English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Τρίτη 18 Σεπτεμβρίου 2012

Δελτίο τύπου για την επίσκεψη στη Δράκεια!


Δελτίο Τύπου για την επίσκεψη στη Δράκεια

Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής Μαγνησίας, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, μαζί κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ επισκέφτηκαν τη Δράκεια, όπου μετά από πρόσκληση του Αλ. Μεϊκόπουλου συναντήθηκαν με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου, του Αγροτικού Συνεταιρισμού, του Αγροτικού Συλλόγου και του Πολιτιστικού Συλλόγου.
Ο βουλευτής και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ ενημερώθηκαν από τους φορείς για τα βασικά προβλήματα της περιοχής και των κατοίκων. Δύο ειδών είναι, σύμφωνα με τους φορείς και τους κατοίκους, τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Πρώτον, σε ότι αφορά τις δομές και τις υπηρεσίες του δημοτικού διαμερίσματος. Η έλλειψη οικονομικών πόρων που απορρέει από την μνημονιακή πολιτική καθώς και η εφαρμογή του σχεδίου «Καλλικράτη» έχει οδηγήσει σε μαρασμό, έως εξαφάνιση βασικές υπηρεσίες προς τους κατοίκους της Δράκειας. Από την έλλειψη γιατρού, οποίος από τουλάχιστον 5 μέρες (τουλάχιστον) τη βδομάδα πλέον επισκέπτεται το χωριό κάθε δεκαπέντε περίπου μέρες, μέχρι τα σοβαρά προβλήματα στην καθαριότητα....

Από την έλλειψη φωτισμού και δημοτικών οχημάτων, μέχρι την σίγουρη ανεπάρκεια να θερμανθούν οι δημοτικοί χώροι (δημοτικό καφενείο, ιατρείο κ.α.). Δεύτερον σε ότι αφορά το αγροτικό ζήτημα. Οι μηλεοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί, οι οποίοι αποτελούν το βασικό εργατικό δυναμικό της Δράκειας αντιμετώπισαν σημαντικότατες καταστροφές λόγω της καλοκαιρινής χαλαζόπτωσης και της πρόσφατης ανεμοθύελλας. Οι εκτιμήσεις όμως αργούν ολοκληρωθούν με αποτέλεσμα η καταβολή αποζημιώσεων να αναμένεται για το Φεβρουάριο του 2012. Επίσης έγινε συζήτηση πάνω και σε άλλα προβλήματα των παραγωγών όπως η μείωση στην επιστροφή του ΦΠΑ (από 11 σε 7%), το βοήθημα των 2 ευρώ ανά ελαιόδεντρο που ποτέ δε δόθηκε, η επιπτώσεις που υπάρξουν από το ξεπούλημα της ΑΤΕ στην Πειραιώς. Ο Αλ. Μεϊκόπουλος κατέγραψε τα παραπάνω και άλλα προβλήματα της περιοχής τα οποία θα τα επεξεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ και θα τα προωθήσει στη Βουλή.
Η επίσκεψη αυτή έγινε στα πλαίσια μιας σειράς επισκέψεων που πρόκειται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Μαγνησίας και ο Αλ. Μεϊκόπουλος για να αποκτήσουν μια καλύτερη εικόνα των προβλημάτων της Μαγνησίας συζητώντας με πολίτες, αυτοδιοικητικούς, εργασιακούς και λοιπούς φορείς. Έτσι την Κυριακή θα συμμετέχει στη Λαϊκή Συνέλευση του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλμυρού, μετά από την οποία θα συναντηθεί με τον τοπικό δήμαρχο, ενώ τη Δευτέρα θα επισκεφτεί τη ΔΕΥΑΜΒ και θα συνομιλήσει με τους εργαζόμενους.
Βόλος, 15 Σεπτεμβρίου 2012 Το Γραφείο Τύπο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου