English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Η γελιογρφία της ημέρας


Σκίτσο του Hλία Mακρή


ΜΝΗΜΗ ΙΜΙΩΝ (Στην ιερή μνήμη των τριών παλικαριών του Πολεμικού Ναυτικού)


Το βιβλίο «Νεότερη και Σύγχρονη Ιστορία» της Γ' Γυμνασίου, έκδοση ΟΕΔΒ, ISBN 960-06-2013-X, στην πρώτη του έκδοση (2007), και συγκεκριμένα στη σελίδα 163, έγραφε επί λέξει:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις .....
 ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)»...
Μετά από διαμαρτυρίες, με απόφαση της αρμοδίας υπουργού, το «Παιδαγωγικό Ινστιτούτο», το οποίο επιμελείται την έκδοση των σχολικών βιβλίων, άλλαξε το κείμενο και το βιβλίο στη νέα του έκδοση (2011), γράφει:

«Την ίδια εποχή, με αφορμή τη διεκδίκηση από την Τουρκία της βραχονησίδας Ίμια, στα Δωδεκάνησα, ξέσπασε κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις που αποκλιμακώθηκε με αμοιβαίες υποχωρήσεις (1996)».

Δηλαδή, με την προσθήκη στο κείμενο τριών λέξεων (από, την, Τουρκία), θέλουν να μας πείσουν ότι αποκατέστησαν την αλήθεια στη σύγχρονη ιστορία μας....

«Ακραίες Προβλέψεις» της Saxo Bank για το 2012

O Mads Kofoed, Αναλυτής Μακροοικονομικής Στρατηγικής της Saxo Bank



Ο Γενικός Διευθυντής Ελλάδος - Κύπρου της Saxo Bank, Εμμανουήλ Μυλωνάκης

Η κρίση στην ΕΕ, η λιτότητα στον δημόσιο τομέα και οι κοινωνικές εντάσεις θα δημιουργήσουν «καταιγίδα» μεγάλων διαστάσεων το 2012. Η Saxo Bank, ειδικός στις online συναλλαγές και επενδύσεις, παρουσίασε τις Οικονομικές Προβλέψεις της για το 2012, εκτιμώντας ότι επίκειται «καταιγίδα» μεγάλων διαστάσεων. Οι πιέσεις στην Ευρωζώνη, η λιτότητα στον δημόσιο τομέα και οι κοινωνικές εντάσεις θα συνωμοτήσουν για τη δημιουργία αυτής της «καταιγίδας», η οποία δεν θα αφήσει ανεπηρέαστο κανένα κράτος και το 2012 θα αποδειχθεί μακράν η πιο σημαντική χρονιά μετά την οικονομική κρίση του 2008.


Οι επικείμενες αλλαγές ενδέχεται να σημαίνουν ότι το 2012 θα είναι η χρονιά για τους αισιόδοξους, δεδομένου ότι είναι πιθανό να δούμε τελικά τον κόσμο να αρχίσει να κατευθύνεται προς τη σωστή κατεύθυνση και πάλι. Ωστόσο, δεδομένου ότι οι ηγέτες της ΕΕ απέτυχαν να αντιμετωπίσουν το γεγονός ότι η τρέχουσα κρίση (τραπεζική/ κρατικού χρέους) είναι κρίση φερεγγυότητας, και όχι ρευστότητας, η Saxo Bank εκτιμά ότι η αναζωπύρωση της κρίσης είναι αναπόφευκτη και ως εκ τούτου οι προβλέψεις ανάπτυξης για την Ευρώπη είναι ιδιαίτερα αρνητικές...

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Εικόνες απο Δράκεια Πήλιου!!! "Σας περιμένουμε"


Έχει γεμίσει η Ευρώπη από Χλεβαστές,Διεφθαρμένους και ψεύτες πολιτικούς

Διαβάστε πώς ο πρόεδρος της Πορτογαλίας κατάφερε να εξοργίσει τους πολίτες της χώρας
 
Περισσότεροι από 30.000 Πορτογάλοι ζήτησαν την Τετάρτη την παραίτηση του προέδρου Ανίμπαλ Καβάκο Σίλβα αφού παραπονέθηκε ότι έχει μειωθεί το εισόδημά του, την ώρα που στη χώρα, που έχει λάβει δάνειο από την ΕΕ και το ΔΝΤ, εφαρμόζονται σκληρά μέτρα λιτότητας.
Περίπου 33.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει ως πριν από λίγη ώρα μία Διαδικτυακή αίτηση με την οποία ζητούν την παραίτηση του 72χρονου συντηρητικού πολιτικού μέχρι σήμερα το βράδυ.
Ο Καβάκο Σίλβα προκάλεσε πολλές αντιδράσεις όταν παραπονέθηκε σε τηλεοπτική του συνέντευξη ότι μία από τις συντάξεις που λαμβάνει μειώθηκε στα 1.300 ευρώ, την ώρα που η μέση σύνταξη στην Πορτογαλία είναι 400 ευρώ το μήνα.

 Το 2011 ο Πορτογάλος πρόεδρος είχε δηλώσει ότι το εισόδημά του, που αποτελείται από πολλές συντάξεις, ξεπερνά τα 10.000 ευρώ το μήνα. Γι' αυτό το λόγο αρνήθηκε να λάβει την προεδρική αποζημίωση ύψους 6.523 ευρώ μηνιαίως, καθώς βάσει ενός νόμου που υιοθετήθηκε το 2011 οι κρατικοί αξιωματούχοι δεν μπορούν να λαμβάνουν ταυτόχρονα μισθό και σύνταξη.
Εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωσαν χθες Τρίτη μπροστά στο προεδρικό μέγαρο και πρόσφεραν κέρματα, γάλα και τσίχλες στον "φτωχό" πρόεδρο.
Μετά το σχόλιό του ο Καβάκο Σίλβα προσπάθησε να δικαιολογηθεί λέγοντας ότι αυτό που εννοούσε είναι ότι κάνει και εκείνος θυσίες για να αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση στην Πορτογαλία.

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το video της παρέμβασης της ομάδας "Real Democracy Now" του Βερολίνου στην παρουσία Σημίτη!


. Δείτε αυτά που αποκρύβονται από τα μέσα ενημέρωσης και διαδώστε το παντού!!!! Πρέπει να μάθει ο κόσμος τι πραγματικά συμβαίνει! Ας καταδικάσουμε και να στείλουμε στο εκτελεστικό απόσπασμα όλους όσους ασέλγησαν πάνω στις ψυχές μας και στα σώματά μας και σήμερα έχουν και βήμα να ζητούν συγχώρεση και άφεση αμαρτιών, λέγοντας ότι όλα όσα έγιναν ήταν λάθος και πρέπει να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα. ΝΑΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ ΑΦΟΥ ΠΡΩΤΑ ΑΠΑΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ Μπράβο στην Ομάδα Real Democrasy Now! .
 
To video από την φραστική επίθεση εναντίον του Κ... από fon1972

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Ένα παιδί από τα Τρίκαλα, που το έλεγαν Βασίλη. Ένα κείμενο για τα 28 χρόνια από το θάνατο του Β. Τσιτσάνη

Ο Βασίλης Τσιτσάνης γεννήθηκε σαν σήμερα (18 Ιανουαρίου) το 1915 και απεβίωσε επίσης σαν σήμερα το 1984.
Το κείμενο που ακολουθεί είναι του καλού φίλου Νικήτα Κακκαβά.


«Ο Τσιτσάνης είναι η μοναδική ζωντανή απόδειξη ότι έχουμε πολιτισμό»
                                      Γιάννης Τσαρούχης


«Θέλω να λογαριάζομαι σαν ένας ταπεινός μαθητής του Βασίλη Τσιτσάνη»
                                   Mίκης Θεοδωράκης


Χαμένη στην ομιχλώδη άλω των παιδικών μου χρόνων βρίσκεται μια διήγηση του παππού μου, που έκτοτε στοιχειώνει την μνήμη μου.  Ήταν, λέει, Δεκέμβρης του ’49 γιορτινές μέρες- πλησίαζαν Χριστούγεννα  -  και στο Στρατιωτικό Νοσοκομείο των Αθηνών έπεφτε ακόμα ένα βράδυ.  Οι δώδεκα τραυματίες στρατιώτες στοιβαγμένοι στον ίδιο  θάλαμο ένα χρόνο τώρα, ξεγελούσαν πότε τον πόνο με την ανία και πότε την ανία με τον πόνο τους. Η νοσηλεύτρια της βάρδιας μοίρασε τα φάρμακα και έσβησε όλες τις γκαζόλαμπες, εκτός από αυτήν  στην είσοδο του θαλάμου. Τότε στο λιγοστό φως  φάνηκε στην πόρτα μια ψιλόλιγνη αντρική φιγούρα, που κρατούσε ένα μπουζούκι. Ξοπίσω του ακολουθούσαν ακόμη ένας άντρας με μια κιθάρα και μια στρουμπουλή γυναίκα, νέα καθώς φανέρωνε το άρωμα της , φορτωμένοι  με στολισμένα κουτιά...

Ηγέτες και ηγεμόνες

«Ο άνδρας κάνει τη γενιά, όχι η γενιά τον άνδρα»
                                        Ελευθέριος Βενιζέλος
«Όταν ο ικανός ηγέτης ολοκληρώσει το έργο του, ο κόσμος λέει ότι όλα έγιναν φυσιολογικά»
  Λάο Τσε (5ος αιώνας π.Χ., κινέζος φιλόσοφος)

«Το να αποκηρύσσει ένας ηγεμόνας την κολακεία είναι σαν να αποκηρύσσει ο Πάπας το αλάθητο»
                                                      Βολταίρος
                                                                                     «Η πρώτη εικόνα που δημιουργεί ένας ηγεμόνας                                                                                   είναι αυτή των ανθρώπων που τον περιστοιχίζουν»
                                                                                                                                  Νικολό Μακιαβέλι ...

Οι 200.000 πελάτες των Energa και Hellas Power ξανά στη ΔΕΗ

Από τη ΔΕΗ θα εξυπηρετούνται εφεξής οι πελάτες των Energa και Hellas Power. Διαβάστε αναλυτικά τι αναφέρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας
 
Μετά τη διαγραφή των δύο εταιρειών από το σχετικό μητρώο, οι Energa και Hellas Power δεν έχουν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρισμού στους καταναλωτές.
Κατά συνέπεια, οι περίπου 200.000 πελάτες τους αυτόματα θα εξυπηρετούνται από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου, που σήμερα είναι η ΔΕΗ Α.Ε.
Υπενθυμίζεται, ότι πριν από λίγες ημέρες, το ΣΔΟΕ και η Αρχή για το Ξέπλυμα Βρώμικου Χρήματος ψάχνουν την άκρη του νήματος για το επενδυτικό fund Worldwide Energy που φέρεται να εξαγόρασε τις μετοχές των δύο ιδιωτικών εταιρειών παροχής ενέργειας.
Οι Hellas Power και Energa, που κατέχουν περίπου το 8% της αγοράς ρεύματος στη χώρα, οφείλουν περίπου 150 εκατομμύρια ευρώ,  τα 70 εκατομμύρια στον ΔΕΣΜΗΕ και τα υπόλοιπα στη ΔΕΗ, ενώ υπολογίζεται ότι έχουν εισπράξει 100 εκατομμύρια ευρώ από το χαράτσι των ακινήτων, που θα πρέπει να αποδώσουν σύντομα....

Να φύγεις απο 'δώ : Είπαν τα μέλη της Ελληνικής Οργάνωσης του Βερολίνου!

Με πλακάτ τα οποία είχαν πάνω το σήμα της Siemens υποδέχτηκε ομάδα νεαρών τον Κώστα Σημίτη, ο οποίος μίλησε σε συνέδριο στο Βερολίνο. Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου, του επιτέθηκαν φραστικά ενώ του ζήτησαν να αποχωρήσει.
Παίρνοντας τον λόγο εκπρόσωπός τους, χαρακτήρισε "ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα", καθώς, όπως είπε, "έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό".
Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Άμυνας, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που "θυσίασε τον ελληνικό λαό" και είναι "ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει" να "αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί"...

Το ελλαδικό κράτος δολοφονεί την ελληνική οικογένεια για να τα δίνει σε αλλοδαπές οικογένειες

Αλβανός: Χέσε την Ελληνική ιθαγένεια...για τα λεφτά την θέλω μόνο...

 Αλβανός πατέρας τεσσάρων παιδιών πήγε στο Δήμο της περιοχής του να καταθέσει αίτηση για να πάρουν ελληνική ιθαγένεια τα παιδιά του. Απαίτησε να εξυπηρετηθεί κατά προτεραιότητα παρά τον κόσμο που είχε στην ουρά. Μάλιστα, απαίτησε να εκδοθούν αυτές οι ιθαγένειες αυθημερόν γιατί, λέει, βιαζόταν!
 Η υπάλληλος του εξήγησε ότι ο.....
 Δήμος παραλαμβάνει τις αιτήσεις με τα δικαιολογητικά, ελέγχει τη νομιμότητά τους και στη συνέχεια τα προωθεί στην Περιφέρεια για τα περαιτέρω. Μούτρωσε όταν του είπαν ότι χρειάζεται κάποιο χρονικό διάστημα κι όταν η υπάλληλος θέλησε να του εξηγήσει τη διαδικασία για την ιθαγένεια των ενηλίκων νομίζοντας ότι τη θέλει και ο ίδιος για τον εαυτό του, της απάντησε το εξής:
 - ΧΕΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΗ ΘΕΛΩ ΜΟΝΟ!...