English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

ΜΑΘΕ ΚΙ ΑΥΤΟ!!!!!!!!!!

Επιτέλους η Δράκεια θ' αποκτήσει φωνή. Εντός του έτους θα πάρει σάρκα και οστά ο Αναπτυξιακός Σύλλογος του Χωριού μας με την ονομασία "Δράκεια". Παρά τα εμπόδια και τις δυσκολίες που συνάντησε αυτή η προσπάθεια, είναι βέβαιο πια ότι μέσα απ' αυτόν τον φορέα θα έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε ότι δεν έχει κάνει κανείς μέχρι σήμερα.........
 Ο Σύλλογος χρειάζεται την συμπαράσταση όλων.

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

ΑΓΡΟΤΙΚΑ

Πληροφορίες : Δρ Θ. Μόσχος
Νο 1 / 15.02.2011

(Τεχνικό δελτίο - γεωργική προειδοποίηση)
ΜΗΛΙΑ - ΑΧΛΑΔΙΑ
Χειμερινές επεμβάσεις

Γενικά: Οι χειμερινές επεμβάσεις θεωρούνται απολύτως απαραίτητες, διότι μειώνουν τους αρχικούς πληθυσμούς εχθρών (έντομα, ακάρεα) και τα αρχικά μολύσματα ασθενειών (μυκητολογικές, βακτηριολογικές). Συνεπώς, καθιστούν αποτελεσματικότερη και οικονομικότερη την αντιμετώπιση αυτών κατά την επερχόμενη βλαστική περίοδο.

Εχθροί
Ψύλλα της αχλαδιάς
Αποτελεί σημαντικό εχθρό που δραστηριοποιείται σε όλες τις περιοχές καλλιέργειας της αχλαδιάς. Συνεχόμενες μέρες με ηλιοφάνεια και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, ευνοούν την εμφάνιση και δραστηριότητα (ωοτοκία) των ακμαίων του εντόμου. Η εμπειρία έχει δείξει, ότι οι πρώτες ωοτοκίες στη βάση των ανθοφόρων οφθαλμών, παρατηρούνται ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου.
Οι παραγωγοί που διαπιστώνουν....