English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ώρα για περπάτημα στο βουνό των Κενταύρων!!!( Χάρτες - Διαδρομές )

Το περπάτημα στο Πήλιο

Το Πήλιο διαθέτει μεγάλο αριθμό από μονοπάτια που είναι ιδανικά για περιπατητικό, ιππικό και ποδηλατικό τουρισμό, ήπιας μορφής.
Τα μονοπάτια-καλντερίμια, μαζί με το σιδηρόδρομο Βόλου - Μηλεών, αποτελούσαν μέχρι την δεκαετία του '50 το μοναδικό άξονα επικοινωνίας των χωριών μεταξύ τους και με το Βόλο.
Παρά το πέρασμα του χρόνου, πολλά από τα παλιά μονοπάτια διατηρούνται σε πολύ καλή κατάσταση χάρη στη φροντίδα των τοπικών κοινωνιών δίνοντας την ευκαιρία στον επισκέπτη να εξερευνήσει το βουνό από κοντά και με ασφάλεια.

Οι διαδρομές και οι περιγραφές τους

Οι διαδρομές που περιγράφονται εδώ, έχουν περπατηθεί και καταγραφεί από εξειδικευμένο επαγγελματία οδηγό βουνού κατά την περίοδο Μάιο-Σεπτέμβριο 2006, δεν απευθύνονται ωστόσο, σε εξειδικευμένους ορειβάτες ή περιπατητές αλλά είναι κατάλληλες για όλους τους επισκέπτες.
Η περιγραφή των διαδρομών γίνεται βήμα-βήμα και εστιάζεται περισσότερο στα σημεία των διασταυρώσεων που εκεί υπάρχει μεγαλύτερη πιθανότητα ο περιπατητής να χάσει το μονοπάτι. Κάθε βήμα της διαδρομής περιγράφεται με κείμενο, φωτογραφία/ες και απεικόνιση του σημείου σε χάρτη....

Εγκρίθηκε το ν/σ για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς

Μια μεγάλη μεταρρύθμιση προωθεί η κυβέρνηση που αφορά τον αγροτικό τομέα και ειδικότερα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τους αγροτικούς συλλόγους. Σήμερα με ομόφωνη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου εγκρίθηκε το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς.
Το ν/σ που έχει τίτλο:«Θεσμικό πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου- Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους» περιλαμβάνει τέσσερα σημαντικά κεφάλαια.

  • Στο πρώτο κεφάλαιο...

Επιτέλους κάτι γίνεται για τα κλεμμένα!!! Θυελλώδης συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο παραπέμπονται οι πρώην ταμίες των Δήμων Βόλου και Αγριάς, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα με την ιδιότητά της ως πειθαρχικό όργανο κι επίσης καλούνται εντός 48 ωρών να επιστρέψουν τα χρήματα ή εντός μιας εβδομάδας να εκφράσουν τις ενστάσεις τους προφορικά ενώπιον της επιτροπής ή εγγράφως. Τα παραπάνω αφορούν στις υποθέσεις του ελλείμματος των 93.000 € στην Αγριά, του ενός εκατομμυρίου περίπου από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βόλου και αυτό των 41.000 € περίπου από τη χρήση των παρκομέτρων,...
   Ειδικό site ( wra.ths.ghs@volos-city.grΑυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. ) δημιούργησε ο Δήμος Βόλου  ενόψει της "Ώρας της Γης 2011", το ερχόμενο Σάββατο 26 Μαρτίου, στην οποία θα συμμετέχει και φέτος ο Δήμος και προκειμένου να καταγραφούν οι απόψεις για την αντιμετώπιση των κλιματικών αλλαγών. Στο πλαίσιο αυτό, η Δημοτική Αρχή απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε φορείς και πολίτες να συμμετάσχουν ενεργά στην παγκόσμια εκστρατεία για την προστασία του πλανήτη, προκειμένου να σταλεί από το Βόλο ένα συλλογικό  ηχηρό μήνυμα σε όλο τον κόσμο, λίγες μέρες μετά τα τραγικά συμβάντα της Ιαπωνίας, ότι απαιτείται η δέσμευση των ισχυρών χωρών για δράσεις που θα μειώσουν τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου....

Μπουκάρισαν ενώ κοιμόντουσαν ( Η επαρχία ζει στιγμές βίας αλά Αθήνα )!!!

Θύματα διαρρηκτών έπεσαν τρεις οικογένειες στην Αργαλαστή Πηλίου την νύχτα της Δευτέρας. Οι θρασύτατοι δράστες εισήλθαν στα σπίτια τους από παράθυρο και εξήλθαν από την κεντρική είσοδο. Κανένα από τα θύματα δεν αντελήφθη τίποτε, αν και οι δράστες έψαξαν τα πράγματά τους. Αφαίρεσαν χρήματα και ένα αυτοκίνητο. Οι κάτοικοι στην Αργαλαστή είναι αναστατωμένοι. Κάνουν λόγο για ανύπαρκτη προστασία τους από το Κράτος. Στην περιοχή δεν λειτουργεί αστυνομικός σταθμός. Κάτοικοι κάνουν επίσης λόγο για μεγάλο αριθμό αλλοδαπών που κινούνται στην περιοχή. Το Αστυνομικό τμήμα Μηλεών διενεργεί έρευνα. 

Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αιχμές Ροδούλας Ζήση κατά προηγούμενων δημοτικών αρχών του Βόλου για κακοδιαχείριση

Σοβαρές αιχμές κατά των πρώην δημοτικών αρχών από τον Δημήτρη Πιτσιώρη και μετέπειτα άφησε η αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση, με αφορμή το μεγάλο οικονομικό άνοιγμα του Δήμου Βόλου που η ίδια εξέφρασε την έκπληξή της γιατί είναι πολύ υψηλό. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ποτέ μέχρι τώρα αν και το ζητούσε δεν την ενημέρωναν για την οικονομική κατάσταση του Δήμου και απλά ζητούσαν χρήματα για έργα, από τα οποία κάποια ποτέ δεν έγιναν και υπήρξε μεγάλη κακοδιαχείριση....

Απολογία πρώην δημοτικού ταμία

Την γραπτή απολογία του κατέθεσε στον διευθυντή του Δήμου Βόλου κ. Νικ. Παλαμιώτη, ο οποίος διενεργεί την Ενορκη Διιοκητική Ερευνα, ο πρώην δημοτικός ταμίας για τα οικονομικά ελλείμματα στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου στο Δήμου. Στην απολογία του, όπως σημείωσε και ο Δήμαρχος, αναφέρεται σε γενικολογίες και δεν δίνει σαφείς απαντήσεις ούτε για το πού δόθηκαν τα χρήματα, ούτε με ποιανού εντολές δόθηκαν. Ο πρώην ταμίας φέρεται να υποστηρίζει πως ακολουθούσε συνήθεις τακτικές ετών και αρνείται οποιαδήποτε κατηγορία που μπορεί να διατυπώνεται σε βάρος του. Στο μεταξύ έχει διαταχθεί και έρευνα από την Εισαγγελία Βόλου με το ερώτημα να εξεταστεί αν διαπράχθηκε το αδίκημα της υπεξαίρεσης.

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2011

Kαινούργιο Σύνταγμα;



Tου Χρήστου Γιανναρά
Δεν είμαι συνταγματολόγος, ούτε καν νομικός. Θα τολμήσω ελάχιστες συντομογραφικές παρατηρήσεις μόνο για τη λογική προφάνεια της ανάγκης να συνταχθεί Σύνταγμα της Eλλάδας καινούργιο, εξ υπαρχής.
Aπό το οθωνικό Σύνταγμα του 1844 ώς σήμερα, τα Συντάγματα της Eλλάδας δεν έχουν ευδιάκριτο χαρακτήρα «κοινωνικού συμβολαίου». H λογική που τα διέπει δεν αποβλέπει σε όρους συλλογικής συνύπαρξης, σχέσεων κοινωνίας, κατασφάλισης κοινωνικών προτεραιοτήτων, δηλαδή λαϊκής κυριαρχίας. Tα Συντάγματα κωδικοποιούν οριοθετήσεις εξουσιών: εξουσίας ατόμων και εξουσίας θεσμών.
Eιδικά από το Σύνταγμα του 1985 και μετά,η λογική της συνταγματικής νομοθεσίας κατατείνει στην όλο και μεγαλύτερη αυτονόμηση της εξουσίας των κομμάτων σε βάρος της λαϊκής κυριαρχίας....

Συνεχείς έλεγχοι για τη μόλυνση του Πηνειού

Συνεχείς ελέγχους κατά προτεραιότητα στον Πηνειό ποταμό διενεργεί η Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, και συγκεκριμένα σε δραστηριότητες της περιοχής, με βασικό στόχο τη συμμόρφωση των παραβατών, προκειμένου να συμβάλλει στο μέτρο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων της, στην ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων επί ποσοτικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών των νερών του ποταμού Πηνειού και των παραποτάμων του.
Με έγγραφο του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υφυπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Θάνος Μωραΐτης, αναφέρει ότι για τη λεκάνη απορροής του Πηνειού εκπονείται μελέτη με τίτλο «Κατάρτιση σχεδίων διαχείρισης των Λεκανών Απορροής Ποταμών των Υδατικών Διαμερισμάτων Θεσσαλίας, Ηπείρου και Δυτικής Στερεάς Ελλάδας», σύμφωνα με τις προδιαγραφές κοινοτικής οδηγίας....

