English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Η Κομισιόν "ξεμπροστιάζει" τον Παπακωνσταντίνου!

ΑΡΧΙΣΑΝ ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ!!!!!







Image
Ο Λιθουανός επίτροπος της ΕΕ για φορολογικά και τελωνειακά θέματα, Αλγκίρντας Σεμέτα, αποκάλυψε ότι η Κομισιόν ποτέ δεν είχε υποβάλλει αίτημα για να συμπεριληφθούν στο έλλειμμα της Ελλάδας για το έτος 2009 όλες οι νοσοκομειακές δαπάνες και τα χρέη των ελληνικών νοσοκομείων!
«Η αρχική συμπερίληψη εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης ολόκληρης της έκτασης  των οφειλών στις προβλέψεις του ελλείμματος για το 2009 δεν έγινε με παρότρυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής», απάντησε ο κ. Σεμέτα σε σχετική ερώτηση που υπέβαλλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής.


Το έλλειμμα του 2009 διογκώθηκε όταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο τότε υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ζήτησαν την αναθεώρηση των εθνικών λογαριασμών με την εισαγωγή στο έλλειμμα μη επαναλαμβανόμενων δαπανών που σχετίζονται με πληρωμές προς τους προμηθευτές νοσοκομειακού υλικού....

Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2011

Εκ ΤΙΜΟΘΕΟΥ... ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ Γ.Α.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Αναδημοσιεύουμε την ανοικτή επιστολή του Πατέρα Τιμοθέου προς τον Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου με ημερομηνία 3/11/2011!!!
Διαβάστε τη με πολύ προσοχή!!!!


Γιώργο ,εγώ νομίζω ότι μπορώ να σε προσφωνώ απλά με το όνομά σου γιατί είμαι εκείνος που έκλεισε τα μάτια του Πατέρα σου,είμαι εκείνος που στάθηκα μέχρι το τέλος δίπλα του χωρίς καμία υστεροβουλία,είμαι εκείνος που δέχθηκε ,με την ανοχή σου,ύβρεις και επιθέσεις από τους ανθρώπους που επιθυμούσαν και τον φυσικό και τον πολιτικό θάνατο του πατέρα σου και που ,δυστυχώς, και στήριξες και αγκάλιασες και συνεχίζεις να τους έχεις δίπλα σου.Είμαι εκείνος που δέχθηκε την εξομολόγησή του και του μετέδωσε τα Άχραντα Μυστήρια,παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις σας.Πριν συνεχίσω θέλω να διαβάσεις ένα κείμενο που έχει δει το φως της δημοσιότητας εδώ και πολύ καιρό αλλά ουδεμία αντίδραση υπήρξε από μέρους σου.Βέβαια δεν ξέρω αν σε ενημέρωσε ο Ν.Αθανασάκης,ο άνθρωπος όλων των καταστάσεων και σημερινός σου Σύμβουλος..αλλά ας δούμε το κείμενο και τα λέμε ξανά. :

Τι δεν πρόλαβε να πει ο Ανδρέας Παπανδρέου;



Αποκάλυψη: Η ομιλία ενός νεκρού που θα άλλαζε την ιστορία και ένας όρκος “τιμής” που κάλυψε την ιστορική ατιμία
…σε μια σκηνή ακάθαρτη και οι πιο μικροί άνθρωποι μπορούν να παίξουν τους πιο μεγάλους ρόλους.
Αύγουστος 1995. Ο τότε Αρχηγός της ΕΥΠ, Ναύαρχος κ. Βασιλικόπουλος, παραδίδει έναν φάκελλο στον Ανδρέα Παπανδρέου. Μέσα στον φάκελλο υπήρχε ένας χάρτης.
“Πρόεδρε, Αμερικανικος δορυφόρος εντόπισε μεγάλα κοιτάσματα πετρελαίου και υδρογονανθράκων στο Αιγαίο”....

Δελτίο τύπου ημερίδος Παπαδιαμάντη!!!


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Η ΙΕΡΑ ΣΥΝΟΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΓΕΝΝΑΔΙΟΥ 14 (115 21)

τηλ. 210 - 72.72.204, fax 210 - 72.72.210

ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΟΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΟΣ

ΤΗΛ. 210 - 7272212 - 213

E - mail : Politistikitautotita@yahoo.gr



                                                      Ἀθήνα, 30 Νοεμβρίου 2011


ΔΕΛΤΙΟΝ ΤΥΠΟΥ


          Ἡ Ἱ­ερά Σύ­νο­δος τῆς Ἐκ­κλη­σίας τῆς Ἑλ­λά­δος, ὑπό τήν αἰ­γίδα τοῦ Μα­κα­ρι­ω­τά­του Ἀρ­χι­ε­πι­σκό­που Ἀ­θη­νῶν καί Πά­σης Ἑλ­λά­δος κ.κ. Ἱ­ε­ρω­νύ­μου, δι­ορ­γα­νώ­νει Ἡ­με­ρίδα ἐπ’ εὐ­και­ρίᾳ τῆς συμ­πλη­ρώ­σεως ἑ­κατό (100) χρό­νων ἀπό τήν κοίμηση τοῦ με­γά­λου μας λο­γο­τέ­χνη Ἀ­λέ­ξαν­δρου Πα­πα­δι­α­μάντη.
          Ἡ Ἡ­με­ρίδα θά γί­νει τό  Σάβ­βατο 10 Δε­κεμ­βρίου 2011 στήν αἴ­θουσα τῆς Πα­λαιᾶς Βου­λῆς (ὁ­δός Στα­δίου) καί θά ἔ­χει ὡς θέμα
          «Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΠΑΠΑΔΙΑΜΑΝΤΗ»
          Φο­ρέας δι­ορ­γα­νώ­σεως τῆς Ἡ­με­ρί­δας εἶ­ναι ἡ Εἰ­δική Συ­νο­δική Ἐ­πι­τροπή Πο­λι­τι­στι­κῆς Ταυ­τό­τη­τος μέ Πρό­ε­δρο τόν Σε­βα­σμι­ώ­τατο Μη­τρο­πο­λίτη Δη­μη­τρι­ά­δος καί Ἁλ­μυ­ροῦ κ. Ἰ­γνά­τιο.
          Τό Πρόγραμμα τῆς Ἡμερίδος ἔχει ὡς ἑξῆς :


Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011...

Αφού πρώτα μας κατέστρεψαν τώρα εξοφλούμε και το λογαριασμό της αμοιβής!!!! ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΙΟΥΔΕΣ


Την ώρα που ξεζουμίζουν το ελληνικό λαό και ξεπουλούν το σύμπαν, χωρίς καν να υπάρχει κυβέρνηση, πληρώνουν τη CGSH (Δικηγορική εταιρεία) με 6.000.000 Ευρώ (εφάπαξ) συν 1.500.000 Ευρώ ανά μήνα για την εφαρμογή της συμφωνίας της 21 Ιουλίου και τη Lazard (χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, που ασχολείται κατά βάση με πτωχεύσεις κρατών και άλλα περίεργα) με 25.000.000 Ευρω. Τι καλά που πληρώνονται οι νεκροθάφτες!!!!!!!!!!
(Τα μηδενικά είναι πραγματικά!!!!!!!!!!!!!!!). Όλα τα παραπάνω με απόφαση υφυπουργού και μάλιστα στις 2 Νοεμβρίου, που δεν υπάρχει καν κυβέρνηση, αφού δεν έχει πάρει ψήφο εμπιστοσύνης.
Φανταστείτε τι θα δούμε από δω και πέρα.
           ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ
           ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 2454
2 Νοεμβρίου 2011
35003
ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ
Αριθμ. 2/71421/0023
Έγκριση δαπάνης για την καταβολή αμοιβής στο δι−
κηγορικό γραφείο «CLEARY GOTTLIEB STEEN and
HAMILTON LLP» και στην εταιρεία «LAZARD FRERES
SAS ».
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
Έχοντας υπόψη:...

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Δεν πληρώνουμε το χαράτσι της ΔΕΗ δεν υποκύπτουμε στον εκβιασμό τους!!!!

 

            ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ
ΔΕΝ πληρώνουμε το χαράτσι με το λογαριασμό της ΔΕΗ γιατί δεν το χρωστάμε, γιατί θα επιβάλλεται και τα επόμενα χρόνια αν δεν το σταματήσουμε ΤΩΡΑ!
ΔΕΝ το πληρώνουμε γιατί αντίκειται στο κοινοτικό δίκαιο και στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ της ΕΛΛΑΔΟΣ είναι ΑΔΙΚΟ, ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΟ και ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ! 
Η Κυβέρνηση , κάτω από την κατακραυγή του λαού ανακοίνωσε ότι θα προχωρήσει σε ειδικές μειώσεις ή απαλλαγές για ορισμένες κατηγορίες πολιτών που πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια. 
Δεν την έπιασε ο πόνος για την φτώχια, αλλά ο φόβος από την μαζικοποίηση των αντιδράσεων και την άρνηση πληρωμής από μεγάλο μέρος του λαού.
Προσπαθούν να κατευνάσουν τα πνεύματα με υποκρισία, όπως άλλωστε κάνουν εδώ και πολλά χρόνια.
 Τι μπορούμε να κάνουμε
Πληρώνουμε μέσω ΑΤΜ μόνο το ποσό που αναλογεί στη ΔΕΗ. Κρατάμε το απόκομμα της συναλλαγής μαζί με το λογαριασμό της ΔΕΗ που θα μας χρειαστεί στο εξώδικο.
Φροντίζουμε ώστε η πρόσβαση στο ρολόι-μετρητή του ρεύματος της ΔΕΗ να είναι δυνατή μόνο με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη. δεν αφήνουμε κανένα συνεργείο να μπει σε ιδιωτικό χώρο για να κόψει το ρεύμα, παρά μόνο με εντολή ή παρουσία εισαγγελέα. Αν ο μετρητής βρίσκεται σε προαύλιο χώρο κλειδώνουμε την εξώπορτα. Στις περιπτώσεις που ο μετρητής βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο (π.χ. στο πεζοδρόμιο) φροντίζουμε να τον κλείσουμε καλά με ένα ξύλινο κουτί ή μεταλλικό ερμάριο (κουτί-ντουλάπι) βάζοντας λουκέτο ασφαλείας.
Συζητάμε το θέμα στη συνέλευση της πολυκατοικίας ώστε να είναι όλοι ενήμεροι και κανείς να μην διευκολύνει την είσοδο συνεργείου για τη διακοπή του ρεύματος.
Η αλληλεγγύη και η συλλογικότητα μας δίνουν δύναμη κάνοντάς μας άτρωτους.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Ελλάδα Ζαγοροχώρια: ξύλο, πέτρα, πλούσια βλάστηση και νερό τα υλικά της αισθητικής

Όσο και να θέλει κάποιος που ασχολείται με το ταξιδιωτικό
 
Ζαγοροχώρια: ξύλο, πέτρα και νερό τα υλικά της αισθητικής
 ρεπορτάζ να προσφέρει νέους εναλλακτικούς προορισμούς στους αναγνώστες του, ευτυχώς δεν μπορεί να αποφύγει κάποια μέρη που συγκεντρώνουν το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Για πολλά χρόνια ο χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδα ήταν… εξωτικό φρούτο. Τις τελευταίες δεκαετίες όμως, ο χειμερινός τουρισμός στην Ελλάδα ελκύει ολοένα και περισσότερους. Αυτό συμβαίνει γιατί η μικρή μας χώρα έχει απαράμιλλου κάλλους περιοχές, όπως αυτή στην οποία θα σας ξεναγήσουμε σήμερα, τα φημισμένα Ζαγοροχώρια.
Ενδώσαμε, λοιπόν, κι εμείς στον πειρασμό να επισκεφθούμε έναν πολύ «in» χειμερινό ορεινό προορισμό, για να απολαύσουμε τις εικόνες, τους ήχους και τις γεύσεις που προσφέρει αυτή η πανέμορφη περιοχή του νομού Ιωαννίνων. Βλέπετε, με διάφορες μέχρι τώρα αναφορές μας και αφιερώματα, σχεδόν «τα είχαμε κυκλώσει», αλλά ποτέ δεν «στρίψαμε» με το αυτοκίνητό μας για να τα γνωρίσουμε. Ίσως να είναι πιο όμορφα να επισκεφθείς όλες αυτές τις περιοχές την άνοιξη που η φύση οργιάζει, αλλά τα Ζαγοροχώρια σε προκαλούν να τα επισκεφθείς και το χειμώνα για να σε «μπολιάσουν» μέσα στο γνώριμο σκηνικό τους...

Αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, σκέφτεται το ΥΠΟΙΚ

Μετά από τη σωρεία των αντιδράσεων που έχει προκαλέσει εντός αλλά εκτός Ελλάδας η είσπραξη του...
 
Αποσύνδεση του τέλους ακινήτων από τη ΔΕΗ, σκέφτεται το ΥΠΟΙΚ
ειδικού τέλους ακινήτων μέσω της ΔΕΗ, το υπουργείο Οικονομικών μελετά πλέον την αποσύνδεση του χαρατσιού από το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος και την είσπραξή του μέσω των εφοριών - όπως το ΕΤΑΚ- από τον επόμενο χρόνο.


Εξετάζεται επίσης η καταβολή του τέλους σε 12 μήνες.


Πάντως, το σχέδιο είναι δύσκολο να υλοποιηθεί καθώς το υπουργείο δεν έχει στοιχεία για τα αυθαίρετα κτίσματα.


Εν τω μεταξύ, σήμερα αναμένεται να εκδοθεί η συμπληρωματική απόφαση του υπουργού Οικονομικών με τις νέες εξαιρέσεις από το τέλος ακινήτων.
Πηγή : Επίκαιρα online

Διαδικτυακή εκστρατεία για τις γερμανικές αποζημιώσεις


Η Δράκεια Πηλίου τάσσεται στο πλευρό τέτοιων πρωτοβουλιών καθώς ανήκει κι αυτή στα Μαρτυρικά χωριά της Πατρίδας μας από την Γερμανική κατοχή. Θα συμμετέχουμε όλοι σ' αυτή τη προσπάθεια. Διαβάστε στο blog για την ιστορία της Δράκειας....

"Επιχείρηση" συγκέντρωσης υπογραφών για την εκπλήρωση των γερμανικών υποχρεώσεων, το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις ξεκίνησε εθελοντική Οργάνωση μέσω ίντερνετ. Μεγάλη η ανταπόκριση του κόσμου.
 
Η εθελοντική, Μη Κυβερνητική Οργάνωση "Hellenic Electronic Center" ανέλαβε την πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών, με αίτημα την αποπληρωμή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα, όπως προκύπτουν από το κατοχικό δάνειο και τις θηριωδίες που διαπράχθησαν κατά την περίοδο του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Η συλλογή των υπογραφών γίνεται μέσω της ιστοσελίδας greece.org/blogs/wwii.
"Θα εκτιμήσουμε την υπογραφή σας στο αίτημα μας που ζητά από την Γερμανική Κυβέρνηση να πληρώσει στην Ελλάδα τις υποχρεώσεις της που απορρέουν από το κατοχικό δάνειο και τις πολεμικές επανορθώσεις", σημειώνουν, καλώντας τους επισκέπτες της ιστοσελίδας να υπογράψουν το αίτημα.
Η ιστοσελίδα κάνει αναφορά στις πιο "μελανές" σελίδες της περιόδου εκείνης, παρουσιάζει βίντεο από τα απομεινάρια των πιο σκληρών μαχών και αναδημοσιεύει άρθρα, μεταξύ άλλων και γερμανικών εφημερίδων, που τάσσονται υπέρ της καταβολής των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σε άλλο σημείο, γίνεται μία αναδρομή σε όσα συνέβησαν κατά τον πόλεμο.
Ακολουθεί το κείμενο:...

Nigel Farage Κύριε Ρομπάϊ είστε ο Δολοφόνος των λαών της Ευρωπαϊκής Ένωσης


Ασχέτως της σκοπιμότητας των λεγομένων στη συνεδρίαση του Ευρωκοινοβουλίου, του δεξιού Ευρωβουλευτή Nigel Farage, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις αλήθειες που εκφράζονται. Δυστυχώς από κανένα μέσο επικοινωνίας δεν προβάλλονται οι αλήθειες!!!

Αλήθειες και ψέματα για την δραχμή «Ισχυρό ευρώ» και πόλεμος

Τι θα γίνει έτσι και επιστρέψουμε στη δραχμή; Προφανώς θα πέσει ο ουρανός να μας πλακώσει. Η Ελλάδα θα γίνει Αλβανία του Εμβέρ Χότζα, Βόρεια Κορέα του Κιμ Ιλ Σουνγκ, ή θα γυρίσουμε στην λίθινη εποχή. Ακριβώς δηλαδή όπως ήταν πριν αποκτήσουμε το ευρώ. Διότι, αν δεν με γελά η μνήμη μου, οι Έλληνες πριν το ευρώ κατοικούσαν στις σπηλιές και στα δέντρα, φορούσαν δέρματα, ζεσταίνονταν με κοπριές και έτρωγαν κουκουνάρια. Μιας και ποιος δεχόταν τότε την ξεφτιλισμένη πληθωριστική δραχμούλα;
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία επιβίωνε – με όλα τα προβλήματά της – πολύ καλύτερα εκτός ευρώ παρά με το «ισχυρό ευρώ». Είχε διεθνείς σχέσεις και πριν το ευρώ και μάλιστα καλύτερες, με περισσότερες χώρες και πιο προσοδοφόρες. Και παρά το γεγονός ότι το εθνικό νόμισμα, δηλαδή τη δραχμή, την μεταχειρίζονταν οι κυβερνήσεις με κύριο σκοπό να διευκολυνθεί η κερδοσκοπία και να αυξηθεί η λεγόμενη ανταγωνιστικότητα με διαρκείς υποτιμήσεις, τα αποτελέσματα ήταν τα εξής:...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Πρέπει να είμαστε έτοιμοι πολύ σύντομα !!

ΠΑΪΣΙΟΣ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ

Τζαβέλα : Δεχόμαστε να είμαστε τα πειραματόζωα γουρούνια της Ευρωζώνης!!!


Παρακαλώ διαδώστε αυτό το αποκαλυπτικό video της Ευρωβουλευτού για να καταλάβουν όλοι το ρόλο του Λάος στη Ελλάδα σήμερα!!

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Βρετανικό σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα!


Άκρως απόρρητο ενημερωτικό σημείωμα που έφτασε στην βρετανική πρεσβεία της Αθήνας όπως αναφέρουν πληροφορίες του defencenet.gr, δίνει οδηγίες έτσι ώστε ότι η διπλωματική αντιπροσωπεία της χώρας στην Αθήνα, πρέπει να είναι έτοιμη να παράσχει "κάθε απαραίτητη βοήθεια ώστε να προστατεύσουν και να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους Βρετανούς πολίτες που κατοικούν στην Ελλάδα, όταν η χώρα βγει από το ευρώ και ξεσπάσουν ταραχές"!
Το εντυπωσιακό είναι ότι οι εντολές αφορούν παροχή προστασίας και σχέδιο εκκένωσης από την Ελλάδα των Βρετανών καθώς θεωρούνται "αναπόφευκτες οι ανεξέλεγκτες κοινωνικές αναταραχές"!
Έχουν μάλιστα προσδιοριστεί σημεία συγκέντρωσης και τρόπο αποχώρησης των Βρετανών από την Ελλάδα, ακόμα και "ειδικές επιχειρήσεις" τύπου Λιβύης για να επιστρέψουν ασφαλείς στην χώρα οι Βρετανοί πολίτες
Η εφημερίδα Telegraph επιβεβαιώνει αυτές τις πληροφορίες και ανώτατο στέλεχος της βρετανικής κυβέρνησης ανέφερε πριν λίγο στην εφημερίδα πως η κατάρρευση του ευρώ είναι απλώς θέμα χρόνου και ως εκ τούτου οι πρεσβείες στις χώρες της ευρωζώνης πρέπει να βοηθήσουν  τους πολίτες που βρίσκονται σε αυτές τις χώρες, είτε με την παροχή οικονομικής βοήθειας είτε λόγω ανεξέλεγκτων κοινωνικών αναταραχών.
Οι βρετανικές πρεσβείες θα φροντίσουν να παρέχουν ρευστό σε όσους πολίτες της χώρας δεν θα μπορέσουν να πάρουν λεφτά από τις τράπεζες της ευρωζώνης, λόγω της κατάρρευσης του ευρώ(!) αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα!

ΠΗΓΗ: defencenet

Σήκωσαν σούπερ μάρκετ, τα μοίρασαν στη λαϊκή

Μπήκαν στο υποκατάστημα αλυσίδας σούπερ μάρκετ, στη Χαριλάου Τρικούπη, γέμισαν καλάθια με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, πέρασαν από τα ταμεία χωρίς να πληρώσουν και στη συνέχεια πήγαν στη λαϊκή αγορά της οδού Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια και τα μοίρασαν σε πολίτες, κυρίως συνταξιούχους.
Μαζί με αυτά αναρχικοί-αντιεξουσιαστές, που προχώρησαν το Σάββατο σε νέα απαλλοτρίωση προϊόντων, πέταξαν και φέιγ βολάν, τα οποία ανέγραφαν «Τα πλούτη του, το αίμα μας», «Απαλλοτρίωση του κεφαλαίου παντού».
Στο κείμενο για την ενέργειά τους, το οποίο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα αντιπληροφόρησης Athens.indymedia.org, αναφέρουν ότι οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι αντέδρασαν θετικά με τη δράση τους και πήραν τα προϊόντα. Μόνη αρνητική αντίδραση ήταν -όπως αναφέρουν- υπαλλήλου του σούπερ μάρκετ «η οποία κατά την αποχώρησή τους φώναζε "ντροπή σας"». «Ντροπή, υπάλληλε, και κάθε υπάλληλε, είναι αυτή που θα έπρεπε να αισθάνονται οι κεφαλαιοκράτες αφεντικά που πλουτίζουν και ζουν το "όνειρό τους" εις βάρος ανθρώπων που ζουν καθημερινά τον εφιάλτη της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο», απαντούν.

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Στάθης

Ο μειονεκτικός ερεθίζει τους σαδιστές

Tου Χρηστου Γιανναρά
Η Τουρκία δεν θα γίνει ποτέ ευρωπαϊκή επαρχία, δεν θα μειονεκτήσει ποτέ ως «περιφέρεια» έναντι οποιουδήποτε αγλαϊσμένου «κέντρου». Μάλλον δεν ξιπάστηκε ποτέ από το ξένο, δεν το θεώρησε υπέρτερο από το δικό της εγχώριο επειδή ήταν ξένο. Δεν θα αυτοκαθοριστεί ως κοινωνία μεταπρατική, δεν θα πιθηκίσει τα όσα η Δύση λανσάρει σαν «πρωτοπορία». Κανένας «εθνάρχης» στην Τουρκία δεν θα διανοηθεί να καυχηθεί ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν».
Ο Κεμαλισμός ήταν το κίνημα που θέσπισε τις προϋποθέσεις για τον εκδυτικισμό του τουρκικού κράτους. Αλλά ο εκδυτικισμός δεν ήταν αυταξία και αυτοσκοπός, δεν ήταν εξ ορισμού τα «φώτα», ο «πολιτισμός» η «πρόοδος». Ηταν ένα μεγάλης τόλμης εγχείρημα κοινωνικού μετασχηματισμού: Εκοψαν οι Κεμαλικοί τον λώρο που κρατούσε την Τουρκία δέσμια σε ένα αναχρονιστικό παρελθόν – στο οθωμανικό καθεστώς που είχε φτάσει ολοφάνερα στο ιστορικό του τέλος. Και για να κοπεί ο λώρος, το αποτελεσματικό μαχαίρι ήταν η πρόσληψη (ή και επιβολή) του δυτικού «παραδείγματος» – κατάλαβαν την παγκόσμια δυναμική του. Προσέλαβαν (δεν αντέγραψαν) θεσμούς, οργάνωση, συστήματα, ακόμα και τη λατινική γραφή της γλώσσας τους, την ευρωπαϊκή ενδυμασία, ήθη οικογενειακά και δημόσια...