English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Αρχίζουν εκτεταμένα έργα συντήρησης και αποκατάστασης των δρόμων στο Βόλο

Ξεκινούν άμεσα εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης οδών στη Δημοτική Ενότητα Βόλου καθώς υπογράφηκε σήμερα η σχετική σύμβαση ανάμεσα στον Δήμαρχο Βόλου κ. Πάνο Σκοτινιώτη και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΛΕΩΝ Α.Τ.Ε.», που ανέλαβε την εκτέλεσή τους.
Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται σε 275.000€ (προϋπολογισμός μελέτης 500.000€) και θα κατασκευαστεί με χρηματοδότηση από δημοτικούς πόρους (ΣΑΤΑ 2011). Με το έργο αυτό, σε συνδυασμό και με το έργο «Συντήρηση οδών κυρίου οδικού δικτύου πόλης Βόλου Π.Ε. Μαγνησίας», συνολικής δαπάνης 376.975,01 ευρώ (προϋπολογισμός 700.000,00€), του οποίου η σύμβαση επίσης υπογράφηκε σήμερα ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας και τον ανάδοχο και το οποίο θα κατασκευαστεί από τη Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με το Δήμο Βόλου, θα  υπάρξει σημαντική βελτίωση της ποιότητας και της οδικής ασφάλειας των οδών του Βόλου.
Από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει γίνει πλήρης καταγραφή των αναγκαίων παρεμβάσεων που απαιτούνται να γίνουν σε οδοστρωσίες, αποκαταστάσεις φθορών, ανακατασκευές οδών, επισκευές πεζοδρομίων και κρασπεδορείθρων καθώς και ασφαλτοστρώσεις. Οι εργασίες θα διαρκέσουν ένα έτος και σε συνεργασία με το συμβούλιο της Δημοτικής Κοινότητας Βόλου έχει γίνει ιεράρχηση των προτεραιοτήτων.
Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη του έργου, οι βασικές εργασίες που θα γίνουν είναι η επούλωση τομών καθώς επίσης και η διόρθωση τοπικών φθορών των οδοστρωμάτων, ασφαλτοστρώσεις, εργασίες επισκευής κρασπεδορείθρων, πεζοδρομίων, οδοστρωμάτων από σκυρόδεμα, καθώς επίσης και μόρφωσης δρόμων στερουμένων ασφαλτοτάπητα με ή χωρίς προσθήκη αδρανών υλικών. Mετά το τέλος κάθε εργασίας ασφαλτόστρωσης ή σκυροδέτησης θα γίνεται σχολαστικός καθαρισμός του δρόμου (σκούπισμα και πλύσιμο).
Σημειώνεται ότι για τα έργα που αφορούν συντηρήσεις και κατασκευές οδών των υπόλοιπων Δημοτικών Ενοτήτων, έχουν επίσης ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες διαδικασίες εγκατάστασης των αναδόχων, γεγονός που επιτρέπει στη Δημοτική Αρχή να προχωρήσει συστηματικά σε εκτεταμένη οδοποιία στο σύνολο του ενιαίου Δήμου.
ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Νέα ληστεία στα Χάνια Πηλίου: συνελήφθει ο ένας δράστης!

Τρεις κουκουλοφόροι δράστες, κρατώντας όπλα και ένα μαχαίρι στα χέρια τους, αφού παραβίασαν παράθυρο, εισήλθαν τις πρωινές ώρες σήμερα, σε σπίτι στην περιοχή των Χανίων και λήστεψαν τους ενοίκους, πιάνοντάς τους – στην κυριολεξία -  στον ύπνο. Θύμα των θρασύτατων ληστών είναι ιδιοκτήτης τηλεοπτικού σταθμού στο Βόλο, που εκείνη την ώρα βρισκόταν στο εξοχικό του σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, την κόρη του και τη μητέρα του. Κάποια στιγμή ξύπνησαν από το θόρυβο και ήρθαν αντιμέτωποι με τους δράστες, οι οποίοι έδεσαν το ζευγάρι, τους απείλησαν και τελικά αφαίρεσαν χρυσαφικά – κοσμήματα, αξίας περίπου 23.500 ευρώ καθώς και το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, 60 χρυσές λίρες Αγγλίας και δύο κυνηγετικά όπλα.
Στη συνέχεια έσπευσαν να εξαφανιστούν με το αυτοκίνητο του παθόντα, το οποίο η αστυνομία εντόπισε λίγο αργότερα, αφού οι δράστες το εγκατέλειψαν, αντιλαμβανόμενοι την ύπαρξη αστυνομικού μπλόκο. Μέσα στο αυτοκίνητο βρέθηκαν το σύνολο των κοσμημάτων και οι λίρες, καθώς και ένα πιστόλι με μία σφαίρα στη θαλάμη του. Ύστερα από ανθρωποκυνηγητό που εξαπέλυσε η Αστυνομία, συνελήφθη, σε ορεινή περιοχή του Πηλίου, ο ένας από τους τρεις δράστες, ένας 28χρονος Αλβανός, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μέρος των αφαιρεθέντων χρημάτων  και ένα ρολόι. Την αστυνομική επιχείρηση που βρίσκεται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και των άλλων δύο δραστών, εποπτεύει και συντονίζει ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλίας, ενώ σε αυτή μετέχουν αστυνομικοί των Διευθύνσεων Μαγνησίας και Λάρισας, κλιμάκιο της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) και ομάδα αστυνομικών σκύλων.

Η " ΕΥΠ " αποκαλύπτει πώς δρούσε η μαφία των ακινήτων!!!

Απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από τη δράση της μαφίας ακινήτων βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Ο "Τζιμάρας", ο "χαφιές" και οι "πληροφοριοδότες εφοριακοί". Διαβάστε αποσπάσματα των διαλόγων
 
Με έδρα το Παλαιό Ψυχικό και ως "εταιρεία εκμετάλλευσης ακινήτων" φαίνεται ότι δρούσε απίστευτο κύκλωμα απάτης με πλοκάμια, ακόμα και στον παραδικαστικό κλάδο και το οποίο αποτελούνταν από δικαστές, δικηγόρους, δικαστικούς επιμελητές, συμβολαιογράφους, εφοριακούς, τραπεζικούς υπάλληλους, επιχειρηματίες ιερείς, αλλά και... μοναστήρια.
Το πρωτοφανές σε συμμετοχή κύκλωμα παρακολουθούνταν επί μήνες από τον κοριό της ΕΥΠ.
Οι εμπλεκόμενοι ερευνώνται για απάτες με εικονικές μεταβιβάσεις, ξέπλυμα χρήματος, μεσολαβήσεις για έκδοση δικαστικών αποφάσεων, πλαστά ΑΦΜ, δωρεές μαϊμού σε μοναστήρια, λαθρεμπόριο χρυσού, όπλων και ναρκωτικών και πολλά άλλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας "Το Έθνος", από το μεγαλύτερο μέρος των καταγεγραμμένων συνομιλιών φαίνεται ότι οι εμπλεκόμενοι πρωταγωνιστούσαν σε μίνι παραδικαστικό κύκλωμα, για την έκδοση ευνοϊκών δικαστικών αποφάσεων, φυσικά με το αζημίωτο, ενώ αποκαλύπτεται ακόμη ότι έκαναν τηλεφωνήματα για δήθεν τοποθετήσεις βομβών στα δικαστήρια, προκειμένου να αναβάλλονται δίκες στις οποίες δεν τους βόλευαν οι συνθέσεις που δίκαζαν.
Δεν αποκλείεται να αποτελούν και την τρομοκρατική οργάνωση "Φρουροί της Δικαιοσύνης".
Πώς ξετυλίχτηκε το κουβάρι της απάτης...

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Πανόραμα από βροχή αστεριών! Ας φέρουν και καλοτυχία σε όλους μας!!!!

Έναν ουρανό γεμάτο πεφταστέρια θα έχουμε τη δυνατότητα να παρακολουθήσουμε στην Ελλάδα την Τρίτη το βράδυ και τα ξημερώματα Τετάρτης. Δεν θα υπάρχει παρεμβολή φωτός από το φεγγάρι. Απόλυτα ορατό το φαινόμενο
 
Όπως κάθε νέο έτος, το 2012 ξεκινάει με μία βροχή διαττόντων αστέρων, τους Τεταρτίδες (Quadrantids), που κορυφώνεται τη νύχτα της Τρίτης 3 Ιανουαρίου και τα χαράματα της Τετάρτης 4 Ιανουαρίου.
Αντίθετα με άλλες βροχές που έπεσαν το 2011 και συχνά έγιναν θύματα της φωτο-ρύπανσης από την πανσέληνο, στα πρώτα πεφταστέρια της νέας χρονιάς δεν θα παρεμβληθεί το φεγγάρι για να δυσκολέψει τη θέα των παρατηρητών, αρκεί φυσικά να είναι ευνοϊκές οι κατά τόπους καιρικές συνθήκες.
Οι Τεταρτίδες διαρκούν από την 1η έως τη 12η Ιανουαρίου και φθάνουν στη μέγιστη συχνότητα πτώσης μετεώρων στις 3-4 Ιανουαρίου.
Όπως συμβαίνει και με τις άλλες βροχές διαττόντων, τα μετέωρα κινούνται πολύ γρήγορα, καθώς εισέρχονται στη γήινη ατμόσφαιρα και πυρακτώνονται, για αυτό η παρατήρηση είναι προτιμότερη με γυμνά μάτια, παρά με τηλεσκόπια ή κιάλια....

Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Ποινική δίωξη για απιστία από Πεπόνη στον Γ. Καπελέρη

Είχαμε αναφερθεί σε παλαιότερη δημοσίευση για το γεγονός των καταγγελιών και έσκασε η βόμβα επιτέλους.!!!!

Ποινική δίωξη για απιστία από Πεπόνη στον Γ. ΚαπελέρηΕντολή να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του γενικού γραμματέα Τελωνειακών και Φορολογικών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη, και ενός ακόμη στελέχους του υπουργείου Οικονομικών, έδωσε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης.
Η δίωξη αφορά το αδίκημα της απιστίας, και σχετίζεται με καταγγελίες που έγιναν μετά την παραίτηση του πρώην γενικού γραμματέα πληροφοριακών συστημάτων  Διομίδη Σπινέλλη ο οποίος  είχε αναφερθεί σε εγκύκλιο του κ. Καπελέρη για μη είσπραξη προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
Η εισαγγελική παραγγελία βασίζεται στις καταγγελίες του πρώην ειδικού γραμματέα του υπουργείου Οικονομικών Διομήδη Σπινέλλη περί ύπαρξης μηχανισμού στο υπουργείο με σκοπό την παρεμπόδιση είσπραξης των προστίμων από λαθρεμπόριο καυσίμων.
Η προκαταρκτική έρευνα, που διενήργησε ο Σπύρος Μουζακίτης, ξεκίνησε στις 20 Οκτωβρίου ύστερα από δημοσιεύματα, με αφορμή την παραίτηση Σπινέλλη.
Ο κ. Καπελέρης κλήθηκε να καταθέσει με την ιδιότητα του υπόπτου ενώπιον του κ. Μουζακίτη και φέρεται να αρνήθηκε οποιαδήποτε ποινική του ευθύνη επικαλούμενος προβληματική διαδικασία του συστήματος ΗΦΑΙΣΤΟΣ.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στις 23 Νοεμβρίου, ο κ. Καπελέρης επέμεινε ότι δεν είχαν επιβληθεί πρόστιμα, ούτε ότι ο ίδιος είχε δώσει εντολή για «πάγωμα», καθώς όπως είπε, είχε δώσει οδηγία ενόψει της αναμενόμενης νομοθετικής ρύθμισης.
Τέλος ο κ. Καπελέρης είχε αποσυνδέσει την παραίτηση Σπινέλλη με την καθυστέρηση των διαδικασιών επιβολής προστίμων σε υποθέσεις λαθρεμπορίας καυσίμων.
ΠΗΓΗ: skai.gr

Πολλαπλά μηνύματα από τις δηλώσεις Γιλμάζ


Κωνσταντίνος Χολέβας - Πολιτικός Επιστήμων
          
 Η αποκάλυψη της χρονιάς ήλθε  στο τέλος αυτής της χρονιάς. Ο Μεσούτ Γιλμάζ, έστω κι αν προσπαθεί να τα «μαζέψει» εκ των υστέρων, επιβεβαίωσε αυτό που όλοι υποψιαζόμασταν. Ότι Τούρκοι πράκτορες έβαζαν φωτιές στην Ελλάδα με χρηματοδότηση από τα μυστικά κονδύλια της Πρωθυπουργού Τανσού Τσιλέρ κατά την περίοδο 1993-96. Μας έδωσε και μια άλλη ενδιαφέρουσα πληροφορία. Ότι από τα ίδια κονδύλια χρηματοδοτήθηκε και ένα πραξικόπημα στο Αζερμπαϊτζάν. Προσωπικά διαβάζω πολλά και χρήσιμα μηνύματα μέσα από αυτές τις αποκαλύψεις και συγκεκριμένα τα εξής:...

Το ανέκδοτο της ημέρας!


Είπε μονολογώντας ο παππούς, καθισμένος στην πολυθρόνα του μπροστά στη τηλεόραση που ανακοίνωνε και νέες μειώσεις στις συντάξεις:
Όταν ήμουν μαθητής, άκουγα κάθε τόσο τη δασκάλα μου να λέει:
«Να προσέχετε τα κόμματα! Ένα λάθος κόμμα, μπορεί να σας χαλάσει τελείως τη σύνταξη!»
Έπρεπε να περάσουν εξήντα χρόνια για να καταλάβω τι εννοούσε.