English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2013

Τo απαίσιο πρόσωπο του Ναζισμού. Tου Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλου

 Αναδημοσιεύουμε το καταπληκτικό άρθρο του  Μητροπολίτη Σιατίστης Πάυλου

Όταν την «Χρυσή Αυγή» την χαρακτήριζα «μαύρη νύκτα» δεν έψαχνα να βρω δύο λέξεις για να εντυπωσιάσω. Χρησιμοποίησα δύο λέξεις με στόχο να αποδώσω με την μέγιστη δυνατή ακρίβεια αυτό που έβλεπα τότε με βάση την ιδεολογία, τις πρακτικές καθώς και την συνολική εμφάνιση του νεοναζιστικού μορφώματος, όσον αφορά την πραγματική ταυτότητα του και στάθηκα ιδιαίτερα απόλυτος και αυστηρός, όσον αφορά κάθε εναγκαλισμό της Χ.Α από χριστιανό η ιερωμένο. Τότε κάποιοι θεώρησαν υπερβολικούς τους χαρακτηρισμούς μου, νομίζω πλέον ότι κανείς δεν εμφιβάλλει για την ακρίβεια των λέξων. Πιθανώς όμως και αυτές ακόμη οι λέξεις σήμερα να υπολειπονται πλέον της αληθείας γιατί η δολοφονία, πρώτον εν ψυχρώ και δεύτερον κατόπιν εντολής, δεν παραπέμπει μόνο στην νύκτα, αλλά κυρίως στην κόλαση...

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μουσείο Ολοκαυτώματος στη Δράκεια


Μια πολύ καλή προσπάθεια για την δημιουργία Μουσείου Ολοκαυτώματος στην Δράκεια Πηλίου, το χωριό μας... το χωριό που στις 18 Δεκεμβρίου 1943 τα Γερμανικά στρατεύματα εκτέλεσαν 118 συμπατριώτες μας... θεωρώ χρέος όλων όσων έχουμε σχέση με το χωριό να συμβάλλουμε με όποιο τρόπο μπορούμε για την δημιουργία του Μουσείου αυτού, η προσωπική εμπειρία των ηλικιωμένων, μια πληροφορία, μια πηγή βιβλιογραφίας και οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει κανείς θα φανούν χρήσιμα! Εμείς οι νεότεροι ας παρακινήσουμε τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας να παρευρεθούν στην εκδήλωση!
 Διαβάστε : http://drakeiavillage.blogspot.gr/p/blog-page_4494.html

Τέλος εποχής για άλλη μία Ελληνική εταιρεία , την Sprider Stores

Την αναστολή της λειτουργίας των καταστημάτων της από αύριο, Τρίτη 1 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε η εταιρεία Sprider Stores, παρουσιάζοντας ως κύριους λόγους για την απόφαση αυτή την έλλειψη ρευστότητας και χρηματοδότησης από την πλευρά των τραπεζών, τη μείωση της κατανάλωσης εξαιτίας της ύφεσης που μαστίζει τη χώρα, αλλά και την άρνηση των ασφαλιστικών εταιρειών να αποζημιώσουν την εταιρεία μετά την πυρκαγιά στις κεντρικές αποθήκες και εγκαταστάσεις της.
 
Η Sprider στην ακμή της είχε αναπτυχθεί σημαντικά, ανοίγοντας δεκάδες καταστήματα σε όλη την Ελλάδα και μπαίνοντας μάλιστα και στο Χρηματιστήριο Αθηνών το 2004. Εξάλλου, μόλις πριν από τρία χρόνια είχε συνεργαστεί με τον δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, κυκλοφορώντας μία κολεξιόν ρούχων που έφερε το όνομά του.
 
Στα τέλη Αυγούστου η Sprider Stores είχε 44 καταστήματα στην Ελλάδα, 3 στη Ρουμανία και ένα στη Βουλγαρία, έχοντας ήδη κλείσει από την αρχή της χρονιάς 45 καταστήματα.
 
Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση της εταιρείας:...

Τί κρύβει η συνταγματική εκτροπή της σύλληψης των βουλευτών της Xρυσής Aυγής;

 
Σε προηγούμενο άρθρο που αφορούσε την δολοφονία του μουσικού στο Κερατσίνι σας υποψίασα για μια επερχόμενη συνταγματική εκτροπή. Το αντιλήφθηκα σαν μια προσπάθεια της κυβέρνησης να αντλήσει ψήφους μέσα απο μια οργάνωση την οποία η ίδια εξέθρεψε για να διοχετεύσει την λαική αντίδραση.
Η πολιτεία ήθελε να μετατραπεί ο βαρύς τραυματισμός μιας αφημένης να εξελιχθεί συμπλοκής σε έγκλημα. Δεν έχω πεισθεί ότι όλα έγιναν απο πλευράς αστυνομίας και πολιτείας όπως έπρεπε.
Η κυβέρνηση που παρέδωσε την εθνική κυριαρχία ήθελε να δημιουργήσει μια αντιπαλότητα ανάμεσα στην Αριστερά και τη ΧΑ, ώστε οι πολίτες να ξαναψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές την “αναπτυξιακή” πολιτική της, αυτή της διαρκούς αύξησης του αέναου χρέους με στόχο την υφαρπαγή των πλουτοπαραγωγικών πρωτογενών πηγών της χώρας με μικρό κόστος. Και αυτό όμως δεν είναι σίγουρο.
Η κυβέρνηση ακόμη δεν έχει απαντήσει για το σκάνδαλο της Στρογγύλης, την οποία μετέτρεψε σε  αρχαιολογικό χώρο και απο την οποία απέσυρε όλους τους κατοίκους εξαφανίζοντας την οικονομική της ζωή, με αποτέλεσμα τη μείωση της Ελληνικής ΑΟΖ και τη παράδοση εδάφους.
Η κυβέρνηση όμως έχει και άλλα προβλήματα στην πολτική της, που για μένα δείχνουν ότι στη χώρα το πολίτευμα δεν λειτουγεί δημοκρατικά και ότι αυτή βαίνει σε αδιέξοδο.
Πέραν της διαφαινόμενης συνεργασίας...