English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2013

Κατρούγκαλος: Το ξέσπασμα ενός επιστήμονα με συνείδηση.

Ευτυχώς που υπάρχουν και τέτοιοι καθηγητές σαν τον κύριο Κατρούγκαλο που κρατούν αντίσταση με καθαρή συνείδηση και πνεύμα απέναντι σ' αυτούς που πληρώνονται για να παράγουν σκότος.
Πάντως η κρίση  έκανε κι ένα μεγάλο καλό.... Ξέβρασε τις ακαθαρσίες στην επιφάνεια και τις είδαμε ξεκάθαρα σχεδόν όλοι................


Καθαρές κουβέντες από τον Γ Κατρούγκαλο από stefanelonikitelo

Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

«Δεν πίστευα ότι η χώρα μου θα βρισκόταν πάλι υπό γερμανική κατοχή»

Ρεπορτάζ: Γιάννης Ρηγόπουλος
Πραγματικό "χαστούκι" στις πολιτικές ηγεσίες της Ελλάδας που οδήγησαν την χώρα υπό ξένη κυριαρχία αποτελούν τα λόγα ενός Έλληνα ήρωα πιλότου βετεράνου του Β'ΠΠ, (Μάχη της Κρήτης, πόλεμος στη Μ.Ανατολή κλπ).
Ενός ανθρώπου ο οποίος πετώντας Hurricanes και Spitfires με την 336 Μοίρα πραγματοποίησε εκατοντάδες αποστολές στη Βόρειο Αφρική τη Μεσόγειο, την Κρήτη, τη Β. Ιταλία  προσβάλλοντας τα γερμανικά  κατοχικά στρατεύματα, ενός Έλληνα που δε δίστασε να πάρει μέρος στις πιο επικίνδυνες και δύσκολες πολεμικές αποστολές.
Το “D” συνάντησε τον Έλληνα πιλότο κατά τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 70 χρόνια της 336Μοίρας που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή στην 116ΠΜ στον Άραξο.
Πρόκειται για τον Ταξίαρχο ε.α. Βύρων Νοτη Σαχαριδη απόφοιτος της 7ης σειράς της σχολής  Ικάρων ο οποίος  είχε επιχειρήσει αρχικά με μαχητικά Hurricane MK-IIC και αργότερα τον Μάρτιο του 44 με μαχητικά Spitfire. με την τότε 336 ΒΕΜΔ (Βασιλική Ελληνική Μοίρα Διώξεως) η όποια υπαγόταν διοικητικά στην 219 Πτέρυγα Μάχης της RAF...