English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2012

"Καλή αρχή" θα έλεγαν κάποιοι αν και κάπως αργά!!

Επίθεση αγνώστων στο σπίτι του Κ. Παπούλια

Επίθεση από ομάδα αγνώστων στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια
 
Επίθεση στο σπίτι του προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, πραγματοποίησε ομάδα αναρχικών.
Η ομάδα τριάντα περίπου αγνώστων επιτέθηκε λίγο μετά τις 20:00 με ξύλα και πέτρες στην οικία του προέδρου της Δημοκρατίας επί της οδού Ασκληπιού.
Οι αστυνομικές αρχές διενεργούν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ για ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ!


 - Στείλτε το παντού! Σε όλη την Ελλάδα και όχι μόνον!

Ψηφίστε ΟΛΟΙ! Στην παρακάτω Αμερικανική τοποθεσία, γίνεται «δημοσκόπηση» για το αν η Μακεδονία είναι Ελληνική ή όχι.

 Μπείτε, ψηφίστε και διαδώστε το σε όσους ξέρετε!
 http://www.topix.com/forum/world/macedonia/TAAAAFN23PMGMJ147

Είναι πολύ απλό. Ούτε όνομα πρέπει να βάλετε, ούτε στοιχεία, ούτε τίποτε. Μόνο επιλέγετε το .Yes. και μετά βλέπετε το ως τώρα αποτέλεσμα. Έχουν μπει οι Σκοπιανοί και έχουν σαρώσει.

 GO!

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΕΚΤΕΛΕΣΕΙΣ!

Του Σαράντου Καργάκου
Ιστορικού – Συγγραφέως

Απέφευγα για λόγους προσωπικής ευαισθησίας (έχουμε κι εμείς βέβαια τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα μας!) ν’ αναφερθώ στο περιβόητο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων. Ήμουν εξήμισυ ετών όταν ανήμερα σχεδόν του Αγίου Νικολάου του 1943 οι Γερμανοί πηγαίνανε για σκοτωμό τ’ αδέρφια του πατέρα μου. Η μάνα μου λέει πως με κρατούσε από το χέρι. Πέρασε το αυτοκίνητο με τους μελλοθάνατους από μπροστά μας, ο μικρός θείος μου που ήταν δεν ήταν 30 ετών, σήκωσε το χέρι και μας χαιρέτισε μ’ ένα πικρό χαμόγελο.
Και μετά το αυτοκίνητο χάθηκε σε κάποια στροφή. Τότε για πρώτη φορά άκουσα κι έμαθα τη λέξη εκτέλεση. Κι η λέξη έμεινε άσβηστη στη συνείδησή μου, γιατί έκτοτε είχαμε
κι άλλες, κι άλλες πολλές ακόμη εκτελέσεις. Έφευγαν από κοντά μας αγαπημένα πρόσωπα κι ο κόσμος έλεγε: «Τα πήγαν για εκτέλεση»!...

Πούτιν: «Στέρησαν από την Ελλάδα τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της»


Η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά τη δυνατότητα να εξυγιάνει την οικονομία της, ανέφερε ο Πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, μιλώντας στο οικονομικό φόρουμ «Ρωσία 2012». «Στην εποχή του, για να λύσει αυτά τα οικονομικά προβλήματα, ο Μέγας Αλέξανδρος κατέκτησε την Περσία. Τώρα η Ελλάδα δεν μπορεί να κατακτήσει κανέναν, όμως πέραν αυτού της στέρησαν και τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, διότι δεν έχει εθνικό νόμισμα» είπε ο κ. Πούτιν...

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Επιστολή - καταπέλτης από τον Αρχιεπίσκοπο στον Λ. Παπαδήμο

«Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή. 
«Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά» επισημαίνει μεταξύ άλλων στην επιστολή.
Στο συνεχώς διογκούμενο πρόβλημα των αστέγων, της ανεργίας, των νέων χωρίς καμία ελπίδα και την απώλεια της εθνικής κυριαρχίας, στην οποία στοχεύουν οι δανειστές της χώρας, αναφέρεται ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμος, σε επιστολή καταπέλτη που έστειλε στον πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή:
Εξοχώτατε κύριε Πρόεδρε,
Σπαράσσεται η καρδιά και θολώνει ο νους μας με όσα συνέβησαν τους τελευταίους καιρούς και εξακολουθούν να συμβαίνουν στον Τόπο μας. Άνθρωποι με αξιοπρέπεια χάνουν, από τη μία στιγμή στην άλλη, τη δουλειά, ακόμη και το σπίτι τους....

Ο Nigel Farage για άλλη μια φορά αποκαλεί Ναζί τους Γερμανούς για την πολιτική που θέλουν στην Ελλάδα και στην Ευρώπη!!

Δείτε το σχετικό Video!!

Μαγνησία: Σε «λευκό» κλοιό για πέμπτη συνεχή μέρα – Ανοικτοί οι δρόμοι


 volos xioniΓια δεύτερη μέρα σήμερα, ο Βόλος ξύπνησε στα «λευκά». Από τις πρώτες πρωινές ώρες χιόνιζε, και στις 8 το πρωί,  το χιόνι είχε φτάσει στα 20 εκατοστά μέσα στην πόλη. Για πέμπτη συνεχή ημέρα τα μηχανήματα δουλεύουν ακατάπαυστα για να κρατήσουν ανοικτούς τους δρόμους. Σε όλο το Νομό οι δρόμοι είναι ανοικτοί, η κυκλοφορία των οχημάτων γίνεται όμως με αλυσίδες. Ιδιαίτερα προβλήματα δεν αναφέρονται και οι δημοτικές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα κατά προτεραιότητα στα διάφορα δημοτικά διαμερίσματα. Κλειστό είναι σήμερα το Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου, όπου το χιόνι (πατημένο) έχει φθάσει στο 1,20 μέτρα. Μέσα στον οικισμό των Χανίων ωστόσο, αγγίζει τα 2,5 μέτρα. Οπως δήλωσε στην πρωινή ζώνη της ΕΡΑ Βόλου ο πρόεδρος του Χιονοδρομικού Φιλ. Χήρας, το Χιονοδρομικό αναμένεται να ανοίξει αύριο, καθώς προβλέπεται βελτίωση των καιρικών συνθηκών....

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Στη Μνήμη των αδικοχαμένων Ηρώων!!!


Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2012
Τιμή στους ήρωες!


Την Τρίτη  31/1/2012  είναι η μαύρη επέτειος των Ιμίων.
16 χρόνια πέρασαν πλέον απ’ την ημέρα, που η Τουρκία εισέβαλε και κατέλαβε με στρατιωτική επιχείρηση Ελληνικό έδαφος, χωρίς την άμεση και αυτονόητη αντίδραση απ’ την μεριά της τότε Ελληνικής πολιτικής ηγεσίας.
Αντιθέτως, η στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα τη θυσία του σημαιοφόρου ΕΚΤΟΡΑ ΓΙΑΛΟΨΟΥ, του αρχικελευστού ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ και του αρχικελευστού ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΒΛΑΧΑΚΟΥ...

Μόνος στο ΠΑΣΟΚ


Ισχυρότατος Σεισμός στο Περού

Τουλάχιστον 145 άνθρωποι τραυματίσθηκαν από την ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 6,2 βαθμών που έπληξε την επαρχία Ικα
Dozens hurt in Peru quake από reuters
Η Υπηρεσία Πολιτικής Άμυνας έχει καταγράψει "145 τραυματίες, 125 σπίτια ακατάλληλα για κατοίκηση και 581 πληγέντες" στην επαρχία Ικα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, μετά τον απολογισμό των ζημιών στις αστικές περιοχές και στις πιο απομονωμένες τοποθεσίες.
Οι περισσότεροι τραυματισμοί οφείλονται στον πανικό του κόσμου που για να σωθεί βγήκε τρέχοντας από τα σπίτια κατρακυλώντας στις σκάλες, διευκρίνισε ο διευθυντής της υπηρεσίας Σεζάρ Τσονάτε στο ραδιοφωνικό σταθμό RPP.
Ο σεισμός σημειώθηκε 11 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, με επίκεντρο 47 χλμ. νοτιοδυτικά της Ικα, σε βάθος 48 χλμ., σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωφυσικής του Περού το οποίο δεν εξέδωσε προειδοποίηση για τσουνάμι.
Ο σεισμός έγινε έντονα αισθητός στην Ικα, μια πόλη 200.000 κατοίκων κοντά στα παράλια, 300 χλμ. νότια της Λίμας και στις γειτονικές πόλεις Πίσκο και Κανέτε.

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βόλος: Έργα συντήρησης των δρόμων στην Αγριά


Μετά την εργολαβία για τη συντήρηση και αποκατάσταση οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου, ύψους 275.000€, αρχίζουν άμεσα και τα έργα συντήρησης των δρόμων στη Δημοτική Ενότητα Αγριάς. Η συνολική δαπάνη του έργου αυτού ανέρχεται σε 45.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 50.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011). Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Χρ. Χρηστομάνος Ε.Δ.Ε.».Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε οδοστρωσίες, αποκαταστάσεις φθορών, ανακατασκευές οδών, επισκευές πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Αγριάς έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).
Σημειώνεται ότι για τα έργα που αφορούν συντηρήσεις και κατασκευές οδών των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων, έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εγκατάστασης των αναδόχων, γεγονός που επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει συστηματικά σε εκτεταμένη οδοποιία στο σύνολο του ενιαίου Δήμου με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των οδών της μείζονος πόλης.

Βόλος: Συνεχίζεται η κακοκαιρία!

xioniaΣε κλοιό χιονιά βρίσκεται η Μαγνησία. Από νωρίς το πρωί χιονίζει σε όλο το Πήλιο, ενώ ελαφρές νυφάδες έπεσαν και στην πόλη του Βόλου. Οι δρόμοι είναι ανοικτοί, καθώς τα μηχανήματα τόσο του Δήμου Βόλου όσο και της περιφέρειας Θεσσαλίας αποχιονίζουν, όμως απαιτείται η χρήση αντιολισθιτικών αλυσίδων. Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Αργύρη Κοπάνα, που βρίσκεται στο Πήλιο, η χιονόπτωση συνεχίζεται ακατάπαυστα, σ’ όλη τη Μαγνησία όπως και στη Σκόπελο, ενώ οι βλάβες σημειώθηκαν από το πρωί σε αποχιονιστικά μηχανήματα. Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας διαθέτει 30 αποχιονιστικά μηχανήματα, ενώ από το περασμένο Σάββατο έγινε ρίψη αλατιού στα ορεινά, διαδικασία που γίνεται και με τους κατά τόπους Δήμους.
Ο αντιπεριφερειάρχης τόνισε ότι είναι πλέον απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο τον ορεινό όγκο της Μαγνησίας, όπως και προς Κερασιά και Κεραμίδι. Σε λευκό κλοιό από τις πρώτες πρωινές ώρες ο Δήμος Αλμυρού με τα μεγαλύτερα προβλήματα να επικεντρώνονται σε Ανάβρα, Κοκκωτούς και Αι - Γιάννη. Χιόνι πέφτει από τις 9 το πρωί και μέσα στην πόλη του Αλμυρού.Η Περιφέρεια Θεσσαλίας απέστειλε κι εκεί αποχιονιστικά μηχανήματα για ν’ ανοίξουν το δρόμο προς Ανάβρα και Κοκκωτούς.
Η θερμοκρασία είναι σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Στους 3 βαθμούς αυτή την ώρα η θερμοκρασία στο Βόλο, στους -7 στα ορεινά. Το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού τις επόμενες μέρες θα είναι ο παγετός. 
Με μεγάλη δυσκολία επίσης γίνεται η κυκλοφορία στο κομμάτι Αγριά-Δράκεια-Χάνια καθώς τα εκχιονιστικά μηχανήματα δεν προλαβαίνουν τον καθαρισμό του δρόμου.

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012


Του Κωνσταντίνου Χολέβα - Πολιτικού Επιστήμονα
Διαβάζουμε στατιστικά στοιχεία που δείχνουν ότι μετά την εφαρμογή του Μνημονίου περί τα 3 εκατομμύρια Ελλήνων βρίσκονται στα όρια της φτώχιας. Ακούμε τον κ. Κ. Σημίτη να παρουσιάζεται ως όψιμος, αλλά δεινός επικριτής του Μνημονίου. Μαθαίνουμε από τον κ. Μ. Χρυσοχοίδη ότι ο ίδιος ψήφισε το επαχθές Μνημόνιο χωρίς να το διαβάσει. Ακούμε τις συνεχείς καταγγελίες στελεχών της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ότι αλλοιώθηκαν κρίσιμα οικονομικά στοιχεία μόνο και μόνο για να οδηγηθούμε στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Ακούμε κυβερνητικά στελέχη να παραδέχονται την αποτυχία του Μνημονίου. Και οι αποκαλύψεις καθημερινά συνεχίζονται...

ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΣΠΙΤΙ ΒΓΗΤΕ ΣΤΗ ΦΥΣΗ!!


 ...