English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Παρασκευή 24 Ιουνίου 2011

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκίτσο του Hλία Mακρή


Οι φόβοι κυριαρχούν άσχετα αν δεν φαίνονται!

Η Γερμανία οφείλει πολύ περισσότερα στην Ελλάδα

Η πτώση της Ελλάδας θα σημάνει την κατάρρευση όλων σύμφωνα τον Ζακ Ντελπλά. Υπολογίζει στα 575 δισεκατομμύρια ευρώ τα χρέη των Γερμανών στους Έλληνες. Βαϊτσέκερ: "Οι κερδοσκόποι θα διαλύσουν την ΕΕ"
 
Υπολογίζοντας τα χρέη της Γερμανίας στην Ελλάδα από τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο στα 575 δισεκατομμύρια ευρώ, ο Ζακ Ντελπλά, οικονομολόγος και σύμβουλος της γαλλικής κυβέρνησης, επισημαίνει ότι οι Γερμανοί χρωστούν πολύ περισσότερα στους Έλληνες από ό,τι οι Έλληνες στη Γερμανία.
"Εν πάση περιπτώσει, ζουν στο ίδιο οικοσύστημα. Αν καταρρεύσει, θα πέσουν όλοι", υπογράμμισε, με τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας της Γερμανίας Ρίχαρντ φον Βαϊτσέκερ να καλεί τη Γερμανία να στηρίξει την Ελλάδα, η διάσωση της οποίας δεν θα πρέπει να αποτύχει εξαιτίας της Γερμανίας.
"Όμως αν χρεοκοπήσει η Ελλάδα, αυτό θα σημάνει ένα καρδιακό επεισόδιο για το τραπεζικό της σύστημα. Η Ελλάδα θα είναι στην Ευρωζώνη χωρίς όμως να μπορεί να χρησιμοποιεί το ευρώ. Η έξοδός της από την Ευρωζώνη θα προκαλούσε γιγαντιαία ύφεση στη χώρα και τρομερούς κινδύνους στην υπόλοιπη Ευρώπη", δηλώνει....

Πέμπτη 23 Ιουνίου 2011

Ο Μπέος τα στημένα και φούσκα του ΠΑΣΟΚ

Η άφιξη των συλληφθέντων

Η άφιξη των συλληφθέντων για τα στημένα... by sport24tv
Καταιγιστικές εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στον εισαγγελέα οι δέκα συλληφθέντες για στημένα παιχνίδια. "Η φούσκα του ΠΑΣΟΚ" ήταν η φράση που επαναλάμβανε ο Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και θα μεταφερθεί σε νοσοκομείο. Δείτε βίντεο από την προσέλευση των συλληφθέντων. Μεταξύ των καταζητούμενων και ο Μάκης Ψωμιάδης. Δίωξη σε πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ ζητά η εισαγγελέας Πόπη Παπανδρέου..

Υπάρχει περίπτωση να ξεβρωμίσει ο τόπος απο Gangsters;;;

Συνελήφθη ο Μπέος για στημένους αγώνες

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται, έρευνα του τμήματος δίωξης οργανωμένου εγκλήματος, με εισαγγελική εποπτεία, για στημένους αγώνες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Συνελήφθησαν δέκα άτομα. Έχουν γίνει και 11 προσαγωγές. Στην Εισαγγελία οι συλληφθέντες
 
Σε δέκα συλλήψεις και 11 προσαγωγές ανθρώπων του ποδοσφαίρου προχώρησε η ΕΛΑΣ το απόγευμα της Τετάρτης. Ανάμεσά τους ο Αχιλλέας Μπέος, μάνατζερ και άλλοι μεγαλοπαράγοντες του χώρου.
Ο ίδιος ο δικηγόρος του Μπέου παραδέχθηκε πως ο πελάτης του συνελήφθη. Μία από τις συλλήψεις έχει γίνει στη Θεσσαλονίκη.
Οι υπόλοιποι 9 συλληφθέντες είναι οι: Σταύρος.Ψωμιάδης, πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλας, Γιώργος Τσακογιάννης, μεγαλομέτοχος στην ομάδα της Ηλιούπολης, Ζαββαδίας Δημήτρης, πρώην ποδοσφαιριστής, Αθανάσιος Ντότσης μάνατζερ, Νικος  Χάλκος, παράγοντας Ηλιούπολης, Νίκος Παντέλης, προπονητής, Βασίλης Καραγκούλιας, bookmaker, Ανδρέας Δημόπουλος, επίσης bookmaker και Ηλίας Ζαμάνης επιχειρηματίας....

ΣΤΡΑΓΓΑΛΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΝΙΓΟΥΝ!!


Σκληρότερα μέτρα για να καλυφθεί η «τρύπα» στα έσοδα ζητά η Τρόικα και απορρίπτει τις αλλαγές του Ευ. Βενιζέλου – Στο τραπέζι ξανά η μείωση του αφορολογήτου ορίου


Απορρίπτει η Τρόικα το σχέδιο με τις αλλαγές στα φορολογικά μέτρα που τις πρότεινε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ζητά την άμεση εφαρμογή του «πακέτου» Παπακωνσταντίνου.
Μάλιστα, οι εκπρόσωποι της Ε.Ε. και του ΔΝΤ έβαλαν ξανά στο τραπέζι τη μείωση του αφορολογήτου ορίου κάτω από τα 12.000 ευρώ εισόδημα, παρά την επιβολή της έκτακτης εισφοράς.
Οι επικεφαλής της τρόικας Πόλ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ που έφθασαν χθες το απόγευμα στην Αθήνα και ενημερώθηκαν ευθύς αμέσως από τα τεχνικά κλιμάκια, διαφώνησαν με το νέο «μίγμα» των μέτρων που τις παρουσίασε το οικονομικό επιτελείο....

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Τι έγινε με το θέμα των βοθρολυμάτων Κε Στόϊκο;

 Σύμφωνα με δημοσιεύματα που είχαν λάβει χώρα πρίν απο περίπου τρείς μήνες είχε πιαστεί στα πράσα αλλοδαπός ο οποίος έριχνε βοθρολύματα δίπλα σε γεώτρηση νερού στο 4ο χλμ Αγριάς - Δράκειας.
Μάλιστα σας παρουσιάζουμε απόσπασμα του τότε δημοσιεύματος:
(Οι αναλύσεις είχαν δείξει σημαντική υπέρβαση σε κολοβακτηρίδια ενώ είχαν αναφερθεί και προβλήματα στην υγεία κατοίκων της περιοχής. Ήταν ένα μυστήριο...
Αυτό, μέχρι που πιάστηκε στα πράσα αλλοδαπός που έριχνε βοθρολύματα σε γεώτρηση ύδρευσης της Αγριάς Βόλου!
Όπως αποκαλύπτει ο «Ταχυδρόμος»...

ΒΟΛΟΣ: Θρασύτατες ένοπλες ληστείες με τραυματισμό

Στη μία περίπτωση  στις 3 τα ξημερώματα ένας δράστης εισήλθε σε σπίτι 50χρονού στις εργατικές κατοικίες Φυτόκου, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη, ήλθαν στα χέρια και τελικά ο δράστης τράπηκε σε φυγή, αφού η σύζυγος του 50χρονου και τα παιδιά έβαλαν τις φωνές. 
Στην άλλη περίπτωση στις τέσσερις τα ξημερώματα, δύο άνδρες μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο στο σπίτι 42χρονού στην περιοχή της Νεάπολης, την ώρα που κοιμόταν εκείνος η σύζυγός του και η 16χρονη κόρη του. Έγιναν αντιληπτοί κι επιχείρησαν να διαφύγουν. Ο ένας όμως επιτέθηκε με μαχαίρι στον παθόντα, και τον τραυμάτισε στο στήθος και στην κοιλιακή χώρα. Τελικά διέφυγαν μαζί με τον τρίτο δράστη που κρατούσε έξω τσίλιες. Ο 42χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο Νοσοκομείο του Βόλου.
Τέλος σήμερα στη μία τα ξημερώματα η αστυνομία συνέλαβε δύο Αλβανούς ηλικίας 31ενός και 29 ετών σε σπίτι στη Μεταμορφώσεως, που είχαν διαπράξει κλοπές το προηγούμενο διάστημα στην περιοχή. Ήδη απολογούνται στον ανακριτή.
Κατάπιε ξυραφάκια
Δύο ξυραφάκια κατάπια 22χρονος τρόφιμος των φυλακών Κασσαβέτειας χθες τα μεσάνυχτα, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.
Πηγή : ΕΡΤ

Τρίτη 21 Ιουνίου 2011

Σκόπελος: Η πευκόφυτη


Περπατάμε στα γραφικά σοκάκια της Χώρας, εξερευνάμε παραλίες με πεντακάθαρα νερά και ανακαλύπτουμε την πεμπτουσία των ελληνικών διακοπών στο πιο πράσινο νησί των Βόρειων Σποράδων - ίσως και ολόκληρης της Ελλάδας.
Σε γενικές γραμμές, η πρώτη εντύπωση θα σας κερδίσει. Είναι ένα μεγάλο νησί με έκταση 96 τ.χλμ. και ακτογραμμή 67 χλμ. Εξάλλου, αυτό είναι κάτι που θα επιβεβαιώσετε μόνοι σας καθώς φτάνετε με το πλοίο, το οποίο «πιάνει» πρώτα στη Γλώσσα και μετά διασχίζει κατά μήκος ολόκληρη τη Σκόπελο, ώσπου να φτάσει στη Xώρα. Μια εξαιρετική διαδρομή, κατά την οποία το μάτι χορταίνει πράσινο και πεντακάθαρα νερά. Οι περίπου 4.500 κάτοικοι του νησιού διαμένουν κυρίως στους τρεις μεγάλους οικισμούς, τη Χώρα, τη Γλώσσα και το Νέο Κλήμα ή Ελιος. Η Σκόπελος είναι ένα ημιορεινό νησί με δύο βουνά, το Παλούκι (565 μ.) και το Δελφί (680 μ.), και καλύπτεται κατά 80% από πυκνά πευκοδάση....

Σήμα κινδύνου για τη μείωση των ψαριών στο Νότιο Αιγαίο

Σήµα κινδύνου για τη µείωση των αλιευµάτων στο Ανατολικό Αιγαίο εκπέµπει το Ινστιτούτο Θαλάσσιας Προστασίας "Αρχιπέλαγος". Το Ινστιτούτο πραγµατοποίησε έρευνα τους µήνες Ιανουάριο - Μάιο 2011 και τα ευρήματα αποκάλυψαν ότι τα πιο συνηθισµένα είδη ψαριών (σκορπίνα, µπαρµπούνι, σουπιά, γόπα και κακαρέλος) µειώνονται σε ποσοστό 60% σε σύγκριση µε την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Οι επιστήμονες του Ινστιτούτου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας πως εάν δεν ληφθούν άμεσα µέτρα για την παράνοµη αλιεία, τότε κάποια ιχθυαποθέµατα θα απειληθούν µε εξαφάνιση....

Αυστραλία: Νέα προβλήματα στις πτήσεις από την ηφαιστιακή στάχτη


Η αυστραλιανή αεροπορική εταιρεία Qantas ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες για αύριο, Τετάρτη, πτήσεις από και προς το Σίδνεΐ, τη Μελβούρνη και την Καμπέρα λόγω της επιστροφής της του νέφους της τέφρας από το χιλιανό ηφαίστειο Πουγέχουε, δήλωσε εκπρόσωπος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας....

Η Κίνα δίχνει την δύναμή της!!!!!!

«Το Πεκίνο προτίθεται να βοηθήσει την Ευρώπη να επιτύχει σταθερή οικονομική ανάπτυξη»



Η Κίνα προτίθεται να βοηθήσει τις ευρωπαϊκές χώρες να επιτύχουν σταθερή οικονομική ανάπτυξη, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας σήμερα, μερικές ημέρες πριν από τις επισκέψεις του κινέζου πρωθυπουργού Ουέν Τζιαμπάο στην Ουγγαρία, τη Βρετανία και τη Γερμανία αυτή την εβδομάδα....

Πιστεύουμε τα έργα να αφορούν και τον τόπο μας

Έργα αγροτικής οδοποιίας

agrotiki_odopoiiaΣε αποκατάσταση της αγροτικής οδοποιίας σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα προχωρά ο Δήμος Βόλου. Τα έργα θα ξεκινήσουν σύντομα και προϋπολογίζονται σε 170.000 ευρώ ενώ θα χρηματοδοτηθούν από τη ΣΑΤΑ.  Οι εργασίες αυτές εγκρίθηκαν από το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου στην συνεδρίαση της προηγούμενης Παρασκευής.
Πρόκειται για τακτικά έργα αποκατάστασης δρόμων, εντός και εκτός οικισμών, που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
Αφορούν σε οκτώ δημοτικές ενότητες - πλην του Βόλου και χωρίζονται σε έξι συνολικά κατηγορίες. Τις εκσκαφικές εργασίες, τις διαμορφώσεις χωμάτινων οδών, τις διαμορφώσεις και τον καθαρισμό τάφρων, τις κατασκευές επιχωμάτων, τις κατασκευές μικρών τεχνικών έργων σε οδούς και σε εργασίες οδοστρωσίας.
Πηγή : ΕΡΤ

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ / ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ; ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ;

Στήνεται σήμερα το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων. Κάλεσμα από ΕΕ και ΗΠΑ να μην προχωρήσουν σε ενέργειες που θα μπορούσαν να θεωρηθούν προκλητικές για την Ελλάδα (Vid)
  
Εντός της ημέρας αναμένεται να τοποθετηθεί το άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του Έφιππου Πολεμιστή όπως το αποκαλούν επισήμως οι αρχές της ΠΓΔΜ, στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων.
Η συναρμολόγηση του αγάλματος ξεκίνησε πριν από μία εβδομάδα και αρχικά από τον περιφερειακό δήμο των Σκοπίων "Κέντρο" ανακοίνωσαν ότι η τοποθέτηση θα γίνει σε περίπου δύο εβδομάδες.
Ωστόσο, τη Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες συναρμολόγησης και το άγαλμα του Μ.Αλεξάνδρου, έφιππου στον Βουκεφάλα, αναμένεται να αναγερθεί σήμερα, με γερανούς, στην τσιμεντένια βάση που κατασκευάστηκε στην πλατεία των Σκοπίων....

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Πωγώνι Ιωαννίνων: Τόπος ανόθευτος

Συναρπαστικό οδοιπορικό στην παραμεθόριο της Ηπείρου, σ’ έναν τόπο αναλλοίωτο στο χρόνο, που τον αγκαλιάζει από παντού η ζωογόνος φύση.
Αν και είναι περίκλειστο από ψηλά βουνά και δύσβατα φαράγγια, το Πωγώνι, λόγω της νευραλγικής θέσης του, κατάφερνε πάντα να βρίσκεται στο προσκήνιο της Ιστορίας. Βρισκόμαστε στο νομό Ιωαννίνων, ακριβώς πάνω στη μεθοριακή γραμμή που χωρίζει την Ελλάδα από την Αλβανία, περίπου 60 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας, σ' έναν τόπο όπου κυριαρχούν οι ορεινοί όγκοι των βουνών Νεμέρτσικα, Κασιδιάρης, Τσαμαντάς και τον διατρέχουν ζωηρά ποτάμια (όλα παραπόταμοι του Καλαμά). Σε τούτη την πλούσια φυσιογραφία συμβιώνουν, άλλοτε διάσπαρτα μέσα στα δάση, άλλοτε κρυμμένα στις ρεματιές ή απλωμένα στο άνοιγμα μικρών κοιλάδων, 33 χωριά που απαρτίζουν τον γεωπολιτικό χώρο του Πωγωνίου. Eνα μέρος των χωριών αυτών που μοιράζονται την ίδια φυσική περιοχή και συνδέονται μεταξύ τους με κοινή μοίρα και ιστορία, βρίσκεται στην Αλβανία (Β. Hπειρο). Εμείς, βέβαια, σε αυτό το οδοιπορικό μας θ' ασχοληθούμε με τα χωριά που αναπτύσσονται σε ελληνικό έδαφος. Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν το Δελβινάκι, το Δολό, η Πωγωνιανή, η Βήσσανη και αρκετά ακόμη που διατηρούν ατόφια την παραδοσιακή αρχιτεκτονική τους....

Η γελιογραφία της ημέρας!!

Σκιτσο του Hλια Mακρη