English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 3 Αυγούστου 2011

Αλλάζει όψη ο αρχαιολογικός χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος


Την μελέτη μουσειακών αποθηκών και ενοποίησης τμημάτων του αρχαιολογικού χώρου της Ακαδημίας Πλάτωνος ενέκρινε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.
Aφορά στη μεταφορά τεσσάρων παλιών αποθηκών οι οποίες περιέχουν ευρήματα από παλιότερες ανασκαφές των δεκαετιών ΄30 έως ΄60. Αυτά θα μεταφερθούν σε νέες αποθήκες εκτός από τα λίθινα που θα στεγαστούν στην υπάρχουσα αποθήκη.
Στα σχέδια περιλαμβάνεται και η τοποθέτηση ενός στέγαστρου 50 τ.μ. που θα φιλοξενεί μαρμάρινες σαρκοφάγους ελληνιστικής εποχής από την Ακαδημία Πλάτωνος ενώ θα γίνουν επιχωματώσεις, φυτεύσεις, διαδρομές, πλατώματα, καθιστικά και σταθμός πληροφόρησης.
Ο χώρος το βράδυ θα κλείνει και δεν θα υπάρχει εισιτήριο....

Θα μπορούσε να πει κάποιος πως βγήκε απο ταινία του James Bond!!!

Το Πανεπιστήμιο ΜΙΤ έκανε πραγματικότητα το πρώτο Αυτοπλάνο!!!

310711 - USA - La première voiture volante... by fred-lille59 Οι δοκιμές έδειξαν πως θα μπορούσε με κάποιες βελτιώσεις να μπει στην Παραγωγή

Ταξιδεύοντας με ένα φίδι στο παρμπρίζ!!


Απίστευτο κι όμως αληθινό!!!!
SNAKE ON A CAR by Stefanelonikitelo Το περιστατικό συνέβη σε αυτοκινητόδρομο τoυ Μέμφις στο Τένεσι όταν η οικογένεια Φισερ μαζί με τα τρία τους παιδιά πήγαιναν βόλτα.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2011

Τα τρία σημάδια παλιγγενεσίας

Tου Χρηστου Γιανναρα
Aμέσως μετά τον δεύτερο μεγάλο πόλεμο, τη γερμανική κατοχή, τον λιμό της κατοχής και την πολυαίμακτη κομμουνιστική ανταρσία, οι πρώτοι «τουρίστες» που έφτασαν μαζικά στη συφοριασμένη Ελλάδα ήταν Ελληνοαμερικανοί. Ερχονταν να ξαναβρούν όσους συγγενείς επέζησαν, να μετρήσουν νεκρούς, να κομίσουν όποια ιδιωτική βοήθεια ήταν μπορετό, κυρίως σε ρουχισμό.
Πρέπει αυτές οι επισκέψεις να έγιναν αισθητές στην ελλαδική κοινωνία, ήταν εκτεταμένο φαινόμενο. Ο Ελληνοαμερικανός συγγενής αποτέλεσε αξιοπερίεργη παρουσία, σχολιάστηκε, κρίθηκε, ταξινομήθηκε: Η αμερικανίζουσα προφορά των ελληνικών, η διάνθισή τους με ελληνοποιημένες αμερικάνικες λέξεις, οι περίεργες αμφιέσεις, οι συνεχείς συγκρίσεις του αμερικανικού με τον ελληνικό τρόπο του βίου, μαζί και μια αφέλεια εμπιστοσύνης τις ανθρώπινες σχέσεις (σε αντίθεση με την οξυμμένη πάντοτε καχυποψία των Ελλαδιτών), όλα αυτά μαζί, συγκροτούσαν τον τύπο που χαρακτηρίστηκε σκωπτικά: ο «μπρούκλης» (προφανώς από τον κάτοικο του Brooklyn) ή «το αμερικανάκι»....

Έκαναν τα στραβά μάτια !!!!

Οι 700 από τους 35.000 κατοίκους νησιού του Ιονίου έχουν πιστοποιητικά που αποδεικνύουν ότι είναι τυφλοί εκ γενετής. Το ποσοστό κίνησε το ενδιαφέρον δύο υπουργείων. Τι έδειξαν οι πρώτοι έλεγχοι
 
Μια πολύ περίεργη διαπίστωση έκαναν στελέχη του υπουργείου Υγείας και του υπουργείου Εργασίας, σχετικά με τον αριθμό των τυφλών σε νησί του Ιονίου.
Σύμφωνα με "Το Βήμα", το ποσοστό τύφλωσης στη συγκεκριμένη περιοχή ήταν ιδιαίτερα υψηλό, με τους περισσότερους να έχουν έγγραφα ότι είναι τυφλοί εκ γενετής και να λαμβάνουν για χρόνια επιδόματα.
Τα υπουργεία ξεκίνησαν έρευνα, με αποτέλεσμα να ανακαλύψουν ότι πολλοί από τους 700 "εκ γενετής" τυφλούς, είχαν αποκτήσει τα απαραίτητα έγγραφα μετά από εξέταση υγιεινομικής επιτροπής, σε... προεκλογική περίοδο....

Δευτέρα 1 Αυγούστου 2011

Έρχεται κινέζικο «πακέτο» για επαναγορά του χρέους

«Κινέζικο φάρμακο» στις πυρετώδεις προσπάθειες να μειωθεί περαιτέρω το δημόσιο χρέος αναζητεί η κυβέρνηση. Η ανακίνηση του παλαιότερου ενδιαφέροντος για την αγορά ελληνικών ομολόγων από τους Κινέζους, έγινε από τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο, ο οποίος αποκάλυψε και απευθείας επαφές με εκπρόσωπό τους στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, κατά την επίσκεψη του υπουργού την προηγούμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.
Το κινεζικό ενδιαφέρον για την αγορά ομολόγων φέρεται να μετέφερε στον πρωθυπουργό Γ. Παπανδρέου, ο υφυπουργός Διεθνών Σχέσεων του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας Λιου Ζεγί, κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα, με αφορμή τη συνεδρίαση του Συμβουλίου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς...