English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2011

Αγριά-Δράκεια: Αγώνας στη μνήμη των θυμάτων των Ναζί!! !!!

Τη μνήμη των θυμάτων της Δράκειας τη περίοδο της Κατοχής από τους ναζί, τίμησαν για μια ακόμη χρονιά δεκάδες δρομείς, που έτρεξαν στην ανηφορική διαδρομή 10,5 χιλιομέτρων από την Αγριά Μαγνησίας ως το Μαρτυρικό Χωριό της Δράκειας. 118 Πηλιωρείτες, στη πλειοψηφία τους Δρακειώτες, πλήρωσαν με τη ζωή τους την αντίσταση της περιοχής κατά των ναζί, και εκτελέστηκαν στη Δράκεια στις 18 Δεκέμβρη του 1943.
Αυξημένες ήταν οι συμμετοχές σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές, και 60 δρομείς έδωσαν το παρόν στον αγώνα. Ανάμεσά τους όπως πάντα κι ο 77χρονος Δημήτρης Κοντογιάννης που κάθε χρονιά τρέχει τη δύσκολη διαδρομή, και χειροκροτήθηκε όταν τερμάτισε περισσότερο από όλους τους δρομείς. Νικητής αναδείχτηκε ο Νίκος Γκουτζουρέλας του ΣΜΝ Λάρισας με χρόνο 46 λεπτά. Ακολούθησε ο Βασίλης Ανδριανης που βελτίωσε τον χρόνο του κάνοντας 47 λεπτά, τρίτος ο Κώστας Παλάντζας με 48:08, τέταρτος ο Βαγγέλης Ντέλλας από τον Τύρναβο με 52´, πέμπτος ο Χρήστος Γουργιώτης από τον Αλμυρό.
Νικήτρια γυναίκα τερμάτισε με 1:03 η Αγγελική Ραφτάκη, ενώ δεύτερη ήταν τρία λεπτά μετά η Χριστίνα Κισσονέργη και τρίτη η Ευαγγελία Παπαχρήστου. Το παρόν έδωσαν και αρκετά παιδιά από την περιοχή, παίρνοντας αξιόλογες θέσεις.
Πριν την εκκίνηση οι υπεύθυνοι αναφέρθηκαν στις προσπάθειες που γίνονται για τη συνέχιση του αγώνα στις δύσκολες εποχές που περνάμε, ενώ ευχαρίστησαν για τη συμβολή τους τον ΑΟ Άθλος Αγριάς και τον Νίκο Μαγγίτση, όπως και την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης. Μετά τον τερματισμό οι δρομείς κατέθεσαν λουλούδια στο Μνημείο της Δράκειας, και στη συνέχεια συγκεντρώθηκαν στο ίδιο καφενείο όπου είχαν συγκεντρωθεί οι εκτελεσθέντες τη μοιραία νύχτα του 1943, και έγιναν οι απονομές.
Aνταπόκριση για το RunningNews.gr: Κώστας Παλάντζας


Δείτε όλα τα σχετικά video!!!!!!...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου