English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2011

Αλλάζει πάλι τη ρύθμιση για τις Natura η Τίνα Μπιρμπίλη

Σε μία ακόμη τροποποίηση του άρθρου που αφορά στη δόμηση στις προστατεύομενες περιοχές Natura προχωρά η υπουργός Περιβάλλοντος, μετά το συνεχιζόμενο αντάρτικο βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Στο πλευρό της Τίνας Μπιρμπίλη τάχθηκαν βουλευτές και ιστορικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, όπως ο Απόστολος Κακλαμάνης.
Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής μίλησε για "κανονική στοχοποίηση της υπουργού Περιβάλλοντος", με αφορμή τις κατηγορίες είς βάρος της υπουργού, ότι έχει δογματικές αντιλήψεις. Όπως είπε ο Απ. Κακλαμάνης, η υπουργός απέδειξε ότι ακούει τους βουλευτές.
 "Σε μια χώρα που έχει βαριά βιομηχανία τον τουρισμό της δεν μπορείς να κάνεις εκπτώσεις στο περιβάλλον", δήλωσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πάρις Κουκολόπουλος.
Το επίμαχο άρθρο 9 του νομοσχεδίου για την βιοποικιλότητα θα παρουσιαστεί στη νέα του μορφή απόψε, στην απογευματινή και τελευταία συνεδρίαση στη Βουλή για το θέμα.
Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Νίκος Σηφουνάκης,εκτίμησε πως "θα  είναι μια ρύθμιση που πιστεύω ότι όλοι οι βουλευτές θα συμφωνήσουν γιατί όλοι θέλουν την προστασία του περιβάλλοντος".
Σημειώνεται ότι οι βουλευτές που απειλούν ότι θα το καταψηφίσουν ζητούν "περισσότερες νομικές αποσαφηνίσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου