English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Παϊκο, Ελλάδα, Ν. Κιλκίς: Ταξιδεύοντας υπό σκιάν




Ένα πανέμορφο βουνό, φιλικό και «ήμερο», με πολλή βλάστηση και άφθονα νερά. Αυτό είναι με δυο κουβέντες το όρος Πάικο, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του νομού Κιλκίς, στα σύνορα με το νομό Πέλλας, και οι ψηλότερες κορυφές του ακούν στα ονόματα Σκρα (1.097 μ.), Τσούμα (1.219 μ.), Βερτόπια (1.490 μ.), Πύργος (1.494 μ.), Κάντασι ή Καντάστι (1.607 μ.) και Γκόλα Τσούκα (1.650 μ.). Το Πάικο έχει το μεγαλύτερο δάσος καστανιάς στην Ελλάδα (περίπου 4.500 στρέμματα), ποτάμια και λίμνες καθώς και γραφικότατους οικισμούς...

Η γελιογραφία της ημέρας!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Νέα δάνεια για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου – Εξαιρούνται οι προβληματικές εταιρίες

Δάνεια με εγγύηση του ελληνικού δημοσίου έως και 70% μπορεί να λάβουν οι επιχειρήσεις μέχρι τα τέλη του έτους αρκεί να διατηρήσουν το προσωπικό τους για δυο χρόνια.
Τον δρόμο για την χορήγηση νέων δανείων ανοίγει χθεσινή απόφαση του Φίλιππου Σαχινίδη ανοίγει το δρόμο με την οποία προβλέπονται εγγυήσεις 200 εκατ. ευρώ, για κεφαλαιακά και επενδυτικά δάνει, με προμήθεια 3,8% -9,8%.
Σε μια περίοδο που η ρευστότητα απουσιάζει από τις τράπεζες, η κυβέρνηση εγγυάται δάνεια προς επιχειρήσεις με τους εξής όρους:
1.Η εγγύηση του ελληνικού δημοσίου παρέχεται σε ποσοστό 70% για δάνεια που θα ληφθούν μέχρι 31.12.2011 από επιχειρήσεις, ανεξαρτήτως κλάδου δραστηριότητας εφόσον συστάθηκαν μέχρι 18.7.2011 και δεν είναι προβληματικές. Δίνονται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις για κεφάλαιο κίνησης ή επενδυτικούς σκοπούς, καθώς και σε μεγάλες επιχειρήσεις για επενδυτικούς σκοπούς. Η διάρκεια της εγγύησης είναι 10ετής και κατά τη διάρκεια της η εξόφληση του πραγματοποιείται εξαμηνιαία στις 30/6 και 31/12 κάθε χρόνου σε ισόποσες χρεολυτικές δόσεις. Το ύψος του δανείου είναι συνάρτηση των οικονομικών μεγεθών της εταιρείας και δεν υπερβαίνει το ετήσιο μισθολογικό της κόστος για το 2010.
..

Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Κοντομηνάς : Νέα ασφαλιστική εταιρεία απο την συγχώνευση Demco - Intelife Cyprus

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς είναι πάλι μπροστά απο τις εξελείξεις.

Την στιγμή που μεγάλες ασφαλιστικές εταιρείες κλείνουν ή συρρικνώνονται η Demco Insurance LTD μεγαλώνει.
 
Αύριο σε μεγάλη συγκέντρωση σε πολύ γνωστό ξενοδοχείο της Κύπρου ανακοινώνεται νέα εταιρεία που θα προκύψει απο την συγχώνευση των δύο ασφαλιστικών εταιρειών Demco - Intrlife με την επωνυμία Prime και της οποίας οι νομικές διαδικασίες θα είναι έτοιμες τέλος του χρόνου και για την αλλαγή της ονομασίας της Demco ασφαλιστικής στην Ελλάδα.
Παράλληλα έτοιμο είναι το διαφημιστικό πρόγραμμα της Demco το οποίο θα λάβει χώρα προς το τέλος του μήνα  σε μια προσπάθεια να γίνει γνωστό το όνομα της εταιρείας Πανελλαδικά.
Άλλωστε ο Κοντομηνάς ξέρει πολύ καλά πως να το κάνει αυτό!