English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 15 Αυγούστου 2011

Τελείωσαν με μεγάλη επιτυχία οι εορταστικές εκδηλώσεις της γιορτής της Ελιάς στη Δράκεια Πηλίου

Την μεγαλύτερη επιτυχία των τελευταίων ετών είχε η τριήμερη εορταστική εκδήλωση της γιορτής της Ελιάς στη Δράκεια Πηλίου!!
Η πρώτη προσπάθεια του Νέου Αναπτυξιακού Συλλόγου " Η Δράκεια" στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Τόσο τα μέλη του συλλόγου όσο και απλοί εθελοντές, μα πάνω απ΄ όλους τα παιδιά του χωριού σε συνεργασία με την Judith Parker κάτοικο του χωριού και μέλος του Πολιτιστικού Συλλόγου εργάστηκαν και έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και έφεραν σε πέρας ένα τεράστιο πολιτιστικό γεγονός, την γιορτή Ελιάς. Σκοπός αυτής της εκδήλωσης πέραν της πολιτιστικής και τουριστικής σημασίας, ήταν να παρουσιαστεί και η σημαντικότητα αυτού του τόσο σπουδαίου αγροτικού προϊόντος της Ελιάς, που αποτελούν μαζί με τη Φέτα τα κυρίαρχα αγροτικά προϊόντα της Πατρίδας μας. Για τον σκοπό αυτό παρευρέθηκαν άνθρωποι της αγροτικής παραγωγής αλλά και επιστήμονες προκειμένου να πουν τις απόψεις τους σχετικά με θέματα παραγωγής , ανάπτυξης του αγροτικού προϊόντος, κόστος παραγωγής, νέες μορφές καλλιέργειας κτλ. Ήταν εκεί και τους ευχαριστούμε πολύ για την συμμετοχή και την βοήθειά τους: ο Αντιδήμαρχος Βόλου Κος Στόϊκος, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κος Μούτος με όλα τα μέλη, Ο Πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Πηλίου και Δράκειας Δημοσιογράφοι απο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης TRT, ASTRA κτλ. καθώς και άνθρωποι του πνεύματος απο το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και πλήθος άλλων παραγόντων.

Μεταξύ άλλων ο Αντιδήμαρχος Βόλου Κος ΣτοΪκος στο καλωσόρισμα εξέφρασε την επιθυμία του η γιορτή αυτή να γίνει θεσμός και η Δράκεια να είναι το σημείο αναφοράς για την Γιορτή της Ελιάς Πανελλαδικά.