English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Έλα να σε κρεμάσω αλλά θέλω 50 ευρώ!!! ΕΣΥ ΘΑ ΠΑΣ;

Απαλλαχθείτε από το χαράτσι της ΔΕΗ… με 50 ευρώ!

Mε νέα εγκύκλιο του το υπουργείο Οικονομικών, που δόθηκε στη δημοσιότητα προβλέπει την απαλλαγή, κατ' ουσία αποσύνδεση, του χαρατσιού από το λογαριασμό της ΔΕΗ.

Σύμφωνα λοιπον με την εγκύκλιο δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να πληρώνουν το ειδικό τέλος μέσω της εφορίας, εάν και εφόσον τη δηλώσει στην εφορία και καταβάλλει απλώς 50 ευρώ....
  Για να προχωρήσει σε αυτή την ενέργεια, βασική προϋπόθεση είναι να έχει αποπληρωθεί το ειδικό τέλος από τους προηγούμενους λογαριασμούς της ΔΕΗ.

Η διαδικασία..

Το περιβόλι της Αρχαίας Ελληνικής τεχνολογίας!

Η Χηµεία των αρχαίων Ελλήνων
Του  κ. Θεοδόσης Π. Τάσιος ομότιμου καθηγητή του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου.


1. Ναι. Απ’ την Κρίση θα βγούµε µε πολλά µέσα. Εάν, όπως πιστεύοµε εµείς οι αντιδραστικοί, η Κρίση είναι ολοµερής (καθολικώς ηθική, προτού γίνει πολιτική· και γνωσιακή - πολύ προτού γίνει οικονοµική), δέν είναι µόνο η επαναµύηση στο ήθος της οµαδικής Αλληλεγγύης που θα µας σώσει, αλλά λόγου χάρη και η συν-κίνηση µε τα οµηρικά έπη, καθώς κι η παθιασµένη καλλιέργεια της Επιστήµης και της Τεχνολογίας.

Μέσα σ’ αυτό το πνεύµα, ιδού εφέτος το «έτος Χηµείας» της UNESCO. Μέσα λοιπόν σ’ αυτό άς αναµνησθούµε λέω τη βασική σηµασία που απέδιδαν οι Αρχαίοι Ελληνες στη Χηµεία.

2. «Καλά, Χηµεία οι αρχαίοι Ελληνες; Μά, η Χηµεία δέν εµφανίσθηκε µε την Αλχηµεία των Αράβων;». Οχι βέβαια: Οταν οι Αραβες εµφανίσθηκαν στην Αλεξάνδρεια τον 7ο αιώνα, βρήκαν µπροστά-τους τη Χηµεία των παλαιών πολιτισµών (Μεσοποταµίων, Περσών, Αιγυπτίων) κι όλη την εκτεταµένη Ελληνική Χηµεία. Αυτόν τον πλούτο αξιοποίησαν και τον µετέφεραν ενπολλοίς και στην Ευρώπη...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Έρευνα: Οι δυαδικοί αστέρες "δείχνουν" εξωγήινη ζωή


Αστρονόμοι στο Σαν Ντιέγκο (Καλιφόρνια) ανακοίνωσαν τη Τρίτη ότι παρατήρησαν για πρώτη φορά τουλάχιστον δύο πλανήτες σε τροχιά γύρω από έναν δυαδικό αστέρα --δύο άστρα σε αμοιβαία τροχιά--, μια ανακάλυψη που αυξάνει τις πιθανότητες να υπάρχει εξωγήινη ζωή.
Οι επιστήμονες δεν ήταν ως τώρα σίγουροι πως σ' αυτή την περίπτωση, όταν δύο αστέρες περιστρέφονται μαζί γύρω από ένα κέντρο βαρύτητας, μπορεί να περιστρέφονται ταυτόχρονα γύρω τους πολλοί πλανήτες...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Καλλιέργεια Χασίς και νέα τεχνολογία!!!!


Συναγερμό υψηλής τεχνολογίας είχαν εγκαταστήσει σε χασισοφυτεία δίπλα από το κτήμα Τατοΐου στην Αττική άγνωστοι καλλιεργητές.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "To Έθνος", οι ίδιοι είχαν αναπτύξει σύστημα το οποίο ενημέρωνε το κινητό τους τηλέφωνο σε περίπτωση που κάποιος παραβίαζε την περίμετρο του χώρου στον οποίο καλλιεργούσαν τα δενδρύλλια χασίς.
Ο εντοπισμός της πρώτης φυτείας έγινε από το ελικόπτερο της ΕΛΑΣ, σε δασική περιοχή-ρέμα που βρίσκεται κοντά στο κτήμα του Τατοΐου.
Αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση τους χώρους για τον εντοπισμό των καλλιεργητών, αλλά δεν εμφανίστηκαν και χθες εκρίζωσαν 121 δενδρύλλια χασίς, ύψους από 0,60 έως 3,90 μέτρα.
Κατασχέθηκαν:
-Ένα (1) σύστημα συναγερμού συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και την αντίστοιχη κάρτα SIM
-Δύο (2) συστήματα αυτόματου ποτίσματος
-Διάφορα σκαπτικά εργαλεία, φυτοφάρμακα και πλαστικά δοχεία.
Επίσης, ο χώρος ήταν παγιδευμένος με σύστημα συναγερμού-ενημέρωσης, αποτελούμενο από καλώδιο που ήταν περιμετρικά της φυτείας, συνδεδεμένο με μπαταρία αυτοκινήτου και ηλεκτρονικό μηχανισμό με κάρτα SIM, ο οποίος σε περίπτωση παραβίασης του χώρου έστελνε μήνυμα ειδοποίησης σε άγνωστο έως σήμερα αριθμό.
Εν τω μεταξύ εντοπίστηκε σε αγροτική - δασική περιοχή, στο δημοτικό διαμέρισμα Αγιάς του Μυλοποτάμου, άλλη μία φυτεία με 256 δενδρύλλια χασίς. Τα δενδρύλλια (ύψους έως 4 μέτρα) εκριζώθηκαν από τους αστυνομικούς, ενώ στο χώρο της φυτείας βρέθηκαν και διάφορα πειστήρια.
Από τις αρχές Αυγούστου έως και σήμερα έχουν βρεθεί στην περιφερειακή ενότητα Ρεθύμνου 3.800 δενδρύλλια ινδικής κάνναβης.