηκαν από φωτογράφους του National Geographic....

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011

ΣΦΟΔΡΟ ΚΥΜΑ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΕ ΟΛΗΝ ΣΧΕΔΟΝ ΤΗ ΧΩΡΑ!!

Σφοδρό κύμα κακοκαιρίας πλήττει τη χώρα, με θυελλώδεις ανέμους και χιόνια. Δεμένα πλοία και κλειστά σχολεία. Προσεχτικοί πρέπει να είναι οι οδηγοί στο ορεινό οδικό δίκτυο, καθώς σε πολλά σημεία έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο NE.Η πρόγνωση της ΕΜΥ ήταν απόλυτα ακριβής.
Διαβάστε αναλυτικά που απαιτούνται αλυσίδες:
 
Στα λευκά ντύθηκε η δυτική Μακεδονία, όπου από νωρίς το πρωί χιονίζει ασταμάτητα.
Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει με έκτακτο δελτίο πρόγνωσης καιρικών φαινομένων για την επιδείνωση του καιρού, από τα δυτικά.
Από τα ξημερώματα της Πέμπτης χιονίζει στο Κιλκίς, στην Πέλλα, στην Κοζάνη, στα Γρεβενά, στην Καστοριά, στην Ημαθία και στην Πιερία.
Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία σε πολλές περιοχές, όπως Καρπενήσι, Γρεβενά, Κοζάνη, Καστοριά και Φλώρινα.
Το μεγαλύτερο μέρος του επαρχιακού οδικού δικτύου στη δυτική και κεντρική Μακεδονία έχει κλείσει εξαιτίας της σφοδρότατης χιονόπτωσης.
Κλειστός είναι ήδη ο δρόμος από Αθαμάνιο προς Θοδώριανη, από την Άρνησσα ως το χιονοδρομικό Βορρά στην Πέλλα...

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2011

Επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη "δεύτερης Γης"

Ο Kepler-22b, θα μπορούσε να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς, σύμφωνα με τη NASA. Τι έχουν δείξει οι έρευνες μέχρι στιγμής. Όσα πρέπει να ξέρετε για το δίδυμο αδερφάκι της Γης (Vid+Pic)
67 σχόλια | Σχολιάστε

New Habitable-zone Planet Confirmed από NewsLook
Η NASA ανακοίνωσε ότι ο πλανήτης Kepler-22b, οποίος εντοπίστηκε πριν δύο χρόνια, είναι στην πραγματικότητα μια δεύτερη Γη, καθώς πληροί τις προϋποθέσεις για να υποστηρίξει ζωντανούς οργανισμούς.
Είναι η πρώτη φορά που επιβεβαιώνεται με τη βοήθεια του τηλεσκοπίου Kepler, κάτι τέτοιο, αν και στο παρελθόν διάφορες μελέτες είχαν δείξει ότι η ύπαρξη σωμάτων σε υγρή μορφή ήταν πιθανή.
O πλανήτης Kepler 22-b, βρίσκεται 600 έτη φωτός μακριά από τη Γη, είναι 2,4 φορές μεγαλύτερος από τη Γη και έχει θερμοκρασία 22 βαθμών Κελσίου.
Πρόκειται επίσης για το μικρότερο πλανήτη που εντοπίζεται πέρα από το ηλιακό μας σύστημα και σε περιοχή που ευνοεί την ύπαρξη ζωής.

 Η ομάδα που παρακολουθούσε τον πλανήτη, έπρεπε να περιμένει να περάσει τρεις φορές από το τηλεσκόπιο Kepler, πριν προχωρήσουν στην ανακοίνωσή τους. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν ο πλανήτης είναι βραχώδης, αεριώδης ή βρίσκεται σε ενδιάμεση κατάσταση.
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, όταν και ανακοινώθηκε η σπουδαία είδηση, η ομάδα των αστρονόμων αποκάλυψε ότι έχει επίσης ανακαλύψει 1094 νέους υποψήφιους πλανήτες.
"Η τύχη μας χαμογέλασε με τον εντοπισμό του πλανήτη" δήλωσε ο William Borucki, επικεφαλής της έρευνας.
Τα αποτελέσματα των ερευνών μέχρι σήμερα, έχουν δείξει ότι οι πιθανότητες ύπαρξης πλανητών στο μέγεθος της Γης ή μεγαλύτερων, είναι πολύ περισσότερες απ' ό,τι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

ΕΠΙΘΕΣΗ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΜΥΝΑ

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Θεόδωρος Πάγκαλος σχετικά με το πόθεν έσχες του. Κάνει λόγο για "ακατανόμαστες" ακριτομυθίες. Αναλυτικές εξηγήσεις για το πού ξόδεψε τα χρήματά του.
 
Την έντονη αντίδραση του Θεόδωρου Πάγκαλου προκάλεσαν τα δημοσιεύματα σχετικά με τη "μαύρη τρύπα" στη δήλωση πόθεν έσχες του, που δόθηκε την Τρίτη στη δημοσιότητα.
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία απαντά, κάνοντας λόγο για "ανευθυνοϋπευθυνους", αλλά και εξηγώντας αναλυτικά που ξόδεψε τα χρήματα....

Η Μαγεία της φύσης Δύναμη της ψυχής!!!!!!!!


Αφήστε το μυαλό σας να ταξιδέψει μέσα απο τις εικόνες και την Μουσική των Pink Floyd

Κλοτσάνε τα λεφτά που θα έσωζαν τους ανέργους

«Καρκινοβατούν» 3,4 δισ. ευρώ κρίσιμων κονδυλίων, που θα ανακούφιζαν τους ανέργους. Το πρόβλημα το παραδέχεται εγγράφως το υπουργείο Ανάπτυξης. Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για το ΕΣΠΑ, που ολοκλήρωσε η αρμόδια ειδική γραμματεία, αναφέρεται ρητά ότι «τα επιχειρησιακά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, με καθοριστική δυνατότητα ανακούφισης των ανέργων, στη σημερινή συγκυρία καρκινοβατούν» και επισημαίνεται η «ανάγκη αλλαγής στην επιλογή προγραμμάτων και αναδιάρθρωση της διαχείρισης».
 
Το ύψος του ποσού που μένει αναξιοποίητο, σύμφωνα στοιχεία που έδωσε χθες στη δημοσιότητα ο βουλευτής της Ν.Δ. Κωστής Χατζηδάκης, φτάνει στα 3,4 δισ. ευρώ....

Εισβολές ενόπλων σε σπίτια σε Παιανία, Κρυονέρι, Αγ.Παντελεήμονα


Τρεις εισβολές ενόπλων σε σπίτια σημειώθηκαν χθες στις περιοχές της Παιανίας, του Κρυονερίου και του Αγίου Παντελεήμονα. Οι δύο ληστείες έγιναν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα και η τρίτη στις οκτώ το βράδυ.
Πιο συγκεκριμένα, στην Παιανία τρεις άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι στη συμβολή των οδών Χλόης και Δήμητρας, και με την απειλή κυνηγετικής καραμπίνας που ανήκε στον ιδιοκτήτη, αφαίρεσαν άγνωστο χρηματικό ποσό, διάφορα τιμαλφή και το όπλο.
Στο Κρυονέρι, τρία άτομα οπλισμένα με πιστόλια, εισέβαλαν σε σπίτι στην οδό Δεξαμενής, απ' όπου άρπαξαν έναν φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, καθώς και το Ι.Χ. αυτοκίνητο των ιδιοκτητών με το οποίο διέφυγαν και αναζητούνται.
Τέλος, στον Αγιο Παντελεήμονα, στην οδό Πάφου, δύο άγνωστοι εισήλθαν σε οικία αλλοδαπού και με την απειλή όπλου, άρπαξαν άγνωστο χρηματικό ποσό.
Χθες το μεσημέρι, επίσης, στην οδό Δημητσάνας στους Αμπελόκηπους, άγνωστος προσέγγισε ηλικιωμένο στον δρόμο και με την απειλή όπλου του αφαίρεσε άγνωστο χρηματικό ποσό.
Στις 6 το απόγευμα στο Μαρούσι, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, δύο άγνωστοι με χρήση σωματικής βίας ακινητοποίησαν γυναίκα από την οποία απέσπασαν άγνωστο χρηματικό ποσό. Η γυναίκα μεταφέρθηκε για παροχή πρώτων βοηθειών σε νοσοκομείο.
Στα Εξάρχεια τέλος, αίσθηση προκάλεσε η επίθεση περίπου 15 ατόμων στο κατάστημα Μultirama, τα οποία με την απειλή λοστών άρπαξαν μεγάλο αριθμό φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών και άγνωστο χρηματικό ποσό από τα ταμεία.
Μία ακόμα ληστεία σημειώθηκε στις 3.37 τα ξημερώματα σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Χαμοστέρνας στον Ταύρο, όπου τρεις άγνωστοι με την απειλή όπλων και μαχαιριού, αφαίρεσαν από τον αλλοδαπό υπάλληλο άγνωστο χρηματικό ποσό και δυο κινητά τηλέφωνα.
πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

Αλβανική Κακοπιστία

Κωνσταντίνος Χολέβας : Πολιτικός επιστήμων
Συνεχώς καταφθάνουν δυσάρεστα νέα από την Αλβανία σχετικά με τα δικαιώματα της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας ή ορθότερα Κοινότητας.
Προ ολίγων ημερών το Συνταγματικό Δικαστήριο απαγόρευσε την αναγραφή της εθνικής καταγωγής επάνω στα πιστοποιητικά γεννήσεως. Άρα δεν έχουν δικαίωμα οι Βορειοηπειρώτες και γενικά οι Έλληνες όπου κι αν κατοικούν μέσα στην Αλβανία να δηλώνουν και να προβάλλουν το ότι ανήκουν σε μία εθνολογικά, ιστορικά, πολιτιστικά και θρησκευτικά διακριτή κοινότητα. Οι Αλβανοί δικαστές ακολούθησαν την λανθασμένη λογική της Ελληνικής Αρχής για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων, η οποία απαγόρευσε το 2000 την αναγραφή του θρησκεύματος στίς αστυνομικές ταυτότητες. Όμως τα δικαιώματα των μειονοτήτων δεν τα υπερασπίζεσαι όταν τις κρύβεις, αλλά όταν τις προβάλλεις...

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2011

Ημέρα Θρήνου και μνήμης για την Δράκεια 18/12/2011

Σαν σήμερα στις 18/12/2011 οι Γερμανοί κατακτητές εκτέλεσαν 118 Έλληνες Δρακειώτες σαν αντίποινα για τον Θάνατο ενός Γερμανού στρατιώτη.

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι - Αξίζει να αφιερώσετε 10 λεπτά για να μάθετε τι έγινε εκείνη την αποφράδα μέρα (18-12-1943) Του Γιώργου Ρεντινιώτη (εγγονού θύματος της εκτέλεσης) Η σφαγή 118 αθώων Πατριωτών από τα Γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 18–12-1943...