English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 2 Απριλίου 2011

Μαζί τα φάγαμε? Πάρε το δωράκι σου!!!

Ως απαράδεκτο επιστράφηκε το πρωταπριλιάτικο δώρο των Οικολόγων Πράσινων στον Θεόδωρο Πάγκαλο. Το κουτί περιείχε μόλις ένα σοκολατάκι και ένα σημείωμα με το σλόγκαν της εποχής!

undefined
Ένα κουτί σοκολατάκια ήταν το δώρο των Οικολόγων Πράσινων για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, ως πρωταπριλιάτικη προσφορά.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος με τίτλο "Μαζί τα φάγαμε: Πρωταπριλιάτικη προσφορά των Οικολόγων Πράσινων στον κ. Πάγκαλο", το δώρο δεν έγινε δεκτό από το πολιτικό του γραφείο.
Από το κουτί, έλειπαν όλα τα σοκολατάκια εκτός από ένα και στάλθηκε στο πολιτικό του γραφείο στην οδό Πειραιώς, όπου και ανοίχτηκε επιτόπου. Στη θέση των γλυκών που έλειπαν υπήρχε σημείωμα που έγραφε "Μαζί τα φάγαμε".
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση οι συνεργάτες του αντιπροέδρου, επέστρεψαν το κουτί ως απαράδεκτο, επειδή προφανώς δεν διαθέτουν το χιούμορ του προϊσταμένου τους, που έχασε έτσι και την ευκαιρία να γευθεί το τελευταίο σοκολατάκι.
Τα υπόλοιπα γλυκά του κουτιού είχαν μοιραστεί προηγουμένως σε πρόσφυγες και περαστικούς στην Πλατεία Κουμουνδούρου, κοντά στα γραφεία των Οικολόγων Πράσινων.

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Μηνυτήρια αναφορά για την μόλυνση της λίμνης Κάρλας, (Μπράβο Δήμαρχε)!!

Μηνυτήρια αναφορά κατά όσων μπορεί να φέρουν ευθύνη για τη ρύπανση της λίμνης Κάρλας κατέθεσε την Τρίτη στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Βόλου, ο δήμαρχος της πόλης, Πάνος Σκοτινιώτης, ο οποίος έχει ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο να διενεργηθεί άμεση και ολοκληρωμένη περιβαλλοντική επιθεώρηση από την Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος.
Το θέμα προέκυψε, μετά από στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας, σύμφωνα με τα οποία, λύματα του βιολογικού καθαρισμού Λάρισας διοχετεύονται στο λίμνη της Κάρλας.
Το κανάλι της λίμνης, βρίσκεται σε ελάχιστή απόσταση από το σημείο που καταλήγουν τα νερά του βιολογικού καθαρισμού στον Πηνειό και μέσω αυτής, στον Παγασητικό Κόλπο, με αποτέλεσμα να συντελείται περιβαλλοντικό έγκλημα.
Όπως επισημαίνεται και σε σχετική επιστολή που απέστειλε ο δήμαρχος Βόλου προς την υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Τίνα Μπιρμπίλη «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να επιτρέψουμε η λίμνη αυτή να καταντήσει βόθρος. Όπως επίσης δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την οποιαδήποτε επιβάρυνση του Παγασητικού Κόλπου», τονίζει μεταξύ άλλων στην επιστολή του ο κ. Σκοτινιώτης, υπογραμμίζοντας την πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής να ενταχθούν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΠΕΡΑΑ), μείζονος σημασίας περιβαλλοντικά   έργα, με στόχο τη θωράκιση του Παγασητικού από τα αστικά απόβλητα ολόκληρου του θαλασσίου μετώπου. 

Εγκληματίες χορτοφάγοι γονείς!!!!

Ένα ζευγάρι χορτοφάγων δικάζεται στη βόρεια Γαλλία καθώς κατηγορείται ότι προκάλεσε το θάνατο της μικρής κόρης του λόγω της διατροφής που ακολουθούσε και επέβαλε και στο βρέφος. Η εν λόγω διατροφή απαγόρευε την κατανάλωση προϊόντων ζωικής προέλευσης.
Το ζευγάρι που θεωρείται ύποπτο για τη «στέρηση μέριμνας και τροφής, η οποία προκάλεσε το θάνατο» της 11 μηνών κόρης του, δικάζεται στο κακουργιοδικείο της Αμιένης. Η μικρή Λουίζ πέθανε στις 25 Μαρτίου...

Το λάθος του Πλαύτου

Αυτό το πολύ ενδιαφέρον άρθρο του Παντελή Μπουκάλα δημοσιεύτηκε στην Καθημερινή σήμερα 31-3-2011
 
Aς δεχτούμε προς στιγμήν όσα συνήθως λέγονται για τους πολέμους και προς νομιμοποίησή τους. Ας δεχτούμε δηλαδή ότι δεν διαπράττει δολοφονία ο στρατιώτης που, εκτελώντας τις διαταγές των ανωτέρων του, σκοτώνει τον εχθρό του πριν προλάβει να τον σκοτώσει εκείνος (που εκτελεί επίσης διαταγές ανωτέρων)· πυροβολεί με τη συνείδησή του ήσυχη (ή καθησυχασμένη και πάλι από τους ανωτέρους), αφού οι σφαίρες του, έτσι του λένε ή έτσι πιστεύει αυθορμήτως κάποιες φορές, υπηρετούν κάποιο ιδανικό, αυθεντικό ή κατασκεύασμα της προπαγάνδας. Τίποτα από αυτά, ωστόσο, δεν ισχύει στο νέο (κι ακόμα χειρότερο) Αμπού Γκραΐμπ που αποκαλύφθηκε από το περιοδικό Rolling Stone....

Η γελιογραφία της ημέρας!!


Σκίτσο του Ανδρέα Πετρουλάκη


Στο παρά πέντε συμφωνία με Υδρονομείς

Στην κυριολεξία, στο «παρά πέντε» επιτεύχθηκε λύση στο πρόβλημα της πρόσληψης υδρονομέων στις τοπικές ενότητες του Δήμου Βόλου. Όπως είπε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, κ. Χαρ. Ζάχος, οι προσλήψεις έγιναν τελικά όπως και τις προηγούμενες χρονιές και οι υδρονομείς που προσλήφθηκαν βάσει αιτήσεων που είχαν κατατεθεί, θα πληρώνονται ανά δέντρο. Ήδη, έχει ξεκινήσει ο καθαρισμός των αυλάκων, καθώς από αύριο, 1η Απριλίου ξεκινά η αρδευτική περίοδος.

Γονείς και Αντιπεριφερειάρχης σε συνάντηση για τα σχολεία στο Βόλο

Τον αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας, κ. Δημήτρη Αλεξόπουλο επισκέφθηκαν το πρωί, αντιπροσωπεία γονέων, μαθητών των Δημοτικών Σχολείων Κερασιάς, Γλαφυρών, Περιβλέπτου και Αγίου Λαυρεντίου, τα οποία συγχωνεύονται στο πλαίσιο του «Καλλικράτη» στην Παιδεία. Οι γονείς επανέλαβαν στον αντιπεριφερειάρχη το αίτημά τους, να μην συμπεριληφθούν τα σχολεία τους στις καταργήσεις – συγχωνεύσεις, καθώς δεν υπάρχει κοινωνική συναίνεση. Όπως δήλωσε στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ, ο κ. Αλεξόπουλος, η Περιφέρεια έχει εκπεφρασμένη άποψη ότι διαφωνεί με τις καταργήσεις – συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων, όπου δεν έχει εξασφαλιστεί η κοινωνική συναίνεση. Εκτίμησε δε, ότι υπάρχουν περιθώρια αλλαγών στις αποφάσεις που ανακοίνωσε πρόσφατα το Υπουργείο Παιδείας και ως εκ τούτου, ο αγώνας πρέπει να συνεχιστεί.

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

HAARP Το απόλυτο καταστρεπτικό όπλο????


 Ίσως το Video να φαντάζει σαν από ταινία επιστημονικής φαντασίας, πρέπει να αξιολογηθεί προσεκτικά από όλους εσάς και ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του.
ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ


ΚΑΙ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!

Πρόβατο γέννησε σκυλάκι

Ένα από τα πρόβατα του Liu Naiying, όπως διατείνεται ο ίδιος, γέννησε ένα κουταβάκι. Το νεογέννητο έχει το χαρακτηριστικό τρίχωμα του αρνιού αλλά σε γενικές γραμμές θυμίζει σκύλο (pic)
 
να πρόβατο έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο... σκυλάκι, όπως ισχυρίζεται ο Liu Naiying, ιδιοκτήτης φάρμας στην Κίνα.
Αν και κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, για τον Liu Naiying πρόκειται για θαύμα....

Oίκοι αναταραχής και όχι αξιολόγησης

Στο μάτι του κυκλώνα βρίσκονται πλέον οι Οίκοι Αξιολόγησης. Απειλή για τη σταθερότητα της Ευρωζώνης οι υποβαθμίσεις τους σύμφωνα με έκθεση του ΔΝΤ. Πώς αυξάνουν τον κίνδυνο χρεωκοπίας για χώρες όπως η Ελλάδα. Ποιος Οίκος είναι ο πιο επικίνδυνος

Oι υποβαθμίσεις του αξιόχρεου της Ελλάδας και άλλων χωρών της περιφέρειας της Ευρωζώνης επηρέασαν αρνητικά τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα όλης της περιοχής, σύμφωνα με έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μετέδωσε το Bloomberg....

Χειμώνας που θα θέλαμε όλοι σε τέτοια τοπία!!

 "Οι ποιο κάτω εικόνες δείχνουν πως η ζωή έχει μεγάλη ομορφιά και μας φιλάει πολλές όμορφες εκπλήξεις, ας τις ζήσουμε λοιπόν και ας μην αφήσουμε τη μιζέρια να κυριαρχήσει στη ζωή μας" Σκεφτείτε θετικά!!!
L hivers 



Ο εφιαλτης της πλαστικής σακούλας

Η γελιογραφία της ημέρας!!


Σκίτσο του Hλία Mακρή


Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Συλλογή από 2000 αυτοκινητάκια έχει ένας παππούς


Συλλογή από 2.000 αυτοκινητάκια, όχι για τα εγγόνια του, αλλά για τον ίδιο, έχει ο Κροάτης συνταξιούχος, Ζέλικο Πλάσβιτς, από το Ζάγκρεμπ. Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην κροατική εφημερίδα «24 Sata», δήλωσε ότι συλλέγει αυτοκινητάκια, διαφόρων σχεδίων και χρωμάτων, για περισσότερα από 40 χρόνια....

Δυναμική προσπάθεια αποκάλυψης του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών» διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ  και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης ενός πολύτιμου πολιτιστικού θησαυρού  της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου.
Το θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών,  σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για το θέατρο της ομώνυμης αρχαίας πόλης, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα....

Παραιτήθηκε η κυβέρνηση της Συρίας

Σε παραίτηση οδηγήθηκε η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Νάτζι Ότρι στη Συρία, σε μια προσπάθεια του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ να κατευνάσει τις μαζικές εκδηλώσεις οργής εναντίον του. Εντός των επομένων 24 ωρών αναμένεται να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση. Ο πρόεδρος ετοιμάζεται να ανακοινώσει μέτρα φιλελευθεροποίησης του καθεστώτος, κυρίως την κατάργηση του νόμου για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης που στερεί από τους πολίτες πολλές ελευθερίες. Το καθεστώς επιχειρεί και με άλλους τρόπους να απαντήσει στους αντικαθεστωτικούς διαδηλωτές και ήδη χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώνονται στην πρωτεύουσα Δαμασκό για να συμμετάσχουν σε διαδήλωση υποστήριξης προς τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 2000....

Δευτέρα 28 Μαρτίου 2011

Κοινωνία στα πρόθυρα εξέγερσης

Καταλήψεις δημαρχείων

Στην πρωτεύουσα, συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι προχώρησαν από τη Δευτέρα σε κατάληψη του δημαρχείου Αθηνών, μετά την απόφαση του Γιώργου Καμίνη, να ακυρώσει τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου και να μην αποσύρει από την ημερήσια διάταξη το θέμα της πρόσληψης νέων εργαζομένων με οκτάμηνη σύμβαση. Η συνάντηση της Τετάρτης μεταξύ του κ. Καμίνη, του προέδρου της ΑΔΕΔΥ Σ. Παπασπύρου και εκπροσώπων των σωματείων εργαζομένων του δήμου, έληξε χωρίς κανένα αποτέλεσμα....