Κορέστεια:Tα πλίνθινα χωριά!!

Ενας από τους παραγνωρισμένους τουριστικούς προορισμούς της Ελλάδας, με μοναδική αρχιτεκτονική και κινηματογραφική ατμόσφαιρα...
 
Το Βίτσι, δυτικά της Φλώρινας και βορειοδυτικά της Καστοριάς, είναι γεωγραφικά ένα τρίγωνο, οι δύο πλευρές του οποίου ακουμπούν στη συνοριακή γραμμή. Πυκνά δάση οξιάς απίστευτης ομορφιάς και ομίχλη, που σε κάποια περάσματα γίνεται σχεδόν συμπαγής, μια καλοδεχούμενη εισβολή εικόνων και αισθήσεων....

 Εντοπίστηκαν κλεμμένες εικόνες από Τσαγκαράδα σε γκαλερί του Λονδίνου

Ανεκτίμητης αρχαιολογικής αξίας εικόνες, οι οποίες είχαν «εξαφανιστεί» από ξωκλήσι της Τσαγκαράδας, εντοπίστηκαν σε γκαλερί του Λονδίνου μαζί με δεκάδες άλλες κλεμμένες εικόνες από μοναστήρια της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.
Πρόγραμμα ΕΡΤ
Οι ελληνικές διωκτικές αρχές βρέθηκαν στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος ιερόσυλων που δρα κατά παραγγελία στην ορεινή Θεσσαλία, στη Δυτική Μακεδονία και κυρίως στην Ήπειρο, όταν από την περιφέρεια Ηπείρου εντοπίστηκαν μέσω Διαδικτύου εικόνες που είχαν κλαπεί την τελευταία πενταετία από μοναστήρια και ναούς στα Ζαγοροχώρια.
Οι υπηρεσίες της περιφέρειας τέθηκαν σε συναγερμό, έπειτα από τηλεφώνημα ιδιώτη που εντόπισε την κλεμμένη εικόνα της Υπαπαντής από... το τέμπλο του ιερού ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου Βισικού στην Καλωτά, να πωλείται στην ιστοσελίδα γνωστής γκαλερί του Νότινγκ Χιλ.

Σκληρή λιτότητα και στο Δήμο Βόλου

Σκληρή λιτότητα και στο Δήμο Βόλου για  το 2011όπως αποτυπώνεται   στο σχέδιο   του προϋπολογισμού   που δόθηκε το Σάββατο στη δημοσιότητα ενόψει συζήτησής του στην Οικονομική Επιτροπή  και στη συνέχεια   στο Δημοτικό Συμβούλιο στα   τέλη του ερχόμενου μήνα.
Σύμφωνα με τις διευκρινίσεις που έδωσε η αρμόδια Αντιδήμαρχος  Οικονομικών Νατάσσα Οικονόμου η μείωση των εσόδων - εξόδων στο νέο προϋπολογισμό σε σύγκριση με το   2010 είναι μεγαλύτερη από   50%. Ειδικότερα τα έσοδα   το  2011 στον ενιαίο Δήμο   Βόλου θα κυμανθούν    στα    117.744.000 ευρώ όταν το αντίστοιχο ύψος για το   2010 ήταν   για τους εννέα πρώην ΟΤΑ που δημιούργησαν το νέο Δήμο Βόλου    150.950 .000 ευρώ. Η μείωση, όπως   διευκρίνισε η κ. Οικονόμου, είναι μεγαλύτερη από 50%, αφού στην ουσία ο νέος προϋπολογισμός    του ενιαίου Δήμου Βόλου δεν υπερβαίνει τα 90.000.000 ευρώ και αυτό   γιατί,   όπως είπε   η Αντιδήμαρχος Βόλου,   τα 13.150.000 ευρώ αφορούν   σε δαπάνες για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων, 1.000.000 ευρώ για τη μισθοδοσία   των καθαριστριών  των σχολείων, 1.000.000 ευρώ η μισθοδοσία των   υπαλλήλων από τις πρώην υπηρεσίες της ΝΑΜ που μεταφέρθηκαν στο Δήμο (Πολεοδομία, Πρόνοια, ΚΕΠ), ενώ   11.237.000 ευρώ αποτελούν οι  επιχορηγήσεις για τα ΝΠΔΔ και τις Επιχειρήσεις.