English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

Αναπτυξιακός Σύλλογος "Η Δράκεια"

Την περασμένη Κυριακή 4/12/2011 έγιναν οι πρώτες εκλογές για την ανάδειξη του Προεδρείου του νέου Συλλόγου μας.
Πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό γεγονός καθώς στη Δράκεια Πηλίου δεν υπήρχε Πολιτιστικός  Σύλλογος που να μάχεται για τα συμφέροντα του τόπου μας με αποτέλεσμα να υπάρχουν πολλά σοβαρά προβλήματα που μένουν άλυτα εδώ και χρόνια.
Προβλήματα που έχουν να κάνουν  με την καθημερινότητα, τον πολιτισμό, τον τουρισμό, το οδικό δίκτυο κ.ά.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η εφορευτική επιτροπή στη φωτογραφία επάνω τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:
Ψήφισαν 47 μέλη 13 υποψηφίους .

                                  Έλαβαν :
  1. Σεϊτάνης Δημήτριος  38 Ψήφους
  2. Χατζάκος Ιωάννης    37 Ψήφους
  3. Πάρκερ Τζούντιθ       30 Ψήφους
  4. Αβδέλαρου Ουρανία  27 Ψήφους
  5. Λύτρα Αθανασία        26 Ψήφους
  6. Τσουκαλάς Ζήσης      20 Ψήφους
  7. Μουστάκας Έξαρχος  19 Ψήφους
  8. Μηλιώρδου Μαρία     17 Ψήφους
  9. Βάλβης Αντώνιος       12 Ψήφους
  10. Καλίνικος Μανώλης  12 Ψήφους
  11. Μουστάκα Μαρία       9  Ψήφους
  12. Αρέθας Κων/νος        5   Ψήφους
  13. Μαρκάς Απόστολος   1   Ψήφο
Ένα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ σε όλους τους υποψηφίους και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στο έργο τους το οποίο θα είναι δύσκολο αλλά πάνω απ' όλα ενδιαφέρον.

ΑΓΙΑ ΑΝΝΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΟΒΡΥΡΤΟΣ ΑΥΤΗΣ ΕΙΚΩΝ

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΟΡΤΑΖΟΥΣΕΣ!!!
Ἡ ἐκκλησία τῆς Ἁγίας Ἄννης μὲ τὴν θαυματουργὸ εἰκόνα της βρίσκεται στὸν προσφυγικὸ συνοικισμὸ Αἰγίου. Ἐπὶ τῆς Λεωφόρου Νικολάου Πλαστήρα, Αἴγιον. Ἑορτάζει τρεῖς φορὲς τὸ χρόνο. Στὶς 25 Ἰουλίου, τὴν Κοίμησι τῆς Ἁγίας Ἄννης, ποὺ γίνεται τὸ μεγάλο πανηγύρι της· στὶς 9 Σεπτεμβρίου, τὴν Σύναξι Ἰωακεὶμ καὶ Ἄννης· στὶς 9 Δεκεμβρίου τὴν Σύλληψί της.
«Ἁγία Ἄννα, εὐλογημένη, κι ἀπὸ τοὺς Ἁγίους πιὸ δοξασμένη.
Ἤθελα νἆχα φωνὴ Ἀγγέλων καὶ τὴν λαλιὰ τῶν Ἀρχαγγέλων.
Γιὰ νὰ σοῦ ψάλλω στὴν ἑορτή σου, μικροὶ μεγάλοι νὰ σὲ τιμήσουν.
Ποιὰ ἔχει χάρι σὰν τὴν δική σου νἄχῃς τὸ μέσον τοῦ Παραδείσου;
Ποιὰ ἔχει χάρι σὰν τὴν δική σου, ἡ Παναγία νὰ εἶναι παιδί σου;
Ἁγία Ἄννα πάντα σκέπαζέ μας ἀπ᾿ τὰ οὐράνια.»...

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Fly with a bird!!!!!!!!!


Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

                                                         Κωνσταντίνος Χολέβας-Πολιτικός Επιστήμων
            Επιτέλους ας ακούσουμε και ας διαβάσουμε κάτι αισιόδοξο. Φτάνει πια με τις δυσάρεστες οικονομικές ειδήσεις, μάς έχουν ψυχοπλακώσει. Αυτά και άλλα παρόμοια ακούει, αγαπητοί αναγνώστες, ο καθένας μας όπου κι αν κινείται, με όποιους  κι αν συζητεί. Προσωπικά πιστεύω ότι δύο είναι οι κύριες δυνάμεις που μπορούν να απομακρύνουν την εθνική κατάθλιψη και να δώσουν ελπίδα στον λαό μας. Πρώτον η πίστη στον Θεό και  στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Δεύτερον η μελέτη της διαχρονικής πορείας του Ελληνισμού από την εποχή του Ομήρου μέχρι σήμερα και η αναζήτηση προτύπων και παραδειγμάτων από τις μεγάλες προσωπικότητες που χάραξαν την πορεία μας. Για μια τέτοια προσωπικότητα θα σας μιλήσω σήμερα. Μία προσωπικότητα που συνεχίζει να δίνει ακόμη και σήμερα μάχες υπέρ του Ελληνισμού. Αναφέρομαι στον Μέγα Αλέξανδρο....

Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011

Τάδε έφη…Ιωάννης Καποδίστριας.


Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περικοπές πάνε…σύννεφο, ας θυμηθούνε οι Έλληνες πολιτικοί τι έπρεπε πρωτίστως να πράξουν…

«Ελπίζω ότι όσοι εξ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«…εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ/ Εθνοσυνέλευση

…και για αυτό ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.

“Τι κάνανε …οι ντοπιανοί για τα Σκόπια”.Μια αποκαλυπτική ομιλία καθηγητή


 Στις 15 Δεκεμβρίου 2004 ο καθηγητής Κρις Σπύρου, πρώην πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος της Πολιτείας Νιού Χαμσάιρ των ΗΠΑ μίλησε σε εκδήλωση της «Ένωσης των Αποφοίτων Αμερικανικών Πανεπιστημίων» στην Αθήνα.


Η ομιλία του ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτική για τα όσα έγιναν αλλά κυρίως τι δεν έγινε στο θέμα των Σκοπίων και της ονομασίας της. Αξίζει το κόπο να την διαβάσετε γιατί ο καθηγητής όπως σωστά επισημαίνει στο τέλος της ομιλίας του, “ξέρουμε τι κάνανε οι Αμερικανοί,οι Σκοπιανοί ,οι Ευρωπαίοι.Να μάθουμε τι κάνανε κα οι ΝΤΟΠΙΑΝΟΙ”. Διαβάστε λοιπόν τι κάνανε:...

Η ΧΑΓΗ, ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ

 
Του Κωνσταντίνου Χολέβα-Πολιτικός Επιστήμων

            Από στιγμή σε στιγμή αναμένεται η απόφαση του Δικαστηρίου Διεθνούς Δικαίου της Χάγης κατόπιν της προσφυγής των Σκοπίων εναντίον της Ελλάδος. Η ΠΓΔΜ διαμαρτύρεται διότι δεν τηρήσαμε την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995 και θέσαμε ΒΕΤΟ στο Βουκουρέστι κατά της εντάξεως του κράτους αυτού στο ΝΑΤΟ. Η  επίσημη ελληνική θέση προβάλλει το γεγονός ότι ήταν κοινή απόφαση της Συμμαχίας και δεν υπήρξε ελληνικό ΒΕΤΟ. Όποια κι αν είναι η ετυμηγορία της Χάγης προσωπικά δεν στενοχωρούμαι, διότι ελάχιστη ουσιαστική σημασία θα έχει. Άλλωστε αυτά τα δικαστήρια κρίνουν με πολιτικά πρωτίστως και όχι νομικά κριτήρια. Εκείνο που πρέπει να εξετάσουμε ως Ελληνισμός είναι το γενικότερο πρόβλημα που ονομάζεται ενδοτισμός και υποχωρητικότητα στα εθνικά μας θέματα.
            Όταν υπεγράφη η Ενδιάμεση Συμφωνία τον Σεπτέμβριο του 1995 με μεσολάβηση των ΗΠΑ πολλοί είχαμε διαφωνήσει δημοσίως. Επί έτη τώρα τα Σκόπια την παραβιάζουν συστηματικά χρησιμοποιώντας σε επίσημες ιστοσελίδες τον Ήλιο της Βεργίνας, ανακινώντας ζητήματα ανυπάρκτων μειονοτήτων και διδάσκοντας ότι τα σύνορά τους φθάνουν μέχρι τον Όλυμπο....

Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος: "Απαιτείται προ πάντων σοβαρή αυτοκριτική"

Του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας Αναστασίου, 17.18

Κυρίαρχο θέμα, τον τελευταίο καιρό, είναι η οικονομική κρίση και συνοδεύεται συνήθως από κατήφεια, μελαγχολία και απαισιοδοξία. Εν τούτοις, η κρίση είναι δυνατόν να γίνει αποφασιστική ευκαιρία για να ανακαλύψουμε θαμμένους θησαυρούς αξιών του γένους μας, που μπορούν να μας οδηγήσουν σε νέα ανοδική πορεία. Γι᾽ αυτό όμως, απαιτείται προ πάντων σοβαρή αυτοκριτική. Δυστυχώς, η σημασία της λέξεως κρίση έχει φθαρεί. Και αντί να οδηγεί στην έντιμη αναγνώριση των δικών μας λαθών, χρησιμοποιείται για να τονίσει τα λάθη άλλων. Μαζί με τις αναμφισβήτητες ευθύνες της πολιτικο-οικονομικής ηγεσίας, επιβάλλεται να συνειδητοποιήσουμε τα λάθη που κάναμε ως λαός• επίσης, τα προσωπικά μας λάθη. Ασφαλώς, δεν είναι αλήθεια ότι όλοι, συλλήβδην, έχουν τις ίδιες ευθύνες.
Μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού είναι θύμα και δεν έχει ωφεληθεί από την ευημερία με χρήματα δανεικά....

Για την Θρησκευτική εορτή του Αγίου Νικολάου!

Ἡ εἰκόνα τοῦ Στρειδᾶ





Στήν Ἱερά Μονή Σταυρονικήτα ὑπάρχει μιά ψηφιδωτή εἰκόνα τοῦ ἁγίου Νικολάου (προστάτου τῆς Μονῆς). Στό μέτωπο τοῦ ἁγίου ὑπάρχει κατά μῆκος σχισμή ὀκτώ ἑκατοστῶν, πάνω στήν ὁποία εἶχε φυτευθῆ ἕνα μεγάλο «ὄστρεο» κατά τό χρονικό διάστημα, πού ἡ εἰκόνα εἶχε μείνει στόν βυθό τῆς θάλασσας. Ἔτσι ἡ εἰκόνα αὐτή ἔλαβε τήν προσηγορία: «ἅγιος Νικόλαος ὁ Στρειδᾶς ἤ Ἀστρειδᾶς».
* * *
Ἡ παράδοση ἀναφέρει ὅτι «ἐξήχθη ἐκ τῆς θαλάσσης, ὑπό τῶν ἁλιέων τῆς Μονῆς κατά τούς χρόνους τῆς ἀνιδρύσεως αὐτῆς», κατά τύχη, μέ τά δίχτυά τους, μέ τό ὄστρακο πάνω στό μέτωπο τοῦ ἁγίου Νικολάου. Οἱ ἁλιεῖς προσπάθησαν ἐπιτηδείως νά ἀποκολλήσουν τό στρείδι ἀπό τό μέτωπο τοῦ ἁγίου. Μόλις ὅμως τό ξεκόλλησαν, στό μέτωπο τοῦ ἁγίου ἐφάνη αἷμα, πού μέχρι σήμερα φαίνεται καί βεβαιώνει τό θαῦμα....

Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Μπαμπά τι είναι ΧΟΥΝΤΑ;


Μπαμπά εσύ πρόλαβες τη χούντα?
Ναι παιδί μου …
Μπαμπά τι είναι ΧΟΥΝΤΑ;Μπαμπά τι ακριβώς ήτανε η χούντα ?
Τι μου θυμίζεις τώρα παιδί μου… μαύρες μέρες, ένα τσούρμο ντόπιοι αλήτες που χρηματοδοτήθηκαν και βοηθήθηκαν από ξένες δυνάμεις κατέλαβαν με τη βία την εξουσία, καταστρατήγησαν το σύνταγμα και κατάργησαν τη δημοκρατία.
Ήτανε πολλοί αυτοί μπαμπά?
Όχι παιδί μου καμία τρακοσαριά ξεπουλημένα τομάρια και πράκτορες, καμιά χιλιάδα επιχειρηματίες, εφοπλιστές και μεγαλοαπατεώνες, καμιά πενηνταριά χιλιάδες “ημέτεροι” και παρατρεχάμενοι, μια θλιβερή μειοψηφία δηλαδή παιδί μου ….
Και πώς κατάφεραν να καταργήσουν τη δημοκρατία αφού ήταν τόσο λίγοι ρε μπαμπά ? η δημοκρατία δεν είναι το πολίτευμα των πολλών ? γιατί δεν αντιδράσατε εσείς οι πολλοί?
Γιατί επέβαλαν “στρατιωτικό νόμο” παιδί μου …
Τι σημαίνει αυτό μπαμπά?
Σημαίνει ότι ο πολίτης θεωρήται “εσωτερικός εχθρός” του κράτους και εναντίον του επιστρατεύεται η αστυνομία, όλα αστυνομοκρατούνται, η αστυνομία έχει απόλυτη εξουσία να δικάσει και να εκτελέσει κάθε ύποπτο, παντού έλεγχοι και αστυνομική αυθαιρεσία, βία και τρομοκρατία, παιδί μου μαύρες μέρες …. τι μου θύμησες τώρα …
Μα πατέρα οι αστυνομικοί δεν είναι παιδιά του λαού, των απλών ανθρώπων?...

Δεν είστε αποδεκτοί πια σε Μπακογιάννη-Πρετεντέρη

Την αντίδραση φοιτητών προκάλεσε η παρουσία της Ντ. Μπακογιάννη και του Γ. Πρετεντέρη σε Forum της Liberation. Σκληρή κριτική για τη στάση τους στις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα.
Παρέμβαση σε ομιλία Μπακογιάννη-Πρετεντέρη στη... by funked00

Ανέκδοτο για την κρίση!!!


Καλή εβδομάδα σε όλους με λίγο γέλιο!!!! Το χρειαζόμαστε...