English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Επιτέλους κάτι γίνεται για τα κλεμμένα!!! Θυελλώδης συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής

Στο Υπηρεσιακό Συμβούλιο παραπέμπονται οι πρώην ταμίες των Δήμων Βόλου και Αγριάς, με κατά πλειοψηφία απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής που συνεδρίασε σήμερα με την ιδιότητά της ως πειθαρχικό όργανο κι επίσης καλούνται εντός 48 ωρών να επιστρέψουν τα χρήματα ή εντός μιας εβδομάδας να εκφράσουν τις ενστάσεις τους προφορικά ενώπιον της επιτροπής ή εγγράφως. Τα παραπάνω αφορούν στις υποθέσεις του ελλείμματος των 93.000 € στην Αγριά, του ενός εκατομμυρίου περίπου από τα Νομικά Πρόσωπα του Δήμου Βόλου και αυτό των 41.000 € περίπου από τη χρήση των παρκομέτρων,...
με την τελευταία υπόθεση να καλούν σε απολογία των πρώην ταμία του Δήμου Βόλου και τρεις υπαλλήλους, που τους επιρρίπτει  ευθύνες η ΕΔΕ που έγινε επί δημαρχίας Βούλγαρη.
Παράλληλα μέλη της οικονομικής επιτροπής με τις τοποθετήσεις τους υπέδειξαν τους πρώην δημάρχους Κ. Μήτρου και Α. Βούλγαρη ως υπευθύνους για την κακοδιοίκηση στο Δήμο που οδήγησε στα ελλείμματα στα Νομικά Πρόσωπα.
Η απολογία του πρώην ταμία του Δήμου Βόλου κρίθηκε από όλους ανεπαρκής και γενικόλογη αλλά τόσο η κα Μακρή όσο και ο κ. Πατσιαντάς ξεκαθάρισαν ότι ακολουθείται η τυπική διαδικασία της παραπομπής στο υπηρεσιακό συμβούλιο για να επιβληθούν κυρώσεις, ενώ πολιτικοί προϊστάμενοι υπεύθυνοι για την όλη κατάσταση παραμένουν στο απυρόβλητο.  «Πρέπει από όσα έχουν γίνει να αναδειχθούν οι πολιτικές ευθύνες των πολιτικών προϊσταμένων. Υπάρχουν στην αυτοδιοίκηση φαινόμενα γενικευμένης διαφθοράς και φοβάμαι ότι ίσως οι πολιτικοί προϊστάμενοι του κ. Σιγάλα να την βγάλουν καθαρή», ήταν η δήλωση της κ. Ζέττας Μακρή, ενώ η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής κ. Νατάσσα Οικονόμου δήλωσε πως η ύπαρξη κοινών ταμείων μεταξύ δήμου και Νομικών προσώπων, με μεταφορές χρημάτων, πληρωμές εργολάβων και προμηθευτών χωρίς εντάλματα αλλά με πρόχειρες αποδείξεις είναι μια πρακτική που παρατηρήθηκε, σύμφωνα με όσα στοιχεία έχει μπορέσει να ελέγξει και το 2006 και το 2007 και το 2009.
Τόσο η πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής Ν. Οικονόμου όσο και ο κ. Πατσιαντάς επισήμαναν ότι κακώς ακολουθούνταν οι πρακτικές που περιγράφει ως συνήθεις ο κ. Σιγάλας στην γραπτή απολογία του.
Τέλος για το θέμα των παρκομέτρων αποφασίστηκε να κληθούν τόσο ο κ. Σιγάλας όσο και οι τρεις υπάλληλοι που από την ΕΔΕ φέρονται να εμπλέκονται στο θέμα, ν’ απολογηθούν στην οικονομική επιτροπή.
Οι κατά πλειοψηφία αποφάσεις πάντως της οικονομικής επιτροπής οφείλονται στις πολιτικές αντιρρήσεις του κ. Νίκου της ΛΑΣ να προχωρήσουν οι πειθαρχικές διαδικασίες χωρίς να έχει αποφανθεί η δικαιοσύνη, και ειδικά στην περίπτωση Σιγάλα που κινδυνεύει κιόλας να μην συνταξιοδοτηθεί, αλλά και στην διαφοροποίηση του κ. Μουλά από τη θέση της επικεφαλής της παράταξής του κας Μακρή για τα ίδια θέματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου