English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Η Υπουργός ζητά την διακοπή χρηματοδότησης της ΓΕΝΟΠ

Σοβαρά νομικά ζητήματα στις χορηγήσεις προς τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ διαπιστώνει η έκθεση Επιθεώρησης και Ελέγχου του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή που παραδόθηκε σήμεαρ στην υπουργό Περιβάλλοντος και την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.


Σοβαρά νομικά ζητήματα για τη χορήγηση χρηματικών ποσών που έλαβε η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και ο Οργανισμός Κοινωνικών Δραστηριοτήτων των εργαζομένων προκύπτουν από το πόρισμα του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή που διαβιβάστηκε στην υπουργό Περιβάλλοντος και την εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Με επιστολή της η υπουργός ζήτησε από τη διοίκηση της ΔΕΗ να διακόψει οποιαδήποτε χρηματοδότηση προς τη ΓΕΝΟΠ....

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο προχθεσινό διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ οι εκπρόσωποι των εργαζομένων διατύπωσαν απειλές ότι η θα προσβάλουν τη συλλογική σύμβαση εργασίας στα δικαστήρια αν η ΔΕΗ προχωρήσει μονομερώς στη διακοπή της επιχορήγησης του συνδικάτου.
Εν τω μεταξύ για πρόκληση έκανε λόγο ο εκπρόσωπος Τύπου της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Γιάννης Οικονόμου, αναφερόμενος στις προειδοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ότι θα «βυθίσει» τη χώρα στο σκοτάδι αν προχωρήσουν τα σχέδια για αποκρατικοποίηση. Όπως είπε ο κ. Οικονόμου, «η πρόκληση γίνεται περισσότερο ακραία αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2010 – χρονιά ύφεσης και λιτότητας - η ΓΕΝΟΠ πήρε ως επιδότηση 3,1 εκατομμύρια ευρώ.
Η έρευνα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης είχε ξεκινήσει μετά από αίτημα της Υπουργού ΠΕΚΑ, ώστε να διευκρινιστεί το σύννομο των ενεργειών της Δ.Ε.Η. Α.Ε.
Σύμφωνα με το πόρισμα προκύπτουν νομικά θέματα για τις καταβολές αυτές. Από την πλευρά του ο κ. Ρακιντζής ενημέρωσε την Υπουργό ΠΕΚΑ ότι θα διαβιβάσει το πόρισμα και στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Με επιστολή της η Υπουργός ενημέρωσε την Διοίκηση της Δ.Ε.Η. Α.Ε.για τα συμπεράσματα της έκθεσης ελέγχου, ζητώντας παράλληλα να μην γίνει καμία περαιτέρω καταβολή μέχρι την τελική διευθέτηση του θέματος. Επιπροσθέτως, το ΥΠΕΚΑ δίνει το πόρισμα στη δημοσιότητα.

Πηγή : Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου