English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Μια νέα αντιπυρική περίοδος ξεκινά εν μέσω κρίσης!!!!

Το Πυροσβεστικό Σώμα είναι έτοιμο να επιτελέσει το καθήκον του και αυτό το καλοκαίρι, χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό και με επιβαρημένο τον μισό στόλο οχημάτων του.
 
Με πυροσβεστικά οχήματα ακόμη και 35ετίας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν κάποια περιστατικά πολλοί πυροσβέστες σε αρκετές περιοχές της χώρας, σημειώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Μιχαήλ Μιχαήλ....

Ο μισός στόλος των οχημάτων είναι πέραν τις 15ετίας
Τα οχήματα που διαθέτει το πυροσβεστικό σώμα είναι 1656 από τα οποία τα 834 είναι πέραν τις 15ετίας δηλαδή το 50,4% του στόλου είναι πάνω από 15 χρόνια στους δρόμους. Επιπλέον 26,6% είναι πάνω από 20ετία, 22% πάνω από 25ετία, 9% πάνω από 30ετία και 3% πάνω από 35%ετία.
Ένα αυτοκίνητο 15ετίας δεν θεωρείται μη μάχιμο απαντά ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος Νίκος Τσόγκας. Δεν αρνείται ωστόσο ότι οχήματα 20ετίας και άνω βγάζουν προβλήματα. επιμένει ωστόσο ότι όλα τα οχήματα περνάνε από συνεχής και επισταμένους ελέγχους.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Πυροσβεστικών Υπαλλήλων του νομού Χανίων Νίκος Μελλισσάκης εκτός από το θέμα της παλαιότητας των οχημάτων θέτει και το θέμα των φθαρμένων ελαστικών. «Υπάρχουν οχήματα, λεει, που ¨φοράνε¨ τα ίδια ελαστικά 7 και 8 χρόνια».
Δεν υπάρχει η δυνατότητα συχνής ανανέωσης των ελαστικών παραδέχεται ο εκπρόσωπος τύπου του πυροσβεστικού σώματος.
Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων αποτελεί ένα ακόμη θέμα έντονων διαφωνιών μεταξύ πυροσβεστών και της ηγεσία του σώματος. Ο εκπρόσωπος τύπου στο ερώτημα γιατί δεν περνάνε τα οχήματα από ΚΤΕΟ απαντά ότι «τα πυροσβεστικά οχήματα ελέγχονται από συνεργεία της υπηρεσίας».
Δεν τα περνάνε από ΚΤΕΟ γιατί φοβούνται για τα αποτελέσματα εξηγεί ο πρόεδρος της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστών Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. «Αν γινόταν τεχνικός έλεγχος θα έκοβαν τα μισά οχήματα».
Πηγή : Καθημερινή 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου