English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 29 Μαρτίου 2011

Δυναμική προσπάθεια αποκάλυψης του Θεάτρου Φθιωτίδων Θηβών

Ανοικτή εκδήλωση με θέμα «Οι πολίτες ξαναζωντανεύουν το αρχαίο θέατρο Φθιωτίδων Θηβών» διοργανώνουν από κοινού ο Δήμος Βόλου, το Σωματείο ΔΙΑΖΩΜΑ  και το Αρχαιολογικό Ινστιτούτο Θεσσαλικών Σπουδών, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανάδειξης ενός πολύτιμου πολιτιστικού θησαυρού  της Μαγνησίας και της ευρύτερης περιοχής. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Απριλίου 2011 και ώρα 8 το βράδυ στην αίθουσα του Δημαρχείου Βόλου.
Το θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών,  σύμφωνα με τα έως τώρα ανασκαφικά στοιχεία, πρόκειται για το θέατρο της ομώνυμης αρχαίας πόλης, χωρητικότητας περίπου 3.000 θέσεων, το οποίο χτίστηκε στο τέλος του 4ου π.Χ. αιώνα....

Τώρα ξεκινά μια νέα προσπάθεια για την πλήρη αποκάλυψη του μνημείου. Ήδη, έχει αρχίσει ένας κύκλος εργασιών από το Σεπτέμβρη του 2010 με χρηματοδότηση της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Μαγνησίας με το ποσό των 50.000 ευρώ, καθώς και τη χρηματοδότηση του τέως δήμου Νέας Αγχιάλου με το ποσό των 30.000 ευρώ. Προκειμένου να συνεχιστούν οι ερευνητικές και ανασκαφικές εργασίες απαιτείται άμεσα ποσό τουλάχιστον 200.000 ευρώ, το οποίο αδυνατεί να εξασφαλίσει ο Δήμος Βόλου με δεδομένη την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται. Για το λόγο αυτό έχει ξεκινήσει κύκλο επαφών με σκοπό να  κινητοποιήσει τις οικονομικές δυνάμεις της περιοχής, ώστε να συνδράμουν σε αυτή την προσπάθεια ως χορηγοί για την ολοκλήρωση της έρευνας και εν τέλει την αποκατάστασή του θεάτρου και την απόδοσή του στο κοινό.
Να σημειωθεί ότι για το αρχαίο θέατρο των Φθιωτίδων Θηβών ο Δήμος Βόλου άνοιξε ειδικό τραπεζικό λογαριασμό και καλεί τους ενδιαφερόμενους να  συνεισφέρουν με οποιοδήποτε ποσό για το ζωντάνεμα του μοναδικού αυτού μνημείου της περιοχής (αρ. λογαριασμού 011/202/54006198 της Εθνικής Τράπεζας).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου