English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι!!!

Γιατί δεν πρέπει να πληρώσουμε αυτό το χαράτσι

        ...μία τέτοια, μαζική, και δίχως βία, αντίδραση σε αυτόν τον άδικο νόμο, όχι μόνο δεν θα     μας φέρει κοντύτερα στην χρεοκοπία, αλλά θα αφυπνίσει, με τον πιο τρανταχτό τρόπο, και την κυβέρνηση, και τους δανειστές μας, και τους άλλους πολίτες των χωρών της δοκιμαζόμενης Ε.Ε. Θα τους κάνει να καταλάβουν την αδικία, και ίσως τους κινητοποιήσει κιόλας να αγωνιστούν και αυτοί για την εξάλειψή της. Αρθρογράφος της εφημερίδας Ελευθεροτυπία "Χρήστος Μιχαηλίδης".

Ο Γκάντι έλεγε ότι ο μόνος, αποτελεσματικός τρόπος...

Πρώην ΥΠΟΙΚ Αργεντινής: Κακή η επιλογή του ΔΝΤ

 
«Καλή τύχη με τη χώρας σας», ευχήθηκε ο Μαρτίν Λουστό λίγο πριν αναχωρήσει από την Αθήνα για το Μπουένος Άιρες. Το 2008 διατέλεσε υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής, μιας χώρας που πριν από 10 χρόνια μπορούσε εύκολα να συγκριθεί με τη σημερινή Ελλάδα. Το μήνυμα που διατύπωσε μέσω του tvxs.gr είναι κατηγορηματικό: «Η Ελλάδα δεν έπρεπε να ακολουθήσει το δρόμο της Αργεντινής. Κοστίζει πολύ»..

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

Η γελιογραφία της ημέρας!



Σκίτσο του Hλία Mακρή


Η ζωή κύκλους κάνει: Απάντηση αναγνώστη σε δημοσίευμα της καθημερινής

 Το δημοσίευμα της Καθημερινής:          
               Σε ελεύθερη πτώση  
Η επικράτηση της ανομίας στην ελληνική κοινωνία είναι εξαιρετικά ανησυχητική και κινδυνεύει να οδηγήσει τη χώρα στη χρεοκοπία άμεσα. Ολοι βάζουν το χέρι τους: μέσα ενημέρωσης που λαϊκίζουν, μια κυβέρνηση με στελέχη τα οποία ερίζουν και χαριεντίζονται την ώρα που βυθίζεται ο τόπος, μια Αριστερά η οποία ονειρεύεται ότι θα κερδίσει την εξουσία μέσα από μια λαϊκή εξέγερση, συνδικαλιστές που απειλούν ανοικτά ότι θα καταργήσουν το κράτος, μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία συνεργάζεται στενά με ακραία στοιχεία που δεν συνάδουν με την παράδοσή της, εισαγγελείς που αρνούνται να εφαρμόσουν τον νόμο όπου συγκρούεται με τις επιδιώξεις κάποιας συντεχνίας. Ολα αυτά συνθέτουν την εικόνα μιας χώρας η οποία θέλει να αυτοκτονήσει. Αν δεν σοβαρευθούμε πολύ σύντομα και δεν σταθούμε όλοι, σε όποιο ρόλο και αν βρίσκεται ο καθένας, στο ύψος των περιστάσεων σε λίγο θα αντιληφθούμε ότι η Ελλάδα είναι μια μη κυβερνήσιμη χώρα σε ελεύθερη πτώση.

Η απάντηση του αναγνώστη:
 Κυριε Διευθυντη,
Παρακαλω επιτρεψτε μου να σας διηγηθω μια διδακτικη ιστορια. Ο συγχωρεμενος ο πατερας μου, Ιωαννης Θεοδοσιου, ηταν "στα μαχαιρια" κυριολεκτικα, με το συγγραμβρο του Παναγιωτη Μπεκακο μετα απο μια σοβαρη προκληση που του εκανε αυτος, θυμαμαι πολυ καλα τη προκληση αν και εχουν περασει περισσοτερα απο 50 χρονια, διοτι ο προβοκατορας αυτος χρησιμοποιησε εμενα, ημουν τοτε παιδι, για να κανη τη προκληση. Αυτος ομως ηταν παρακρατικος. Οταν ο πατερας μου ελλειπε σε ταξειδι, ηταν ναυτικος, η αστυνομια, ΙΒ' Αστυνομικο Τμημα Πειραια, με καποια προφαση συνελαβε τη μαννα μου και με κακοποιηση την εξαναγκασε να υπακουη τον εχθρο του ανδρα της. Η μαννα μου στη συνεχεια επεβαλε σε μας τα παιδια της, να υπακουμε τον εχθρο του πατερα μας, αν και ο πατερας μας, μας απαγορευε ακομα και καλημερα να του λεμε. Ετσι η Αστυνομια, το Κρατος, καταφερε να θεση τη οικογενεια του πατερα μου υπο τον ελεγχο του εχθρου του. Υποψιαζομαι οτι σημερα ο "χωροφυλακας " του κοσμου με την υποστηριξη της Διεθνους Κοινοτητας επιδιωκει με παρομοιο τροπο να υποταξη την Ελλαδα στο προαιωνιο εχθρο της διοτι αυτος ειναι παρακρατικος.
Με εκτιμηση και φιλια

Σχολίασε ο/η Γεωργιος Θεοδοσιου |

Ας είναι και ξένα τα χείλη που θα μας ξεσηκώσουν." ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ "!!!

"Είστε έτοιμοι για επανάσταση. Εκμεταλλευτείτε το..."

"Είστε όλοι μία γροθιά. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει αυτό". Η Σουηδέζα δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν μιλά στο NEWS 247 και παραδέχεται ότι η κρίση χρέους δεν είναι ελληνικό φαινόμενο. Διαβάστε όσα είδε και άκουσε στην Αθήνα τον Αύγουστο του 2011 και αποφάσισε να μοιραστεί μαζί μας (Pics)
"Το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικά ελληνικό. Μας αφορά όλους. Δεν επωφελείται κανείς, εάν από έναν εργαζόμενο κόψεις το μισθό του. Κανείς. Είναι καιρός να ξεσηκωθούμε... Ο ένας για τον άλλο".
Με αυτά τα λόγια, η 31χρονη δημοσιογράφος Κάισα Έκις Έκμαν της σουηδικής εφημερίδας Dagens Nyheter που επισκέφτηκε τη χώρα μας στα μέσα Αυγούστου συνοψίζει την προσωπική της γνώμη για την ελληνική κρίση χρέους η οποία, όπως παραδέχεται "είναι θέμα χρόνου να επεκταθεί και στην υπόλοιπη ευρωζώνη"...

Γιάννης Βαρουφάκης: «Προδιαγεγραμμένη η αποσάθρωση του Ευρώ»

Υπάρχει τέλος στον κατήφορο της ελληνικής και κατ’ επέκταση της ευρωπαϊκής οικονομίας; Ο Γιάννης Βαρουφάκης, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, δεν είναι σε θέση να το διακρίνει. Εκτιμά ότι «το πουλόβερ θα συνεχίσει να ξηλώνεται, έως ότου ένα τυχαίο γεγονός ξεκινήσει την αποδόμηση του Ευρώ».


  • Θέλουν αλλά δεν τολμούν τη στάση πληρωμών της Ελλάδας
  • Πλέον το «κούρεμα» δεν είναι αρκετό, χρειάζεται «αποκεφαλισμός» του χρέους
  • Απευθύνουν μομφή προς την αλήθεια όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν την πολιτική λιτότητας του Μνημονίου
  • Στη σημερινή κρίση «μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά»
  • Η Ελλάδα της «τριπλής» ύφεσης δεν πρόκειται ποτέ να αρχίσει να παράγει...

Μεσογαίας Νικόλαος: "Ήρθε η ώρα ο λαός να δείξει την δύναμή του"

«Όλοι είμαστε κομμάτια της Ελλάδας και φταίμε όλοι, εγώ νομίζω ότι και εγώ φταίω προσωπικά. Η δική μου αγωνία αφού δεν μπορώ να αλλάξω τους άλλους, είναι να βρω το μερίδιο της δικής μου συμμετοχής σ΄ αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στο «Βήμα FM».

Ο Μητροπολίτης Νικόλαος με απλό λόγο απάντησε σε διάφορα επίκαιρα ερωτήματα, ενώ υπογράμμισε ότι εάν δεν είχε κατασπαταληθεί η εκκλησιαστική περιουσία θα είχαμε εξοφλήσει το σημερινό χρέος...

Θεόδωρος Πάγκαλος: Το Δράμα ενός "φτωχού" Υπουργού


Για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο να πληρώσει το χαράτσι, λόγω των πολλών ακινήτων που κατέχει μίλησε ο Θ. Πάγκαλος. Η δήλωση Πόθεν Έσχες του τον επιβεβαιώνει απόλυτα. Διαβάστε!
 
Μιλώντας, σε πρωινή εκπομπή του MEGA και αφού ευχήθηκε σκωπτικά να μην του κόψει τη σύνταξη ο ΔΣΑ, μετά τη διαγραφή του, δήλωσε αλληλέγγυος με τους πολίτες ενόψει της επιβολής του ειδικού τέλους για τα ακίνητα.
Ο κ. Πάγκαλος,  τόνισε ότι το χαράτσι για τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του φτάνει τα 7.500 ευρώ και μαζί με το τέλος ακίνητης περιουσίας, ο συνολικός φόρος που καλείται να πληρώσει είναι 17.500 ευρώ.
Αφού διευκρίνισε ότι κατέχει πολλά ακίνητα, από κληρονομιές, αποκάλυψε το δράμα του, λέγοντας ότι θα αναγκαστεί να πουλήσει για να πληρώσει το φόρο, σε άλλη περίπτωση θα πρέπει να τον συλλάβει ο κ. Βενιζέλος...
"Για να μπορέσω να πληρώσω τον φόρο θα πρέπει να αναγκαστώ να πουλήσω ένα ακίνητο" είπε, ενώ στην ερώτηση τι θα κάνει εάν δεν βρεθεί αγοραστής απάντησε: "Δεν έχω να πληρώσω, δεν  μπορώ να πληρώσω, ας έρθει ο Βενιζέλος να με συλλάβει" είπε χαρακτηριστικά.
Πιθανότατα το πιο σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κ. Πάγκαλος είναι ότι δεν ξέρει ποιο από τα ακίνητα να διαλέξει, καθώς σύμφωνα με το Πόθεν Έσχες που είχε καταθέσει το 2010 για τα εισοδήματα του 2009, μαζί με τη σύζυγό του έχουν περιουσία εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.
Αν ρίξουμε μια ματιά στην περιουσία του αντιπρόεδρου της κυβέρνησης, οι δηλώσεις του για το χαράτσι, μόνο ως ειρωνεία στο πραγματικό δράμα του ελληνικού λαού, μπορούν να εκληφθούν.
Έτσι ο κ. Πάγκαλος δήλωσε το 2010:...

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Κάνοντας μια αναδρομή στο πρόσφατο παρελθόν βλέπουμε πόσο λάθος κάνουμε να πιστεύουμε τα ψέματα των όλων των Λαοπλάνων πολιτικών. Δείτε τα Video!



Δείτε όλα τα σχετικά Video που είναι το σύνολο της εκπομπής:...

Στη συμφωνία του Λονδίνου η Ελλάδα και 'αλλες 21 χώρες χάρισαν στη Γερμανία το 50% των χρεών της!

Οι δύο στους τρεις Γερμανούς δηλώνουν αντίθετοι στη χορήγηση περαιτέρω οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα για την αποφυγή της χρεοκοπίας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων. Η πλειοψηφία των Γερμανών ωστόσο φαίνεται πως δεν γνωρίζει ότι μετά τη λήξη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η Ελλάδα ήταν μία από τις 22 χώρες που βοήθησαν στην ανάκαμψη της τότε ηττημένης Γερμανίας, υπογραμμίζει ο Γιούργκεν Κάιζερ, συντονιστής της πρωτοβουλίας erlassjahr.de...

Δήλωση Ρητής Επιφύλαξης. Κρατήστε το και Τυπώστε το.



ΔΗΛΩΣΗ ΡΗΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΗΣ

Επί της έκτακτης εφάπαξ εισφοράς άρθρο 29  Ν.3986/2011

Του............. ............................ κατοίκου……………με ΑΦΜ………….

ΠΡΟΣ   Την Δ.Ο.Υ................

Για τη διεκδίκηση της επιστροφής της καταβληθείσας έκτακτης εισφοράς ποσού ευρώ

Δηλώνω και με την παρούσα ότι η επιβληθείσα, δυνάμει της υπ΄ αρ.... ειδοποίησης, σε βάρος μου έκτακτης εισφοράς  αρ. 29 Ν.3986/2011  ποσού ευρώ  ............ (υπ΄ αρ. χρημ. καταλ......... )  ΔΕΝ είναι
σύννομη, διότι η διάταξη αυτή δεν είναι δυνατό να εφαρμοσθεί, αντιβαίνουσα σε ρητές συνταγματικές διατάξεις.
Ειδικότερα:...

Η γελιογραφία της ημέρας

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;

«Μπαμπά, γιατί με χτύπησε ο κύριος;» αναρωτήθηκε, σοκαρισμένη ακόμα, η οκτάχρονη Μελίνα. «Δεν καταλαβαίνω γιατί». Λίγο μετά το χτύπημα της μικρής από τις δυνάμεις των ΜΑΤ, ο φωτογραφικός φακός απαθανάτισε τον παιδικό τρόμο και η φωτογραφία της, γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, δημοσιεύθηκε στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» προκαλώντας αίσθηση.
Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της, προκάλεσε πληθώρα αντιδράσεων και πολλές αναδημοσιεύσεις στο Διαδίκτυο Το όνομά της Μελίνα. Πρόκειται για την οκτάχρονη που χτυπήθηκε την Κυριακή από δυνάμεις των ΜΑΤ, ενώ η φωτογραφία της, στο χθεσινό πρωτοσέλιδο της «Ε» γαντζωμένη στην αγκαλιά του πατέρα της,...