English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2011

Διεθνής Επικαιρότητα - Ισπανική πόλη… επέστρεψε στην πεσέτα

Έβγαλαν την πεσέτα από τα σεντούκια τους οι κάτοικοι μιας μικρής ισπανικής πόλης, στην προσπάθειά τους να τονώσουν την οικονομία. Οι καταστηματάρχες της πόλης Μουγάρδος δεν απαρνούνται βέβαια το ευρώ, αλλά καλούν όσους έχουν ξεχασμένες πεσέτες στα σπίτια τους να έρθουν στα μαγαζιά τους για να τις ξοδέψουν. Περισσότερα από 60 καταστήματα σε αυτό το μικρό ψαροχώρι στις νότιες ακτές της Ισπανίας δέχονται –εκτός από το ευρώ- και πεσέτες στις συναλλαγές τους, έστω και εάν έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που η χώρα τους υιοθέτησε το κοινό νόμισμα.
Πηγή: isitimia.gr

Αρμαγεδών :Πως μερικές φορές ορισμένα Video λειτουργούν προφητικά!!

Πρίν απο λίγο καιρό κυκλοφόρησε το ποιό κάτω Video είναι φοβερή η σύμπτωση των γεγονότων...

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Έρχονται πρόστιμα για ρύπανση απο το Δήμο Βόλου


Νέο Κανονισμό Καθαριότητας για το νέο και ενιαίο Δήμο Βόλου ετοιμάζει...
η Δημοτική Αρχή.
Ήδη ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου ΒόλουΧαράλαμπος Τσαμπάζης έχει ετοιμάσει μαζί με την υπηρεσία τις προτάσεις του για τις διατάξεις με τα αντίστοιχα πρόστιμα που θα περιλαμβάνει ο νέος Κανονισμός και τις έχει παραδώσει στο Δήμαρχο Π. Σκοτινιώτη, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ταχυδρόμος»....

Στην Ώρα Ασφάλισης τα προβλήματα του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου (δείτε σχετικό Video)

Ιδιαίτερη αίσθηση έκανε ρεπορτάζ της εκπομπής "Ώρα Ασφάλισης" του "Channel 9" στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, αναφορικά με το πρόβλημα που έχει προκύψει με τα συμβόλαια αστικής ευθύνης των διαμεσολαβούντων. Η κάμερα της εκπομπής βρέθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου όπου δεκάδες διαμεσολαβούντες διαμαρτύρονταν για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί....

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αλλάζει πάλι τη ρύθμιση για τις Natura η Τίνα Μπιρμπίλη

Σε μία ακόμη τροποποίηση του άρθρου που αφορά στη δόμηση στις προστατεύομενες περιοχές Natura προχωρά η υπουργός Περιβάλλοντος, μετά το συνεχιζόμενο αντάρτικο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Στο πλευρό της Τίνας Μπιρμπίλη τάχθηκαν βουλευτές και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε για "κανονική στοχοποίηση της υπουργού Περιβάλλοντος", με αφορμή τις κατηγορίες είς βάρος της υπουργού, ότι έχει δογματικές αντιλήψεις. Όπως είπε ο Απ. Κακλαμάνης, η υπουργός απέδειξε ότι ακούει τους βουλευτές.
 "Σε μια χώρα που έχει βαριά βιομηχανία τον τουρισμό της δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στο περιβάλλον", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκολόπουλος.
Το επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα θα παρουσιαστεί στη νέα του μορφή απόψε, στην απογευματινή και τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή για το θέμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης,εκτίμησε πως "θα  είναι μια ρύθμιση που πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές θα συμφωνήσουν γιατί όλοι θέλουν την προστασία του περιβάλλοντος".
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν ζητούν "περισσότερες νομικές αποσαφηνίσεις".

Ταυτόχρονη άρση casus belli - 12 μιλίων προτείνει ο Νταβούτογλου

Αρση του casus belli υπό την προϋπόθεση ότι η Ελλάδα δεν θα προχωρήσει στην επέκταση των χωρικών της υδάτων στα 12 μίλια πρότεινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου.
Κατά την ενημέρωση των Ελλήνων δημοσιογράφων λίγο πριν την αναχώρησή του για τη Θράκη, ο κ. Νταβούτογλου διευκρίνισε μάλιστα ότι αυτό μπορεί να γίνει αύριο κιόλας, εάν το ελληνικό και τουρκικό κοινοβούλιο αποφασίσουν να ακυρώσουν τις εν λόγω αποφάσεις.
Σε προειδοποιητικό τόνο ανέφερε πάντως, πως σε περίπτωση που η ελληνική κυβέρνηση...

Προβλήματα απο την κακοκαιρία

Προβλήματα στο οδικό δίκτυο και στην ηλεκτροδότηση συνεχίζουν να εντοπίζονται λόγω του κύματος ψύχους που πλήττει τη χώρα από τη Δευτέρα. Προβλήματα ηλεκτροδότησης αντιμετωπίζουν τα νησιά των Σποράδων που τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα. Υποχωρεί η κακοκαιρία από το απόγευμα.ησιά των Σποράδων, τροφοδοτούνται εκ περιτροπής με ρεύμα ύστερα από βλάβη που παρουσιάστηκε σε εναέρια γραμμή υψηλής τάσης της ΔΕΗ, από πτώση πυλώνα, εξαιτίας της κακοκαιρίας, σε περιοχή του Πηλίου, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Γενικός Διευθυντής Διανομής της ΔΕΗ, Νίκος Αραβαντινός. Όπως σημείωσε ο κ. Αραβαντινός, η βλάβη σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο θα αποκατασταθεί πλήρως μέχρι την Παρασκευή).
Προβλήματα στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν όμως και στην Αττική και συγκεκριμένα στη γραμμή Πεντέλη-Βριλήσσια, αλλά και στη Τζια.
Οδικό δίκτυο
Δυσχέρεια σημειώνεται στην κυκλοφορία...

Συνέχεια της κακοκαιρίας



Σφοδρή χιονόπτωση αυτή τη στιγμή στην Αθήνα που μάλλον θα δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα στο κέντρο της Πόλης.
Μακάρι να βρει τους πολίτες προετοιμασμένους αύριο το πρωί.

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Ντροπή!!!!! Ως πότε θα ρίχνουν τις ευθύνες αλλού?


Για το χάος «φταίει ο φόρτος και η Τροχαία», απαντά η «Νέα Οδός»


Για το χάος «φταίει ο φόρτος και η Τροχαία», απαντά η «Νέα Οδός»
«Εφαρμόσαμε το προβλεπόμενο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης», δικαιολογείται η κοινοπραξία
Η κοινοπραξία «Νέα Οδός», που διαχειρίζεται τους αυτοκινητοδρόμους Μεταμόρφωση - Σκάρφεια και Σκάρφεια - Ράχες τονίζει ότι δεν είναι υπεύθυνη για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις επί του αυτοκινητοδρόμου



Η κοινοπραξία «Νέα Οδός» εφάρμοσε το προβλεπόμενο επιχειρησιακό σχέδιο δράσης, το οποίο βρίσκεται εις γνώσιν του υπουργείου Υποδομών εδώ και μήνες, όμως ο συνδυασμός του μεγάλου κυκλοφοριακού φόρτου, της αργοπορίας της Τροχαίας για την απαγόρευση κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων και η κατάληψη της λωρίδας έκτακτης ανάγκης από πολλούς οδηγούς κατέστησαν το σχέδιο ανενεργό....

Εκτεταμένες καταστροφές στο δύκτιο της ΔΕΗ


Ο χιονιάς άφησε χωρίς ρεύμα Άνδρο, Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο

 Σε Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο  εντοπίζονται τα σοβαρότατα προβλήματα ηλεκτροδότησης που προέκυψαν λόγω της κακοκαιρίας. Σύμφωνα με τεχνικούς της ΔΕΗ, τα νησιά θα ηλεκτροδοτηθούν σταδιακά μέχρι αύριο. Το πρόβλημα για τις Βόρειες Σποράδες προέκυψε από τη μερική καταστροφή πυλώνα γραμμής υψηλής τάσης που τις συνδέει με το Πήλιο και ο οποίος βρίσκεται στο χωριό Δράκεια.

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

Αποκριές, Καρναβάλι, ήθη και έθιμα (Ανάλυση - Ιστορία)


Καρναβάλι (γενικά)
Fasching2Με τη λατινογενή λέξη Καρναβάλι, την αντίστοιχη της ελληνικής απόκρεω ή αποκριά, χαρακτηρίζεται η περίοδος των τριών εβδομάδων πριν από την Καθαρά Δευτέρα, κατά την οποία επικρατεί το έθιμο του μασκαρέματος. Κυριολεκτικά «Αποκρεά» σημαίνει τον αποχαιρετισμό της περιόδου κρεατοφαγίας ή την αποχή από το κρέας (από-κρεώ). Αντίστοιχα και η λατινογενής λέξη «Καρναβάλι» είναι σύνθετη από τις λέξεις carne = κρέας και vale = χαιρετώ.
Οι Απόκριες αποτελούν ουσιαστικά την εισαγωγή στην περίοδο της νηστείας και προετοιμασίας για τη μεγαλύτερη γιορτή της χριστιανοσύνης, το Πάσχα. Αποτελούν για τους πιστούς μια περίοδο εκτόνωσης, πριν αρχίσει η Σαρακοστή, που ξεκινά την Καθαρά Δευτέρα. Με τη νηστεία της Σαρακοστής οι πιστοί προετοιμάζονται ψυχικά και σωματικά για να παρακολουθήσουν τα Θεία Πάθη κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι ρίζες των εθίμων της Αποκριάς μπορούν να ανιχνευθούν στην αρχαιότητα.
Σχετίζονται με τις λατρευτικές γιορτές προς τιμήν του θεού Διονύσου, στις οποίες κυριαρχούσε ο ενθουσιασμός, η ευθυμία και η σκωπτική διάθεση. Με την επικράτηση του χριστιανισμού, στοιχεία της αρχαιοελληνικής λατρείας συνδυάστηκαν στη συνείδηση και τις παραδόσεις του λαού με την περίοδο πριν από τη Σαρακοστή....