English French German Spain Italian Dutch Russian Portuguese Japanese Korean Arabic Chinese Simplified

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2012

Αρχίσανε τα όργανα υπο το βάρος των εξελίξεων που έρχονται ραγδαία.

Ο Προβόπουλος πρέπει να λογοδοτήσει για τα "βρώμικα" 207 δισ ευρώ...


Τι ανακοίνωσε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης εξαπολύοντας επίθεση κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας αλλά και κατά του οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη...
Επίθεση μέσω της σελίδας του στο Facebook εξαπέλυσε ο Μιχάλης Καρχιμάκης καλώντας τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη να ζητήσει απολογία  από τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος.
Αφορμή ήταν η είδηση ότι μαύρο χρήμα ύψους 207 δισ. ευρώ έφυγε από την Ελλάδα μεταξύ 2003 και 2011. Η παρέμβαση του έγινε λίγες ώρες μετά την έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας με βασικό θέμα το "πως φτάσαμε στο ΔΝΤ".
Ο κ. Καρχιμάκης ζητά από τον Οικονομικό Εισαγγελέα να ζητήσει εξηγήσεις μόνο από τους πολιτικούς προϊσταμένους, αλλά και από τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, ο οποίος κρίνεται υπεύθυνος για τον έλεγχο καταθέσεων ύψους 207 δισ. ευρώ, που προέρχονταν από εγκληματικές ενέργειες, διαφθορά και φοροδιαφυγή, για το διάστημα 2003-2011.
Απευθυνόμενος στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, τον ρωτά μέσω Facebook και τον καλεί να μην "κάνει την πάπια", όπως γράφει χαρακτηριστικά:..

"Όταν μεταξύ 2003 και 2011 υπολογίζεται ότι 207δισ. ευρώ βγήκαν από την Ελλάδα ο διοικητής της τράπεζας Ελλάδος κ. Προβόπουλος τι έκανε;
Κύριε Προβόπουλε, όταν σύμφωνα με υπολογισμούς που δημοσιοποιούνται, μεταξύ 2003 και 2011, βγήκαν από την Ελλάδα 207 δισ. ευρώ παράνομου χρήματος που προερχόταν από εγκληματικές ενέργειες,διαφθορά και,φοροδιαφυγή, εσείς σαν κεντρικός τραπεζίτης, ενώ φέρεστε εκ του ρόλου σας να γνωρίζατε ποιοι βγάζουν λεφτά έξω, γιατί δεν δώσατε τα ονόματα στην δημοσιότητα;
Γιατί δεν συνεργαστήκατε με τις διωκτικές και τις δικαστικές αρχές της πολιτείας προκειμένου να εφαρμοστούν οι ισχύοντες νόμοι; Πόσα χρήματα θα είχε εισπράξει το κράτος; Πόσα μέτρα σε βάρος των αδύναμων θα είχαν αποφευχθεί; Σε τι επίπεδο ανάπτυξης θα βρισκόμαστε; Ποιους τελικά συγκαλύπτετε;
Κύριε Οικονομικέ Εισαγγελέα, Πεπόνη, αντί να υπηρετείτε την δικαιοσύνη του ντόρου,όπως γράφει και ο Μανδραβέλης στην Καθημερινή, μην κάνεις ότι δεν βλέπεις και ότι δεν ακούς. Και βλέπεις και ακούς. Μην κάνεις την πάπια που λέει και ο λαός μας. Εξάντλησε την δικαιοδοσία σου όχι μόνο στον «ντόρο» αλλά και στην ουσία.
Στρέψε αν το αντέχεις και δεν είσαι υποχείριο κανενός τον έλεγχο σου προς τον κεντρικό τραπεζίτη που κάνει ότι δεν ακούει για όλη αυτή την ληστεία που γίνεται σε βάρος των ανθρώπων και του τόπου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου