English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Τα σχόλια δικά σας.....................

Θεοδωράκης: "Θα ξεχωρίσουν οι ραγιάδες απ' τους Έλληνες"

Για κυβέρνηση μειοδοσίας έκανε λόγο ο Μίκης Θεοδωράκης, καλώντας τον λαό να αντιδράσει. Κατήγγειλε την οικονομική και εξωτερική πολιτική του Γ. Παπανδρέου. Μίλησε για σχέδιο εξόντωσης της Ελλάδας και για "ραγιάδες" (Vids)

Θεοδωράκης Θεσσαλονίκη 4 by News247
 
Στην πλατεία Αριστοτέλους μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης, παρά την άρνηση του δήμαρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη να την παραχωρήσει.
Χιλιάδες κόσμου τον αποθέωσαν και τον διέκοπταν χειροκροτώντας, ενώ έντονες ήταν οι αποδοκιμασίες προς την ελληνική κυβέρνηση.
Ο κ. Θεοδωράκης εξαπέλυσε σφοδρότατη επίθεση στην κυβέρνηση κάνοντας λόγο για κυβέρνηση μειοδοσίας. Κάλεσε τον λαό να πει όχι στην τρόικα και το ξεπούλημα.
"Πάλης ξεκίνημα νέοι αγώνες, οδηγοί της ελπίδας τα νιάτα της Ελλάδας, που ξεχύθηκαν στις πλατείες από το Σύνταγμα μέχρι τη Θεσσαλονίκη" είπε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι όσο δυσκολεύουν τα πράγματα, τόσο θα ξεχωρίζουν οι ραγιάδες από τους πραγματικούς Έλληνες....

Έλληνες και Ξένοι επιστήμονες επιβεβαιώνουν όσα είχε γράψει ο Στράβων κατά τον 1ο αι. μ.χ

Ο διάσημος Έλληνας γεωγράφος Στράβων είχε γράψει κατά τον 1ο αι. μ.Χ. ότι ο Πειραιάς ήταν στο παρελθόν ένα νησί ακριβώς απέναντι από την ηπειρωτική Αττική. Τώρα, μια νέα έρευνα Ελλήνων και Γάλλων γεωλόγων και αρχαιολόγων έρχεται να επιβεβαιώσει τα λεγόμενα του
 
Η μελέτη που δημοσιεύτηκε στο έγκριτο γεωλογικό περιοδικό "Geology", έγινε από τον Κοσμά Παυλόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή Γεωμορφολογίας στο Τμήμα Γεωγραφίας του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου, τη Μαρία Τριανταφύλλου, λέκτορα στο Τμήμα Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και τους Ζαν-Φιλίπ Γκουαράν, Ερίκ Φουάς και Ρολάν Ετιέν του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών της Γαλλίας (CNRS) και του Πανεπιστημίου του Παρισιού.
Οι επιστήμονες επιβεβαίωσαν την υπόθεση του Στράβωνα, συνδυάζοντας την ανάλυση ιστορικών και χαρτογραφικών δεδομένων με παλαιοπεριβαλλοντολογικά στοιχεία και χρονολόγηση με τη μέθοδο του ραδιενεργού άνθρακα των γεωλογικών δειγμάτων που ελήφθησαν από γεωτρήσεις στην περιοχή του Κηφισού, νοτιοδυτικά της Αθήνας....
Τα πορίσματα αυτής της διεπιστημονικής γεωαρχαιολογικής έρευνας δείχνουν ότι όντως ο Πειραιάς ήταν κάποτε νησί. Στην αρχή της Ολοκαίνου Εποχής, ο βραχώδης λόφος του Πειραιά συνδεόταν με την ξηρά της Αττικής με στενή λωρίδα γης με τη μορφή χερσονήσου. Στη διάρκεια της ύστερης Νεολιθικής Περιόδου (4850 - 3450 π.Χ.) ο Πειραιάς μετατράπηκε σε νησί, εξαιτίας μιας ανόδου των υδάτων.
Μεταξύ των ετών 2850 και 1550 π.Χ., στην πρώιμη και μέση Εποχή του Χαλκού, ο Πειραιάς ήταν χωρισμένος από τη στεριά με μια όλο και πιο ρηχή λιμνοθάλασσα, καθώς οι συνεχείς προσχώσεις ιζημάτων από τα ποτάμια έκαναν ολοένα πιο αβαθή την υδάτινη περιοχή, ώσπου τελικά η περιοχή απέκτησε χαρακτηριστικά βάλτου.
Τον 5ο αι. π.Χ., ο Θεμιστοκλής, ο Κίμων και μετά ο Περικλής συνέδεσαν τον Πειραιά με την Αθήνα μέσω δύο "μακρών τειχών", τα οποία εν μέρει κατασκευάστηκαν πάνω στο παράκτιο έλος (αλίπεδο), το οποίο είχε απομείνει μετά την μερική απόσυρση των υδάτων. Η μελέτη αποκαλύπτει, έτσι, ότι υπήρξε μια εντυπωσιακή εξέλιξη του τοπίου του Πειραιά στο παρελθόν, ενώ ερώτημα παραμένει πώς ο Στράβων υπέθεσε σωστά ότι κάποτε ήταν νησί.
Πηγή : 247

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Η Shakira των ονείρων μας!

Το νέο βίντεο κλιπ της Λατίνας τραγουδίστριας Shakira προκαλεί το θαυμασμό του ανδρικού κοινού και τη ζήλια των γυναικών. Χορεύει πάνω σε ένα στύλο, με αδαμιαία ,σχεδόν, περιβολή, αναδεικνύοντας το καλογυμνασμένο κορμί της


Shakira ft. Pitbull - Rabiosa (Official Music... by ChaOko_01
Η Κολομβιανή σταρ, Shakira, εκπλήσσει ευχάριστα όσους έχουν παρακολουθήσει το νέο της video clip με τίτλο, ''Rabiosa'', στο οποίο χορεύει αισθησιακά σε ένα στύλο.
Λίγες μόλις ημέρες μετά την αποκαλυπτική εμφάνιση της Rihanna στην περιοδεία της στο Miami, η Shakira έρχεται να κλέψει τις εντυπώσεις και να προκαλέσει τα ανδρικά αλλά και τα γυναικεία βλέμματα...

Αγνοείται στη Σαντορίνη πρωταθλητής ελεύθερης κατάδυσης


Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες του Λιμενικού για τον εντοπισμό 40χρονου πρωταθλητή ελεύθερης κατάδυσης από το Άμπου Ντάμπι, ο οποίος αγνοείται στη θαλάσσια περιοχή «Αποθήκες Ακρωτηρίου» Θήρας.
Μαζί με δύο Έλληνες, έναν Αμερικανό και έναν Ολλανδό ο 40χρονος αθλητής πραγματοποιούσε βουτιές ελεύθερης κατάδυσης, σε βάθος 70 μέτρων. Κατά τη διάρκεια κατάδυσης, χάθηκε από το οπτικό πεδίο των άλλων δυτών, σε περιοχή όπου το βάθος ξεπερνά τα 100 μέτρα.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ




Και είχαμε μια φαγούρα....................



Κριτική στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ασκεί το ΚΚΕ
Επισήμως απέναντι στις συγκεντρώσεις των «Αγανακτισμένων» στις πλατείες τοποθετήθηκε το Πολιτικό Γραφείο του ΚΚΕ. Σε χθεσινή ανακοίνωσή του, καλεί τα λαϊκά στρώματα να αναλογιστούν ότι οι αγώνες χωρίς σαφή στόχο και ταξικό προσανατολισμό δεν μπορούν να φέρουν ουσιαστικά αποτελέσματα, ενώ τους συστήνει να αντιμετωπίσουν με δυσπιστία τις κολακείες και τα «αγκαλιάσματα» των κομμάτων, των ΜΜΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών, καθώς και διάφορων μηχανισμών που παριστάνουν τους ακομμάτιστους. Ασκεί πάντως κριτική στα λαϊκίστικα συνθήματα και το ακομμάτιστο των συγκεντρώσεων, που το χαρακτηρίζει «αντιδραστικό»....

Εξωτικές διακοπές στη Χαλκιδική

                            Διακοπές στη Χαλκιδική σημαίνει Διακοπές στον Παράδεισο!!


Το δυσκολότερο απ' όλα στη Χαλκιδική είναι να προτείνεις μια παραλία. Από τις απομονωμένες Καβουρότρυπες στη μαγευτική Τριστινίκα και από την Ακτή Καλογριάς στο Πολύχρονο, οι αμμουδιές είναι αμέτρητες και... εξωτικές· με κρυστάλλινα γαλαζοπράσινα νερά και πυκνό πευκοδάσος που πολύ συχνά «φλερτάρει» με τη θάλασσα.
Η Χαλκιδική είναι ο τόπος που προσφέρει στον ταξιδιώτη -κυριολεκτικά- τα πάντα. Εδώ μπορείς τη μία στιγμή να ζήσεις τους έντονους ρυθμούς της νυχτερινής ζωής της Καλλιθέας και σε μικρή απόσταση να χαλαρώνεις πίνοντας το ποτό σου σε ένα ήσυχο και ατμοσφαιρικό beach bar. Να αισθάνεσαι τη σιωπηλή μυσταγωγία του Αθωνα και από την άλλη να διασκεδάζεις στους ξέφρενους ρυθμούς των all day parties του Αρμενιστή. Να βιώνεις τον κοσμοπολίτικο αέρα της Σάνης στην Κασσάνδρα ή να γίνεσαι ένα με τη φύση σε κάποια ερημική παραλία της Σιθωνίας.
Οι επιλογές για φαγητό, ποτό και διαμονή αναρίθμητες. Εξαιρετικά κάμπινγκ -34 τον αριθμό-, μια γεύση των οποίων μπορείτε να πάρετε στο www.campsite.gr, και δεκάδες προσεγμένα μπιτς μπαρ. Οι πληροφορίες που ακολουθούν δεν θα μπορούσε παρά να είναι ενδεικτικές. Μη διστάσετε να περιπλανηθείτε. Η Χαλκιδική έχει άπειρες πανέμορφες γωνιές και κρύβει πολλές ευχάριστες εκπλήξεις....

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Στις 13/6/2011 όλοι στη Δράκεια

Όλοι στη Δράκεια Πηλίου για την μεγάλη πανύγηρη στις 13/6/2011 ημέρα εορτής του Αγίου Πνεύματος.
Πρόκειται για την πρώτη πανήγυρη εν όψη καλοκαιρινής περιόδου που λαμβάνει χώρα στο Πήλιο.
Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει με τη Θεία Λειτουργία στο Εκκλησάκι της Αγίας Τριάδος, κέρασμα άφθονο τσίπουρο με μεζέ  μετά τη λειτουργία, ακολουθούν Ιππικοί Αγώνες χρονομέτρησης και δεξιοτεχνίας με ομορφοστολισμένα άλογα και δεξιοτέχνες ντόπιους αναβάτες σε χώρο που  βρίσκεται δίπλα στο εκκλησάκι και τέλος ακολουθεί το παραδοσιακό πανηγύρι με τραγούδι και χορό από μουσικά και χορευτικά συγκροτήματα του τόπου, καθώς και φαγητό στην κάτω Πλατεία του Χωριού.Σας περιμένουμε όλους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Βόλου και τους Χορηγούς της εκδήλωσης.

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Τα δάση του πλανήτη αντεπιτίθενται

Επιστημονική έκθεση δείχνει ότι τα δάση, που μεγαλώνουν, τείνουν να σηματοδοτήσουν μία ευπρόσδεκτη αποκατάσταση. Δείτε με ποιο τρόπο η φύση απαντά στους ανθρώπους
  
Ο άνθρωπος αποψιλώνει εδώ και δεκαετίες τα δάση, τον φυσικό ταμιευτήρα διοξειδίου του άνθρακα και πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αντιμετώπισης των επιπτώσεων της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Η φύση, όμως, δεν μένει άπραγη.
Η πυκνότητα των δασών αυξάνει, από τη λεκάνη του Αμαζονίου μέχρι την Ινδονησία, σύμφωνα με καινούργια μελέτη, που έδωσε στη δημοσιότητα ομάδα επιστημόνων από το πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και το πανεπιστήμιο Ροκφέλερ στη Νέα Υόρκη.
Δεν είναι τυχαίο ότι η μελέτη, με τίτλο "Μια ανάλυση σε εθνικό και διεθνές επίπεδο της μεταβαλλόμενης πυκνότητας των δασών", χαρακτηρίστηκε ως "Η Μεγάλη Ανατροπή". Δείχνει ότι "από τις 68 χώρες, που μελετήθηκαν, σε 45 η καλυμμένη με δάση επιφάνεια αυξήθηκε, και 45 διαφορετικές αυξήθηκε η πυκνότητα των δασών", όπως τόνισε ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Ελσίνκι και εκ των συγγραφέων της μελέτης, Πέκα Κάουπι....

Δεν φτάνει όμως μόνο η παραδοχή για όλα τα κακώς πραχθέντα . Δώστε πίσω τις περιουσίες που κάνατε τόσα χρόνια σε βάρος μας!

           "Ήρθα να εξομολογηθώ την ενοχή μας"
Σε δημόσια παραδοχή της ενοχής τους προχώρησε ο πρόεδρος των τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Κ. Πυλαρινός. Ζήτησε να διαβαστεί η επιστολή που παρέδωσε στους "300 Έλληνες" στην πλατεία Συντάγματος από τα μεγάφωνα και να δημοσιοποιηθεί
 
Επιστολή με την οποία παραδέχτηκε δημόσια την ενοχή της γενιάς της μεταπολίτευσης παρέδωσε στους "300 Έλληνες" στην πλατεία Συντάγματος ο πρόεδρος της Ένωσης τέως Βουλευτών και Ευρωβουλευτών, Κ. Πυλαρινός.
Ζήτησε μάλιστα να διαβαστεί από τα μεγάφωνα και να δημοσιοποιηθεί η επιστολή, όπου ζητούν συγγνώμη για ό,τι αρνητικό και λαθεμένο έκαναν.
"Ήρθα εδώ για να εξομολογηθώ δημόσια την ενοχή μας. Εμείς η γενιά της μεταπολίτευσης φέρει ακέραια την ευθύνη γιατί φτάσαμε εδώ....

Έρχεται η δικαίωση όλων των Μαρτυρικών χωριών της Ελλάδας. Αρχή απο το Δίστομο

Δικαίωση μέσω Ιταλίας για τη σφαγή στο Δίστομο

Ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας, απέρριψε αίτηση αναίρεσης της Γερμανίας σχετικά με κατάσχεση ακινήτων για την αποζημίωση συγγενών των θυμάτων των ναζιστών στο Δίστομο. Η σημασία της απόφασης και η άρνηση της Γερμανίας
 
Με μια ιστορική απόφαση ιταλικό δικαστήριο δικαιώνει τους συγγενείς θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας στο Δίστομο, ανοίγοντας τον δρόμο για την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το ανώτατο δικαστήριο της Ιταλίας απέρριψε αίτηση που είχε καταθέσει η Γερμανία, κατά της ευνοϊκής απόφασης του Εφετείου της Φλωρεντίας...

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2011

ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ - ΑΚΟΥΣΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!!!!!!!

Ανδρουλάκης μαινόμενος κατά κυβέρνησης

Για επιδεικτική αλαζονεία κατηγορεί τον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης. Αφήνει αιχμές και κατά του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ βλέπει ως τελευταία ευκαιρία ή τελική πράξη του δράματος τις πλατείες
 
Λίγα μόνο εικοσιτετράωρα προτού πραγματοποιηθεί η κρίσιμη για την κυβέρνηση ψηφοφορία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, εξαπολύει επίθεση στην κυβέρνηση.
Επιτίθεται στον ηγετικό πυρήνα της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι αγνόησε με επιδεικτική αλαζονεία όλες τις έγκαιρες προειδοποιήσεις κινδύνου και ξόδεψε πολύτιμο κεφάλαιο εμπιστοσύνης.
Η επιστολή έχει ως εξής:

Ελλάς Εγκλωβισμένων Ελλήνων Ευρωπαίων Εκβιαζόμενων Εκβιαστών
του Μίμη Ανδρουλάκη...

Μπλόκο στις γερμανικές αποζημιώσεις

Γερμανοί πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από την πρεσβεία στην Αθήνα. Ζήτησαν να δουν τον πρέσβη αλλά τελικά είδαν τον πρόξενο. Βαρύγδουπο "όχι" στις γερμανικές αποζημιώσεις υπέρ των Ελλήνων
  
Έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας Γερμανοί πολίτες που διαμένουν στην Αθήνα, οι οποίοι και ζητούν την καταβολή των γερμανικών αποζημιώσεων στην Ελλάδα.
Ωστόσο, για πρώτη φορά ακούστηκε από επίσημα γερμανικά χείλη η φράση: "Δεν τίθεται θέμα γερμανικών αποζημιώσεων".
Αυτό είπε ο Γερμανός πρόξενος στην Αθήνα στους συμπατριώτες του που διαδήλωσαν έξω από την γερμανική πρεσβεία στο Κολωνάκι....

Αγανακτισμένοι προσοχή: στήνεται προβοκάτσια, Του Σ. Κούλογλου


Σχεδόν σε κάθε γενική συνέλευση των αγανακτισμένων στη Πλατεία Συντάγματος, τίθεται ένα επαναλαμβανόμενο ερώτημα: “τι θα κάνουμε σε περίπτωση επίθεσης από τα ΜΑΤ;” “Τίποτα”, απαντούν ομόφωνα οι συγκεντρωμένοι. Δείγμα της πολιτικής ωριμότητας του κινήματος, τα μέλη του έχουν καταλάβει ότι η μαζικότητα και οι συμπάθειες που έχει κερδίσει σε πλατύτερες μάζες, οφείλονται στην βασική επιλογή άρνησης της βίας,που έκαναν από την πρώτη μέρα....

Kάλλιον αφτιασίδωτη υποτέλεια

Του Χρήστου Γιανναρά.
Προειδοποίηση ευχετική, για την αποφυγή χιλιοειπωμένων εξηγήσεων (και παρεξηγήσεων): H σημερινή επιφυλλίδα είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ιδεολόγους εθνικιστές - οπαδούς του «ελληνοχριστιανισμού» του κοραϊσμού, του «εκσυγχρονισμού» ή όποιους άλλους. Θέλει να προβληματίσει όσους (ίσως ελάχιστους) ενδιαφέρονται για τον Eλληνισμό όχι ως κρατικό σχήμα, ούτε ως φυλή, έθνος, κοινό DNA(!) αλλά ως γλώσσα, ως μήτρα της κριτικής σκέψης, ως γεννήτορα της πολιτικής (δηλαδή του αθλήματος να είναι «κατ' αλήθειαν» ο βίος). Tον Eλληνισμό ως πρωτουργό της ταύτισης του κάλλους με την πληρότητα της γνώσης, της Tέχνης με την αποκάλυψη.
Tο σενάριο το αυστηρώς ακατάλληλο για ιδεολόγους (άσκηση προβληματισμού και όχι ακόμα πρόταση πράξης) συνοψίζεται στην παιγνιώδη υπόδειξη που είχε κάποτε τολμήσει ο Mάνος Xατζιδάκις: «Nα φέρουμε τους Eυρωπαίους να μας κυβερνήσουν, ώστε να μπορέσουμε εμείς να ασχοληθούμε με τα ουσιώδη». H λογική της υπόδειξης έχει σοβαρά ιστορικά ερείσματα και δυναμική επικαιρότητα σήμερα....

Γιούχαραν τον υφυπουργό Υγείας


epithesi ston yfyypoyrgo ygeias by newsview Στην Βέροια βρέθηκε την Κυριακή το βράδυ, ο υφυπουργός υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης, προκειμένου να συμμετάσχει σε εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο οι αγανακτισμένοι της περιοχής εκμετταλεύτηκαν την ευκαιρία για να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και τα ακόμα σκληρότερα μέτρα λιτότητας που έρχονται.
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του κ. Τιμοσίδη, ομάδα περίπου 40 αγανακτισμένων εισέβαλε στην αίθουσα και ανήρτησε πανό διαμαρτυρίας, με το σύνθημα "Μπούρδες" και "Το ξεπούλημα είναι η ιδεολογία σας".
Στην αίθουσαν επικράτησε αναστάτωση, ενώ ο υφυπουργός Υγείας απηύθυνε έκκληση στους παρευρισκόμενους να κατεβάσουν τα πανό και να συμμετέχουν ειρηνικά στο διάλογο.
Στο μεταξύ, σύμφωνα με το laikoyra.gr, λίγο έλειψε να ανάψουν τα αίματα, όταν το πολιτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Θανάσης Γεωργιάδης, σύζυγος της δημάρχου Βέροιας, άρχισε να αποκαλεί τους διαδηλωτές λαμόγια.
Και άλλοι όμως συμμετέχοντες στην εκδήλωση δυσαρεστήθηκαν με την κίνηση απόγνωσης των συμπολιτών τους, ωστόσο ο υφυπουργός παρακάλεσε τους πολίτες να πουν αυτό που τους προβληματίζει και να αποχωρήσουν.
Πηγή: laikoyra.gr