English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Άρχισε η επίθεση κατά στόχων στη Λιβύη

Με μια ματιά

  1. Από γαλλικά αεροσκάφη οι πρώτοι βομβαρδισμοί
  2. Σαρκοζί: Ο Καντάφι περιφρόνησε το διεθνές τελεσίγραφο
  3. Κάμερον: O Kαντάφι δεν τήρησε την εκεχειρία
  4. Ομπάμα: Πρέπει να προστατεύσουμε το λαό της Λιβύης
  5. Δεν θα λάβει μέρος στις επιχειρήσεις η Γερμανία
  6. Τις αεροπορικές της βάσεις παρέχει προς το παρόν η Ιταλία

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Δεν τορπιλίζουμε την τηλεφωνία αλλά...Το ξέρατε αυτό;;

   

Αντί να καλούμε
11880
βάζουμε πρόθεμα το
210 και στο τέλος 00,
δηλ.
210 11880 00 και χρεωνόμαστε αστικό.

Το 11880 και γενικά όλες αυτές οι υπηρεσίες μας προσφέρουν την υπηρεσία σύνδεσης με έναν αριθμό.
Είναι μια υπηρεσία που την προβάλλουν γιατί εμείς χρεωνόμαστε τα κερατά μας ενώ αυτοί κερδίζουν.

Ουσιαστικά μας πιάνουν κορόϊδα και το προβάλλουν σαν παρεχόμενη υπηρεσία. Ήρθε η ώρα να τους κοροιδέψουμε εμείς....

Πάπιγκο: Τοπίο με σπάνια ομορφιά

Χτισμένα στις πλαγιές της Τύμφης, το μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο αποτελούν κοινότητες του νομού Ιωαννίνων, με συνολικό πληθυσμό 357 κατοίκους. Αποτελούν χαρακτηριστικά δείγματα της ζαγορίτικης αρχιτεκτονικής και έχουν ανακηρυχθεί ως παραδοσιακοί οικισμοί.


To μικρό και το μεγάλο Πάπιγκο είναι δύο από τα 46 χωριά της οικιστικής, πολιτισμικής και ιστορικής ενότητας του Ζαγορίου, με συνολικό πληθυσμό 360 κατοίκους. Βρίσκονται 60 περίπου χιλιόμετρα βορειοανατολικά των Ιωαννίνων, στη σκιά της Αστράκας (κορυφής της Τύμφης ή Γκαμήλας) κάτω από τους επιβλητικούς πύργους που δεσπόζουν σε όλη την περιοχή σχηματίζοντας, στα βόρεια τη χαράδρα του Αώου και στα νοτιοδυτικά το επιβλητικό φαράγγι του Βίκου, με τον ποταμό Βοϊδομάτη. Το μεγάλο Πάπιγκο βρίσκεται σε υψόμετρο 900 μέτρων και το μικρό Πάπιγκο σε υψόμετρο 980 μέτρων και απέχουν μεταξύ τους περίπου 2 χλμ.
Τα δύο χωριά ανήκουν στον Εθνικό Δρυμό Βίκου-Αώου...

Πιο κοντά στη Γη έρχεται αύριο η Σελήνη

Στη μικρότερη απόσταση των τελευταίων 18 ετών από τη Γη θα βρεθεί αύριο η Σελήνη, γεγονός που σημαίνει ότι το αυριανό φεγγάρι θα φαίνεται μεγαλύτερο και πιο λαμπερό εφόσον ο ουρανός δεν είναι νεφελώδης. Το ασυνήθιστο αυτό φαινόμενο ονομάζεται σεληνιακό περίγειο και έχει πυροδοτήσει ανησυχίες και έντονη φημολογία για μεγάλες φυσικές καταστροφές, ωστόσο, οι επιστήμονες χαρακτηρίζουν στην πλειονότητά τους τις εν λόγω εικασίες ανυπόστατες.Η απόσταση μεταξύ Σελήνης και Γης θα μειωθεί αύριο στα 356.500 χλμ. Στη διάρκεια του φαινομένου του περιγείου, η Σελήνη φαίνεται μέχρι 14% φορές μεγαλύτερη και 30% φωτεινότερη, πόσω μάλλον όταν συμπίπτει με πανσέληνο όπως θα συμβεί αύριο. Ο συνδυασμός της πανσελήνου με το σεληνιακό περίγειο συμβαίνει περίπου μια φορά κάθε δύο ή τρία χρόνια.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το Video της ZAZ


Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Την ερχόμενη Τρίτη τα εγκαίνια του Σταθμού Υποστήριξης της Ι.Μ. Δημητριάδος

Συμβουλευτικός Σταθμός Υποστήριξης εγκαινιάζεται την ερχόμενη Τρίτη 22 Μαρτίου στις 6 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος και Αλμυρού.
Οι συμβουλευτικές υπηρεσίες θα παρέχονται από εκπροσώπους του Ιατρικού, Οδοντιατρικού, και Φαρμακευτικού Συλλόγου Βόλου, καθώς και από το Δικηγορικό Σύλλογο, και απευθύνεται στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Στον σταθμό Υποστήριξης Πολιτών θα μπορούν να απευθύνονται συνάνθρωποι μας που ανήκουν σε ειδικές κατηγορίες, όπως άποροι, άνεργοι, ανασφάλιστοι, μετανάστες και αναξιοπαθούντες όπως τόνισε και κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε χθες ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος.

Θα είμαστε συμπαραστάτες

Κινητοποιήσεις για συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων
Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν οι εκπαιδευτικοί στη Μαγνησία με την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για καταργήσεις και συγχωνεύσεις σχολείων στο πλαίσιο εφαρμογής του "Καλλικράτη" στην εκπαίδευση.
Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας στο Νομό Μαγνησίας δώδεκα σχολικές μονάδες θα συγχωνευτούν ή θα καταργηθούν ενώ παράλληλα καταργούνται 20 περίπου θέσεις εργασίας.
Την αντίθεσή του στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολείων εξέφρασε με δηλώσεις του ο Αρμόδιος Αντιδήμαρχος Βόλου Απόστολος Παντσάς τονίζοντας ότι πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής με σχέση με τις κλιματολογικές συνθήκες και τα συγκοινωνιακά δεδομένα. Παράλληλα ο κ.Παντσάς τόνισε ότι η Δημοτική Αρχή Βόλου είναι κατά του γιγαντισμού των σχολικών μονάδων.
Την αντίθεσή τους για τις καταργήσεις και τις συγχωνεύσεις εξέφρασαν επίσης ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Νομού Μαγνησίας και η ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Μ. Γιαννάκου: Όσοι υποθάλπουν την αδιαλλαξία της FYROM, την απομακρύνουν από την Ευρώπη


Μ. Γιαννάκου: Όσοι υποθάλπουν την αδιαλλαξία της FYROM, την απομακρύνουν από την Ευρώπη

Οι ευρωβουλευτές της ΝΔ καταψήφισαν στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων του ΕΚ, το ψήφισμα για την Έκθεση Προόδου της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) για το 2010, παρά την υπερψήφιση πολλών εκ των τροπολογιών που είχαν κατατεθεί εκ μέρους τους στο τελικό κείμενο της έκθεσης. Ο λόγος της καταψήφισης είναι ότι ενώ το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ), μετά από αίτημα της κας Γιαννάκου, ζήτησε με προφορική τροπολογία στην αρχή της ψηφοφορίας να απαλειφθούν όλες οι αναφορές σε "Μακεδονία" και "Μακεδονικές αρχές" οπουδήποτε και εάν βρισκόταν στην έκθεση ή σε υποβληθείσες τροπολογίες, η Ομάδα των Φιλελευθέρων αρνήθηκε την αποδοχή του εν λόγω αιτήματος, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κάποιες αναφορές στο μη αναγνωρισμένο από τα Ηνωμένα Έθνη όνομα της γειτονικής χώρας....

Ώρα Ασφάλισης: Τι είπε ο Γιώργος Κώτσαλος για επαγγελματικά ταμεία, φυσικές καταστροφές, και δίκτυα πωλήσεων

Σε μία βαρυσήμαντη συνέντευξή του στην χθεσινή (Πέμπτη 10 Μαρτίου) εκπομπή "Ώρα Ασφάλισης" του Channel 9 ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος Γιώργος Κώτσαλος τοποθετήθηκε σε όλα τα επίκαιρα θέματα που απασχολούν την ασφαλιστική αγορά και τους καταναλωτές. Ξεκαθάρισε μία σειρά θεμάτων ενώ αναφέρθηκε και στις επόμενες πρωτοβουλίες της Ένωσης που έχουν στόχο την ενίσχυση της πρότασης των καταναλωτών....

Τρίτη 15 Μαρτίου 2011

Συγχωνεύσεις Σχολείων (Η αλήθεια απο τα χείλη ενός απλού Δάσκαλου)

ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ!
ΤΟ ΑΛΛΟ (ΑΝΕΚΔΟΤΟ) ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ;
Ο Έλληνες πολίτες έχουμε συνηθίσει στον «αποκριάτικο» πολιτικό λόγο, ψάχνοντας να βρούμε τι στ` αλήθεια κρύβεται πίσω απ` τη στολή των λέξεων που εκφέρονται από τα χείλη των πολιτικών μας. Η κα Διαμαντοπούλου, υπουργός Παιδείας κλπ., προσπαθεί να μας πείσει ότι η συγχώνευση των μικρών σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με αντίστοιχες μεγαλύτερες σχολικές μονάδες γίνεται για παιδαγωγικούς λόγους κι όχι για εξοικονόμηση χρημάτων από τη μείωση στη λειτουργία σχολικών μονάδων και των θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών.
Ένας αντικειμενικός (αλλεργικός στον λαϊκισμό) ...

Βότανα

Ελιά Ελιά:
Όπως όλοι θα γνωρίζουμε το λάδι της ελιάς έχει ευεργετική επίδραση στην καρδιά,όπως και οι ελιές είναι πλούσιες σε ακόρεστα λιπαρά οξέα και μέταλλα τα οποία είναι πολύτιμα για τον οργανισμό μας.
Ιστορία:Στη μυθολογία λέγεται οτι η ελιά δημιουργήθηκε όταν έπρεπε να πάρει το όνοά της μια πόλη,οπότε αγωνίστηκαν η Αθηνά-θεά της σοφίας- και ο Ποσειδώνας-θεός της θάλασσας-για την τιμή να δώσουν στην πόλη ένα όνομα.Νικητής θα ήταν αυτός ο οποίος θα έδινε το καλύτερο δώρο για την ευημερία της πόλης.Ο Ποσειδώνας πρόσφερε το πολεμικό άλογο και η Αθηνά μια ελιά.Έτσι η νέα πόλη πήρε το όνομα Αθήνα.
Χρήσιμα μέρη: Είναι ο καρπός και το λάδι που βγαίνει απο τον καρπό καθώς και τα φύλλα.
Δραστικές ουσίες: Τα φύλλα...

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Τα 1933 σχολεία (Γυμνάσια-Λύκεια-Δημοτικά-Νηπιαγωγεία) που συγχωνεύονται σε όλη την Ελλάδα ( Η άποψη του Υπουργείου).

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Φέτος, συνενώνονται 1933 σχολεία και προκύπτουν 877 σε σύνολο 16.000 σχολικών μονάδων Πανελληνίως, σύμφωνα με την τελική απόφαση που λήφθηκε σήμερα Κυριακή από την πολιτική ηγεσί9α του υπ. παιδείας .  ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΓΥΜΝΑΣΙΑ ΚΑΙ ΛΥΚΕΙΑ  ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΩΝΟΝΤΑΙ

ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ  ΠΟΥ ΣΥΝΕΝΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΝΕΤΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ
 Αναλυτικά οι συνενώσεις:
  • Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:
1523 σχολικές μονάδες σε  672. Από αυτές :...

Κυριακή 13 Μαρτίου 2011

Παράνομη και Καταχρηστική η παρακράτηση μισθού ή σύνταξης από τις Τράπεζες (ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ)!!

Οι μισθοί, οι συντάξεις και οι ασφαλιστικές παροχές, εξαιρούνται από την κατάσχεση, από Τράπεζα ακόμα και με την ύπαρξη ληξιπρόθεσμης οφειλής, προς αυτή σύμφωνα με την υπάρχουσα Νομοθεσία .Αυτό ξεκαθαρίζει η Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Ν. Χανίων,καθώς όπως αναφέρει τον τελευταίο καιρό οι καταγγελίες των καταναλωτών - δανειοληπτών ,έχουν αυξηθεί για παρακράτηση των μισθών από τις Τράπεζες, από τον λογαριασμό που έχουν γνωστοποιήσει στον εργοδότη τους να κατατίθενται ο μισθό τους. Επίσης, σύμφωνα με το άρθρο 464 Αστικού Κώδικα, οι ακατάσχετες απαιτήσεις είναι και ανεκχώρητες και σύμφωνα με το άρθρο 451 Αστικού Κώδικα δεν επιτρέπεται συμψηφισμός κατά ακατάσχετης απαίτησης. Επομένως από το συνδυασμό των παραπάνω διατάξεων τίθεται κανόνας σύμφωνα με τον οποίο είναι ακατάσχετοι, ανεκχώρητοι και ασυμψήφιστοι οι μισθοί και οι συντάξεις....