English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Τέλος για Θαπατέρο και πρόωρες εκλογές!!

Στην προκήρυξη πρόωρων εκλογών προχώρησε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λουίς Θαπατέρο. Στη δίνη της οικονομικής κρίσης η χώρα. Φαβορί το Λαϊκό κόμμα 
Ο Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροδρίγκεθ Θαπατέρο προκήρυξε το μεσημέρι της Παρασκευής πρόωρες εκλογές για την 20ή Νοεμβρίου, κίνηση που αναμενόταν να κάνει για να εκμεταλλευθεί τη βελτιωμένη εικόνα στις δημοσκοπήσεις για το Σοσιαλιστικό Κόμμα και τη μείωση της ανεργίας στη διάρκεια της θερινής περιόδου....

ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ!!


Είναι τόσο απλό και εύκολο αυτό που συμβαίνει που δύσκολα το πιστεύει κάποιος

 

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Πρώτα θα σας φάμε και μετά.....................

"Σε 10 χρόνια η ανάκαμψη της Ελλάδας"

Ο δρόμος εξόδου της Ελλάδας από την κρίση θα είναι μακρύς, σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών. "Αυστηρά μέτρα λιτότητας, αλλιώς δεν θα υπάρξει βοήθεια", διεμήνυσε
 
"Η Ελλάδα θα χρειαστεί μία δεκαετία για να ανακτήσει την ανταγωνιστικότητά της", εκτίμησε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Passauer Neue Presse". 
Παρουσίασε ως μονόδρομο την ανάληψη δράσης για τη στήριξη του ευρώ, υποστηρίζοντας ότι η απραξία θα ήταν περισσότερο επικίνδυνη και εν τέλει ακριβή. Ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι η κατάρρευση της Lehman Brothers στοίχισε στη Γερμανία, το 2009, το 4,7% του ΑΕΠ της Γερμανίας.
Πρόσθεσε, πάντως, ότι οι όροι για τη σωτηρία ενός κράτους είναι σκληροί και κανείς δεν θα πάρει "ελευθέρας". "Δεν θα υπάρξει βοήθεια χωρίς μέτρα αυστηρής λιτότητας και δομικές μετρρυθμίσεις", διευκρίνισε....

Ο τσάμπας πέθανε στην Αγριά!

Η κρίση έφερε «ανατροπές» και στην ψαράδικη βραδιά που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Αγριά.
Όποιος θελήσει να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις θα πρέπει από φέτος να πληρώνει για να γευτεί ψητές σαρδέλες και κακαβιά, που χρόνια τώρα προσφέρονταν δωρεάν, από το Δήμο. Με περιορισμένο προϋπολογισμό διοργανώνεται φέτος η γιορτή και όποιος θελήσει να γευτεί κακαβιά θα πληρώνει για τη «συμβολική» μερίδα το συμβολικό ποσό του 1,5 ευρώ, ενώ όποιος θελήσει να γευτεί καλαμάρια ή σαρδέλες θα πληρώνει 4,5 ευρώ.
Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν το Σάββατο.

Ξεκινάει σήμερα το Φεστιβάλ Λίμνης Πλαστήρα!

Ξεκινάει  σήμερα,  στις 6 το απόγευμα, το Φεστιβάλ Λίμνης Πλαστήρα, στο νομό Καρδίτσας, με το 7ο σεμινάριο κλασικού και σύγχρονου τραγουδιού, το οποίο θα διαρκέσει πέντε ημέρες. Στο σεμινάριο συμμετέχουν σπουδαστές ωδείων, δραματικών σχολών και ηθοποιοί. Την Παρασκευή , στις 8.30 το βράδυ, στο θέατρο της πλαζ Πεζούλας, θα πραγματοποιηθεί συναυλία-αφιέρωμα στο μιούζικαλ με τίτλο «Μένουμε πάντα παιδιά». Γνωστά τραγούδια από μιούζικαλ  και κινηματογράφο θα ερμηνευτούν από νέους ηθοποιούς και τραγουδιστές. Στην παρουσίαση και στην αφήγηση θα είναι η ηθοποιός Κωνσταντίνα Μιχαήλ. Το πρωί του Σαββάτου, στις 11.30, στον βοτανικό κήπο Νεοχωρίου, ο σύμβουλος επιχειρήσεων κ. Θάνος Μπελαλίδης θα πραγματοποιήσει ομιλία με τίτλο «Η δυναμική της επιτυχίας». Στις 8.30 το βράδυ θα ακολουθήσει εκδήλωση με τίτλο «Όπερα και όχι μόνο», με πασίγνωστες άριες από όπερες με τη σοπράνο Κάτια Πάσχου. Στο πιάνο θα συνοδεύσει η Ζωή Αθανασίου. Το φεστιβάλ οργανώνεται από το Σύλλογο Φίλων Λίμνης Πλαστήρα και από το δήμο Πλαστήρα. Καλλιτεχνική διευθύντρια των εκδηλώσεων είναι η σοπράνο Νίνα Καλούτσα.Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Σπείρα Αλβανών κακοποιών συνέλαβε η Αστυνομία σε Λάρισα !!!

Μία ακόμη εγκληματική οργάνωση, με δομή, διακριτούς ρόλους και στόχο ηλικιωμένα μοναχικά άτομα, που δρούσε από τον περασμένο Νοέμβριο έως και προχθές, εξαρθρώθηκε και οι αστυνομικοί επιχειρούν μέσα από την έρευνα, να ξεδιπλώσουν και να αναδείξουν τις πράξεις της. Μία ακόμη σπείρα, που λήστευε ηλικιωμένα άτομα και δρούσε στη Λάρισα, εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της εκεί Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας. Συνελήφθησαν οκτώ άτομα αλβανικής καταγωγής και ως «αρχηγός» της ομάδας φέρεται 38χρονος, ο οποίος μοίραζε και τους ρόλους. Ο σχεδιασμός, ο τρόπος δράσης τους και η εκτέλεση είναι «καρμπόν» της δράσης των ληστών ηλικιωμένων, που δρούσε στη Μαγνησία. Άλλωστε οι δύο ομάδες φέρονται να είχαν στενή συνεργασία…Σήμερα στη μία θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις από την Αστυνομία.

Ρωσία: Κύμα καύσωνα και πυρκαγιές

russia-fires_1689121cΚύμα καύσωνα πλήττει και φέτος το καλοκαίρι τη Ρωσία, με τις θερμοκρασίες να ξεπερνούν τους 40 βαθμούς στο νότιο τμήμα της χώρας και τους 30 ως την Αρκτική, ενώ πυρκαγιές καταστρέφουν εκ νέου χιλιάδες στρέμματα δασικής έκτασης μετά την τεράστια καταστροφή που είχαν προκαλέσει το περσινό καλοκαίρι, ανακοίνωσαν οι αρχές.
Στη Μόσχα η θερμοκρασία έφτανε τους 33 βαθμούς Κελσίου κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας.
Σύμφωνα με τη ρωσική μετεωρολογική υπηρεσία, η θερμοκρασία έχει αγγίξει τους 42 βαθμούς Κελσίου σε περιοχές της νότιας Ρωσίας, όπως το Σάρατοφ και τους 40 βαθμούς στη Σαμάρα κατά μήκος του Βόλγα....

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Ταξίδια σε παραλίες της Ελλάδας!

Στη Θάσο, φτάνεις ως τη Μακρύαμμο και από κει συνεχίζεις στον (όχι και της προκοπής) χωματόδρομο μέχρι να βρεις την πρώτη παραλία -το Βαθύ-, πλάι στα παλιά λατομεία μάρμαρου. Τη σνομπάρεις (κακώς) και συνεχίζεις απτόητος μέχρι να δεις από ψηλά τη Βάθη με το ξενοδοχείο-φάντασμα πίσω της. Παρκάρεις και κατηφορίζεις με τα πόδια. Αν δεν έχει αγκυροβολήσει καταμεσής του κόλπου το καΐκι που φέρνει ορδές από τουρίστες, απόλαυσέ το. Αλλιώς κάνε υπομονή μέχρι να φύγουν, σε μια ώρα δικιά σου ξανά. Οργάνωση παραλίας μηδέν, μόνο νερό θυμήσου να φέρεις μαζί. Για ομπρέλα δέντρα, όσα τραβάει η ψυχή σου.


...

Τα όρνεα κάνουν κύκλους πάνω απο το πτώμα μας!

"Παραχωρήστε μέρος της εθνικής σας κυριαρχίας"

Από το 2012 το πρωτογενές πλεόνασμα της Ελλάδας, εκτιμά ο υπ. Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξή του στο Reuters. Μιλά για αναγκαία παραχώρηση μέρους της ελληνικής περιουσίας στην Ε.Ε.
 
"Η ολοκλήρωση της Ευρώπης πρέπει να προχωρήσει ως εκ τούτου ένα κράτος – μέλος με προβλήματα που δέχεται βοήθεια, πρέπει ως αντάλλαγμα να παραχωρήσει μέρος της εθνικής του κυριαρχίας στην Ε.Ε.", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο Stern.
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η εναλλακτική είναι σαφώς καλύτερη από το να οδηγηθεί ένα υπερχρεωμένο κράτος – μέλος εκτός ευρωζώνης.
"Ο μόνος τρόπος να πετύχει η Ευρώπη είναι να καταστεί σαφές ότι τα μεμονωμένα κράτη δεν μπορούν να εξέλθουν της ευρωζώνης".
Επίσης, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, με σημερινές δηλώσεις του στο πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι δεν πρέπει να δοθεί "λευκή επιταγή" στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την επαναγορά ομολόγων....

Η ταφόπλακα έπεσε!!!


Μετά τη διάσωση, περισσότερα χρέη
Του Hugo Dixon*
Ακούγοντας κανείς τους πολιτικούς θα νόμιζε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί, μετά τις αποφάσεις που ελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, για νέο πακέτο διάσωσης της χώρας, με τη συμμετοχή δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Η αλήθεια είναι όμως ότι το ελληνικό χρέος θα αυξηθεί κατά 32 δισεκατομμύρια εάν εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Reuters Breakingviews. Η αύξηση αυτή μεταφράζεται σε περίπου 14% του ΑΕΠ, γεγονός που συνεπάγεται ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει το 179% του ΑΕΠ....

Θα πληρώνουν νερό τον μισό χρόνο

Στην έγκριση του νέου, ενιαίου κανονισμού ύδρευσης προχώρησε στη διάρκεια της προχθεσινής της συνεδρίασης η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ζαγοράς - Μουρεσίου. Όπως αποφασίστηκε σχετικά, οι καταναλωτές θα πληρώνουν για τη χρήση του νερού μόνο το εξάμηνο Μαΐου - Σεπτεμβρίου σε ετήσια βάση, ενώ για το υπόλοιπο αντίστοιχο του χρόνου η κατανάλωση θα είναι δωρεάν. Ο ενιαίος κανονισμός ύδρευσης πρόκειται να τεθεί προς έγκριση στην προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και αφού εγκριθεί από το Σώμα θα τεθεί άμεσα σε εφαρμογή.

Μπαράζ πυρκαγιών στο Βόλο

Τρεις πυρκαγιές εκδηλώθηκαν γύρω στις 10 το πρωί και στην Πυροσβεστική Υπηρεσία σήμανε στην κυριολεξία συναγερμός. Η πρώτη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο Αλιβέρι, όπου και πάλι αθίγγανοι έβαλαν φωτιά για να κάψουν ξηρά χόρτα και σκουπίδια. Την ίδια στιγμή φωτιά εκδηλώθηκε και στο Διμήνι, στη λαχαναγορά,  όπου  και πάλι καίγονταν σκουπίδια και χόρτα. Η  πιο επικίνδυνη πυρκαγιά  όμως  εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο λιπαντικών, στο 5ο χιλιόμετρο του δρόμου Βόλου-Λάρισας. Ευτυχώς, λόγω της  έγκαιρης  παρέμβασης των πυροσβεστών η φωτιά δεν επεκτάθηκε στο υπόλοιπο εργοστάσιο, όπου βρίσκονται αποθηκευμένοι τόνοι εκρηκτικών υλικών. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε τμήμα δεξαμενής και πιθανότατα από  μηχανή.

Δευτέρα 25 Ιουλίου 2011

"Ήθελα να αλλάξω την κοινωνία"



Video by Anders Behring Breivik by newsview
Στυγερές, αλλά απαραίτητες χαρακτηρίζει, σύμφωνα με το δικηγόρο του Γκέιρ Λίπσταντ τις πράξεις του ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβικ, ο άντρας σε βάρος του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για τη διπλή φονική επίθεση στην περιοχή του Όσλο.
"Είπε ότι πιστεύει πως οι ενέργειές του είναι αποτρόπαιες, αλλά θεωρούσε ότι ταυτοχρόνως ήταν απαραίτητες" δήλωσε στο TV2 ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του φερόμενου ως δράστη της "χειρότερης σφαγής που έγινε στη Νορβηγία μετά από το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου", όπως έγραψε το μεγαλύτερο μέρος του νορβηγικού Τύπου.
Ο Άντερς Μπέχρινγκ Μπρέιβει ήθελε, όπως είπε ο δικηγόρος του, να αλλάξει την την κοινωνία με τις πράξεις του. Ήθελε "να πλήξει την κοινωνία, τα θεμέλιά της και τον τρόπο που κυβερνάται," προσέθεσε ο δικηγόρος του, Γκέιρ Λίπεσταντ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο νορβηγικό τηλεοπτικό δίκτυο NRK.
"Στο μυαλό του, έχει την αίσθηση ότι αυτό που έκανε δεν έχει τίποτε το αξιόμεμπτο", δήλωσε ο Γκέιρ Λίπσταντ στο δημόσιο δίκτυο NRK.
Σήμερα και η αστυνομία του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο κατηγορούμενος για τις επιθέσεις αναγνωρίζει τις πράξεις του, αλλά "όχι την εγκληματική του ευθύνη".
Ο Λίπεσταντ αρνήθηκε να σχολιάσει τα κίνητρα του Μπρέιβικ, αλλά είπε ότι ο πελάτης του ενδέχεται να δώσει ο ίδιος περισσότερες πληροφορίες κατά την κατάθεσή του, που έχει ζητήσει να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών.
Ο Μπρέιβικ πρόκειται, μάλιστα, να εξεταστεί από γιατρό της αστυνομίας πριν καταθέσει. Μέχρι τότε ο δικηγόρος του αρνείται να σχολιάσει την ψυχική κατάσταση του πελάτη του.
Ανέφερε ακόμη ότι ο πελάτης του θέλει να μιλήσει για τον εαυτό του και να εξηγήσει τις πράξεις του στο δικαστήριο.
Πηγή : 247

Μειωθήκαμε οι Έλληνες

Περίπου κατά μισό εκατομμύριο λιγότεροι εμφανιζόμαστε οι Έλληνες σε σχέση τους υπολογισμούς που είχε κάνει η ΕΛΣΤΑΤ το 2009 καθώς και κατά 200.000 περίπου σε σχέση με την προηγούμενη απογραφή που πραγματοποιήθηκε το 2001
Συνολικά 10.787.690 μόνιμοι κάτοικοι απεγράφησαν στο σύνολο της χώρας κατά το χρονικό διάστημα από 10 έως και 24 Μαΐου 2011. Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΛΣΤΑ, σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα 5.303.690 είναι άρρενες (49,2%) και 5.484.000 θήλεις (50,8%).
Τα ανωτέρω προσωρινά στοιχεία προέρχονται από τις συγκεντρωτικές καταστάσεις του αριθμού των ατόμων που απεγράφησαν στις 94 Εποπτείες της Χώρας και όχι από επεξεργασία των ατομικών ερωτηματολογίων, η οποία θα ακολουθήσει. Για το λόγο αυτό, τα στοιχεία χαρακτηρίζονται ως προσωρινά και ενδέχεται να αποκλίνουν από τα οριστικά...